Temelli sende kalacağını düşünmüyorum ama yine de ne olmadık zaman seçmiş kaynanan. İlk duyduğunda direk “aaa anne şubatta dığum olacak başka zaman mı bulamadın” deseydin. Çocuk , babam ne olacak , kim ilgilenecek vs konuşur söylerdin işte. Hala çok geç değil. Bence lafı aç söyle. Anne benim doğum da biliyorsun şubatta olacak çocuğun bakımı , öğle yemeği , banyosu kahvaltısı vs bunlar için kimi düşündün? Ben 9 aylık oluyorum o zaman yada belki de lohusa , ilgilenemem farkındasın değil mi tarzında sor. Hayır normalde millet kalkıp başka şehirden geliyor doğuma senin kaynana çoluğunu çocuğunu sana bırakmış gidiyor. Enteresan olmuş hakkaten
9 yaşında, çok yakın oturuyoruz okuldan öğleyin geliyor kime gidecek başka illaki bana gelecek, madem gidecekti Ocak da git, Aralık da git , ne bilim Kasım da gideydi, ama huyu bu kendinden başka kimseyi pek düşünmez.Bakmasam bakmadı, baksam doğuracam benim bakıma ihtycm var .
Insallah dogumdan sonra farkli dusunur. Huyu falan degisir. Gerci degismesi gerekir. Bebek masrafli sonucta size daha cok yogunlasabilir. Cok fazlada suan kavgaci olmayinki kocaniz inada bindirmesin. Herkesin derdide farkli anam hayat iste zor
Ay cok haklisiniz gercekten cok anlayissizmis baska kardesi yok mu esinizin o baksa?
Evet lohusa olmasam doğurdu doğuracak olmasam elbette bana düşerdi, Allah rızası için bakardım ( kv den zerre hoşlanmıyor olmama rağmen ) ama bilmiyorum ne durumda olurum, 2 çocuğum olsa belki tecrübeli olurdum ama ilk çocuğum bende kimsenin sorumluluğunu alamam, 6 da kalkıp okula yolla ,beslenme hazırla,ödev yaptır, banyo yaptır, ben ne olsa yerim eşim de ama bana emanet edilmiş bir çocuğu da öyle geçiştiremem.üstelik tek başına da yatmıyor ve hiç bir sorumluluğunu da bilen bir çocuk değil.
Aslın da hayat zor değil de biz insanlar zorlaştırıyoruz herşeyi, kırmaya dökmeye pek meyilliyiz :/
Hic vicdaninizi sizlatmayin babasi baksin madem. Annesinin dusunmedigini siz dusunmek zorunda degilsiniz.
Esinize acikca soylemissiniz. Simdiden de buna streslenmeyin karninizdaki en cok stresten etkilenecek inanin. Zaten anneniz size bakacakmis. Sag saglim dogurun insallah bebeginize kafa yorun sadece.
Ben mesela kalp kirmamak icin kendimi kirar dururum. Biraz saf rolundeyim sanirim:) karsimakine ne veriyosam onu almak istiyorum. Ama olmuyo iste karsindaki kotuyse gecmiss olsunn
Bu kv delerin kendi kızları yok mu anlamiyorum. Nasil bu kadar bencil olabiliyorlar. Yani cok azi kendi kızı yerine koyabiliyor bizleri. Onlarin gözünde hep elin kiziyiz her sey reva. Bir de zaten küçük cocugu olup gezmeye birakip gidebilen insanlari hic sevmiyorum.
Aslına bakarsan 9 yaşında bir çocuğa bakılır neden bakılmasın 20 gün. Yani ben yiğenime bakabilirdim doğumdan sonra. Ama emri vaki hiç ama hiç hoş olmamış hemde babası var. Neden o bakmıyor. yani benim babam 4 çocuğuna kendi baktı yıllarca. Kayınbabanızda 20 gün kızına bakabilmeli die düşünüyorum.
Herkesin kapasıtesi farklı , sizin demekki bu konuda kendinize güveniniz var ama ne yazıkki benim yok ,ben bakamam ve benim yeğenim de değil (yeğenime sözüm geçer en azından) pek samimi olmadığım doğru düzgün görmediğim ve gördüğümde huyunu,davranışlarını hiç onaylamadığım görümcem.
Doğumdan sonra yiğenim çok kaldı bende hala da kalır. Kızımla aralarında 4 yaş var. Bazen zorlandım bazen yardımcı oldu. Ama burda ki mesele çocuğa bakmak değil bence. Size sorulmamış olması ve zaten bakabilecek bir babasının olması.Herkesin kapasıtesi farklı , sizin demekki bu konuda kendinize güveniniz var ama ne yazıkki benim yok ,ben bakamam ve benim yeğenim de değil (yeğenime sözüm geçer en azından) pek samimi olmadığım doğru düzgün görmediğim ve gördüğümde huyunu,davranışlarını hiç onaylamadığım görümcem.
Cok merak ettim kendi kiz kardesiniz olsada biyle stres yaparmiydiniz, 9 yasindaki cocuk okuldan gelince bir kap yemek verilecek onune, size annenize bile getir gotur islerinde yardimci olur. Ben anlamiyirum koca tarafina bu kadar uzak olmaya calismak niye. Bunun icinmi bu kadar stres yapip esinizlekavga ediyorsunuz!!
Valla ben size hak veriyorum. Dogumdan sonra 10 gün gozunuz bebeginizi zor gorecek dikisleriniz olabilir sezeryan olabilirsiniz. Bütün dikkatinizi enerjinizi kendinize ve çocuğunuza harcayacaksiniz. Baska birinin bakimiyla mesgul olamazsiniz sizin anneniz de gorumcenize bakmak zorunda degil. Ve emin olun o durumda kendi yegeninizle de ilgilenemezdiniz.
Savunmak değil bu. Bakmak istemiyorsa bakmaz. Ama istese bakabilir demek istedim ben.Ay ben savunan kadinlari hic anlamiyorum. Benim annem dogurdugum günden beri evine giderken bana sorarak gidiyor kizim bugün isin var mi cocuga bakabikecek misin tek basina diye. Elalem doguran gelinine cocuk birakip gitmeye kalkiyor
Doğumdan sonra yiğenim çok kaldı bende hala da kalır. Kızımla aralarında 4 yaş var. Bazen zorlandım bazen yardımcı oldu. Ama burda ki mesele çocuğa bakmak değil bence. Size sorulmamış olması ve zaten bakabilecek bir babasının olması.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?