evlilik bunalımı yeni evlenenler yardım lütfen :/

Oooy oyy. Ne eski sevgiliymis anacım bu böyle bu saatten sonra bi şeyi değiştirmez ama. O evlenmiş bu evlenmis. Şimdi herkes yoluna devam ediyor madem buna yönelmek lazım. Konu sahibi kardeş en iyisi sen açık açık sor eşine. Cevap verişinden anlarsın. Ama yok sormam dersen eşinin ilgisini tamamen üzerine çekmen lazım ki için rahat etsin.

Ee eşi istemiş resmen geri dönmegi böyle erkekle evlenirsen bile bile bz duruna şaşirmamak lazim..

Dur aman uzun ilişki yaşıyorum korktuma gözümüüü sarsıntılar bizde de var..Sözlüm ama sanmam ya aradan kç yıl geçmişşş.Adam bildiğin saldım çayıra mevlam kayıra öyel miydi bu söz..Sende herşeyi tam yapmaa sna da yazık karşına al konuş en güzel zamanlar daha kıymeetli olması gerekmez mi kavuşmalar onca emekten sonraa..Adamm cinsellk yoksa aklı kaymstr erkeklerrr ıkı ılgıye tav olur ilgilenmiyosa ilg,lendiği vardır arastır..İnsan evli olupta nasıl canı istemzzz

Genel olarak kadında evet ama erkekler de yardımcı oluyor yani en azından yardımcı olanlar var.
Her şeye yetişebiliyor olmanıza gerek yok. Bir de çalışıyorsunuz. Hafta sonu ev işini birlikte yaparsanız daha çabuk biter ve birbirinize vaktiniz kalır, ayni zamanda temizlik yaparken de birbirinize vakit ayirmis olursunuz.
Yeni evliyken cuma akşamdan işlerimi halleder(yemek, çamaşır) c.tesi pazara sadece temizlik bırakırdım onu da birlikte yapardık.

Biz bebekle bile birlikte yapıyoruz şimdi. Ben çocukla daha kolay yapilacakları yapiyorum esim de ağır işleri. Sonra da cicileri giyinip dolaşmaya çıkıyoruz.

Boşverin yemeği, temizliği; yorgundum yapamadım diyin birkaç kere yavas yavaş alışır.
Annem böyleydi derse de ben annen değilim diyebilirsiniz.

Bizim de ilk 3 ayımız sürekli tartışmayla geçti, ama cinsellik hiç sorun olmadı aramizda, tartışmalar normal(sonuçta ayni evde kardeşimizle bile tartışırdik) ama ilgisizlik başka olmamalı. Açık açık konuşmayı deneyin ama sinirlenmeden, bizde işe yaramıştı

Evliliği ne güzel anlatmışsın.....:)
Aynen ben de bu durumdayım....Alışmalısın....:)

Madem konunun eski sevgiliye kaymasını istemiyorsunuz, o ayrıntıyı niye veriyorsunuz?
Bunalımı ondan olabilir mi demişsiniz, olabilir demişsiniz.

Bir de yaşadığınız her şeyi genelleyerek mutluluğu yakalayamazsınız, herkeste böyledirli cümlelerin size faydası yok.

Uc yillik evliyim ilk iki yilim benim adami biraz yontmakla gecti herseyi mukemmel isterdi yemek olucak illa evde surat asmican isini yapican ve onada ilgi gostercen ama o sana gostermicek tabi iki yil bitince durum tam tersi suan isten gelir ben calismiyorum bu arada ben yemek yapiyor olurum yorgunum der iceri gidicem der ben gel yapma bise otur bi yuzunu goreyim derim gelir ama dayanamaz yardim eder sende mutfaktayken cagir gel hayatim iki sohbet edelim de geldigindede ekmegi alirmisin sunu karistirirmisin ben sunu yapayim sen bunu yapiver hayatim diye diye alistir tabi sohbetide unutma arada ins ise yarar benimki gibi bekarken bi bardak su almayan yaptiysa seninkide yapabilir tabi bide erkekler sikayetci kadin istemezler guler yuz biraz tatli dil yani ben bunla yonttum kocacigimi suan her dakka yanimda ayrilmaz benden daa dogrusu ayrilamaz

Canim senden ayrildigi an solugu oteki tarafta almis bir cok seyinide gormus yakalamissin bile bile lades denirmi hic sen yinede bu adamla nikah masasina oturmussun boyle seyler gormezden gelinirmi... Belliki akli digerinde kalmis sana karsida pek bir ilgisi sevgisi filan yok.. Ortada bir yuva soz konusu emek soz konusu ama bu iliski iyiye gitmiyor.

