Çok özel olmayacaksa neden ayrılma asamasindasiniz? Genelde aile ile sorunlarda boşanma asamasina geliniyor ya ondan sordum.Ben de bu dağlı-ovalı ayrımını evlendikten sonra öğrendim. Eşimin ailesi aslen dağlıydı (boşanma aşamasındayım), daha uyumlular. Allah var şimdiye kadar kötülüklerini görmedim. Kabile hayatı yaşamazlardı. Biz aynı apartmandaydık kayınvalide evime gelmezdi bile, nadir geldiği zamanlar bir dolabı bile açsa izin alırdı, haftada bir ziyaretlerine gittiğimizde çaydan sonra hadi evinize gidin falan derlerdi :) çalışan kadın temizlikle yemekle falan uğraşamaz kendini yorma tut birini yaptır derdi bunun gibi birçok şey. Herşey güllük gülistanlık değildi elbet ama bu yönlerde haklarını teslim ederim. Tabi insan insanın aynasıdır, ben de onlara karşı hep saygılıydım o yüzden karşılığını gördüm, belki de biraz çingenelik yapsam daha farklı bir karakter sergilerlerdi :)
Konya coğrafya olarak da büyük olduğundan birbirinden çook farklı kültürleri barındırıyor aslında içinde. Bizim sabah beri burada gömdüklerimiz konyanın yerlileri genelde.
Çok teşekkür ederim canımDeğer olarak bilemem ama daglilar kadınlarını kendiyle eşit görür ama ovalilar kapıdan dışarı cikarmaz. Çok eğitimli ve tanıdığım bir aile mesela eşinin abisini telefondan bile arayamazdi. Ama tabi yine hepsi demek yanlış olur genelleme yapamam
Bizim sorunumuz ailelerle ilgili değildi, ikimiz anlaşamadık. Tabii kültür farkının da etkisi olmadı değil ama genel olarak birbirimizin kişiliğine uyum sağlayamadık diyeyim.Çok özel olmayacaksa neden ayrılma asamasindasiniz? Genelde aile ile sorunlarda boşanma asamasina geliniyor ya ondan sordum.
O kitap okuduğum en saçma ve tutarsız kitap. Sırf dramatikleştirmek için ne kadar aşırılık varsa sayfalara eklenmiş.sadece olayların doğuda geçen bölümü değil. Her sayfada bir absürtlük, bir tutarsızlık var. Heleki son kısımlarda e yuh artık demekten alamadım kendimi. Benim için zaman kaybıydı, kaldı ki insanları, bölgeleri tanıtmak için okunacak son kitap.E Haşim de öyle duruyodu, sonra belli oldu ne olduğu..
Selam kızlar,
Karşıma biri çıktı önce insan olarak sevdim kendisini sonra daha yakın görmeye başladım. Aramızda bir etkileşim de var onun benden hoşlandığını da hissettim. Bir fotografçılık kursunda tanıştık ama çok da samimi değiliz şu aşamada ben ilk etaplarda mesafeli biriyimdir zira. Beğendiğim özelliklere sahip sakin ağırbaşlı nazik nerede ne konuşacağını bilen sıcakkanlı güler yüzlü bir insan kendisi. Zaten sanatsal fotograflar çeken bir adamın ince ruhlu vs olduğunu anlatmama gerek yok sanırım.
Sorun ne derseniz bana göre pek sorun olmasa da kendisi ağrılı bense karadenizliyim. Ben geleneksel bir aile yapısına sahip değilim kişinin memleketinin neresi olduğu benim için çok da bir anlam ifade etmiyor. Kendisi de oldukça modern bir insana benziyor o da benim gibi istanbul da büyümüş biri. Eğitimli, maddi durumu iyi olan biri. Ama yine de etraftan duyduğum şeylerden dolayı şüpheye düştüm acaba geleneksel ataerkil bir yanı var mıdır belli etmese de? Kadını küçümser mi ? çocuk konusunda cinsiyet ayrımı yapar mı ? beni kısıtlar mı baskı kurar mı ? ya da ailesi bunları yapmaya çalışırsa müsade eder mi gibi sorular geçti kafamdan. en doğru yolu kişinin kendisini tanımak ama şu an ağır ilerliyoruz bir fikir almak istedim kk dan.
