Bana da koysana cay ya.. Kalabalıktan nevrim döner benim.Annem doğulu, 6 kardeş bayramda seyranda anneannemin evi rahat 30 kişi oluyordur....güzel bence. Ben kalabalığı severim. İşyerinde de çay yaptığımda herkes gelsin beraber içelim diye çağırırım mesela
yanılıyorsun... bunu kabul etmiyorum... bahsettiğin terör tamamen dış mihraklar tarafından ve kandırılmış gençler tarafından yapılıyor... ben bunu kabul etmiyorum ... benim dedem 1. dünya savaşında 9 yıl bu ülke için esir düşmüş savaşmış bir insan...bu ülke hepimizin... hiç bir sorun bunun açıklayıcısı olamaz... istediğiniz kadar beni tanımayın kendimi anlata anlata tanıtırım... ama o dediğin yöntem en çok biz doğu halkına zarar verdi...
Gerilen yok burda öncelikle bunu bilin.
Konak vs derken ne kastettiğinizi, bahsi geçen dizileri detaylı olarak bilmiyorum. İzlemiyorum ki izlesem de diziden kültür öğrenecek Değilim.
Kastettiğim kalabalık 5-6 çocuklu olma durumu hemen hemen her doğulu arkadaşımdan gördüğüm bir sonuçtu. Paylaştım. Zaten gördüğüm kadarı ile üç bes aile bir araya gelip yaşayanlar en azından benim çevremde yok.
Herkes çekirdek aile...
Bunun aksi yorum okuduysanız onlara yazsaydınız Keske bana değil.
Çarşaf meselesinin ise daha çok Güneydoğu'da töresel bir durum olduğu ( tabi bu da genellemedir ama) medyaca yansıtılan bir durumdur. 3. Sayfada sıklıkla gecer ki bundan bahsedildiyse kınamak tuhaf olur. Olan birşey bu. Ancak mesela bu da benim çevremde doğulu arkadaslardan gördüğüm birşey değil. Her doğuluya çarşaf gösteriyor demek abestle iştigalin daniskasıdır. Yapan olduysa..
Benim anlamadığım ise konu Nasıl Batı'ya geliyor. hele ki her fırsatta Demokles'in kılıcının altında bekletiliyormuş gibi izmire saldırmak da neyin nesi oluyor?
Tek bu da değil, bizzat siz kız çocuğuna değerden konusurken batılı arkadaşlarım daha cok sorun yasıyor bu konuda diye atıfta bulunmuşsunuz. Bu da hoş değil. Ailenizi, geleneğinizi överken Batı'ya saydırmak niye ben bunu anlamıyorum.
Umarım bu yorumum açıklayıcı olmuştur.
ĶÜRT KÖKENLİ kocamın deyimiyle yavv he heeeAl sana Turkce
Saçmalama : Verecek cevabi olmayanlar icin bicilmis kaftandir can simididir sen haklisin demektir
Catharsis , arkadas orada bu olumsuzluklarin her yerde var oldugunu anlatmaya calisti. Amacinin Dogu'yu bas taci edip Bati'yi ve de Izmir'i kakalamak oldugunu dusunmuyorum. Yanlis anlama oldu sanirim.
Bu ülkede HDPyi destekleyen tonlarca Kürt var onları kim kandırıyor? Zira HDP de PKK yanlısı.
O kandırma işi 20 30 yıl önce sen dağa gel, biz ailene bakalım şeklindeydi ne tv ne internet varken. Şimdiki terör yanlısı türklerin hepsi bilinçli. Füsun Demirel mesela kendi ağzıyla sanatçı olmasam dağa çıkardım dedi.
Ben tüm Kürtler terör yanlısı demedim, ama HDP yanlısı kürtler de kandırılmış değiller, usanmışlar ve haklarını arıyorlar, yanlış yollarla olsa da.
Kendinizi kandırmayın kürtleri kandırdılar vs geçin bunları. Bunu bir Kürt arkadaşım söylemişti:
Eyleme katılırsın dayak atmaya polis ilk Kürtlerden başlar.
Esmerce biri varsa halk pis Kürt der, halk bizi sevmez
..
..
..
Halkımız Kürtleri sevmedi, saygı duymadı, ezdi , aşağıladı ; devlet eliyle defalarca katliamlar oldu adamlar da isyan bayrağını çekti. Bunu kabul etmek yerine vayyyy kandırıldılar demek daha kolay tabi de, internet çağında kim kimi kandırabilir?
