Amin..Umarım yalnız veya beraber, mutlu bir şekilde büyütürsünüz bebeğinizi
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Amin..Umarım yalnız veya beraber, mutlu bir şekilde büyütürsünüz bebeğinizi
Akıl edemedim. Hamile kalmayı istedim elbet ama bu durumda değil. Onada söyledim bunu zaten iliskimiz dost olarak başladı herşeyimi bilir. Bağimiz çok kuvvetliydi. Mutlu bi ilişki, yeni bi hayat kurmuşsun kısa zaman içinde nikah kıyacaksın yıllar sonra ilk defa kendi evinde hissediyorsun dolabını doldurup mobilya falan bakıyorsun. Hersey ani gelişti bilemezdim boyle olacağını o zaman hamile kalmak aşırı problem gibi gözükmüyordu gozüme hata ettimSpiral taktırsaydınız.
Çoğu kadın doğum kontrol hapını kullanamıyor. Veya hormon iğnesi olamıyor.
Ama spiral ile korunabilirdiniz.
Acaba bilinçaltınızda hamile mi kalmak istediniz diye düşünmüyor değilim.
Hımm.
Ergenlik cağı..
Zor olur ama bilemedim.
Hayırlısı diyeyim..
Dediğim gibi zihniyetleri kurusun. Birileri öyle düşünüyor diye kimse ona dönüşmez. Üzülmeyin.Evliysen çocuğun aşk meyvesi değilsen piç kurusu. Çok çok haklısın
Turistik bir yerde yaşıyor babası. Beraber yaşamaların dışlanmadığı bi yer. Benim yaşadığım yer ise arada yarım saat mesafeyle daha ataerkil insanların yaşadığı bir yer. Vallahi bilmiyorum gözüme uyku girmiyor düşünmekten. Söyleyeceğim kibarca anlatacağım derdimi. Dilerim merhametinin tamamını yitirmemiştir.Dediğim gibi zihniyetleri kurusun. Birileri öyle düşünüyor diye kimse ona dönüşmez. Üzülmeyin.
siz iyi bir anne olursanız çocuğunuz da mutlu bir çocuk olur. Sizin dik durmanız lazım. Kimsenin lafından sözünden etkilenmemeye çalışın . Olan olmuş. Yaşadığınız şehir mahalle böyle durumlarda çok önemli. Bence bunu da düşünün. Gerekirse taşının. İnsanların biraz daha rahat olduğu şehirlere
Gerçi o da bu pahalılıkta nasıl olacak. Maddi durumunuz nasıl.
babaya da haber verin fırsat tanıyın. Onunda çocuk üzerinde hakkı var. Yani o adam hatasını farkeder umarım. Evlat neticede.
İnan normalleştirme çabasında değilim. Bende isterim her çocuk mutlu yuvasında doğsun. Bir gün kızım olursa ona ilk öğreteceğim şey mutluluğu kadın erkek farketmez ilk önce kendinde araması ve bulması. Kimseye muhtaç olmamak için dim dik duruyorum kimseye minnet etmedim şimdiye dek ama iş duygusal açıya gelince hep bi sevgi açlığı yaşadım çocukluğumda. Ben başkasında aradığım için şu an bu duruma düştüm. Sadece ilişki açısından değil dostlarimda da aynı şeyi yaptığım için hep kaybeden taraf oldum. Gerçek sevgiyi tadan insan için mutsuz olmak daha zordur bence, bu yüzden sevgimi layık olan birine vermek istiyorum artık. Teşekkür ederim...Olan olmuş elbette iyi anne olmak ve çevreyi bu süreçte takmamak gerek.
Ama ben bu tarz durumların normalleştirilmemesi gerektiğini düşünüyorum. İlerde kız evladım olduğunda bilmediğimiz bir heriften çocuğunun olmasını elbette istemem.
Toplum baskısını geçelim , onlar hep konuşurlar zaten . Ama evlilik diye bir şey kadınların haklarını korumak için var. Biz bu haklarımızı neden elimizin tersiyle itelim? Neden kendimize bu kötülüğü yapalım? Bu kadıncağızlar psikolojik bir savasın içinde ne gerek var?