Özetle sormak istediğim, genelleme yapmak doğru mudur ? bu konuda sorun yaşamamız muhtemel midir? kafam biraz karışık
Kişi kendini ne kadar geliştirirse geliştirsin, ne kadar modern görünürse görünsün, bu kişinin o kültürle yaşamış bir ailesi ve akrabaları var. O kişi ile 4 4lük anlaşsanız bile kültür farkından dolayı ailelerle mutlaka sorun çıkar. Ha aynı kültürden olan kimselerle bile aileler yüzünden tartışma oluyor ki birde kültür farkı var. Belki kendisi kadına değer veriyordur ama ailesinde kadına söz düşmez. Yahut kendisi çok nezih, efendi birisidir ama ailesi doğu kültürünün etkisiyle gelini ezerek bakar. Genelleme yapmak doğrumudur bilmem, ben bizzat bunları yaşadım. Eşim ne kadar modernse ailesi bir o kadar geri.
Oooo, durum neredeyse "Madem evlenmeyecektik. Neden merhaba dedin?" olayına dönmüş. Henüz aranızda duygusal bir ilişki dahi oluşmamışken ve böyle şeyleri önemsemeyen bir yapıya sahip olduğunuzu belirttiğiniz hâlde, doğu-batı kültür uyuşmazlığıyla alakalı çekinceleriniz oluşmuş ve durumu irdeliyorsunuz. Sizce de ima ettiğiniz modernist yapınızla çelişkili değil mi bu durum?
Bu arada ben de Artvin'liyim. Eşim de Tunceli'li ama hiç tanıma döneminde dahi böyle bir düşünceye sahip olduğumu hatırlamıyorum.
Ne gördünüz mesela? Paylaşır mısınız
Sana harfiyen inaniyorum cnm..Genelleme yapmak yanlis olur fakat benim esimde dogulu ve ailesiyle birlikte bana resmen cehennemi yasatiyorlar hamilelikten de hayattan da zevk alamiyorum ölsem de kurtulsam modundayim
ben kendim doğuluyum eşimde doğulu her yerin iyisi kotusu var adetlerimizi tabiki surdurucez ben rabbime binlerce şukurler olsun harika bi evliliğim var eşim bana öl dese ölurum ayrıca tanıdığım doğu erkekleri hanımlarını baş tacı eder.... ve şu fikirden vazgeçin doğulu kötü erkek kötü babadır düşüncesinden sen kendine güvenmiyorsan sen vazgeçersin.şimdilerde görüyoruz heryerde iyi kötü insanlar var ama genelleme yapman cahillikSelam kızlar,
Karşıma biri çıktı önce insan olarak sevdim kendisini sonra daha yakın görmeye başladım. Aramızda bir etkileşim de var onun benden hoşlandığını da hissettim. Bir fotografçılık kursunda tanıştık ama çok da samimi değiliz şu aşamada ben ilk etaplarda mesafeli biriyimdir zira. Beğendiğim özelliklere sahip sakin ağırbaşlı nazik nerede ne konuşacağını bilen sıcakkanlı güler yüzlü bir insan kendisi. Zaten sanatsal fotograflar çeken bir adamın ince ruhlu vs olduğunu anlatmama gerek yok sanırım.
Sorun ne derseniz bana göre pek sorun olmasa da kendisi ağrılı bense karadenizliyim. Ben geleneksel bir aile yapısına sahip değilim kişinin memleketinin neresi olduğu benim için çok da bir anlam ifade etmiyor. Kendisi de oldukça modern bir insana benziyor o da benim gibi istanbul da büyümüş biri. Eğitimli, maddi durumu iyi olan biri. Ama yine de etraftan duyduğum şeylerden dolayı şüpheye düştüm acaba geleneksel ataerkil bir yanı var mıdır belli etmese de? Kadını küçümser mi ? çocuk konusunda cinsiyet ayrımı yapar mı ? beni kısıtlar mı baskı kurar mı ? ya da ailesi bunları yapmaya çalışırsa müsade eder mi gibi sorular geçti kafamdan. en doğru yolu kişinin kendisini tanımak ama şu an ağır ilerliyoruz bir fikir almak istedim kk dan.
