Evlilik buymuş

Ay ben savunan kadinlari hic anlamiyorum. Benim annem dogurdugum günden beri evine giderken bana sorarak gidiyor kizim bugün isin var mi cocuga bakabikecek misin tek basina diye. Elalem doguran gelinine cocuk birakip gitmeye kalkiyor

Evet birde tek hayali oğlunun çocuğunu görmekti tek oğlu eşim :) ama gelin sevilmeZse çocuğuda sevilmez derdi şimdiden sevmiyor :)

Boşver giderse gitsin hem lohusayken kendi annen yanında olursa daha rahat edersin. Yasadiklarindan sonra artik o kdr tahammulsuzlesmissin ki anlayabiliyorim seni. Ama haylaz degilse 9 yasindaki bir kiz cocugundan zarar gelmez hem ufak tefek islerine getir götur evde yardimci olur. Şöyle düşün bide 9 yaşında bir cocugun olup 2. cocugunu doğuruyor olabilirdin? O zaman ilk cocuguna ben dogum yapicam sende kendi basinin caresine bak mi diceksin?

Kv'nin seni düşünmüyor olmamasi senin canini sikan ama ona olan ofken yüzünden küçücük bir çocuğa karşı boyle hisler besleme derim daha sabi o. Yemesi icmesini dert etmeniz sacma olmus biraz. Sonucta buyumus artik normal bi insan gibi yer. O kız gelmese sizin evde yemek hazirlanmayacak mi kimse yemek yemiyecek mi?

Son düzenleme:
Senin hormonlarin biraz tavan yapmis sanirim :) hepimizin oyle oldu.. Kv birak gitsin umreye daha ne istiyorsun iste dogumunda basinda bir kisi eksik olacak valla bence cogu kv gelinlerin dogumuna gitmesin ! :) küçççççüüük görümcene gelince de ya babasiyla kalsin yada ille size gelecekse bence dert etme.. Sen o kadar cok bebegine odaklanmis olcaksin ki gorumcen evdeymis degilmis gelmis gelmemis gozun gormeyecek inan ki.. o oda o kargaşa da zaten kaybolur ortadan :) bu yuzden dert etme suan hicbisey dusunme cunku inan kafanda kurdugum gibi olmuyor canini sıkma..

haklısın kesinlikle. ben de olsam yapamazdim. Üstelik bakmam drmiyorsunuz. başka zama gitseydi, tam doğum zamanını buldu diyorsunuz. Bana biraz planlı gibi geldi. Belki doğumda çocuk bakımında ihtiyaç duyar diye kaçmak istedi gibi geldi. Hakkaten enteresan..Insanlar gelini doğum yapacağı zaman tam tersi torunu göreyim diye işi gücü bırakıp gelirler. Seninki ise gidiyor..

O torunu icin kalmalar falan sadece bizler gibi ailelere özel canim.. benim dogum yapacagim hafta kv ve kp butun yaz gitmedikleri yazliga gittiler.. ve kv sadece sabah 1 saat doguma geldi geri gitti.. zaten olmamasi daha iyi oldu..

Yine yeniden erkek ailesinin oğullarından Her şeyi talep etmeleri , istemeleri.
Erkeğin reddetmemesi..
Reddetnedigi gibi yanlışlarını görmemesi üzerine birde bunun üzerine tartışması.
Yegenlerini kutsal sayması..
Insanı canından bezdirirler..
Hamile halinizle lütfen bunlar için uzulmeyin ..
Degmezler çünkü...
Bebeginize bakın. Gerekir ise terapi alın ama kendinizi uzmeyin ne yazık ki bu modeller değişmiyor.
Bende vardı ordan biliyorum .

yeni dogum yaptiginizda bunlarin hicbirini yapamazsiniz
sakin uzerinize boyle bir vazife almayin

Ahkam kesmek degil, siz sormusdunuz bende fikrimi soyledim. isi oluruna birakin, kendinizi de stres etmeyin, ben size kayinvalideniz sutten cikmis ak kasik demedim, ama sadece 9 yasindaki esinizin kardesi gecici hir muddet bi sekilde olur sigdirilir eve, esiniz ise giderken kahvalti etmicekmi, o cocuk icin hazirlanmiyacak. Yok utu felan abartmissiniz. Esiniz le istemiyorum gelmesin diyeceginize, kardesinin kahvaltisi dersleri herneyse iste ilgilenmesini istersiniz. Lohusayken sizden beklemez herslde, bu kadar korkmayin, hic bisey kaybetmezssiniz.

