- 6 Aralık 2017
- 240
- 526
- 23
Sizde çıkın bazen arkadaşlarınızla neden üzülüyorsunuz ki uzaktamısınız... benimde evlenmeden önceki hayatım çok rahattı kafama göre yaşardım evlilik benide yordu şimdi bide bebeğim var çok şükür ama insan ister istemez eski hayatını özlüyor hele birde çoook uzaktaysan ve eşinde işi gereği uzun süreler eve gelmiyorsa bence sağlık sorunları dışında şanslısınız en azından eşiniz yanınızda arada arkadaşlarınızlada çıkın1.5 yillik evliyim. Bekarken tek işim calismakti. Annem yemek, temizkik herşeyi kendi hallederdi. Çok rahat bir yasamim vardi.
Evlendikten sonra hersey ust üste geldi. Esimin bobreklerinde sorun olduğunu ve kreatinin yüksek okdugunu tesadufen ogrendik. Yemek aliskanligimizi tamamen değiştirmek zorunda kaldik. Tuzsuz, proteinden uzak yani et, tavuk ürünleri sınırlı ve çok az. Protein kisitli baya. Sonra cocuk istedik esimde varikosel cikti. Ameliyat oldu. Benim rahminde sorun cikti ameliyat oldum. Daha bir sürü sıkıntı. Evliligimizi tam yasayamadik sanki. İşe girdim sıkıntılıydı baya cikmak zorunda kaldim. Simdi evdeyim. Esimi cok seviyorum ama bazen keske evlenmeseydim diyorum. Bekar günlerimi özlüyorum. Bazen instgramdan arkadaslarima bakiyorum. Cok imreniyorum. Gezip tozuyorlar sagliklari yerinde. İsinde gücünde.
Bizim dışarıda yemek yememiz bile artik luks oldu. Çünkü esimin rahatsizligindan dolayı artik disarida yiyemiyoruz. Ömür boyu çok dikkat etmesi lazim diyalize girmemesi için. Cokmu fazla duygusal davraniyorum. Nasil yapacagimi bilmiyorum. Üzülüyorum ve çok yoruldum
Onun yiyebileceği yerlere gidin. Sinemaya gidin. Ve ayrıca kimsenin hayatını bilemiyoruz malesef. Imrenilecek hayatlarda aslında neler var. Buna şükür1.5 yillik evliyim. Bekarken tek işim calismakti. Annem yemek, temizkik herşeyi kendi hallederdi. Çok rahat bir yasamim vardi.
Evlendikten sonra hersey ust üste geldi. Esimin bobreklerinde sorun olduğunu ve kreatinin yüksek okdugunu tesadufen ogrendik. Yemek aliskanligimizi tamamen değiştirmek zorunda kaldik. Tuzsuz, proteinden uzak yani et, tavuk ürünleri sınırlı ve çok az. Protein kisitli baya. Sonra cocuk istedik esimde varikosel cikti. Ameliyat oldu. Benim rahminde sorun cikti ameliyat oldum. Daha bir sürü sıkıntı. Evliligimizi tam yasayamadik sanki. İşe girdim sıkıntılıydı baya cikmak zorunda kaldim. Simdi evdeyim. Esimi cok seviyorum ama bazen keske evlenmeseydim diyorum. Bekar günlerimi özlüyorum. Bazen instgramdan arkadaslarima bakiyorum. Cok imreniyorum. Gezip tozuyorlar sagliklari yerinde. İsinde gücünde.
Bizim dışarıda yemek yememiz bile artik luks oldu. Çünkü esimin rahatsizligindan dolayı artik disarida yiyemiyoruz. Ömür boyu çok dikkat etmesi lazim diyalize girmemesi için. Cokmu fazla duygusal davraniyorum. Nasil yapacagimi bilmiyorum. Üzülüyorum ve çok yoruldum
2.2 di en son 1.8 dusmustu. Oda butun israrlarima ragmen 1 yil kontrole gitmedi. Birazda saldi kendini ondan 2.2 ye çıktı. Yoksa 1.6lardaydi
Eşiniz eninde sonunda diyalize girecektir bunlar diyalizsiz nekadar gitmesi içindir
Bir Diyaliz hastası
Gecmis olsun sizede. Sizin kreatiniz kac peki. Tam olarak ne rahatsizliginiz var .esimin kucukken gecirdigi rahatsizliktan dolayi bobregi biraz hasar gormus. Ama tabi bunu tesadufen nisanliyken ogreniyoruz. Doktor omur boyu cok dikkat ederse bir sıkıntı olmaz dedi. Ama etmezse 10 yil sonra diyalize girer dedi. Biz arada tavuk yada et pisiriyorum yiyor. Tabi az pisiriyorum. Yani ayda bir yada iki defa onun disinda tuzsuz salcasiz. Ve sebze yemeklerini de suyunu suzerek. Yiyecegi seylerin kisitli olmasi biraz zorluyor. Hergun ne yemek yapsam die düşünüyorum. Siz tam olarak nasil besleniyorsunuzEvet degerler yuksekmis.Cok dikkat etmelisiniz.Ben de ayni problem var ilerisi icin dikkat etmem lazim..Alternatifleri arttirmalisiniz.Siz kendinize ayri yemek yapabilirsiniz.Bende 8 aylik evliyim daha.Yemekli misafir disinda ben de sifir tuz yemek yapiyorum.Esim kendi corbasina ve yemegine atiyor.Ona kadar kofte ya da tavuk yapiyorum ben sebze yerken..Kisitli miktarda protein yedigim icin onu tuzsuz kiymali yemekten aliyorum ya da diyeti bir gunluk bozuyorum.Gerci sonra cok pisman oluyorum ama cidden zor bir rahatsizlik bu.Allah kolaylik ve sifa versin.
