Evlilik dışı çocuk sahibi olmak?

İyi günler herkese. Kuzenim hamileymis evli değil korunmalarina rağmen olmuş. Karşı taraf sevgilisi değil Uzun süredir görüştükleri biri. Daha net açıklamak gerekirse kuzenim aşık karşı taraf değil ama kızın ilgisinin de farkındaydi.
Adet dönemi düzensiz olduğu için geç farketmis ve yasal süre dolmuş. Dolayısıyla aldiramayacak.
Şimdi sizce izlenmesi gereken yol nedir? Erkeğin henüz haberi yok ama haberi olsa da evleneceğini sanmıyorum olayın içinden sıyrılmaya çalışacak gibi.
Henüz çok yeni öğrendik yarın is olduğu için yanına gidemiyorum şehir dışında. Ailelere ne denir ne yapılır onu da bilmiyoruz. Aile yapımız bu konuda rahat değil. Yani evet öldürmezler ama bilmiyorum ya karışık işte.
Tek başına cocuk doguran kimseyi tanıyor musunuz? Nasıl geçti süreç? Baba daha sonra iletisime geçmek istedi mi ne oldu. ŞaşkınIm baya aslında detay unutmuş olabilirim kısaca sormak istediğim olay sizin başınıza gelse ne yapardınız. Çocuk doğacak o kesin ama aileler, akrabalar, komşular vs. Düşünülürse nasıl kolay atlatılir bu dönem

çok zor bir durum ama bu konuyu acilen bebeğin babasına söylemeli. adam ile gerekirse anlaşmalı evlenip boşansınlar. hem kuzeniniz bir şey açıklamak zorunda kalmaz hem çocuğun soyadı olur.

Arkasında duramadigini nereden cikardiniz ? Gayet duruyor işte. Çocuğu da doğuracak.
"Aile yapımız bu konuda rahat değil" yazmışsın. Burdan çıkardığım ailen biraz tutucu ve kuzenin değil. Yanılıyor muyum? Ailesi kuzeninin cinsellik yaşadığından da habersizdi büyük ihtimal, ve kuzenin bunu bir ortamda dile getiremezdi. Bu yüzden tam olarak arkasında duramamış olmasa da bir tuhaf buluyorum durumu. Neyse, madem bu çocuğu doğuracak, ve madem tutucu bir çevresi var, en iyisi düzmece bir nikah yapmak, anca öyle kurtarır.

Adam aşık değilmiş ki. Niye dursun. Başka sulara yelken açmıştır çoktan. Başına niye "dert" alsın? Yine her türlü olan çocuğa olacak. Tabii ki mutsuz bir ailede büyüyen çocuk için o aile dışında yaşamak daha iyidir ama daha en başından çocuğu aileden mahrum etmek yanlış bir şey.
Adam hala bilmiyor şu durumda o olur bu olur demek yanlış olur asıl.

O şekilde sözleşme hukuken mümkün değil ama en mantıklı tabiki şu durumda evlenilmesi .
Yine de bilmiyorum ki adam yapar mı? Sizce?
Eğer rezalet çıkması onları korkutuyorsa korkutun.
Kuzeninizi kurtarmanın tek yolu bu gibi görünüyor.

Avukatsınız. Mesela ileri tarihli anlaşmalı boşanma dilekçesi/protokolü hazırlayıp imzalasınlar ve bu anlaşma o adamda dursun. Günü gelince işleme koysun.

Öncelikle akrabaların, komşuların vs ne dediği önemsenmeyecek, söz sahibi olabilecek tek Kişiler bebeğin yakın akrabaları. Kuzeniniz kaç yaşında, geliri var mı? Umarım kuzenin ailesi yani annesi babası arkasında durur. Önemli olan burda aileye düşen rol. Babaya da babalık davası açılmalı manevi olmasa bile hiç değilse maddi olarak üstüne düşeni yapmalı.

Olan olmuş,iki tarafın da sorumsuzluğunu konuşmanın artık kimseye bir faydası yok.
Önce babaya durum anlatılmalı,her şeyden önce bunu bilmeye hakkı olduğunu düşünüyorum.
Anlaşmalı bir evliliğe razı olursa ne iyi.
Olmazsa bebeği nüfusuna alması talep edilmeli,eğitimli ve düzgün biriyse en azından bunu kabul edeceğini düşünüyorum çünkü mahkeme yoluyla ve nesep tespiti ile zaten buna mecbur kalacağını bilir.
Ardından aile büyüklerine yine aileden sizi anlayabilecek,sözü dinlenip dikkate alınan biri durumu anlatmalı.
Tüm aileyi etkileyecek bir durum olduğu için
aile büyüklerinin de tıpkı baba gibi bilmeye hakkı var.
Etrafı,toplumu sorarsanız elbette bu konu uzun süre gündem olur,millet konuşur ama aile,kuzenin arkasında durursa bir müddet sonra herkes susar.
Şu saatten sonra,bu olayda en günahsız kişi olan bebeğin hakları ve hayrı gözetilmeli.
Bebek üzerinden ilerlemek ve tarafların vicdanına hitap etmek,herkesi yumuşatıp uzlaştırabilir inşallah.

