Evlilik, doğu kültürü ve genellemeler?

Bazılarına çok sinirlendim atarlı giderli yazmış olabilirimHerkes bu şekilde düşünmüyor ne yazıkki.

Ya iste adamini iyi sececeksin. Ciddi kultur farkliliklari varsa eşinle ortak paydada bulusacaksin. Ya da paydasini tittir edeceksin hayatiniza bakacaksiniz.
Dogu konusu ulkenin yumusak karni.
Ek.sözlük'te "Türk kizi" basliginda duyup duyabilecegimiz en korkunc hakaretler siralanmis mesela. Ama "Kurt kizi" basliginda soylenenlere millet "irkci,faso" diye atarlanmis. Atarlanmamak lazim. Sindirim sisteminiz düzgün calismali di mi?
Süt gibi irkdaslarim var bolca ama ben kıllı meymun guruhundayim örneğin
Napayim ha i.ne eksici ver para gideyim epilasyona.
Ama @Sephoraa lumea'yi tavsiye etti. Kurtulucam ula meymunluktan.

MissCherryBlossom
Anlatmak istediğim bu neden genelleme yapıyorsunuz? Her doğudaki aile böylemidir sizce??? Ben şahit oldum da böyle olmadıklarına.

Kürt kızına değil, Kürtlere bolca hakaret var hevaller halay çeker, elektrik çalar vb bu konuya girmeyelim ortalık karışmasın

MissCherryBlossom
Anlatmak istediğim bu neden genelleme yapıyorsunuz? Her doğudaki aile böylemidir sizce??? Ben şahit oldum da böyle olmadıklarına.

Bir önceki mesajımda da yazdığım gibi kültür=toplum istatistiği. Kültürün kendisi genelleme demek zaten, insan etraftan aileden ne görürse onu öğreniyor. Tek tek bireyleri değil kültürü tartışıyorum, zira istisnalar olsa da insanların çoğu kültürün izlerini taşıyor.

1457742 kere yazdım başka birine 1 üstte yazdığım mesaj var onu okuyun lütfen.

Şu konuyu açan arkadaş kendisine soramazmıydın neden başkalarının kafalarına göre hareket etmeyi düşündün burada doğuluda var batılıda o ordan bi yorum yazıyor erkekler şöyle aileler şöyle doğulunun zoruna gidiyor oda yorum yapıyor öyle değil böyle ne gerek var şimdi bütün bunlara..ben doğuluyum batılıların ne geleğini bilirim ne göreneğini bir erkek uğruna da gidip başkalarının fikrini sormam çünkü hiç kimsenin kimseye yararı yok yarın bi sorun çıkarsa size güvenip öyle yaptım deme..

Doğulu öyle arkadaşlarım var ki gel de neden demez gece 1 2 3 çıkar gelir,mert yiğit güvenilir, ama yaşayış dedim mi offf ne akraba bitiyo ne köylü ne hısım, 15 kişi altlı üstlü evlerde yaşanıyor,arkadaş süper iyi hoş ama şu ortama gelin gitmem mesela

Bazıları kabullenmeyebilir başka kültürleri kendine benimseyebilir. Peki sizce doğu kültürü= oğlan çocuğum olsun beş fazla olsuncu yaklaşım mı?

Ben kalabalık severim yaf neden

Söylediklerine katılıyorum.

Yazıldımı bilmiyorum ama bir karadenizli olarak ben de hiç istemedim karadenizli biriyle evlenmeyi. Ha yeni nesil daha anlayışlı, çağa ayak uyduruyor ama adetler, töreler her bölge için önemlidir, keza burda hergün kocasının yanında kedi gibi ama anne babasının yanında aslan kesildiğini yazan kadınların konularını okuyoruz. Karadenizde de kadınlar çay kırar, fındık toplar, gider hayvanlara yedirmek için ot keser, ahır temizler, gelir evin temizliğini yemeğini yapar, çocuklara bakar, adamlar da kahvede oturur. Karadeniz kadını çok eziliyor, gidin rize'nin bir köyüne, var mı bakalım elinde kumandayla televizyon izleyen karadeniz kadını. Erkek gibi iş yaparlar akşama kadar. İstanbul'da yetişmiş bir trabzonluyla evlendin mesela, köye gidince n'apıcan, kaynana çay kırarken (bizde çay kırma denir) sen evde oturacaksın öyle mi. Sıkar o biraz.

