Ay ben savunan kadinlari hic anlamiyorum. Benim annem dogurdugum günden beri evine giderken bana sorarak gidiyor kizim bugün isin var mi cocuga bakabikecek misin tek basina diye. Elalem doguran gelinine cocuk birakip gitmeye kalkiyor
haklısın kesinlikle. ben de olsam yapamazdim. Üstelik bakmam drmiyorsunuz. başka zama gitseydi, tam doğum zamanını buldu diyorsunuz. Bana biraz planlı gibi geldi. Belki doğumda çocuk bakımında ihtiyaç duyar diye kaçmak istedi gibi geldi. Hakkaten enteresan..Insanlar gelini doğum yapacağı zaman tam tersi torunu göreyim diye işi gücü bırakıp gelirler. Seninki ise gidiyor..Yapmazdım kendi kızkardeşim olsa, ama kendi annem de beni doğuracağım zaman 9 yaşındaki çocuğun sorumluluğuyla bırakıpta umreye gitmezdi.Bir birey 9 yaşındada olsa, okula gidiyor sabah kahvaltısı ,beslenmesi, yatması, banyosu ,ütüsü, akşam yemeği, ödevi, kucağımda bir bebekle ve henüz beni neyin beklediğini bilmediğim bi lohusalıkla kaldıramayacağım sorumlulukların altına girmem..Üstelik koca tarafı istese umreye daha erkende gidebilir değilmi ? Haç değil bu umre herzaman var..İçini dışını çokda bilmediğiniz konuları tam okumadan ahkam kesmeniz pek hoş olmadı.
haklısın kesinlikle. ben de olsam yapamazdim. Üstelik bakmam drmiyorsunuz. başka zama gitseydi, tam doğum zamanını buldu diyorsunuz. Bana biraz planlı gibi geldi. Belki doğumda çocuk bakımında ihtiyaç duyar diye kaçmak istedi gibi geldi. Hakkaten enteresan..Insanlar gelini doğum yapacağı zaman tam tersi torunu göreyim diye işi gücü bırakıp gelirler. Seninki ise gidiyor..
yeni dogum yaptiginizda bunlarin hicbirini yapamazsinizEvet lohusa olmasam doğurdu doğuracak olmasam elbette bana düşerdi, Allah rızası için bakardım ( kv den zerre hoşlanmıyor olmama rağmen ) ama bilmiyorum ne durumda olurum, 2 çocuğum olsa belki tecrübeli olurdum ama ilk çocuğum bende kimsenin sorumluluğunu alamam, 6 da kalkıp okula yolla ,beslenme hazırla,ödev yaptır, banyo yaptır, ben ne olsa yerim eşim de ama bana emanet edilmiş bir çocuğu da öyle geçiştiremem.üstelik tek başına da yatmıyor ve hiç bir sorumluluğunu da bilen bir çocuk değil.
Ahkam kesmek degil, siz sormusdunuz bende fikrimi soyledim. isi oluruna birakin, kendinizi de stres etmeyin, ben size kayinvalideniz sutten cikmis ak kasik demedim, ama sadece 9 yasindaki esinizin kardesi gecici hir muddet bi sekilde olur sigdirilir eve, esiniz ise giderken kahvalti etmicekmi, o cocuk icin hazirlanmiyacak. Yok utu felan abartmissiniz. Esiniz le istemiyorum gelmesin diyeceginize, kardesinin kahvaltisi dersleri herneyse iste ilgilenmesini istersiniz. Lohusayken sizden beklemez herslde, bu kadar korkmayin, hic bisey kaybetmezssiniz.Yapmazdım kendi kızkardeşim olsa, ama kendi annem de beni doğuracağım zaman 9 yaşındaki çocuğun sorumluluğuyla bırakıpta umreye gitmezdi.Bir birey 9 yaşındada olsa, okula gidiyor sabah kahvaltısı ,beslenmesi, yatması, banyosu ,ütüsü, akşam yemeği, ödevi, kucağımda bir bebekle ve henüz beni neyin beklediğini bilmediğim bi lohusalıkla kaldıramayacağım sorumlulukların altına girmem..Üstelik koca tarafı istese umreye daha erkende gidebilir değilmi ? Haç değil bu umre herzaman var..İçini dışını çokda bilmediğiniz konuları tam okumadan ahkam kesmeniz pek hoş olmadı.
