Evlilik dışı çocuk sahibi olmak?

Bi arkadaş yazmış ya ilk önce baba adayıyla konuşsun nikah kıydırsın diye
beraber yaşamasın ama çocuğu nufusuna aldırsın sonra herkes kendi yoluna boşanıyormu devammı ediyor bi çaresine baksın
ya işte burada bile insanlar tanımadan üstüne kalmak için mi çocuk yaptı imasinda bulunuyorlar. bunu karşı taraf da yapabilir is o zaman çok cirkinlesir. Hiç o yola girmeden direkt aileler mi duysa diyoruz o yüzden.

Sonuna kadar katılıyorum bu yorumun.Her iki kuzen de hukukçuysa gerçekten, buradaki herkesten çok daha biliyorlar yasal süreci.
Sanki polemik yaratmak için özellikle açılmış sosyal deney konusu gibi.
Polemikse polemik size ne ve şunu da söyleyim kadınlar kulübünde gördüğüm en önemli ve hassas sıkıntılardan biri de bu konu bence.Insanların derdi başından aşmış sizin yaptığınız muhabbete bakın ya cidden kendinize yakıştırabiliyor musinuz bu tavrı,burda öncelikle bir bebek,bir genc kız ,bir genç adam ve iki aile söz konusu.

böyle bir olay seneler önceki eski bir komşunun başına gelmişti.çok sorunlu bir aileydiler polislerle falan attırdık apartmandan çok ayrı hikaye onlar.dna testiyle babalık davasını kazandılar, adam çocuğu reddetti tabi ama nafaka veriyordu.maddi durumu kızdan iyiydi işi vs yerindeydi.önceleri dna açıklanınca çok sorun çıktı işte klasik sen bana tuzak kurdun da yaptın çocuğu diye ama çok yıprandılar o ara.sonra adam evlendi başkasıyla velayet davası açıp çocuğu da elinden aldı kadının.en son kadın mahkemelerdeydi sonra apartmandan atıldılar başka mevzulardan zaten.

Sormadım Nerede nasıl konuşulması gerektiğini bilen biriyim. Bana derdini anlatan insana ne munasebet hesap sorayim. Ne faydası olacak.

nerede nasıl konuşulması gerektiğini bilmek bu değil.
demek ki uzaktan bakmışsınız, zamanında belli uyarıları yapıp yanında olsaydınız kuzeni olarak belki şimdi bunlar yaşanmayacaktı. hesap sormak başka, sorumluluk alıp doğru yönlendirmeye çalışmak başka.

Aynen oyle.. anali babali cocuklarda mutsuz buyuyebilir diyerek bastan mutsuz cocuklar dunyaya gelsin

Artık insanlar her şeyden önce kendi zevkini düşünüyor sadece. İki kişi anlaşırsa o iş orada bitermiş! Alın size üçüncü kişi. Hem de çocuk. Geleceği nasıl olacak, ne türlü zorluklarla karşılaşacak? Önemli mi!

böyle bir olay seneler önceki eski bir komşunun başına gelmişti.çok sorunlu bir aileydiler polislerle falan attırdık apartmandan çok ayrı hikaye onlar.dna testiyle babalık davasını kazandılar, adam çocuğu reddetti tabi ama nafaka veriyordu.maddi durumu kızdan iyiydi işi vs yerindeydi.önceleri dna açıklanınca çok sorun çıktı işte klasik sen bana tuzak kurdun da yaptın çocuğu diye ama çok yıprandılar o ara.sonra adam evlendi başkasıyla velayet davası açıp çocuğu da elinden aldı kadının.en son kadın mahkemelerdeydi sonra apartmandan atıldılar başka mevzulardan zaten.
Bizim avantajımız bu noktada adamın utanmayi bilen biri olmasi. Yani rezillik çıkaramaz heralde. Toplum içinde nasıl anildigini önemseyen bir adam. Ailesi filan dikkat eder böyle seylere

Çocukları düşünen mi var?Önemli olan anın tadını çıkarmak.

Aynen oyle.. anali babali cocuklarda mutsuz buyuyebilir diyerek bastan mutsuz cocuklar dunyaya gelsin

Çocuğun mutsuz büyüyeceği fikri nerden çıktı, çocuğa ne olacağını düşünüyorsunuz? Babasını doğmadan ya da küçük yaşta kaybeden babasız büyüyen çocuklara bişey oluyor mu mesela? Yoksa siz burada çocuğa toplumun vuracağı damgadan bahsedip şimdiden damgaladınız mı?

