• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik gerçekten gerekli mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

pofudukterlik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2017
619
1.039
113
Merhaba ben çocuk yapmayı düşünmeyen bir kadınım. Evlenen çoğu insanın da çocuk yapmak sebebiyle birlikte olduklarına inanıyorum çünkü bana kalırsa evlilik denen şey çok fedakarlık isteyen, yıpratıcı ve buna uygun bir eşin bulunması zor bir müessese. Burada da görüldüğü gibi binbir türlü sorun çıkıyor, gönüller bir olunca tabii gerisi önemli değil ama sanki benim gönlümün bir olabileceği birini bulmam imkansız.

Ekstradan evlenmeme gerek de yok gibi bir histeyim. Belki de üreme içgüdüm olmadığından geneli iyi olan birini bile kabul etmiyorum, genel olarak herkesle arkadaşım. İçimden öyle bir gün bir arkadaşımla aşırı uyuşur bir şeyler hissedersem bir gün evlenirim ancak diye düşünyorum. Yoksa genel bir arayışa girme peşinde değilim herkesle arkadaş olmayı tercih ederim kafamın rahat etmesi açısından.

Konuya gelirsek birkaç tane arkadaşça konuştuğum çok iyi konumda insanlar oldu hayatımda, annem hep güzel özelliklerini söyleyip gelecekte evlenirsiz daha ne bekliyorsun iyi geçin onlarla deyip duruyor ama ben o kişilere karşı aşk hissetmiyorum hatta belli başlı hareketlerini yanlış buluyorum. Annem sonradan hissedersin böylesini bulamazsın deyip duruyor. Ama ben karşımdakilerin direkt iyi özelliklerindense kötü özelliklerini görüyor, uyuşmadığımızı düşünüyorum. Ben de onlarla eş seviyedeyim ama annem hep gelecekte o konumda birini bulamayacaksın, ondan iyisi mi var, pişman olacaksın, herkes evlendikten sonra birini aramak istersen kimse kalmayacak falan diyor. Sen kendini çok üstün görüyorsun elindekileri kaçırma deyip duruyor. Bana şu an bunlar palavra geliyor ayrıca pek de umrumda da değil.

Bazı üyeleri görüyorum aşka bakmadım sadece çıkar ilişkilerime baktım çok mutluyum şimdi diyen. Sizce evlilik denen şey çıkar ilişkisi üzerine mi kurulu ben mi çok peri masalında yaşıyorum? Evlenmek için bana baya uyumlu birini bekleyip bulmam ancak rüyamda mı olur? Çocuk istesem %100 uyuşmadığım ama genel olarak uyuştuğum biriyle ben de evlenirim ama çocuk istemiyorum. Böyle biri olarak sizce evlilik benim için yorucu gereksiz bir durum mu?

Son düzenleme:
Merhaba ben çocuk yapmayı düşünmeyen bir kadınım. Evlenen çoğu insanın da çocuk yapmak sebebiyle birlikte olduklarına inanıyorum çünkü bana kalırsa evlilik denen şey çok fedakarlık isteyen, yıpratıcı ve buna uygun bir eşin bulunması zor bir müessese. Burada da görüldüğü gibi binbir türlü sorun çıkıyor, gönüller bir olunca tabii gerisi önemli değil ama sanki benim gönlümün bir olabileceği birini bulmam imkansız.

Ekstradan evlenmeme gerek de yok gibi bir histeyim. Belki de üreme içgüdüm olmadığından geneli iyi olan birini bile kabul etmiyorum, genel olarak herkesle arkadaşım. İçimden öyle bir gün bir arkadaşımla aşırı uyuşur bir şeyler hissedersem bir gün evlenirim ancak diye düşünyorum. Yoksa genel bir arayışa girme peşinde değilim herkesle arkadaş olmayı tercih ederim kafamın rahat etmesi açısından.

