Evlilik dışı çocuk sahibi olmak?

Sorunuz bana biraz tuhaf geldi. Bu durumu en az hasarla atlatmanin bir yolu yok ki. Yani baba adayi anlasmali da olsa evliligi kabul ederse tiyarodan bir evlilik olur sonra biter ama hic sanmam.

Ve aileler de tepki verecek ve o tepkiye gore

Burada sorumluluk kadinin ama. Erkek sevmiyor ve istemiyor kadin asikmis adamla onl yatiyor o kadar. Yani adamin bu tavri biliniyor ki konuyu anlatan adam arazi olur baba olmayi da gecici nikahi da kabul etmez diyor. Bunu bilerek kuzen birlikte olup bi de ustune hamile kaliyorsa o zaman sorumluluk kadinin.
Keşke yorum yapsa dediklerimden birisiniz konuyu görmeniz iyi olmuş.
Ancak adam git başımdan seni görmek istemiyorum derken kuzen illa yatalim diyor gibi bir durum yok.
Kız seviyor erkek bunu biliyor anliyordur ama durumdan şikayetçi değil ama sessiz kalıyor.
Sevmemesi benim yorumum. Sevse sevgili olurdunuz diyordum.arazi olacağını düşünmem de erkekleri tanımamdan diyelim

sevmiyen adam antlaşmalı evliliğe hiç yanaşmaz bu işin sonu davalık belli...

Bakmayın aslında birçok şeye çok modern bakıyoruz ama hiçbir aile bunu kolay kolay kabul edemez. Çok çok zor bir durum. Önce tabiki bebeğin babasına söylenmeli. Daha sonra kuzeniniz annesine söylenmeli. Bilemiyorum gerçekten çok zor. Umarım adam düşündüğümüz gibi ortada bırakmaz göstermelikte olsa bile, ilerde boşanmak şartıylada(elbette doğru olmaz ama ) olsa bir nikah kıyarda en azından aile kısmında çok büyük problem olmaz.

Hayır hayır kesinlikle değil. Yani adam sevmiyor dedim ama o benim yorumum. Hani seven kişi böyle yapmaz deriz ya o Tarz bir yorum.
Yoksa kız ilanı aşk ediyor da adam Hayır ben seninle sadece cinsel düşünüyorum gibi bir durum yok. Hani flortluk tarzı durum vardır ama adı bir türlü konmaz uzun süre. O tarz bir şeydi. Uzun süre dediğim 2 yıl. Biz de sevse şimdiye sevgili olurdunuz vs. Derdik hep

Evet doğru ,kadının sevdiğini bilen bir erkek eğer o da seviyorsa karşılığını verir. Erkeğin amacı belliymiş. Üstelik 2 yıl , neydi onu bu kadar vazgeçilmez kılan ?

Bir yönünü sevmiştir muhakkak. Öyleyse , baba olacaksın dediğinde guvenecegi biri ki bu kadar umarsız davranmış.

Sorunuz bana biraz tuhaf geldi. Bu durumu en az hasarla atlatmanin bir yolu yok ki. Yani baba adayi anlasmali da olsa evliligi kabul ederse tiyarodan bir evlilik olur sonra biter ama hic sanmam.

Ve aileler de tepki verecek ve o tepkiye gore

Burada sorumluluk kadinin ama. Erkek sevmiyor ve istemiyor kadin asikmis adamla yatiyor o kadar. Yani adamin bu tavri biliniyor ki konuyu aktaran diyor ki; adam arazi olur baba olmayi da gecici nikahi da kabul etmez. Bunu bilerek kuzen birlikte olup bi de ustune hamile kaliyorsa o zaman sorumluluk kadinin.
Niye adam kafasında bir beyin taşımıyor mu?
Sonucunda bir bebek olabileceği hiç aklına gelmiyor mu?Eminim bunları biliyordur..Bu durumda sorumluluk ona da aittir.
Sevgi aşk vs burada önemli değil

Kuzenin isi, yasi, meslegi nedir?
Ogrenilince isten atilir mi?
Adam arazi olursa cocuga maddi tek basina yetebilir mi?
Cocugu istiyor mu?
Aileye gelinceye kadar bunlar var bence.
Olmazsa baska, erkek bir kuzeninizle cocuk dogmadan nikah yapsin cocuk soyadsiz durmasin evlilikdisi olmasin sonra bosansinlar.
Kim böyle bir şeye evet der ?

