Evlilik, doğu kültürü ve genellemeler?

Konu sahibesi sana iki örnek anlatayim. Yakin olduğum iki arkadasim da evlendi ve ikisinin de eşleri doguluydu ve aynı şehirdendi. Biri eşinin ailesi yüzünden daha düğün olmadan boşandı. Nikahı önceden kiymislardi. Diğer arkadasimin kv si onu el üstünde tutar. Ne iş yaptırır ne bir şey ama onlar istanbula çok onceden taşınmış. Boşanan arkadaşımın ex eşinin ailesi ise meleketinde. Belki de onunla alakalı. Sen adamı iyice tanımaya çalış bence. Kültürü, siyasi düşüncesi, aile yapısı...caktirmadan yap ama bunu ;-)

Bana da koysana cay ya.. Kalabalıktan nevrim döner benim.
Annem ıkı kardeş, babam tek cocuk olunca üç kardeş olan eşimin evinde şaşırıyorum. Herkese laf yetiştiremiyorum. Bocalıyorum bi ..

Anne tarafim göçmen, doguya gelmisler, baba taragimda dogulu. Biz izmirde yasiyoruz. Onu giyme, boyle gulme seklinde kisitlamalari var. Sahsen bu yuzden 15 senedir gitmiyorum ama annemler gidiyor halada kafa ayni. Abartmiyorum hepsi boyle cunku ordaki kulturde boyle.

Canan tanın Piraye kitabını okuyun ama, orada aradığınız cevapları bulabilirsiniz.

Bu ülkede HDPyi destekleyen tonlarca Kürt var onları kim kandırıyor? Zira HDP de PKK yanlısı.

O kandırma işi 20 30 yıl önce sen dağa gel, biz ailene bakalım şeklindeydi ne tv ne internet varken. Şimdiki terör yanlısı türklerin hepsi bilinçli. Füsun Demirel mesela kendi ağzıyla sanatçı olmasam dağa çıkardım dedi.

Ben tüm Kürtler terör yanlısı demedim, ama HDP yanlısı kürtler de kandırılmış değiller, usanmışlar ve haklarını arıyorlar, yanlış yollarla olsa da.

Kendinizi kandırmayın kürtleri kandırdılar vs geçin bunları. Bunu bir Kürt arkadaşım söylemişti:

Eyleme katılırsın dayak atmaya polis ilk Kürtlerden başlar.
Esmerce biri varsa halk pis Kürt der, halk bizi sevmez
..
..
..
Halkımız Kürtleri sevmedi, saygı duymadı, ezdi , aşağıladı ; devlet eliyle defalarca katliamlar oldu adamlar da isyan bayrağını çekti. Bunu kabul etmek yerine vayyyy kandırıldılar demek daha kolay tabi de, internet çağında kim kimi kandırabilir?

Öyle yazmışsınız ki , memleket sanki demokrasi beşiği ;haydi Kürtleri geçtim Aleviler özbeöz Türkmen ve bu toprağın sahipleri, onlar defalarca kez katliama uğradı. Faşizm bu ülkede gelenek oldu, farklı olanlar şiddete ve ayrıncılığa uğruyor bu kadar işte. Bu toprakta faşizm yüzyıllardır var kardeşim, görmezden geliniyor, inkar ediliyor. Beyaz Türk Sünni Erkek olmayan herkese şiddet var, bu kadar.

Son düzenleme:
Bence genelleme yapmayin ve önyargili davranmayin. Böyle seyler memlekete bakmaz cünkü. Bir insan nasil yetisdirildi nasil büyüdü nasil gördü ögrendi herseyi bunlar önemli birde icindeki karekter memlekete göre ayirilmaz. Ben karsdenizli aileler taniyorum evlat ayirimi yaparlar gercekten gördüm bunu bunun memleketle alakasi yok hatda egitimle de alakasi oldugunu düsünmüyorum

Catharsis , arkadas orada bu olumsuzluklarin her yerde var oldugunu anlatmaya calisti. Amacinin Dogu'yu bas taci edip Bati'yi ve de Izmir'i kakalamak oldugunu dusunmuyorum. Yanlis anlama oldu sanirim.