Yasal prosedür için hukukçu desteği onun harici kuzeniniz için de bir terapist bulmada yardımcı olmanızı öneririm
Her şey insan için ama inşallah yetişkin insanların anlık zevklerinin bedelini masum bir yavru ödemez ve babası babalığını kabul eder
Ama eğitimli bir insanın korunmasız ilişkiye girmesi ve sonrasında hamilelik süresini atlaması da kim olsa şunu düşündürür ‘adamı kendine bağlamak için mi gizledi?

Bebeğin babasına söylesin.
Nerden bilicem benden olduğunu cevabı ile karşılaşması muhtemel.
Sevgili değil yatak arkadaşıymış çünkü onlar.
Umarım düzgün biridir.
Yoksa şu durumda üzüleceğim tek kişi o bebek.
Yaşayacakları.....

Keşke yorum yapsa dediklerimden birisiniz konuyu görmeniz iyi olmuş.
Ancak adam git başımdan seni görmek istemiyorum derken kuzen illa yatalim diyor gibi bir durum yok.
Kız seviyor erkek bunu biliyor anliyordur ama durumdan şikayetçi değil ama sessiz kalıyor.
Sevmemesi benim yorumum. Sevse sevgili olurdunuz diyordum.arazi olacağını düşünmem de erkekleri tanımamdan diyelim
Sagolun, gecenlerde bayagi sizin nickiniz üzerinden yazistik mune ile, o niye banlandı diye :))

Yani bu konu o kadar hassas ki. Ciddi dert. Ailenin kabullenme aşaması, babasiz bir çocuk buyutmek, ilerde esi olacak kisiye bunu anlatmak, kariyer planlamasinı artik bebeğe göre yapmak dert.

Yaşı 27 daha genç, evlilik ve dogum heyecanlarini sevdigi adamla, toplumun kabul gordugu sekilde yasamak yerine birden herkese açiklama yapmak zorunda kalacağı bir duruma düsmesi cidden buyuk dert. Kuzeniniz istemeden de olsa kendi hayatinin ortasina bombayi atmis oldu ve daha pim cekilmedi.

Insaallah baba adayi gostermelik de olsa evliligi kabul eder.

Ve bence de ilk yapilmasi gereken onunla konusmak olmalı.

Kabul etmezse evliligi, en kotü ihtimal aileyi biraraya toplayip durumu anlatmak.

Sonucta bu ilk kez yasanan bisey de degil, toplumda ornekleri var. Ama bizim toplumumuz bu duruma cidden tepkili, ben kocasiz da dogururum, büyutürümü yadırgamayanlar cok azınlıkta. Bu nedenle kağit üzerinde de olsa bir evlilik ve soyadı verme gerceklesse bu kılıf ilerde aciklama yapmak zorunda kalmamasinı saglar sanırım.

Umarım baba adayı insafa gelir.

İyi günler herkese. Kuzenim hamileymis evli değil korunmalarina rağmen olmuş. Karşı taraf sevgilisi değil Uzun süredir görüştükleri biri. Daha net açıklamak gerekirse kuzenim aşık karşı taraf değil ama kızın ilgisinin de farkındaydi.
Adet dönemi düzensiz olduğu için geç farketmis ve yasal süre dolmuş. Dolayısıyla aldiramayacak.
Şimdi sizce izlenmesi gereken yol nedir? Erkeğin henüz haberi yok ama haberi olsa da evleneceğini sanmıyorum olayın içinden sıyrılmaya çalışacak gibi.
Henüz çok yeni öğrendik yarın is olduğu için yanına gidemiyorum şehir dışında. Ailelere ne denir ne yapılır onu da bilmiyoruz. Aile yapımız bu konuda rahat değil. Yani evet öldürmezler ama bilmiyorum ya karışık işte.
Tek başına cocuk doguran kimseyi tanıyor musunuz? Nasıl geçti süreç? Baba daha sonra iletisime geçmek istedi mi ne oldu. ŞaşkınIm baya aslında detay unutmuş olabilirim kısaca sormak istediğim olay sizin başınıza gelse ne yapardınız. Çocuk doğacak o kesin ama aileler, akrabalar, komşular vs. Düşünülürse nasıl kolay atlatılir bu dönem
Artik bu devirde evlilik disi cocuk yapanlari var ailesi bi süre sonra affeder, hata oldu bi sekilde ama olan olmus artik erkegi elinde zorla tutmasin evlensin bosansin diyecegim ama benim esimin kuzeni var evlilik disi 2 cocugu var 2si de farkli annelerden napalim cocuklarin sucu yokki suc anne babalarda :) hic mi aklina gelmemis adet düzensizligi bile olsa gebe testi yapmasi gerekti ama illa cocugu dogurmak istemiyosa ailesinden korkuyorsa yasal yollarda olmayan bi yol var o da kürtaji yapan birini bulmaktir para konusunda anlasabilmektir bence ilk önce adamin bi haberi olsun napacaklari beraber karar versin bi sekilde beraber düsünmeleri gerek

Konu sahibi işe yaramayan , faydasız ve sinir bozucu yorumlara cevap vermekle uğraşma derim ben.Bu yorumlara cevap verirsen konun kapanabilir , gerek yok.Boşver.Sen ne soruyosun ne cevaplar geliyor.Kınama , muhalafet ve yargılamaktan başka bişey yapmıyor bazısı burda.

