Eşimle iş paylaşımımız olsun kadın erkek eşitliğine bakışımız olsun idealdir. Ama yurt dışından bir arkadaşım bana türkiyede kadınlara bakış açısını sorsa ay biz el üstünde tutuluruz demem diyemem. O an çarpılmaktan korkarım. bu kadar büyük yalan söylenmez çünkü.
Burada olumlu yorum yapan yalancilar (!) topluca carpilacak birazdan.
Çok haklısınız anlatmak istediğim şey adı çıksın yeter bu olay her yerde olabilir Doğu Batı köy şehir gözetmeksizin. Yüzde 90 olsa bile herkesi karalanılmamalı neden kurunun yanında yaş da yansınki. Cezalandırılmalarda örnek veriyorum ben suçlu değilim beni suçluların yanında görmeleri kadar haksız birşey yok.Eşim Karadenizli ilk gittiğim de şok oldum. Doğunun deniz görmüş hali... bence sadece Doğunun adı çıkmış. Doğu da görev yapıyorum. Kadınların ÇOĞU gerçekten çok şanslı. Istisna da var elbet
Ben doğu demedim. Bu kadar alıngan olmaya gerek yok. Bu işin yozgatı var doğu karadenizi var. Var da var. Bu bir türkiye gerçeği. Azcık gerçekçi bakmak yeter olaya. Gerçeklerden neden bu kadar kaçıyoruz anlamış değilim. Cherrynin de dediği gibi gören hepimiz Paris'te yaşıyoruz sanır. (Paris tamamen lafın gelişi söylenmiştir. Biz de öyle bir laf vardır. Gören de pariste büyüdün sanır falan gibi.)
Peki gerçekten Türkiyede yaşayıpta gerçekten mükemmel hayat yaşayanlara ne demeli?Ben doğu demedim. Bu kadar alıngan olmaya gerek yok. Bu işin yozgatı var doğu karadenizi var. Var da var. Bu bir türkiye gerçeği. Azcık gerçekçi bakmak yeter olaya. Gerçeklerden neden bu kadar kaçıyoruz anlamış değilim. Cherrynin de dediği gibi gören hepimiz Paris'te yaşıyoruz sanır. (Paris tamamen lafın gelişi söylenmiştir. Biz de öyle bir laf vardır. Gören de pariste büyüdün sanır falan gibi.)
Peki gerçekten Türkiyede yaşayıpta gerçekten mükemmel hayat yaşayanlara ne demeli?
Peki gerçekten Türkiyede yaşayıpta gerçekten mükemmel hayat yaşayanlara ne demeli?
Oyle bir sey yok. Sadece hanimefendinin esiyle uyumu ideal. Hey Allah'im!
Gerektigi zaman bu toplumu elestirirken simdi neden gerceklerden kacayim? Boyle bir kaygim neden olsun? Bu forumda kime neyi kabullendirme, ispatlama pesinde olabilirim ki?
Sizin partnerinizle iliskiniz ideal olurken benim aile yapim neden ideal olmasin?
Yalanmis, carpilmakmis... Bunlar nasil tabirlerdir?
Bütün samimiyetimle soruyorum siz türkiyede kadına bakış açısı iyidir. Abartılacak bir şey yoktur mu diyorsunuz?
Yorumlari nasil okuyorsunuz anlamiyorum. Burada Turkiye'deki buyuk resimden bahseden oldu mu? Herkes yasadigi durumu anlatti.
Neyse, iletimi alintilayarak cevap vermeyin lutfen.
Eşimle iş paylaşımımız olsun kadın erkek eşitliğine bakışımız olsun idealdir. Ama yurt dışından bir arkadaşım bana türkiyede kadınlara bakış açısını sorsa ay biz el üstünde tutuluruz demem diyemem. O an çarpılmaktan korkarım. bu kadar büyük yalan söylenmez çünkü.
Hayır neden genelleme yapıyorsunuz hala anlamış değilim ne alaka doğuyla batıyla Allah aşkına. Ben kıbrıslıyım burada erkeği ön planda tutan aileler yokmu sanıyorsunuz keza kadını ön planda tutan?? Bu değil Doğu Batı, zihniyet meselesi bu arkadaşlar, ailenin görüşü anlatabiliyor muyum?! Evet Türkiye neden böyle biliyor musunuz sizin gibi Genelleme yapıp, idleri üstün, sırf etnik kökeni farklı diye aşağılayan insanlarla dolu olduğu için.
Ben yazdım mesela iç anadolunun halini.Biz de Türkiye çok parlak sadece Doğu kötü yazmadık ki zaten. Kadın erkek eşitliğinde tüm memleket içler acısı. Bahsedilen şey etnik köken değil ki , kültür. Bulaşıcı olan etnik köken değil kültür çünkü.
Ben kendim doğulu olduğum için doğu kafasını yazdım, kıbrıs ya da giresun hakkında yorum yapamam yeterli bilgim yok. Burda çıksın herkes kendi evini yazsın, o zaman toplum ne şekilmiş ortaya dökülür.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?