Catharsis , arkadas orada bu olumsuzluklarin her yerde var oldugunu anlatmaya calisti. Amacinin Dogu'yu bas taci edip Bati'yi ve de Izmir'i kakalamak oldugunu dusunmuyorum. Yanlis anlama oldu sanirim.

Yok gayet de net anladığımı ve açıkladığımı düşünüyorum. Genel bir yorumdu benimki. İzmiri cımbızlıyorsunuz gene..

Gene söyleyeyim açıklamalarımı yaptım. Dilerseniz okursunuz.

Kız senin siyasi yorumlarını seviyorum ; yalnız şunu eklemek istiyorum şiddetle hiç bir yere varılmaz, bence siyasi ve hukuksal yoldan haklar aranmalı ayrıca Tv ve siyasiler insanları manipüle ettiği de bir gerçek .

Bu ülkede insanların bir biri ile sorunu yok ! Evet zamanında çok kötü şeyler olmuş ( ego, para , güç sevdası yüzünden ) ama artık geçmiş bir tarafa bırakılmalı çünkü insanları ayıramazsınız , parçalanması mümkün diil. Açıkçası hiç partiye güvenim yok, oyda vermiyorum!

kesinlikle bilmem kaç kuşaktır Edirneli kadın gördüm kızının üzerine tekrar kız doğmasın diye türbelerden çıkmayan
burada bile okuyoruz erkek bebeğim olması için ne yapmalıyım diye
ki o kadınında tek kızı vardı Allah ım bir daha bana kız çocuğu verme diye dua ederdi

Yok gayet de net anladığımı ve açıkladığımı düşünüyorum. Genel bir yorumdu benimki. İzmiri cımbızlıyorsunuz gene..

Gavur İzmir'e bir b.k atılmadan olmaz zaten....neyse.

Gene?

Peki.

canım ailem insan ayırmaz ırkçı değiller, babamın en yakın arkadaşları doğulu kürt bir sorun yaşamıyorlar bu konuda tabi iş evliliğe gelince bir durup düşünebilirler ama kesip atmazlar diye düşünüyorum
Canan tanın Piraye kitabını okuyun ama, orada aradığınız cevapları bulabilirsiniz.
kitabı biliyorum konusunu içeriğini, asmalı konak gibi bir hikaye bu benim karşımdaki öyle insan değil gibi modern kendi halinde duruyor en azından şimdilik.

Dobralığın için alkışlıyorum Bu topraklar hiç bir zaman demokrasi beşiği olamadı malesef...

Konu siyasete gelmiş kapanır bu gidişle.

Evlilikte kültürlerin uyuşması çok önemli. Konu sahibi tereddüt ettiğin hususlarla ilgili bir olay yaşamadın sanırım henüz o yüzden şimdi genelleme yapmak doğru olmaz. İyi gözlemleyin diyebilirim sadece, allah iyi insanlarla karşılaştırsın.

Ben şu anda boşanma aşamasındayım, eşimle aynı memleketteniz ama farklı kültürlerden geliyoruz. Görünürde sorunumuz kültür çatışması değildi ama şimdi düşündüğümde birçok sorunun altında (özellikle kadına verilen değer) farklı kültürlerden gelmemiz yattığını görebiliyorum. Tabi ben geç gördüm sen öyle yapma olur mu :)

Arkadaşlar rica ediyorum şu konunun altında siyasi tartışmalara girmeyin.
bakın farkındaysanız benim sorum da hiç bu tarz bir yaklaşım yoktu. hatta kürt olduğundan bile bahsetmedim çünkü bu benim için artı ya da eksi bir durum değil. kültürel uyumdan bahsettim ben.
insanların etnik kökeniyle bir derdim olmadı hiç bir zaman. siyasi görüş olarak da hangi durumda anlaşıp anlaşmayacağım konusunda netim kafama takılan bir sorun yok o konuda.
bırakalım etnik kökeni siyaseti, aile içindeki yaşantıdan bahsetmeye devam edebiliriz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…