Özetle sormak istediğim, genelleme yapmak doğru mudur ? bu konuda sorun yaşamamız muhtemel midir? kafam biraz karışık
Kesinlikle, esinle ortak hanende kraliçesindir ama eşin ailesinin evine gidersin orda sana gelin yap et kalk git diye bi konuşurlar feleğin şaşar
Guya universite okumus, meslek sahibi kadinin bir tanesi, gelinine ayni sizin dediginiz gibi davraniyordu.. kulturle filan alakasi yok bunun, insanlikla alakasi var.. evet daha neler neler ve niceleri ve bunun sonu hic bir zaman gelmeyecek.. cunku kendilerini gelistirememisler..Aynen katılıyorum. Hatta bazı aileler var ki, oğlu karısına değer veriyor diye oğluna bağıran, karısına çok yüzvermekle suçlayan. Neler neler...
Guya universite okumus, meslek sahibi kadinin bir tanesi, gelinine ayni sizin dediginiz gibi davraniyordu..
Ama Tunceli birçok batı ilinden çok çok daha modern. Artvinde kafa yapısı olarak çok aydın bir il.Oooo, durum neredeyse "Madem evlenmeyecektik. Neden merhaba dedin?" olayına dönmüş. Henüz aranızda duygusal bir ilişki dahi oluşmamışken ve böyle şeyleri önemsemeyen bir yapıya sahip olduğunuzu belirttiğiniz hâlde, doğu-batı kültür uyuşmazlığıyla alakalı çekinceleriniz oluşmuş ve durumu irdeliyorsunuz. Sizce de ima ettiğiniz modernist yapınızla çelişkili değil mi bu durum?
Bu arada ben de Artvin'liyim. Eşim de Tunceli'li ama hiç tanıma döneminde dahi böyle bir düşünceye sahip olduğumu hatırlamıyorum.
Ama Tunceli birçok batı ilinden çok çok daha modern. Artvinde kafa yapısı olarak çok aydın bir il.
Çok okuyorlar çünkü ve okuyana da çok değer veriyorlar.Tuncelide gerçekten bir numara var; Erzurum, Kars, Iğdırla kafa olarak hiçbir alakası yok.
Guya universite okumus, meslek sahibi kadinin bir tanesi, gelinine ayni sizin dediginiz gibi davraniyordu.. kulturle filan alakasi yok bunun, insanlikla alakasi var.. evet daha neler neler ve niceleri ve bunun sonu hic bir zaman gelmeyecek.. cunku kendilerini gelistirememisler..
Çoğuna katılırım.Ayni evde yasayan kumalar gordum, genelde yasli kadin, genc kadin seklinde..
Insanlarin samimiyetsizligini gordum..
Kul hakki yemeyi cok sevdiklerini gordum
Gece kadinin bir tanesinin silahla kovalandigini gordum..
Kadinin evde siddet gordugunu ve cigliklarinin apartman aralarinda yankilandigini gordum..
Kadinlar bosanmak istediklerinde eslerinin baskisi oldugu icin bosanamadiklarini gordum..
Hatta evli erkeklerin cogunun dostu oldugunu gordum..
Karilarinin maaslarina el koyduklarini gordum..
Cikarci,sinsi ve ki yuzlu insanlar gordum..
Karilarinin ikinci planda olduklarini gordum..
Insanlarin evlerinde muhakkak bir silah oldugunu gordum..
Cehalet icinde yasadiklarini gordum, egitimsizinden tut egitimlisine varasiya kadar..
Yuzune gulup basta aaa ne kdr iyi insanlar dedirtip, sonradan arkandan kuyu kazdiklarini gordum..
Eslerini eve hapsettiklerini, ve disarda kiz avina ciktiklarini gordum..
Bosanmis kadinlarla iliskilerinin oldugunu, ve onlarla sirf maadi cikar icin birlikte olduklarini gordum..
Bunlar gorduklerim peki yasadiklarim ?
Ve ben doguda yasamis oldugum donemlerde silahla tehdit edildigimi bilirim, bunun travmasini iki hafta uzerimden atamadigimi ve hala ruhumda kalintilarinin oldugunu bilirim..
Ve daha neler yasadim neler..
NOT : GENELLEME YAPMIYORUM TABIKIDE CUNKU BENIMDE DOGULU ARLADASLARIM VAR..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?