@Lilithhha Canım kararlı duruşunu takdir ediyorum. Keşke bu şekilde hayata tutunmaya çalışmasaydın. Ama doğruları es geçemeyiz. Kanunlar bizim iyiliğimiz için bizim haklarımız için.
Umarım hayatının devamında daha doğru adımlar atarsın.
Artık önünüze bakın.. olanla ölene çare yok.Akıl edemedim. Hamile kalmayı istedim elbet ama bu durumda değil. Onada söyledim bunu zaten iliskimiz dost olarak başladı herşeyimi bilir. Bağimiz çok kuvvetliydi. Mutlu bi ilişki, yeni bi hayat kurmuşsun kısa zaman içinde nikah kıyacaksın yıllar sonra ilk defa kendi evinde hissediyorsun dolabını doldurup mobilya falan bakıyorsun. Hersey ani gelişti bilemezdim boyle olacağını o zaman hamile kalmak aşırı problem gibi gözükmüyordu gozüme hata ettim
Kararlıdan ziyade umutluyum demeyi tercih ediyorum. Kafamın içinde binlerce düşünce var bi ışık görmem gerek...Artık önünüze bakın.. olanla ölene çare yok.
Bir konuşun.. Belki merhamete gelir.
Çocuk için kararlı mısınız?
Şuan maddi durumu çok iyi olmuş olsaydı ve buna bakarak doğursaydı 2 gün sonra hayatının tepe taklak olmayacağının garantisi var mıydı peki? Ya kusarsa diyorsunuz lohusalık diyorsunuz varsayım üzerine konuşuyorsunuz ya kusmazsa lohusalığı kötü geçmezse bunlarda varsayım yani demem o ki eğer o bu gücü kendide görüyorsa ve annesi de yanındaysa o çocuk her türlü büyür. Benim tek dert ettiğim etrafın tepkisi olurdu ama kim bilebilir ki çocuk 2 3 yaşına gelene kadar karşısına birinin çıkmayacağını yada babanın çocuğu kabullenmeyeceğini. Bence iyi düşünelim iyi olsun, bir bebek için yıllarını hastane koridorlarında geçirenler var onlar birer mucize kaybetmemek gerek
Evet birisi de taş yağacağını söylemiş. Toplumda bunca kötü şey olurken insanlar açlıktan ölürken çocuklar savaşlarda katledilirken bebekler tecavüz edilirken insanlar karnımdaki mercimek kadar kan pıhtısının taş yağdıracağına inanıyor bekarım diye. Kapılarının önünde yatan evsize ekmeğin arasina iki peynir koyup vermeye üsenirler, bir sokak hayvanının kabına iki yudum su doldurmazlar ama biri evlilik dışı hamile kalmayadursun. Hemen dini ahlak'ı savunmaya geçerler. En güzel ahlak ve ibadet iyi niyettir kimse göremiyor...Buraya tam 10 yıl önce üye oldum aynı kafa yapıları vardı, şimdi de aynı kafa yapıları var. Asan, kesen, yargılayan kafa yapıları hep de var olacak. Bunlar yürüdüğümüz yolda ayağımıza takılan taştan daha fazlası değiller. Size destek olanların dışında hiçbir kimseyi takmayın. Evlilik dışı çocuk olması demek, çocuğun mutsuz büyüyeceğini göstermez. Belki de çocuk tüm bu kan emici vampirlerden sıyrılmasını bilecek kadar zeki olur. Ayrıca kimseye gerçeği de söylemek zorunda değil kimse. Şahsen ben olsam göğsümü gere gere dolanırdım. Niye utanacakmışım? Annem evlilik dışı yaptı beni diye mi? Ya bırakalım artık bunları. Şu Dünya'da insanlar dostlarını satıyorlar, insan kandırıyorlar, insan satıyorlar, küçük bebelere tecavüz ediyorlar, çocuklarının önünde annelerinin boğazlarını kesiyorlar. Kötü, ayıplanacak, dışlanacak olan bunlardır. Diğer türlü şeyler en fazla hata olabilir ama onun da telafisi vardır.