Kuzeniniz gerçekten çocuk sahibi olmak istiyor mu? Tepki çekeceğim belki ama kürtaj yaptıramıyorsa eğer çocuğu düşürebilir kendi isteğiyle. Çünkü anlattıklarınıza göre hiçbir şekilde sağlıklı bir ortam yok bir bebek için.

Artık insanlar her şeyden önce kendi zevkini düşünüyor sadece. İki kişi anlaşırsa o iş orada bitermiş! Alın size üçüncü kişi. Hem de çocuk. Geleceği nasıl olacak, ne türlü zorluklar karşılaşacak? Önemli mi!
Aldırmak istese de nasıl kinardiniz değil mi? Allah verdi o canı nasıl alır şu bu.

Artık insanlar her şeyden önce kendi zevkini düşünüyor sadece. İki kişi anlaşırsa o iş orada bitermiş! Alın size üçüncü kişi. Hem de çocuk. Geleceği nasıl olacak, ne türlü zorluklar karşılaşacak? Önemli mi!
Kaza ile olmuş diyor konu sahibi..bazen korunma yöntemleri ise yaramaz.Bende annem 2 değişik yolla korunduğu halde olmuşum mesela..
Bu kadar önyargılı olmasak keşke

Kuzenin hatalı ve sorumsuz bu kesin.

Adamın notu zateb belli. Konuşmaya bile gerek yok.

Bence yapılacak şey şu: çocuk babasızsa eğer. Ve doğacaksa çocuğun çıkarı gözetilmeli. Yani kız babasına kendini affettirmeli. Babasi yok bari dedesi olsun.
Eksiklik hissetmemesi açısından diyorum

Kendimi düşünüyorum da. Bir okulda bir ortamda "bu notu babalarınıza verin" dense ben kahrolurdum galiba.

Dede umarım torununun arkasında durur.

Kuzeniniz gerçekten çocuk sahibi olmak istiyor mu? Tepki çekeceğim belki ama kürtaj yaptıramıyorsa eğer çocuğu düşürebilir kendi isteğiyle. Çünkü anlattıklarınıza göre hiçbir şekilde sağlıklı bir ortam yok bir bebek için.
Hayır istemiyor ama çocuk düşürmez zaten yasal değil. Çocuk düsürme ve düsürtme suçu var.
Yani aslında çalışan bir kadın. Ben iyi anne olacağına eminim yeter cocuguna.Sadece bu zor dönem geçmeli malum toplum baskısı. Sonrasının altindan kalkar

Ama kimle nikah yapacak ki ?
Nikah yapsa biriyle babası o adam kabul edilecek hangi adam kabul eder bu durumu ?
Hadi yaptı diyelim adamın kötü niyetli olmadığını nereden bilecek ?
Onun durumundan fayda Sağlamak isteyen biri de olabilir.

Akraba yazdim zaten, erkek bir kuzene mesela durum anlatilir, kabul ederse olur. Anne zaten avukat cocugun miras/nafaka hakki iddia etmeyecegiyle ilgili bir anlasma da hazirlar olur biter.
En ideali tabi ki gercek babanin nikah yapmasi ama hic sanmiyorum.

ya işte burada bile insanlar tanımadan üstüne kalmak için mi çocuk yaptı imasinda bulunuyorlar. bunu karşı taraf da yapabilir is o zaman çok cirkinlesir. Hiç o yola girmeden direkt aileler mi duysa diyoruz o yüzden.
Ben öncelik baba adayına haber verilsin eğer kabul etmezse aileye durum baba kabul etmiyor ne yapmamız gerekiyor diye konuşmak daha doğru olur

Çocuğun mutsuz büyüyeceği fikri nerden çıktı, çocuğa ne olacağını düşünüyorsunuz? Babasını doğmadan ya da küçük yaşta kaybeden babasız büyüyen çocuklara bişey oluyor mu mesela? Yoksa siz burada çocuğa toplumun vuracağı damgadan bahsedip şimdiden damgaladınız mı?
Ee o zaman dogursun kiz kendi soyadini versin cocuk bundan mutsuz olmayacaksa? Sorun nedir?

Yani Almanya da olsa hiç bir sorun olmazdi bana göre, ama malum bizim toplumda "p**" demeye meraklı insanlar var. Buda bir gerçek. Önce adamla görüşsün. Sorumluk sahibi birisi ise belki korktuğunuz kadar kötü bir durum ortaya çıkmaz. Yok kaçsa ve kız doğurmak isterse ailesi ile durumu konuşması lazım. Benim kızım bu şekilde hamile kalsa bende mutlu olmam, ama sokağa da atmam (kızım yok, ama sahip çıkardım). Allah kolaylık versin.

Back
X