Gücünü kaybetmek diye birşey yok. Daha güçlü ayağa kalkıp bir kaç yıl sonra bak ben ne güçlü bir kadınım diye aynaya baktığında bu da geçti şükür yahu diyeceğin günler gelecek. Zaman canım sadece zamanBildiğim tek şey canım çok acıyor ve ben aptallığımla bunu hakettim. Dilerim herşey ben bir adım atmadan son bulur, gücümü yitiriyorum
Evet öyle oluyor..Ya konuyla alakasız ama okuyunca kendimi hatırlayıp gülümsedim. O her düğünde gelinlik giydiri9lmesi mevzuu kız çocuklarının kaderi sanırım . Ben de bi 10 yaşına gelinceye dek kaç tane gelinlik giydim hatırlamıyorum , 10 ile 29 arasında da hiç giyemedim
Anlıyorum eski erkek arkadaşınızdan olumlu bir tavır bekliyorsunuz.Kararlıdan ziyade umutluyum demeyi tercih ediyorum. Kafamın içinde binlerce düşünce var bi ışık görmem gerek...
Herkes çocuk sahibi olmak zorunda değil.Yardım konusunda da çalısan resmi kurumdayim.ekonomik destek veya nakdi yardım verdigimiz kadınlarda normal kadınlar belki yarısının çocuğu evlilik olmadan yani resmi evlilik olmadan doğmuş.burda gayrı resmi iliskide yok hicbir sorun yok.o kadar kaniksanmıß ki ha bosanmis ha annenin nufusunda çocuk o kadar doğal.gelir düzeyi düşük semtlerde evlilik göremiyorsunuz.bosanma derdide olmuyor.genel olarak çogu semtte de annenin üzerine kayitlı çok çocuk var.çocuk çocuktur degil mi kurumlardan destek aliyorlar hic de bir sorun yok.
Ayrıca bir arkadaşım, sevgilisi sol ideolojide ve evlenmeye karşi olan bir adam.uzun süreli sevgilisinden bekarken çocuk sahibi oldu.bundan 10 sene önce.tamda ikimizde yasimiz geregi acil cocugumuz olması gerekirken o bebegi yapti.bende ah vah diyorum kendime.daha sonra kendisinden duydugum sevgilisinin ailesi onlara gelerek kız istemisler ve bir daha arkadasımin ailesi kızina dugün ne zaman vs sormamış.36 37 yasinda anne oldu.eski sevgilisi de sosyal medyada kendi profilinde çocukla resim koyuyordu.baba o kadar ilgisiz degil sanırim ama kizla zaman ićinde ayrildilar gibime geliyor.o devlet hastanesinde dogum yaptı.yaninda esi yoktu cok kolay değil.
Ben gec yaşta evlendim.tüp bebege bir sürü para harcayip zor sartlarda anne oldum.bebek cocuk benim icin çok kiymetli.bebegini düsunüp isin icinden çıkamayanlarda haklı.böyle sizin gibi bebegini sevmek isteyenlerde.yine de sevgiliniz gibi bir adam çocuk haketmiyor bence.ama siz bebeginize hazirsanız kim ne diyebilir ki
Benimde 2. Embriyom donmus beni bekliyor saģliklı embriyo oldugu icin hamile kalabilirim.ama maddi sorun olacagindan asla görünürde yok.hayata çocuğa geç kaldim tavsiye etmiyorum
Cocuk benim icin önemli 40 yaşina gelip bunu kaybedeceginiz zaman benim gibileri anlayabilirsiniz.anne olmak icin yaratılmadı kadin ama cocugun olmasi konusunda zaman bittiginde neden boyle oldugunu sorguluyorsun.Herkes çocuk sahibi olmak zorunda değil.
Mesela ben. 32 yaşındayım. Erkek arkadaşım var.
Ama diyelim evlenemedim çocuk çocuk diye delirmem.
Ayrıca hayata geç kalmak diye bir şey yok.
Kadınlar sırf anne olsun diye yaratılmadı.
Ayrıca sizin verdiğiniz örnek çok istisna.
Çoğunlukla çocuğunun annesiyle evlenmek söyle dursun nafaka bile ödemiyor böyle haysiyetsiz erkekler.