Toz pembe olmayacağının zaten bilincindesiniz.Hayır ardahanda değilim. Antalyadayım. Karşısına geçip baskı yaparca konuşmayacağim güler yüzlü ve içten şekilde bu çocuğu ne kadar istediğimi anlatmaya çalışacağım onun bir oğlu var annesinde kadın sorunlu bir tipmiş cocukla sorun yaşıyormuş dilerse oğlunuda yanımıza alıp kardeşini abisiyle beraber yetistirebileceğimizi vicdanen kendini rahat hissettirmek istediğimi söyleyeceğim. O an ki tepkisine gore tüm durumlar değişir tabi ama işi inada bindirirse o zaman ağzımı kotü açacağım ve sonuçlarına mecbur kalacak
Evet birisi de taş yağacağını söylemiş. Toplumda bunca kötü şey olurken insanlar açlıktan ölürken çocuklar savaşlarda katledilirken bebekler tecavüz edilirken insanlar karnımdaki mercimek kadar kan pıhtısının taş yağdıracağına inanıyor bekarım diye. Kapılarının önünde yatan evsize ekmeğin arasina iki peynir koyup vermeye üsenirler, bir sokak hayvanının kabına iki yudum su doldurmazlar ama biri evlilik dışı hamile kalmayadursun. Hemen dini ahlak'ı savunmaya geçerler. En güzel ahlak ve ibadet iyi niyettir kimse göremiyor...
Evet öyle maalesef.
Biz ne kadar Avrupalı olduğumuzu iddia etsek de Orta Doğu toplumuyuz. Genlerimize Evlilik = Başarı diye kodlanmış.Benim annem öğretmen.Eğitimli biri ama küçükken her düğünde gelin kıyafeti giydirildim.
Tabi o zamanlar bunun bilinçaltına etkisini ne annem ne ben biliyorduk.Evlilik = Başarı algısını kırmam çok zor oldu.
Iskandinav ülkelerinde böyle kalıplar yok. Çocuk sahibi olmayı tamamen medeni durumdan bağımsız değerlendiriyorlar. Ki bana göre o da uç. Çünkü o çocuğun babaya ihtiyacı var.Rol modele ihtiyacı var.
O yüzden çocuğunuz baba şevkati almalı. Eğer doğuracaksanız da bunun için orta yolu bulmaya çalışın. Sonra baba şevkati almayan çocuklar ileride kendinden çok büyük ebeveyn yerine koyabilecekleri kişilerle sağlıksız evlilikler yapıyorlar.
Yani hayat sizin. Karar sizin.
Ama keşke korunma işini siz halletseydiniz.
Sizde de ihmal var. Sırf adam suçlu değil. Ama tabi adamın sonraki tavırları rezalet.
Belki çocuğuna baba olmayı kabul eder..
Belki..
Bir deneyin bence..
Düşunmekten karnıma kramplar başıma ağrılar giriyor artık ilaç içemiyorum 2 gecedir uyuyamıyorum iki gundur sigara da içmiyorum ögreneli. Psikolojik mi bilmem sancılarım var bişey olacak diye korkuyorumAyrıca evli misiniz bekar mısınız gibi şeylerin çok önemli olduğunu yada ne bileyim,çocuğun doğması için o nikahın olması v.s bana ne kadar küçük bir ayrıntı olarak geliyor anlatamam.
ben demiyorum ki bunda ne var öyle bişey değil.
benim 2 çocuğum var.
her ikisine de hamile kaldığımda doğurmak için o kararı tamamen kendime göre verdim.
eşimle herhangi bir durumda boşanırsam ne bileyim başımıza bişey gelse felan,
Ben yapabilir miyim?olur muyum? Yeter miyim?
hiç eşime güvenerek doğurmadım.