Başka gelin kardeş akraba vs yok mu umre çok uzun sürmez 15 gün felan idare etsin biri siz kendinize mi bakacaksınız bebeğe mi çocuğa mı bunu akıl edemiyorlar mıParası önemli değil inanın eşim vermiş babası vermiş, kendi vermiş, beni sinir eden ben doğuracam annem bakmaya gelecek, kardeşine kim bakacak bu nasıl bir Zihniyet
Ahkam kesmek degil, siz sormusdunuz bende fikrimi soyledim. isi oluruna birakin, kendinizi de stres etmeyin, ben size kayinvalideniz sutten cikmis ak kasik demedim, ama sadece 9 yasindaki esinizin kardesi gecici hir muddet bi sekilde olur sigdirilir eve, esiniz ise giderken kahvalti etmicekmi, o cocuk icin hazirlanmiyacak. Yok utu felan abartmissiniz. Esiniz le istemiyorum gelmesin diyeceginize, kardesinin kahvaltisi dersleri herneyse iste ilgilenmesini istersiniz. Lohusayken sizden beklemez herslde, bu kadar korkmayin, hic bisey kaybetmezssiniz.
Çocuğa sen bak nolacak diyenlerede hiç anlam veremedim. Anası babası düşünsün canım konu sahibi niye uğraşsın?
Benim kayınbabamda canını verecek kendi ailesi için bu huyu yüzünden sinir oluyorum adama. Bütün derdi işi gücü onlar.
Tüm parasını, pulunu bitirselerdi rahatlardı.
Bu adamlar niye evlenir niye çocuk sahibi olur anlamam otur ana babanın dizinde o zaman.
yeni dogum yaptiginizda bunlarin hicbirini yapamazsiniz
sakin uzerinize boyle bir vazife almayin
O torunu icin kalmalar falan sadece bizler gibi ailelere özel canim.. benim dogum yapacagim hafta kv ve kp butun yaz gitmedikleri yazliga gittiler.. ve kv sadece sabah 1 saat doguma geldi geri gitti.. zaten olmamasi daha iyi oldu..
haklısın kesinlikle. ben de olsam yapamazdim. Üstelik bakmam drmiyorsunuz. başka zama gitseydi, tam doğum zamanını buldu diyorsunuz. Bana biraz planlı gibi geldi. Belki doğumda çocuk bakımında ihtiyaç duyar diye kaçmak istedi gibi geldi. Hakkaten enteresan..Insanlar gelini doğum yapacağı zaman tam tersi torunu göreyim diye işi gücü bırakıp gelirler. Seninki ise gidiyor..
Bende anlamadım vallahi acaba yerim de olsalar bakarlarmıydı.
Annenin evinde doğur ve kv dönünceye kadar orada kal.9 yaşında, çok yakın oturuyoruz okuldan öğleyin geliyor kime gidecek başka illaki bana gelecek, madem gidecekti Ocak da git, Aralık da git , ne bilim Kasım da gideydi, ama huyu bu kendinden başka kimseyi pek düşünmez.Bakmasam bakmadı, baksam doğuracam benim bakıma ihtycm var .
Neden doğum sonrası annende kalmiyorsun.Herkes kardeşini sever, ailesini sever ve elbette ailesi koşacak gerektiği yerde herşeyi de yapacak,her özveriyi de verecek, bende seviyorum ailemi kardeşlerimi ama kocamı ,evimi , düzenimi etkileyecek şeyler yapmıyorum, ailesi bir karar alır bize de onların herşeyine uymak düşer 5 yıldır bu böyle oldu.
Canım belki başka bir planları vardır...Hani teyze, hala vb. başka bir akrabaya bırakacaklardır belki...Emin misin çocuğu sana bırakacaklarına? Açık açık konuştular mı bunu? Hemen moralini bozma Şubat ayına kadar çok var...Bence başka çözüm üretirler gibi geldi...O kadar düşüncesiz değillerdir sanırım..Benimkinin herşeyi ters Zaten, yapması gerekenleri hiç bir zaman yapması gerektiği gibi yapmadı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?