Öyle yazmışsınız ki , memleket sanki demokrasi beşiği ;haydi Kürtleri geçtim Aleviler özbeöz Türkmen ve bu toprağın sahipleri, onlar defalarca kez katliama uğradı. Faşizm bu ülkede gelenek oldu, farklı olanlar şiddete ve ayrıncılığa uğruyor bu kadar işte.
kesinlikle bilmem kaç kuşaktır Edirneli kadın gördüm kızının üzerine tekrar kız doğmasın diye türbelerden çıkmayanBence genelleme yapmayin ve önyargili davranmayin. Böyle seyler memlekete bakmaz cünkü. Bir insan nasil yetisdirildi nasil büyüdü nasil gördü ögrendi herseyi bunlar önemli birde icindeki karekter memlekete göre ayirilmaz. Ben karsdenizli aileler taniyorum evlat ayirimi yaparlar gercekten gördüm bunu bunun memleketle alakasi yok hatda egitimle de alakasi oldugunu düsünmüyorum
Yok gayet de net anladığımı ve açıkladığımı düşünüyorum. Genel bir yorumdu benimki. İzmiri cımbızlıyorsunuz gene..
Gene söyleyeyim açıklamalarımı yaptım. Dilerseniz okursunuz.
Yok gayet de net anladığımı ve açıkladığımı düşünüyorum. Genel bir yorumdu benimki. İzmiri cımbızlıyorsunuz gene..
Gene söyleyeyim açıklamalarımı yaptım. Dilerseniz okursunuz.
canım ailem insan ayırmaz ırkçı değiller, babamın en yakın arkadaşları doğulu kürt bir sorun yaşamıyorlar bu konuda tabi iş evliliğe gelince bir durup düşünebilirler ama kesip atmazlar diye düşünüyorumcanım ben urfalıyım... kesinlikle ne ailemde ne de arkadaşlarımda rastlamadım bu dediklerine... aksine batılı arkadaslarımın böyle sorunları daha çok oluyordu gördüğüm kadarıyla... bizde kız evlat baş tacıdır... babamdan örnek verecek olursam bizi okutmak için gerekirse ceketini bile satar... 4kız kardeşiz 4 ümüzde universite okuyoruz yahut okuduk...bunun doğudan ziyade kişiyle alakası var... kilit mevzu o kişi... yalnız sana söyleyeceğim bu konuda kendi ailenden eminmisin... genelde doğulular pek istenmiyor yanlış anlama dediğimi ama çok karşılaştık bu durumla .. sonrasında siz ikiniz çok yıpranırsınız... ailenden emin ol bence tepkilerini falan ölç ki karadenizlisiniz sizin oralarda çok daha fazla doğululara karşı önyargı var... bunu da ünideki arkadaşlardan biliyorum... genelde ilk etapda bize bi önyargılı bakarlardı...yine diyorum bunu eleştiri manasından ziyade senin için söyledim...
kitabı biliyorum konusunu içeriğini, asmalı konak gibi bir hikaye bu benim karşımdaki öyle insan değil gibi modern kendi halinde duruyor en azından şimdilik.Canan tanın Piraye kitabını okuyun ama, orada aradığınız cevapları bulabilirsiniz.
Amaç üzüm yemek değil zaten bağcı dövmek .. Ben de buna ayar oluyorum bu forumda..Gavur İzmir'e bir b.k atılmadan olmaz zaten....neyse.
Genel bir gene idi o. Sizin özelinize değilGene?
Peki.
Dobralığın için alkışlıyorumBu ülkede HDPyi destekleyen tonlarca Kürt var onları kim kandırıyor? Zira HDP de PKK yanlısı.
O kandırma işi 20 30 yıl önce sen dağa gel, biz ailene bakalım şeklindeydi ne tv ne internet varken. Şimdiki terör yanlısı türklerin hepsi bilinçli. Füsun Demirel mesela kendi ağzıyla sanatçı olmasam dağa çıkardım dedi.
Ben tüm Kürtler terör yanlısı demedim, ama HDP yanlısı kürtler de kandırılmış değiller, usanmışlar ve haklarını arıyorlar, yanlış yollarla olsa da.
Kendinizi kandırmayın kürtleri kandırdılar vs geçin bunları. Bunu bir Kürt arkadaşım söylemişti:
Eyleme katılırsın dayak atmaya polis ilk Kürtlerden başlar.
Esmerce biri varsa halk pis Kürt der, halk bizi sevmez
..
..
..
Halkımız Kürtleri sevmedi, saygı duymadı, ezdi , aşağıladı ; devlet eliyle defalarca katliamlar oldu adamlar da isyan bayrağını çekti. Bunu kabul etmek yerine vayyyy kandırıldılar demek daha kolay tabi de, internet çağında kim kimi kandırabilir?
Öyle yazmışsınız ki , memleket sanki demokrasi beşiği ;haydi Kürtleri geçtim Aleviler özbeöz Türkmen ve bu toprağın sahipleri, onlar defalarca kez katliama uğradı. Faşizm bu ülkede gelenek oldu, farklı olanlar şiddete ve ayrıncılığa uğruyor bu kadar işte. Bu toprakta faşizm yüzyıllardır var kardeşim, görmezden geliniyor, inkar ediliyor. Beyaz Türk Sünni Erkek olmayan herkese şiddet var, bu kadar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?