Bazılarına çok sinirlendim atarlı giderli yazmış olabilirimBiz de Türkiye çok parlak sadece Doğu kötü yazmadık ki zaten. Kadın erkek eşitliğinde tüm memleket içler acısı. Bahsedilen şey etnik köken değil ki , kültür. Bulaşıcı olan etnik köken değil kültür çünkü.
Ya iste adamini iyi sececeksin. Ciddi kultur farkliliklari varsa eşinle ortak paydada bulusacaksin. Ya da paydasini tittir edeceksin hayatiniza bakacaksiniz.Geçende de yazdım, doğuda kadın 2. sınıf diye taşlandım. Herkes bizim memleket 10 numara yazmış, eee kardeşim senin memleket 10 numara, berikininki keza Türkiye neden kadın erkek eşitliğinde Zimbabwe'nin altında???
Doğu anadolu kadınları çocuklarını oğlum da oğlum mottosuyla yetiştiriyor kimse burda birbirini yemesin. Ben kendim de doğuluyum öyle şeyler yazmışlar ki duyan İsveç Norveç sanır. Bir de gelin çok değerli yazmışlar popomla güldüm. Dayım yengemi aldattı, önce dayıma kızdılar tartışırken yengem kızıp dayıma hakaret edince anneannem: Oğluma küfür etme istemiyorsan git boşan. Geline değer, çıkarı çok değerli oğulla çakışıncaya kadar!
Ya iste adamini iyi sececeksin. Ciddi kultur farkliliklari varsa eşinle ortak paydada bulusacaksin. Ya da paydasini tittir edeceksin hayatiniza bakacaksiniz.
Dogu konusu ulkenin yumusak karni.
Ek.sözlük'te "Türk kizi" basliginda duyup duyabilecegimiz en korkunc hakaretler siralanmis mesela. Ama "Kurt kizi" basliginda soylenenlere millet "irkci,faso" diye atarlanmis. Atarlanmamak lazim. Sindirim sisteminiz düzgün calismali di mi?
Süt gibi irkdaslarim var bolca ama ben kıllı meymun guruhundayim örneğin
Napayim ha i.ne eksici ver para gideyim epilasyona.
Ama @Sephoraa lumea'yi tavsiye etti. Kurtulucam ula meymunluktan.
MissCherryBlossom
Anlatmak istediğim bu neden genelleme yapıyorsunuz? Her doğudaki aile böylemidir sizce??? Ben şahit oldum da böyle olmadıklarına.
Karismasin diye ustten ustten yazdim yawKürt kızına değil, Kürtlere bolca hakaret var hevaller halay çeker, elektrik çalar vb bu konuya girmeyelim ortalık karışmasın
Bazıları kabullenmeyebilir başka kültürleri kendine benimseyebilir. Peki sizce doğu kültürü= oğlan çocuğum olsun beş fazla olsuncu yaklaşım mı?Bir önceki mesajımda da yazdığım gibi kültür=toplum istatistiği. Kültürün kendisi genelleme demek zaten, insan etraftan aileden ne görürse onu öğreniyor. 1457742 kere yazdım başka birine 1 üstte yazdığım mesaj var onu okuyun lütfen.
Doğulu öyle arkadaşlarım var ki gel de neden demez gece 1 2 3 çıkar gelir,mert yiğit güvenilir, ama yaşayış dedim mi offf ne akraba bitiyo ne köylü ne hısım, 15 kişi altlı üstlü evlerde yaşanıyor,arkadaş süper iyi hoş ama şu ortama gelin gitmem mesela
Bakın ben tek tek insanlardan bahsetmedim zaten istisnalar olabilir; ben kafa yapısından bahsediyorum.
Doğu kafası = oğlum da oğlum
Sizin ailenizin farklı olması bu durumu değiştirmiyor. Kültür bu, kafaların çoğu bu. 5 parmağın 5i 1 değil ama 4ü 1. İnsan ailesinden, etrafından ne görüyorsa onu hayatta uyguluyor çünkü; bunun için tek tek bireyleri değil kültürü tartışıyoruz. Kültür demek toplum istatistiği demek.
Ben kalabalık severim yaf neden
Bazıları kabullenmeyebilir başka kültürleri kendine benimseyebilir. Peki sizce doğu kültürü= oğlan çocuğum olsun beş fazla olsuncu yaklaşım mı?
Söylediklerine katılıyorum.
Yazıldımı bilmiyorum ama bir karadenizli olarak ben de hiç istemedim karadenizli biriyle evlenmeyi. Ha yeni nesil daha anlayışlı, çağa ayak uyduruyor ama adetler, töreler her bölge için önemlidir, keza burda hergün kocasının yanında kedi gibi ama anne babasının yanında aslan kesildiğini yazan kadınların konularını okuyoruz. Karadenizde de kadınlar çay kırar, fındık toplar, gider hayvanlara yedirmek için ot keser, ahır temizler, gelir evin temizliğini yemeğini yapar, çocuklara bakar, adamlar da kahvede oturur. Karadeniz kadını çok eziliyor, gidin rize'nin bir köyüne, var mı bakalım elinde kumandayla televizyon izleyen karadeniz kadını. Erkek gibi iş yaparlar akşama kadar. İstanbul'da yetişmiş bir trabzonluyla evlendin mesela, köye gidince n'apıcan, kaynana çay kırarken (bizde çay kırma denir) sen evde oturacaksın öyle mi. Sıkar o biraz.
Yazıldımı bilmiyorum ama bir karadenizli olarak ben de hiç istemedim karadenizli biriyle evlenmeyi.
Sizin fikriniz. Ama yeni jenerasyon böyle değil en azından değişkenlik gösterir kız isteyen kızımda kızım der erkek isteyen oğlum da oğlum. Kalabalık aileden uzak yaşayan doğulu birçok insan var veya kalabalığı sevip o ortamda yaşayan ve karışılmayan insan tanıyorum.O yaklaşım bizim kuşakta azalmışsa da, dedemin kuşağında vardı. Bence Doğunun kadın erkeğe bakış açısı =oğlum da oğlum. Kadınlar hala 2. planda, erkek kardeşle eşit olamıyorlar. Bu kafa hala devam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?