- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.139
- 298
Geçende de yazdım, doğuda kadın 2. sınıf diye taşlandım. Herkes bizim memleket 10 numara yazmış, eee kardeşim senin memleket 10 numara, berikininki keza Türkiye neden kadın erkek eşitliğinde Zimbabwe'nin altında???
Doğu anadolu kadınları çocuklarını oğlum da oğlum mottosuyla yetiştiriyor kimse burda birbirini yemesin. Ben kendim de doğuluyum öyle şeyler yazmışlar ki duyan İsveç Norveç sanır. Bir de gelin çok değerli yazmışlar popomla güldüm. Dayım yengemi aldattı, önce dayıma kızdılar tartışırken yengem kızıp dayıma hakaret edince anneannem: Oğluma küfür etme istemiyorsan git boşan. Geline değer, çıkarı çok değerli oğulla çakışıncaya kadar!
Bu konuda dogu'yu ovenler cikmis.. acikcasi hic birine katilmiyorum ben.. defol git oglumu evlendirecem diyenlerde var hatta ogullari resmi olarak bosanmadan onlara acilenden kari arayanlarda cok, hatta nasil olsa oglum bununla devam etmez, ben en iyisi ayrilmamis olmasalar bile, ogluma baska bir kiz bulayim diyenlerde var .. ve maalesef'ki hukuk bu tarz seylere engel olamiyor.. cogu dini nikahla yasiyor zaten, cift evlilikler, kumalar, ortada kalan cocuklar ... amannnnnnnnnGeçende de yazdım, doğuda kadın 2. sınıf diye taşlandım. Herkes bizim memleket 10 numara yazmış, eee kardeşim senin memleket 10 numara, berikininki keza Türkiye neden kadın erkek eşitliğinde Zimbabwe'nin altında???
Doğu anadolu kadınları çocuklarını oğlum da oğlum mottosuyla yetiştiriyor kimse burda birbirini yemesin. Ben kendim de doğuluyum öyle şeyler yazmışlar ki duyan İsveç Norveç sanır. Bir de gelin çok değerli yazmışlar popomla güldüm. Dayım yengemi aldattı, önce dayıma kızdılar tartışırken yengem kızıp dayıma hakaret edince anneannem: Oğluma küfür etme istemiyorsan git boşan. Geline değer, çıkarı çok değerli oğulla çakışıncaya kadar!
Ahahahha çok güldüm yorumuna. Ben de okudukça şaşırıyordum. İşte şöyle el üstünde tutuluruz böyle kadın ön plandadır. Ya canınfistigi diyordum ne kadar önyargılısın. Bu insanlara inanmamak konusunda hala bir ısrar içindesin. Ama senin yorumun cuk oturdu. Sesli güldüm.
Geçende de yazdım, doğuda kadın 2. sınıf diye taşlandım. Herkes bizim memleket 10 numara yazmış, eee kardeşim senin memleket 10 numara, berikininki keza Türkiye neden kadın erkek eşitliğinde Zimbabwe'nin altında???
Doğu gelinleri de beni ayrıca yemesinler, oğlum da oğlum kafasıyla yetişmiş adamlar sofraya tabak koymayı bilmezler, zaten kendilerine görev görmezler. Annecikleri her işlerini yapıp geline teslim ederler, gelin de kazık kadar adamın her işini yapsın beklerler. El üstünde tutulanlar, aile toplantısında adamlar yer içer sohbet eder siz de mutfakta hizmetle yemekle bulaşıkla nonstop uğraşırsınız evet çok el üstündesiniz.
Kral çıplak diyosun
Geçende de dedim taşlandım
Doğuda kadın ne kadar kıymet görürse görsün abisinden kocasından, erkekten kıymetli olamaz, eşit de olamaz. Aksini söyleyen beni yer.
Burası online bir platform insanlar en azından burda dürüst olsunlar, neyse ne dürüstçe yazsınlar. Toplumumuz özeleştiri olmadığı için kadın erkek eşitliğinde ilerlemiyor ya....neyse.
Geçende de dedim taşlandım
Doğuda kadın ne kadar kıymet görürse görsün abisinden kocasından, erkekten kıymetli olamaz, eşit de olamaz. Aksini söyleyen beni yer.
Burası online bir platform insanlar en azından burda dürüst olsunlar, neyse ne dürüstçe yazsınlar. Toplumumuz özeleştiri olmadığı için kadın erkek eşitliğinde ilerlemiyor ya....neyse.
Peki Neden erkek çocuk istediklerini biliyor musunuz? Hiç merak edip sordunuz mu?Sevmelerine lafım yok seviyorlar ama ille de erkek diyen aileler hala yoğunlukta, hani 3 kızı var adamın tapıyo onlara ama 4.olsun erkek olsun diyorlar hala
Bi iş arkadaşım ille 3.dedi mesela karısı kanser atlatmıştı üstelik
Peki Neden erkek çocuk istediklerini biliyor musunuz? Hiç merak edip sordunuz mu?
Peki Neden erkek çocuk istediklerini biliyor musunuz? Hiç merak edip sordunuz mu?
Hayır neden genelleme yapıyorsunuz hala anlamış değilim ne alaka doğuyla batıyla Allah aşkına. Ben kıbrıslıyım burada erkeği ön planda tutan aileler yokmu sanıyorsunuz keza kadını ön planda tutan?? Bu değil Doğu Batı, zihniyet meselesi bu arkadaşlar, ailenin görüşü anlatabiliyor muyum?! Evet Türkiye neden böyle biliyor musunuz sizin gibi Genelleme yapıp, idleri üstün, sırf etnik kökeni farklı diye aşağılayan insanlarla dolu olduğu için.
Doğu kapsamında, anneannem mesela kadınlar çok çile çektiği için kadınlara üzülüyor kendi kv kp kayınbirader kocadan çok çekmiş onun için kadın=çilekeş.
Erkek çocuğu üstün gördükleri için, ç.ke taptıkları için, soyumuz yürüsün diye (sanki padişah soyu), gelin getirsin yaşlıyken bize baksın, erkek evin direği.....kadının adı yok işte.
Bir kızım bir de oğlum olsun nasılmış o hissi de tadayım eyvallah; ama erkek olana kadar 3 4 çocuk yapmak=saçmalık.
Bütün doğulular öyle değildir 5 parmağının bir olmadığı gibi. Annem doğulu babam doğulu babam ile annem kızlarını daha çok severler etrafımdada öyle şeyler görmedim aralarında bir kaç tanesi hariç.Doğu kapsamında, anneannem mesela kadınlar çok çile çektiği için kadınlara üzülüyor kendi kv kp kayınbirader kocadan çok çekmiş onun için kadın=çilekeş.
Erkek çocuğu üstün gördükleri için, ç.ke taptıkları için, soyumuz yürüsün diye (sanki padişah soyu), gelin getirsin yaşlıyken bize baksın, erkek evin direği.....kadının adı yok işte.
Bir kızım bir de oğlum olsun nasılmış o hissi de tadayım eyvallah; ama erkek olana kadar 3 4 çocuk yapmak=saçmalık.
Sordum 2 sağlıklı kızın var 3.de olmayıversin ne var dedim erkeğin yeri ayrıdır dedi
Bütün doğulular öyle değildir 5 parmağının bir olmadığı gibi. Annem doğulu babam doğulu babam ile annem kızlarını daha çok severler etrafımdada öyle şeyler görmedim aralarında bir kaç tanesi hariç.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?