Annem babama güvenip 4 tane doğurdu.
ben 13 yaşımdayken vınnnn.
eee ne olduk? Evlilik?
Kime güvenipte ne yapacağız?
böyle düşününce,ne evlilik yapılır,ne çocuk,ne dostluk,ortaklık bla bla..
Kendime güvenmesem asla çocuk felan yapmazdım.
yalnız geldik yalnız gideceğiz.
çocuk dediğimiz insanı beraber büyüteceğimiz taş çatlasın 15-20 yıl tabi aynı yerde durabilenler için,
Sonra o çocukta gidiyor zaten
insan önünde ne var hiç bilmiyor.
allah herkesin yardımcısı olsun.
Amin. Herşey gönlümüzce olsun...Ayrıca evli misiniz bekar mısınız gibi şeylerin çok önemli olduğunu yada ne bileyim,çocuğun doğması için o nikahın olması v.s bana ne kadar küçük bir ayrıntı olarak geliyor anlatamam.
ben demiyorum ki bunda ne var öyle bişey değil.
benim 2 çocuğum var.
her ikisine de hamile kaldığımda doğurmak için o kararı tamamen kendime göre verdim.
eşimle herhangi bir durumda boşanırsam ne bileyim başımıza bişey gelse felan,
Ben yapabilir miyim?olur muyum? Yeter miyim?
hiç eşime güvenerek doğurmadım.
Annem babama güvenip 4 tane doğurdu.
ben 13 yaşımdayken vınnnn.
eee ne olduk? Evlilik?
Kime güvenipte ne yapacağız?
böyle düşününce,ne evlilik yapılır,ne çocuk,ne dostluk,ortaklık bla bla..
Kendime güvenmesem asla çocuk felan yapmazdım.
yalnız geldik yalnız gideceğiz.
çocuk dediğimiz insanı beraber büyüteceğimiz taş çatlasın 15-20 yıl tabi aynı yerde durabilenler için,
Sonra o çocukta gidiyor zaten
insan önünde ne var hiç bilmiyor.
allah herkesin yardımcısı olsun.
Herşey olacağına varır.Düşunmekten karnıma kramplar başıma ağrılar giriyor artık ilaç içemiyorum 2 gecedir uyuyamıyorum iki gundur sigara da içmiyorum ögreneli. Psikolojik mi bilmem sancılarım var bişey olacak diye korkuyorum
Düşunmekten karnıma kramplar başıma ağrılar giriyor artık ilaç içemiyorum 2 gecedir uyuyamıyorum iki gundur sigara da içmiyorum ögreneli. Psikolojik mi bilmem sancılarım var bişey olacak diye korkuyorum
Yardım konusunda da çalısan resmi kurumdayim.ekonomik destek veya nakdi yardım verdigimiz kadınlarda normal kadınlar belki yarısının çocuğu evlilik olmadan yani resmi evlilik olmadan doğmuş.burda gayrı resmi iliskide yok hicbir sorun yok.o kadar kaniksanmıß ki ha bosanmis ha annenin nufusunda çocuk o kadar doğal.gelir düzeyi düşük semtlerde evlilik göremiyorsunuz.bosanma derdide olmuyor.genel olarak çogu semtte de annenin üzerine kayitlı çok çocuk var.çocuk çocuktur degil mi kurumlardan destek aliyorlar hic de bir sorun yok.Dizi çekmiyorum. Kendi hikayemi yazıyorum. Ailem benimle ilgilenmedigi için şuan yeterince pişman. Beni bir daha kaybetmek isteyeceklerini sanıyorum. Kaybedeceklerse de kendileri bilir. Şimdiye kadar hep kendim başımın çaresine baktım. Ben gemileri yaktım diyebilirim. Senin bakış açın, hayatla verdiğin mücadele şeklin sana imkansız gösterebilir ama benim için değil. Elimde bi mesleğim var elim kolum tutuyor. Sizin daha iyi bi çareniz var mı? Gidip bi hastanede aldırıp tıbbi atık kutusuna atılması daha mantıklı ve doğru olan mı olacak şu durumda?