Bakmayın aslında birçok şeye çok modern bakıyoruz ama hiçbir aile bunu kolay kolay kabul edemez. Çok çok zor bir durum. Önce tabiki bebeğin babasına söylenmeli. Daha sonra kuzeniniz annesine söylenmeli. Bilemiyorum gerçekten çok zor. Umarım adam düşündüğümüz gibi ortada bırakmaz göstermelikte olsa bile, ilerde boşanmak şartıylada(elbette doğru olmaz ama ) olsa bir nikah kıyarda en azından aile kısmında çok büyük problem olmaz.
Annesi yok malesef. Yani öyle ortada kalacak insanlar değiliz kendi ayaklarimizin üzerinde duruyoruz.
En kötü çocuğuyla kendine ayrı hayat kurar avukat kız. Ama dediginiz gibi bir yerde aile bağlayıcı oluyor. Aile nasıl yumuşar nasıl söylenir o kısım bizim çözüm bulmaya çalıştığımız konu yoksa elbette büyük şok yaşanacak maksat en az hasarla atlatmak

Yetişkinlerin aklı fikri var. Çocuklarla aynı kategoriye koyamam. Madem bu kadar büyümüşler yaptıkları şeyin arkasında dursunlar. Tek mağdur olan çocuk burada.
Duracaklar,en azından konu sahibin kuzeni..şimdilik babayı bilemiyoruz çünkü o da konuyu bilmiyor.
Hayırlısı.

Evet doğru ,kadının sevdiğini bilen bir erkek eğer o da seviyorsa karşılığını verir. Erkeğin amacı belliymiş. Üstelik 2 yıl , neydi onu bu kadar vazgeçilmez kılan ?

Bir yönünü sevmiştir muhakkak. Öyleyse , baba olacaksın dediğinde guvenecegi biri ki bu kadar umarsız davranmış.
Neyini sevdiğini bilmiyorum ama çok sevdi. Konuşmayı kestiler bunlar bir ara o kadar üzüldü o kadar üzüldü ki. Sonra çocuk tekrar geldi. Keşke hiç gelmeseydi

Ucunda ölüm yok ya neden bu kadar büyüttünüz olayı?
Olan olmuş, bundan sonra ne yapılabilir buna kafa yormak lazım

Herşeyden önce babaya haber verin. En azından sorumluluk hafifler biraz. Sadce sizin değil onun da derdi olur.

İkincisi belki doğumdan sonrasına kadar geçici bir evlilik yapmayı teklif eder adam. Benim yurtdışında yaşayan bir arkadaşım kız arkadaşı ile flört aşamasındayken kız hamile kalmış. Evlilik için erkendi ama çocuk için evlendiler. Çok mutlu bir evlilikleri yok belki boşandılar bilmiyorum, son zamanlarda konuşmadım.

Üçüncüsü, son yıllarda o kadar çok nikahsız doğan çocuk var ki, büyütmeye değecek bir konu olmaktan çıktı bana göre. Kuzeniniz bir an önce abilerine ve babasına durumu açıklasın, sonra da hamileliğin güzel yanlarını yaşamaya başlasın.

Dördüncüsü, çocuğun babasız büyümesi ile ilgili. Bir arkadaşım hamileyken aldatıldı ve boşandı. Çocuk 7 yaşında ve babasını hiç görmedi. Babası da çocuğu görmedi. O çocuk nikahlı beraberlikten doğmasına rağmen nasıl babasız büyüyorsa ya da bu forumdaki hamileyken boşanıp çocuğu babayı hiç tanımayan kadınlar nasıl yapıyorsa kuzeniniz o şekilde büyütecek çocuğu.

İşyeri konusunda çok sıkıntı olmayacaksa sosyal çevreyi boşverin. Ama en önce kendi kafasında “içimde minik bir canlı büyütüyorum” heyecanını ve mutluluğunu yaşasın kuzeniniz. Kalkıp ailesine kanser olduğu haberini vermeyecek, güzel bir haber verecek. Eminim ailesi de onu bağrına basacaktır.

Fuckbody ilişkisi söz konusu anladığım kadarıyla.
Yani bu ilişkinin amacı zaten hiç bir sorumluluk almadan sevişebilmek.
Maalesef adamın yalandan da olsa bir nikah kıyacağını sanmıyorum.
Keşke en azından bu kadarcık yardımı olabilseydi.
Özgür yaşamına evliyken de devam ederdi.
Maksat şartlar biraz kolaylaşsın.