uzun ilişkiyle alakası yok
üstüne fazla yük almışsın
bak işten geldik ikimiz de girdik beraber mutfağa yemeğimizi yaptık yedik
şimdi geçtik odaya tv karşısında dinleniyoruz
az sonra giyinip spora gidicez 1 saat dolaşır geliriz
sonra eşim bulaşık makinesini boşaltırken ben etrafı toplarım
o biraz bilgisayarda takılır sonra ben ders çalışırım 11 gibi de uyuruz
haftada 2 kere süpürge açarız ben çarşamba günü yapıcam cumartesi günü ise o
böyle böyle paylaşıcaksınız işte

dennis_s adamın aklı başkasında sanırım ben seni teselli edecektim aslında yazdıklarımla ama
sorun ev işinden daha derin be güzelim.
adam seninle kavga etse düzeltmeye çalışıyor en azından derim. mesafeli olduğunu sezdim. tuhaf sinyaller gönderiyor. erkekler bu kadar karmaşık değildir. karmaşık şeyler hissediyorsan genelde altından başka bir şey çıkar ; gizlice girilmiş borçlar,kumar,alkol,başka bir kadın gibi...

senin işine yaramasa da başlıkta uzun ilişkiden sonra evlilkten gözüm korktu diyenlere ithafen yazmak istedim

eşimle liseden beri birlikteyiz. üniversiteyi de birlikte okuduk. aynı evde kaldık 2.buçuk yıl boyunca.
sonra evlendik. 9 yıl oldu birarada olalı,15gün sonra da evliliğimizin ikinci yılı dolacak.
benim balayım olmadı ama mesela. her şey çok normaldi. burda bahsedilen gibi sabah akşam çılgınlar gibi sevişmeler,gözünün içine bakmalar falan yoktu. zaten bu dönemi en başta yaşadık çünkü biz. sonra ben nikahtan bir hafta sonra işe girdim. ve her şey tepetaklak oldu...
ben öğretmen olduğum için eve de iş getiriyordum, sınav hazırla,sınav oku,plan hazrla,ertesi günün dersine çalış. öğretmenliğin de evliliğin de en zoru ilk sene bende ikisi birden aynı anda denk geldi. iki konuda da tecrübesizim. ev yeni her şey tertipli temiz olsun istiyorum. bunları yapınca geberiyorum. aşırı vakit gidiyor. eşim sinir oluyor onunla vakit geçirmiyorum diye.
benim karakterim bu;mutfakta bulaşık duruken ayağımı uzatıp dinlenemem mesela. o gün süpürücem dediysem beni bir yere çağırsınlar gitmem, kafamdaki öncelik hiçbir şeye değişilmez. ama evlilik söz konusu olunca çakıldık...çünkü bu şekilde yürümüyor.
onu bencil olarak görüyordum,bebek gibi,işimi gücümü bırakıym adeta kucakta sevilmek istiyor. işi yapan yorulan benim trip yapan o diye iyce sinirleniyordum. en büyük kavgamız pazar günü ev işi yapmamdan çıktı, evi birbirine kattık aileler bile karıştı işin içine. az kalsn ayrılıyorduk. böyle saçma bir sebepten. zor toparladık
"yetiştiremiyorsun, benim de elimden gelmiyor.yardımcı olamıyorum az paramız olsun ama çok huzurumuz olsun" dedi. bende ilk dönemin sonunda çıktım. aldğm para aylık 700lira bile değildi zaten. sonra her şey düzeldi. aramız çok iyi. balayımı değil balyıllarımı yaşıyorum. gözümün içine bakıyor. ben de onun

evlilik başka bir şey cidden kaç yıl flört edildiğinin önemi yok.
ama sorunu doğru analiz ederseniz ve sevginiz bitmemişse bir şekilde çözersiniz.
kolay vazgeçilecek bir şey değil.
-----aldatma yoksa tabi---

Esinizn yasadigi olayin aynisi benmde basima geldi yani esimle ayrilip eski sozlume dondüm sonra olmadi onunla tekrar esimle baristik tabi o zmn flört donemindeydik 5 yil ciktik bizde ama inan onun pismanligini cok yasadm esimide cok sewiyorm o benim yaptigim hatayi affedp ewlendi benmle...o yuzden sana kizamiyorum senin bi sucun yok aslinda sewmissin inanmissin insallh duzlir baski yapma sen yinede cok..he bu arada yanls anlamada canm iliskinz biraz oturana kadar cocuk yapmamini oneririm sadece tawsiye

Daha yeni evlisin, bu kadar harap etme kendini ev işleri için. Eşine emrine amadeyim mesajı vermişsin.
Taviz tavizi getirir.
Şimdi tavrını koymazsan, alıştırırsan yarın başa çıkamazsın.
Ağlamadan tartışmadan evliliğin müşterek olduğunu hatırlat, beklentilerini anlat ve kararlı olduğunu göster.
Sen annesi değilsin

