Edirneliyim ve kocaman bir yuhhhhhhhhhhhhhhh diyorum. Edirne'den cikmaz öyle tipler genelde ama demek ki istisnalar olabiliyor.kesinlikle bilmem kaç kuşaktır Edirneli kadın gördüm kızının üzerine tekrar kız doğmasın diye türbelerden çıkmayan
burada bile okuyoruz erkek bebeğim olması için ne yapmalıyım diye
ki o kadınında tek kızı vardı Allah ım bir daha bana kız çocuğu verme diye dua ederdi
kesinlikle bilmem kaç kuşaktır Edirneli kadın gördüm kızının üzerine tekrar kız doğmasın diye türbelerden çıkmayan
ki o kadınında tek kızı vardı Allah ım bir daha bana kız çocuğu verme diye dua ederdi
Genelleme yapmayın herkes aynı olacak diye bir kural yokSelam kızlar,
Karşıma biri çıktı önce insan olarak sevdim kendisini sonra daha yakın görmeye başladım. Aramızda bir etkileşim de var onun benden hoşlandığını da hissettim. Bir fotografçılık kursunda tanıştık ama çok da samimi değiliz şu aşamada ben ilk etaplarda mesafeli biriyimdir zira. Beğendiğim özelliklere sahip sakin ağırbaşlı nazik nerede ne konuşacağını bilen sıcakkanlı güler yüzlü bir insan kendisi. Zaten sanatsal fotograflar çeken bir adamın ince ruhlu vs olduğunu anlatmama gerek yok sanırım.
Sorun ne derseniz bana göre pek sorun olmasa da kendisi ağrılı bense karadenizliyim. Ben geleneksel bir aile yapısına sahip değilim kişinin memleketinin neresi olduğu benim için çok da bir anlam ifade etmiyor. Kendisi de oldukça modern bir insana benziyor o da benim gibi istanbul da büyümüş biri. Eğitimli, maddi durumu iyi olan biri. Ama yine de etraftan duyduğum şeylerden dolayı şüpheye düştüm acaba geleneksel ataerkil bir yanı var mıdır belli etmese de? Kadını küçümser mi ? çocuk konusunda cinsiyet ayrımı yapar mı ? beni kısıtlar mı baskı kurar mı ? ya da ailesi bunları yapmaya çalışırsa müsade eder mi gibi sorular geçti kafamdan. en doğru yolu kişinin kendisini tanımak ama şu an ağır ilerliyoruz bir fikir almak istedim kk dan.
Özetle sormak istediğim, genelleme yapmak doğru mudur ? bu konuda sorun yaşamamız muhtemel midir? kafam biraz karışık
neymiş kocası erkek çocuğunu çok seviyormuş çok istiyormuşEdirneliyim ve kocaman bir yuhhhhhhhhhhhhhhh diyorum. Edirne'den cikmaz öyle tipler genelde ama demek ki istisnalar olabiliyor.
Edirneliyim ve kocaman bir yuhhhhhhhhhhhhhhh diyorum. Edirne'den cikmaz öyle tipler genelde ama demek ki istisnalar olabiliyor.
sanatcı diye körü körüne cok iyidir diyemezyiz.haklısın ben de pek çok sanatçının şairin çapkın olduğunu biliyorum aslında. sanırım böyle değerlendirmemek lazım.
Katılıyorum, bu işler cehaletten kaynaklanıyor. Sadece doğuda mı anadoluda da çok yaygın bu tür anlayışlar.Aynen öyle burda bir sürü kadin yaziyor esim bebegin kiz oldugunu duyunca üzüldü bilmem ne illa kiz istiyor kv kizimi sevmiyor erkek torunu seviyor bunlar hepsi dogulu mu ? Kesinlikle degil insan. cahilse her yerde cahil memleketin sucu yok
E Haşim de öyle duruyodu, sonra belli oldu ne olduğu..canım ailem insan ayırmaz ırkçı değiller, babamın en yakın arkadaşları doğulu kürt bir sorun yaşamıyorlar bu konuda tabi iş evliliğe gelince bir durup düşünebilirler ama kesip atmazlar diye düşünüyorum
kitabı biliyorum konusunu içeriğini, asmalı konak gibi bir hikaye bu benim karşımdaki öyle insan değil gibi modern kendi halinde duruyor en azından şimdilik.
Haklısın, ben kendi adıma yorum yapmamaya çalışacağım tekrar, kusura bakma dağıttıysakArkadaşlar rica ediyorum şu konunun altında siyasi tartışmalara girmeyin.
bakın farkındaysanız benim sorum da hiç bu tarz bir yaklaşım yoktu. hatta kürt olduğundan bile bahsetmedim çünkü bu benim için artı ya da eksi bir durum değil. kültürel uyumdan bahsettim ben.
insanların etnik kökeniyle bir derdim olmadı hiç bir zaman. siyasi görüş olarak da hangi durumda anlaşıp anlaşmayacağım konusunda netim kafama takılan bir sorun yok o konuda.
bırakalım etnik kökeni siyaseti, aile içindeki yaşantıdan bahsetmeye devam edebiliriz :)
Ama aynen İzmir düşmanlığı mı vardır nedir, mutlaka İzmir'le karşılaştırılıp bir çamurlama çabası var.Gavur İzmir'e bir b.k atılmadan olmaz zaten....neyse.
Her tipten insan çıkıyor ama ben çevremde erkek çocuk diye ölüp biten duymadim. Ha kiz çocuğu vardır, ikincisi erkek olsun denilir ama aşırı bir erkek çocuğa duskunluk hiç gormedim.Bir akrabam var edirneli ile evli adam illa erkek cocuk istiyordu ama kizlarini da seviyor tabi
Katılıyorum, bu işler cehaletten kaynaklanıyor. Sadece doğuda mı anadoluda da çok yaygın bu tür anlayışlar.
Ama aynen İzmir düşmanlığı mı vardır nedir, mutlaka İzmir'le karşılaştırılıp bir çamurlama çabası var.
Her tipten insan çıkıyor ama ben çevremde erkek çocuk diye ölüp biten duymadim. Ha kiz çocuğu vardır, ikincisi erkek olsun denilir ama aşırı bir erkek çocuğa duskunluk hiç gormedim.
+1 de benden. Çooooook doğru tespitler hepsini tecrübe ettimBu çocuklara olan bakış konusundaki sozlerinize +1
Kıskanıyoruz diyemiyolarYa İzmirli değilim ama bende İzmirin sevilmedigini düşünüyorum maalesef. Bu forum için değil ama var sanki böyle bir durum :-(
Yahu o kurguydu aynı şey miE Haşim de öyle duruyodu, sonra belli oldu ne olduğu..
Öyle kadınların çocuğu olmamalı, anne olamayanlara haksızlık. Ben konularda erkek için hangi pozisyonda yapmalıyım diyenleri görüyorum kavga ediyorum.kesinlikle bilmem kaç kuşaktır Edirneli kadın gördüm kızının üzerine tekrar kız doğmasın diye türbelerden çıkmayan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?