Çocuğa sen bak nolacak diyenlerede hiç anlam veremedim. Anası babası düşünsün canım konu sahibi niye uğraşsın?
Benim kayınbabamda canını verecek kendi ailesi için bu huyu yüzünden sinir oluyorum adama. Bütün derdi işi gücü onlar.
Tüm parasını, pulunu bitirselerdi rahatlardı.
Bu adamlar niye evlenir niye çocuk sahibi olur anlamam otur ana babanın dizinde o zaman.

Parası önemli değil inanın eşim vermiş babası vermiş, kendi vermiş, beni sinir eden ben doğuracam annem bakmaya gelecek, kardeşine kim bakacak bu nasıl bir Zihniyet
Başka gelin kardeş akraba vs yok mu umre çok uzun sürmez 15 gün felan idare etsin biri siz kendinize mi bakacaksınız bebeğe mi çocuğa mı bunu akıl edemiyorlar mı

Evet hazırlanacak yemek ama kv demin düşüncesiZliğini ben de ailem de çekmek zorunda değil. Herkesin bir çekeri var benim kapasitem de bu kadar, bende böyle bir sorumluluğu almam eşimin kardeşi değil kim olursa olsun.Bana doğurmadı nihayetinde o çocuğu her aklına estiğin de benim üstüme atamaz.

Bende anlamadım vallahi acaba yerim de olsalar bakarlarmıydı.

O torunu icin kalmalar falan sadece bizler gibi ailelere özel canim.. benim dogum yapacagim hafta kv ve kp butun yaz gitmedikleri yazliga gittiler.. ve kv sadece sabah 1 saat doguma geldi geri gitti.. zaten olmamasi daha iyi oldu..

Arada ne yaşanırsa yaşansın kendimi geçtim benim işime gelir yanımda olmaması görmemem ama eşimi düşünyorum da çok yanlış, sadece bizimmi doğurduklarımız babaları da var ama erkek aileleri gelinle iyi değilse çocuğuda yok sayıyor.

Benimkinin herşeyi ters Zaten, yapması gerekenleri hiç bir zaman yapması gerektiği gibi yapmadı.

Bende anlamadım vallahi acaba yerim de olsalar bakarlarmıydı.

Emin olki bakmazlar. Önune bir kap yemek koy ne varki diyor? Sanki köpek yavrusu bi kap yemekle gecirtirilecek. Bende olsam bakmam, bakmiyomda. Benimde esimin kardesi böyle sorumsuz. Adam gezmeye eglenmeye gider getirir cocugu bize atip giderdi. Esiyle ayri bu arada annesi baska alemlerde. Hadi yegen dedik Bir baktik iki baktik ucuncuye baktik isin rengi degisiyor, bidaha olmasin dedim. Simdi hicbirsekilde kabul etmiyorum. Kimseye taviz vermeye gelmiyor. hadi önemli isleri olsa neysede rahatliga sorumsuzluga bakin....

Annenin evinde doğur ve kv dönünceye kadar orada kal.

Neden doğum sonrası annende kalmiyorsun.

Benimkinin herşeyi ters Zaten, yapması gerekenleri hiç bir zaman yapması gerektiği gibi yapmadı.
Canım belki başka bir planları vardır...Hani teyze, hala vb. başka bir akrabaya bırakacaklardır belki...Emin misin çocuğu sana bırakacaklarına? Açık açık konuştular mı bunu? Hemen moralini bozma Şubat ayına kadar çok var...Bence başka çözüm üretirler gibi geldi...O kadar düşüncesiz değillerdir sanırım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…