Ewet malesef oturusana kadar bazi seyler agir geliyor kadin almak ara sira seni rahatlatir bence utununde agir kismini ona yaptirabilirsin ilk ewlendgmz gunler geldi gozumn onune esim iste cok yoruldugu icin genelde uyuyakaliyordu psikolokluk bir durumun yok bence zamanla ayni ewi paylasmanin guzelliklerini anlicaksiniz bence

aynen. ben eski kadınlarda mutlu olana nadir rastladım, o da dayak yemediği kocası efendi adam olduğu için mutlu olmuş. yoksa çoğu dert sahibi. kocalarının her sıkıntısına katlanıp, eşi ölünce hayatın tadına varıp gezmeye tozmaya yani kendilerine yeni yeni zaman ayırmaya başlamış çoğu. maddi sıkıntısı olmayanların çoğu evlilikten yaka silkiyor, evlenmiyor.

7senede nasildi iliskiniz?

herkes eski sevgili konusuna odaklanmış ama sen eşine bu konudan bahsetme, zaten zamanla tavırları illa ki ele verir onu. sen de geçmişi geçmişte bırak ve sevgili kocanla daha iyi olmanın yollarını ara.
erkekler şikayeti sevmiyor maalesef. güler yüz, tatlı dil, işve cilve zamanla genelini yola getiriyor.
az sabır, az iş, çok ilgi ve sevgi ama bunaltmadan ve bir süre karşılık beklemeden.

Kırk günde kavga olur normal bence iki insan aynı evde yaşamaya başlıyor ister istemez kavga oluyor. Bizde de çok oldu yavaş yavaş azalıyor ama sorun bittiği için değil kulak tıkadığımız için, tahammülü öğrendiğimiz için. Ama güzel söz söylememesi ilginç geldi. Çok ciddi kavgaların ardından bile insan sakinleşince güzel sözler söyleme ve duyma ihtiyacı hissediyor. Kırk günlük evlilikte erkek niye cinsellik istemez ki senin canını yakmaktan korkuyordur belki

Ben şaşırmıyorum bu tiplere.
Bir arkadaşım demişti eşi taze fasülyeyi ara sıcak olarak kabul edermiş.

Ben onu yapsam tek başına ana yemek olarak sunuyorum

Tatlıymış, salataymış öyle 3-5 çeşit yemeği anca misafirin olduğu akşam görür eşim.

Sağolsun bulduğu tek çeşiti yer, doyduk çok şükür ellerine sağlık der.
Demezse ertesi gün onu da bulamazdı yalan yok..

Sen çalışan kadınsın. Öyle güzel sofralar bulmak istiyorsa, girecek seninle mutfağa bir işin ucundan tutacak.
Böyle alıştır. Koy önüne bir ya da iki çeşit. Yetişemiyorum ben de yoruluyorum de.

Ettiğin kavgalar bundan olsun öyle de tadınız yok böyle de.
Yapsan da yaranamıyorsun madem istediğin düzeni kur evde ilerisi için..

Ben kavgalar normal değil demiyorum.
Tersine bence evliliğin ilk zamanları daha çok kavgalı geçiyor.
İki tarafın iktidar savaşı falan zor oluyor.
Ama aynı zaman da en çok sevişmeli zaman olmalı.

Eski sevgili deyince anlaşıldı durum..
Seni üzmek istemem ama adamın derdi yemek, temizlik değil bence..

Bence şuandan itibaren elini çek tüm işlerden, buz gibi ol.
Elbet soracak ne oluyor diye. Ne var ne yok dök içindekileri.
Ben hizmetçi değilim eşinim senin kendine gel diye.

Acilen silkelemelisin..

Eski sevgili filan bilemem de, sen neden hergün kendini bu kadar harap ediyorsun onu anlamadım?
Hergün ne temizliği, ütüsü, yemeği bu kadar mükemmel olmaya çalışman da bir sorun bence. 2 kişi yeni eşyalar ne dağıtıyorsun ki hergün? Ha diyelim dağıldı ne toplamaya çalışırsın bırak yani dağınık kalsın. 11 de oturursan adam sana ne yapsın, kendini ona hizmetçi adamış gibi böyle hiç kıymetin olmaz söyleyim.
40 gün evlililiğin oturması için erken, ama sen kendini sürekli ev işine verirsen hiç oturmaz.
3 çeşit yemek istiyorsa paşamız kalksın kendi yapsın, çayı kendi yapsın o doldursun vs. Bu kadar yüz verme şimdiden. Cinsellik konusunu bunlar bile etkiler bu yorgunluğa sen bile istemezsin ki? Rahat ol, herşey olduğu kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…