İşte kuzinin bu gibi insanların olduğu bir toplumda yaşıyor.Bebeğinin babasına söylesin , nikah yapsınlar en azından.Çocuk babasız doğmasın.Bir ömür hem annenin hem çocuğun karşısına çıkar bu durum.Bu dediğim karşı taraf evli değilse.Evliyse de zaten ne yapılır artık bilemiyorum.İnşallah evli değildir ve nikah yaparlar.

Kolay olmaz ama atlatılır. Çalıştığım kurumda öğrendiğim kadarıyla annenin beyanı yetiyormuş çocuğun babası icin. Ama oda olmazsa kızın soyismini alacak. Bencede doğmalı o bebiş. Yaşadığı yer ailesi kaldıramayacak gibiyse güvenilir birinin yanına yollayın bebek doğana kadar. Bebeğin babasıyla konuşsanız durumu

Niye adam kafasında bir beyin taşımıyor mu?
Sonucunda bir bebek olabileceği hiç aklına gelmiyor mu?Eminim bunları biliyordur..Bu durumda sorumluluk ona da aittir.
Sevgi aşk vs burada önemli değil
Korunurken olmuş. Yani adam tasidigi beyni kullanmis ve korunma uygulamis. Ayrica o beyni kullanarak da bunun aslinda bir iliski olmadigi, yatak arkadasligi oldugunu da algılatmış. Bu durumda bebek sorumlulugunu uzerinden atmiş çunku evlenme vaadiyle birlikte olmamıs. Ha insan olan sorumluluk alir sonucta onun dölü ama bakalim ne kadar insanmis yasayarak gorulecek umarim da insandır.

Konu sahibi işe yaramayan , faydasız ve sinir bozucu yorumlara cevap vermekle uğraşma derim ben.Bu yorumlara cevap verirsen konun kapanabilir , gerek yok.Boşver.Sen ne soruyosun ne cevaplar geliyor.Kınama , muhalafet ve yargılamaktan başka bişey yapmıyor bazısı burda.

İşte kuzinin bu gibi insanların olduğu bir toplumda yaşıyor.Bebeğinin babasına söylesin , nikah yapsınlar en azından.Çocuk babasız doğmasın.Bir ömür hem annenin hem çocuğun karşısına çıkar bu durum.Bu dediğim karşı taraf evli değilse.Evliyse de zaten ne yapılır artık bilemiyorum.İnşallah evli değildir ve nikah yaparlar.
Sana katilmakla beraber cocugun onune cikacak birsey yok

Cok yakin arkadas ciftimiz evli degil , 5 yasinda cocuklari var , kimse de agzini acip aa senin anan baban evli degil mi demiyor , biz arada takiliriz arkadaslara size dugun yapicaz diye aman allah korusun derler guler geceriz
Yani evli olmayan cift cocugu olmak cok korkulacak bir durum degil , arkadaslarim hicbir sorun yasamadi bu konuda

Bu ne kadar doğru bir örnek olur bilemiyorum ama benim büyük amca kızımla dayım bu sebeple evlendiler..İkisi aynı yaşlarda hemen hemen.. Ben liseye yeni başlamıştım amca kızımı amcamlar evden bir araba dayak atıp kovmuştu amca kızımda bize sığınmıştı o zaman anneannem ve dayımda bizdeydi bu böyle olmaz diye anneannem amca kızımı alıp köye götürdü dayımlada evlendirdi iki hafta içinde düğünde yaptı.. Amcamlar ile de barıştırdı aralarını yaptı 5 ay kadar sonrada kuzenim doğum yaptı.. Kimseyede tek kelime ettirmedi herkesin ağzını kapattırdı..
Sonra işte dayımla kuzenim boşanmak istemediler şu anda 2 çocukları var.. Anneannem de rahmetli oldu kene vakalarının olduğu zaman :( Kene yüzünden kaybettik..

Bunu neden anlattım bilmiyorum sadece hayatta her şey olabilir ama öncelikle aile olarak o kişiye destek olmak gerek aile desteği çok önemli..

Sana katilmakla beraber cocugun onune cikacak birsey yok

Cok yakin arkadas ciftimiz evli degil , 5 yasinda cocuklari var , kimse de agzini acip aa senin anan baban evli degil mi demiyor , biz arada takiliriz arkadaslara size dugun yapicaz diye aman allah korusun derler guler geceriz
Yani evli olmayan cift cocugu olmak cok korkulacak bir durum degil , arkadaslarim hicbir sorun yasamadi bu konuda
Ait olduğu sosyoekonomik çevreyle de ilgili bu durum.Bizim toplumumuz bu gibi şeylere henüz hazır değil maalesef.

Back
X