Evlilik dışı çocuk sahibi olmak?

Ben olsam önce bi adamla konuşurdum bazi erkekler bebeğe karşı duyarli ve korumacı oluyor bunu söylemeden bilemeyiz o şansı baştan bi denesin olmadı mı o zaman evden kaçma numarasi yapıp yakin bir arkadaş yada akraba yanına sığınacak oda olmazsa anlaşmalı bir erkek bulup kisa sürede aile ile tanıştirilip evlenecek buda olmadı kendine ev tutup gidecek buda olmadı aileye doğruyu söylecek aklıma gelen bunlar bu saate anca bu kadar ha bide çocuğa bakabilir mi kısmı vardi sorduğunuz yanlış hatırlamıyorsam gayette rahat bakar mesleğini hemen eline alsın yanlız bebeği için güçlü olacak

Bildiğim tek şey canım çok acıyor ve ben aptallığımla bunu hakettim. Dilerim herşey ben bir adım atmadan son bulur, gücümü yitiriyorum
Gücünü kaybetmek diye birşey yok. Daha güçlü ayağa kalkıp bir kaç yıl sonra bak ben ne güçlü bir kadınım diye aynaya baktığında bu da geçti şükür yahu diyeceğin günler gelecek. Zaman canım sadece zaman

Evet öyle oluyor..
Bende 32 yaşındayım daha normal gelinliği giyemedim..
Bir de küçükken kaç tane fotoğrafım var o halde..

Resmen rezillik..

Kararlıdan ziyade umutluyum demeyi tercih ediyorum. Kafamın içinde binlerce düşünce var bi ışık görmem gerek...
Anlıyorum eski erkek arkadaşınızdan olumlu bir tavır bekliyorsunuz.
Ama şunu unutmayın hiç yardımcı da olmayabilir.

Çocuğunuzu doğuracaksanız kendinize guvenmeniz lazım.

Herkes çocuk sahibi olmak zorunda değil.
Mesela ben. 32 yaşındayım. Erkek arkadaşım var.
Ama diyelim evlenemedim çocuk çocuk diye delirmem.
Ayrıca hayata geç kalmak diye bir şey yok.
Kadınlar sırf anne olsun diye yaratılmadı.
Ayrıca sizin verdiğiniz örnek çok istisna.

Çoğunlukla çocuğunun annesiyle evlenmek söyle dursun nafaka bile ödemiyor böyle haysiyetsiz erkekler.

Yorumların tamamını okumadım. Çok üzüldüm herkes için. İnşallah çok kolay atlatılır bu süreç. İnsanlar bir cahillik yapıyor işte. Kimse ben yapmam yaşamam diyemez.
Bir de baba kişisi ile ilgili sizin yorumunuz ön yargı içeritor anladığım kadarıyla.
Belki adam sizin düşüncenizde değil.
Öncelikli olarak baba kişisi ile iletişime geçip durumu anlatmalı.
Sonrası ise takdiri ilahi. En kazasız şekilde atlatırlar inşallah.

Cocuk benim icin önemli 40 yaşina gelip bunu kaybedeceginiz zaman benim gibileri anlayabilirsiniz.anne olmak icin yaratılmadı kadin ama cocugun olmasi konusunda zaman bittiginde neden boyle oldugunu sorguluyorsun.
Örneğim bizler gibi insanlar icin istisna.ama dedigim gibi alt gelir gurubunda cok örnek oluyor.asĺinda 28 yaşında bu kiz yani çok genç tekrar eş ve çocuk sahibi olur.ben olsam onun yerine o yaşta cesaret edemezdim.erkeklere güvenmiyor ve inanmiyor galiba ki bebegi düşünüyor.ancak yaşamadığınız şeyler icin kesin konuşmayin.cocuk isteği ilerdeki yaşlarda çok baskın oluyor.

Ben 32 yaşındayım. Şu an çocuk isteği yok. Olacağını şu an çok düşünmüyorum. Olsa bile koruyucu anne olurum illa doğurmaya gerek yok. Anne olmak demek sırf doğurmak değildir.Diyelim 45 yaşında bir anda anne olmak istedim. Koruyucu annelik denen bir şey de var. Zaman bitmesi eğer anne olmak istersen yok.
Ayrıca konu sahibi bence kendi için bu çocuğu istiyor.