Yasal süre bitene kadar nasıl farketmemiş ya? Adam kabul da etmez üstelik diyorsunuz. Gerçekten masumane bi durum mu bu?

Duracaklar,en azından konu sahibin kuzeni..şimdilik babayı bilemiyoruz çünkü o da konuyu bilmiyor.
Hayırlısı.

Adam aşık değilmiş ki. Niye dursun. Başka sulara yelken açmıştır çoktan. Başına niye "dert" alsın? Yine her türlü olan çocuğa olacak. Tabii ki mutsuz bir ailede büyüyen çocuk için o aile dışında yaşamak daha iyidir ama daha en başından çocuğu aileden mahrum etmek yanlış bir şey.

Simdi yorumlara kiziyorsunuz ama bizler sizin ve babanin aile yapisini tam bilemedigimiz icin o konuda tam anlamiyla saglikli yorum yapamayiz.Tabi ki isteyen istedigi gibi yasasin.Ama sonuclarini goze alarak.Burada cogunlugun yadirgadigi ozellikle kuzeniniz gibi okumus bir insanin tum bunlari öngormeden hareket etmesi.Hani diyorsunuz ya Almanya gibi degiliz falan.Ama uzgunum kuzeninizin yani sizin ailenizde bizler gibi ayni.Yani onlarda Almanlar gibi modern olsaydi kuzeniniz de yasal prosudur gectigine gore neredeyse 3 aylik hamile ve babaya haber veremiyor ilk haber verirdi.Once siz aile icindeki duruma bakin sonra millete firca cekin.Yoksa kim kimle ne yasamis onemli degil.Onemli olan sonuca katlanabilecek durusu olmasi.

Benim bildiğim yok ama muhtemelen bir sürü bekar anne vardır toplumda. Elbet birisi aramızdadır, belki görüp yazarlar.

Bence her şeyden önce baba bunu bilmeli. Bebeğe sahip çıkar babalık yapar ya da yapmaz bunu bilemem ama bilmek hakkı bence.

Kuzeniniz bebeği her şekilde istiyorsa ailesi ile konuşacak, kavga gürültü çıksa da elbet aşılır diye düşünüyorum. Bebek doğunca çok severler, her şey yoluna girer. Çevreye de kulak tıkamak lazım. Geçici evlilik yapmak falan çözüm değil bana göre.

Bu arada neyle korunuyorlarmış da olmuş?

Bende rahim içi araç var da ödüm kopuyor hamile kalacağım diye

Sizin arkadaşınız cidden onurlu bir erkekmiş.Şimdi çoğu erkek arazi olma peşinde sanki o işi kadın tek yapmış da tek hatalı kadın gibi
Evet 35 yaşında kazık kadar adamların ben hazır değilim deyip bütün telefon hatlarını kapatıp 4 ay arazi olduğunu gördüm yurt arkadaşımda
O yüzden bu çocuk doğacak sa sadece anne ve ailesine güvenilir doğurulur

İlk iş bebeğin babasına söylenmeli, kabul etmeyecek dahi olsa hem bilmeye hakkı var hemde belki sizi yanıltır.

Eğer baba kabul etmezse, aileye söylense dahi farklı bir yerde yaşama imkanı varsa öyle bir yol tercih edilmeli çünkü aile kabul etse bile evlilik dışı çocuk toplum da çok kabul görmediği için hem kuzeniniz hem aile açısından zor bir süreç olur hamilelik.

Adam sevgili olmadan cinsellik yaşamış diye neden çocuğu kabullenmeyeceği veya kötü bir baba olacağı düşünülmüşki?
Korunmuş da olsa düzensiz adeti olan biri yine de şüphelenip önceden kontrol etmesi gerekirdi. Ha belki önceden öğrense de aldırmazdı o onun kararı ama çocuğunun babasını tanıma hakkını elinden alamaz.
Evlenmeseler dahi ayrı olarak boşanmış bir çift gibi çocuğun hayatına dahil olabilir. Bebeğin babasına söylesin. Sonra ona göre bir yol çizer kendine. Burada kimseye ahlak bekçiliği yapmak düşmez ama o bebek anne rahmine düştüğü andan itibaren de bebeğin de hakları var, kendi başına karar verip yalnız büyüteceğim demesin bebeğin babasıyla konuşmadan.

Back
X