Ben 32 yaşındayım. Şu an çocuk isteği yok. Olacağını şu an çok düşünmüyorum. Olsa bile koruyucu anne olurum illa doğurmaya gerek yok. Anne olmak demek sırf doğurmak değildir.Diyelim 45 yaşında bir anda anne olmak istedim. Koruyucu annelik denen bir şey de var. Zaman bitmesi eğer anne olmak istersen yok.Cocuk benim icin önemli 40 yaşina gelip bunu kaybedeceginiz zaman benim gibileri anlayabilirsiniz.anne olmak icin yaratılmadı kadin ama cocugun olmasi konusunda zaman bittiginde neden boyle oldugunu sorguluyorsun.
Örneğim bizler gibi insanlar icin istisna.ama dedigim gibi alt gelir gurubunda cok örnek oluyor.asĺinda 28 yaşında bu kiz yani çok genç tekrar eş ve çocuk sahibi olur.ben olsam onun yerine o yaşta cesaret edemezdim.erkeklere güvenmiyor ve inanmiyor galiba ki bebegi düşünüyor.ancak yaşamadığınız şeyler icin kesin konuşmayin.cocuk isteği ilerdeki yaşlarda çok baskın oluyor.
Sonuçlarına katlanacak ozamanEvet sevgili değiller ve cinsellik yasiyorlardi. Konuyla ilgisi nedir bu tespitin ?
Madem öyle ne diye kırdığı cevizlerin arkasında durmuyor..!!Evli falan değil saçma sapan konusmayin
Yahu siz de bir alemsiniz her erkek bekar bile olsa boyle durumlarda bebegi sahipleniyor mu zannediyorsunuz? O ancak filmlerde oluyor , gercek hayatta arkasina bakmadan kacip giden erkek dolu dunyaMadem öyle ne diye kırdığı cevizlerin arkasında durmuyor..!!
Öyle bir erkeğe güvenipte koynuna almayacaksın ..!! Ben de bunu anlamıyorum..!! en özel anı beraber geçiriyorsun ve zor anında asla yanında olmayacak biriyle mi !?Yahu siz de bir alemsiniz her erkek bekar bile olsa boyle durumlarda bebegi sahipleniyor mu zannediyorsunuz? O ancak filmlerde oluyor , gercek hayatta arkasina bakmadan kacip giden erkek dolu dunya
Tatlım ben on hafta diye biliyorum eskiden öyleydi yasal süreç değişmediyse hala öyledir .Bebegin legal olarak aldirilabilecegi bir sure mi var, yani haftasi uygun mu, yine de aldirilabilir mi? bilmedigim icin soruyorum
Annenize Allah korusun bir şey olursa hem bakıcı masrafı hem çocuk masrafını karsilayabilecek misiniz mesela?Daha iyi bir önerin var mı?
Kadının aldırıp aldirmama hakki varsa buna kendi karar veriyorsa adamında sahiplenip sahiplenmeme hakki var.Öyle bir erkeğe güvenipte koynuna almayacaksın ..!! Ben de bunu anlamıyorum..!! en özel anı beraber geçiriyorsun ve zor anında asla yanında olmayacak biriyle mi !?
Allah yardımcınız olsun.O çocukta masum babasız buyumekte zor.Çok karışık durum.Kuzenınız be düşünüyor?İyi günler herkese. Kuzenim hamileymis evli değil korunmalarina rağmen olmuş. Karşı taraf sevgilisi değil Uzun süredir görüştükleri biri. Daha net açıklamak gerekirse kuzenim aşık karşı taraf değil ama kızın ilgisinin de farkındaydi.
Adet dönemi düzensiz olduğu için geç farketmis ve yasal süre dolmuş. Dolayısıyla aldiramayacak.
Şimdi sizce izlenmesi gereken yol nedir? Erkeğin henüz haberi yok ama haberi olsa da evleneceğini sanmıyorum olayın içinden sıyrılmaya çalışacak gibi.
Henüz çok yeni öğrendik yarın is olduğu için yanına gidemiyorum şehir dışında. Ailelere ne denir ne yapılır onu da bilmiyoruz. Aile yapımız bu konuda rahat değil. Yani evet öldürmezler ama bilmiyorum ya karışık işte.
Tek başına cocuk doguran kimseyi tanıyor musunuz? Nasıl geçti süreç? Baba daha sonra iletisime geçmek istedi mi ne oldu. ŞaşkınIm baya aslında detay unutmuş olabilirim kısaca sormak istediğim olay sizin başınıza gelse ne yapardınız. Çocuk doğacak o kesin ama aileler, akrabalar, komşular vs. Düşünülürse nasıl kolay atlatılir bu dönem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?