Belki eski sevgilisi de fikir değiştirir diye düşünüyor olabilir. Hakkında hayırlısı.

Son düzenleme:
Şimdi bişey diyecegım olmayacak bu cocugu tek basına mı yaptı ? Herkes görevini üstlenecek yok öyle. kendine sahip cıksaymıs madem sevmedıgı bı kadınla ılıskı yasıyorsa. Kesınlıkle bılmesı gerek erkegın ve sahip de cıkacak en azından bı muddet bunu o duruma ıkna edın en azından kuzenınızın de aılesı ıle arası acılmaz. baska fiikir gelmedi aklıma ama zor bı durum allah yardımcınız olsun

Bebegin legal olarak aldirilabilecegi bir sure mi var, yani haftasi uygun mu, yine de aldirilabilir mi? bilmedigim icin soruyorum

Madem öyle ne diye kırdığı cevizlerin arkasında durmuyor..!!
Yahu siz de bir alemsiniz her erkek bekar bile olsa boyle durumlarda bebegi sahipleniyor mu zannediyorsunuz? O ancak filmlerde oluyor , gercek hayatta arkasina bakmadan kacip giden erkek dolu dunya

Yahu siz de bir alemsiniz her erkek bekar bile olsa boyle durumlarda bebegi sahipleniyor mu zannediyorsunuz? O ancak filmlerde oluyor , gercek hayatta arkasina bakmadan kacip giden erkek dolu dunya
Öyle bir erkeğe güvenipte koynuna almayacaksın ..!! Ben de bunu anlamıyorum..!! en özel anı beraber geçiriyorsun ve zor anında asla yanında olmayacak biriyle mi !?

Daha iyi bir önerin var mı?
Annenize Allah korusun bir şey olursa hem bakıcı masrafı hem çocuk masrafını karsilayabilecek misiniz mesela?
Adam nafakaya tabii tutulacak mı?
Adam çocuğu istiyor mu?
Çünkü bu bebeği tek kişi yapmadı.
Nüfusuna kaydetsin istiyorsunuz.

Nasıl ki bir kadın bebeğin alınıp alinmayacagina karar veriyorsa erkekte verebilir çünkü en az kadın kadar hakki var buna.
Kadının hakki aldirma ya da bakma tercihi varken adaminda olmalı. Nüfusa kaydetmek istemiyorsa zorlanmamali.
Yaparken dusunecekti derseniz. Sorumluluğu tek başına almaktan korktugunuz ya da onunda sorumluluk aldığı netice için en başında önlem alacaktiniz o halde

Öyle bir erkeğe güvenipte koynuna almayacaksın ..!! Ben de bunu anlamıyorum..!! en özel anı beraber geçiriyorsun ve zor anında asla yanında olmayacak biriyle mi !?
Kadının aldırıp aldirmama hakki varsa buna kendi karar veriyorsa adamında sahiplenip sahiplenmeme hakki var.
Kadına pozitif ayrim yapmayın.
Bebeği iki kişi yapıyor.
Adam isteyebilir kadın dogurmak istemez aldirilabilir kadin acı çekecek o karar onun.
Kadin dogurmak ister adam istemez, kadın doğurabilir ama sorumluluğu kendi almak şartı ile ya da kendi alamayacaksa dogurmaz.
Birine bir şeyi zorla dayatamazsiniz malesef

Aldırmasın. Çok tepki alacak ama vicdan azabından iyidir. Nekadar yanlış bulsamda kınamıyorum herkesin başına gelebilir. Dünü unutsun yarına odaklansın. Kolay olmayacak o kesin. Önce o adama açılsın. Evlilik oluyorsa olur. Arazi olur yazmışsınız ama bilmek hakkı nasıl davranacağı hakkında önceden fikir üretmek Doğru ama onun adına karar verme yanlış. Kötü bildiğimiz insanın merhametli tarafından haberdar olmayabiliriz. Önceden nekadar planlarsanız planlayın şöyle yapalım diye ama zaman ve davranışlar gidişatı belirleyecek. İlk adımdan başlasın devamını sonra düşünecek mecburen.

Allah yardımcınız olsun.O çocukta masum babasız buyumekte zor.Çok karışık durum.Kuzenınız be düşünüyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…