Abim 39 yasinda ve diyalize girmeye basladi hem de 10 kreatin ve 350 üre degeriyle.Komanin biraz oncesi yani..Bu kadar erken girmesine sebep disarda yedikleridir...Disarida bizlere yiyecek uygun yemek yok dogru ama olsun saglik olsun deyin hep.Varsin yemegi evde yiyip disari cikin.
Gecmis olsun sizede. Sizin kreatiniz kac peki. Tam olarak ne rahatsizliginiz var .esimin kucukken gecirdigi rahatsizliktan dolayi bobregi biraz hasar gormus. Ama tabi bunu tesadufen nisanliyken ogreniyoruz. Doktor omur boyu cok dikkat ederse bir sıkıntı olmaz dedi. Ama etmezse 10 yil sonra diyalize girer dedi. Biz arada tavuk yada et pisiriyorum yiyor. Tabi az pisiriyorum. Yani ayda bir yada iki defa onun disinda tuzsuz salcasiz. Ve sebze yemeklerini de suyunu suzerek. Yiyecegi seylerin kisitli olmasi biraz zorluyor. Hergun ne yemek yapsam die düşünüyorum. Siz tam olarak nasil besleniyorsunuz
Bizim aileden kalitsal rahatsizligimiz.Polikistik bobrek hastaligi.Benim kreatinim henuz 0.7 sukurler olsun.Bobrek fonksiyonum daha %97.Ama sayilamayacak kadar ici su dolu kistlerle kapli bobreklerim..Doktor eli kulaginda dedi benim icin de o yuzden dikkat ediyorum.Abim hic dikkat etmedi kendine ve 3 sene icinde degerleri firladi.Tansiyon cok onemli.Sık sık tansiyonunu olcsun..Annem 30 yildir tamamen tuzsuz yiyor.Kucuk tencereleri var.Kendine kadar yapiyor sanki evcilik oynar gibi.Siz kendinize ayri yapin.Bakliyat cok sınırlı biliyorsunuz.Fasulye,nohut,mercimek olabildigince az.Salca yerine yazin pismis sise domates yapin tum kış kullanabilirsiniz ya da tamamen tuzsuz salcalar var.Kahvaltida kasar loru peynire alternatif olarak ya da dil peyniri.Potasyuma dikkat etmelisiniz.Meyvelerde bazilarinda cok fazla muz gibi.Sebzeleri ise ben haslamadan yapiyorum.Belki daha ileriki donemlerde haslayip yapabilirim.
Protein ihtiyacimi kiymali yemekle idare etmek daha mantikli geliyor bana.Kiyma en azindan lezzet katiyor.Tavuk gogsunu biber,baharatla teflonda kavuruyorum.Baharati bol koyuyorum ki tat versin diye.
Onun disinda en azindan karbonhidrat sinirlamasi yok.Makarna,pilav,(bulgur cok degil ) yapin aksam ogunlerinde.Domatesli sosla tatlandirin.
Tansiyonu, sekeri. Potasyumu ve diger degerleri cok sukur normal. Proteinde yok. Tek yuksek deger kreatin çok şükür. Ona ragmen potasyum, sodyumdan baya kisitli besleniyor. Salca ya domates salcasi yada dedigin gibi yazlik domates sosu kullaniyorum. İns seninde hep oyle gider. Zor ve sıkıntılı bir donem. Kiloda onemli bu hastalikta. Oyuzden baya kilo da verdi. Ben diyetisyenden yiyebikecekleri ve yememesi gerekenler diye bir liste aldim. O listeye gore yapiyorum alisverisimi hep.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?