Bazıları kabullenmeyebilir başka kültürleri kendine benimseyebilir. Peki sizce doğu kültürü= oğlan çocuğum olsun beş fazla olsuncu yaklaşım mı?

O yaklaşım bizim kuşakta azalmışsa da, dedemin kuşağında vardı. Bence Doğunun kadın erkeğe bakış açısı =oğlum da oğlum. Kadınlar hala 2. planda, erkek kardeşle eşit olamıyorlar. Bu kafa hala devam.

Annem doğuda doğup büyükşehirde büyümüş, kafası büyükşehir +doğu kafası karışımı. Dayımla yengem da keza ama basbayağı doğu kafasındalar. Bir kuzenim büyükşehir doğumlu doğuya 1 kez gitmişliği yok;ama anneannem tarafından oğlum da oğlum şeklinde büyütüldü o da doğulu, ama ben uzakta yetiştim o kafada değilim mesela. İnsanı kim büyütüyorsa o kafa bulaşıyor inkar edemeyiz. Ailenden de etkileniyorsun, yaşadığın yerden de.

Son düzenleme:

Doğru öyle yani, Karadenizliyim bende gerçekler acı da olsa böyle

Yazıldımı bilmiyorum ama bir karadenizli olarak ben de hiç istemedim karadenizli biriyle evlenmeyi.

Şu dürüstlüğün yarısını başka arkadaşlar da gösterse hiç sıkıntı olmayacak. Ama her şey ortadayken pembe gözlüklerle anlatma olayı nedir anlamadım.

Sizin fikriniz. Ama yeni jenerasyon böyle değil en azından değişkenlik gösterir kız isteyen kızımda kızım der erkek isteyen oğlum da oğlum. Kalabalık aileden uzak yaşayan doğulu birçok insan var veya kalabalığı sevip o ortamda yaşayan ve karışılmayan insan tanıyorum.

Eşimle iş paylaşımımız olsun kadın erkek eşitliğine bakışımız olsun idealdir. Ama yurt dışından bir arkadaşım bana türkiyede kadınlara bakış açısını sorsa ay biz el üstünde tutuluruz demem diyemem. O an çarpılmaktan korkarım. bu kadar büyük yalan söylenmez çünkü.

Bu konuda bal gibi genelleme yapılır. Doğulu bir aileye gelin geldim. Ben ki gelin gelmek tabirini bile garip bulurken tam olarak olan buydu. Benim ailem de doğulu. Her ne kadar doğu kültürü ile buyumemis olsam da koklerim doğuya dayanmakta.

Velhasili ben de eşime bakarak, oldukça modern goruslerine güvenerek evlenirken uyarıları dikkate almadim. Nihayetinde doğu kulturune çok yabancı değildim ve tüm genellemeler bana gore yanlıştı. Lakin evlendikten sonra fark ettim ki "doğu gelenekleri" diye bir şey var. En modern aile bile bu geleneklerden kopamıyor. Esin ise bir sure sonra sana "idare et" diyor. Evet ailesini degistiremez ve cehaleti yok edemez. Haliyle cehaletle başa çıkmanın tek yolu "idare etmek" bu da size dusuyor.

Ben idare edebiliyorum. Zira dikkate almıyorum. Ancak ben bile zaman zaman sorunlar yaşadım ve hala yaşıyorum.

Cehalet bittabi sadece doğu ile sınırlanan bir kavram değil. Ülkemin genelinde durum bu ne yazık ki. Karadenizde de tuhaf adetler var iç Anadolu da da. Ancak dogu adetleri birçok bölgeye gore çok daha ağır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…