Konuya gelirsek birkaç tane arkadaşça konuştuğum çok iyi konumda insanlar oldu hayatımda, annem hep güzel özelliklerini söyleyip en önemlisi baya iyi olan mesleklerini söyleyerek gelecekte evlenirsiz daha ne bekliyorsun iyi geçin onlarla deyip duruyor ama ben o kişilere karşı aşk hissetmiyorum hatta belli başlı hareketlerini yanlış buluyorum. Annem sonradan hissedersin böylesini bulamazsın deyip duruyor. Ama ben karşımdakilerin direkt iyi özelliklerindense kötü özelliklerini görüyor, uyuşmadığımızı düşünüyorum. Benim de mesleğim onlarla eş seviyede ama annem hep gelecekte o konumda birini bulamayacaksın, ondan iyisi mi var, pişman olacaksın, herkes evlendikten sonra birini aramak istersen kimse kalmayacak falan diyor. Sen kendini çok üstün görüyorsun elindekileri kaçırma deyip duruyor. Bana şu an bunlar palavra geliyor ayrıca pek de umrumda da değil çünkü ben de onlarla aynı konumdayım.

Bazı üyeleri görüyorum aşka bakmadım sadece çıkar ilişkilerime baktım çok mutluyum şimdi diyen. Sizce evlilik denen şey çıkar ilişkisi üzerine mi kurulu ben mi çok peri masalında yaşıyorum? Tam uyuşmadığım ama iyi geçindiğim biriyle hayatım daha iyi konumda olur diye evlenmem mi gerekiyor? Evlenmek için bana baya uyumlu birini bekleyip bulmam ancak rüyamda mı olur? Çocuk istesem %100 uyuşmadığım ama genel olarak uyuştuğum biriyle ben de evlenirim ama çocuk istemiyorum. Böyle biri olarak sizce evlilik benim için yorucu gereksiz bir durum mu? Evliliği sırf bu çocuksuz yapılmaya değmeyecek bir zorlukta görme durumum sizce gelecekte değişecek ve pişman olacak mıyım? Kafamda böyle bir sürü soru var.
Bende evliyim. Eşimde bende evlenmeden önce çocuk istiyorduk. Şuan büyük sorumluluk oldugu için istemiyoruz. Maddi manevi büyük sorumluluk. Ben eşimle mutluyum.Eşimde hep der ben çocuk için evlenmedim seninle.. Bence seni gercekten anlayan, seven, düzgün biri olursa tabıkı sende seveceksın evlılık güzel sey. Ama eşe baglı tabıkı. Ha şu kötülügü var. Keske aılesı akrabaları olmasa, çöpsüz üzüm olsa🤣

Kendini tanimak istiyorsan Evlen. Toysan yaklaşma. 25 önce kesinlikle yaklaşma. Cok agir sorumluluk sen gelisirken partner yerinde sayiyorsa fena. Mutlaka birinden biri daha hizli gelisiyor
Ailelerle haddini asmayinca es beraber gelismeye musitse bir nevi gideri var. Yoksa fena çarpar evlilik...

Yaş 20 ise acil yardım alın bence
Anneniz de bir durup düşünsün 20 yaşındaki bir çocuğun sevgilisi olduğunda heyecanına ortak olursun sadece

20 yaşında da kesin çocuk istemiyorum demeniz bir anlam ifade etmiyor
Zannettim ki 34 35 yaşındasınız ve hala istemiyorsunuz

ki kimse evlenmek zorunda değil birlikte yaşanılabilir
Sadece sevgili olarak da hayatını sürdürebilirsin yani bu işler zor değil

evlenip bebek yapılmayabilir

Kendini tanimak istiyorsan Evlen. Toysan yaklaşma. 25 önce kesinlikle yaklaşma. Cok agir sorumluluk sen gelisirken partner yerinde sayiyorsa fena. Mutlaka birinden biri daha hizli gelisiyor
Ailelerle haddini asmayinca es beraber gelismeye musitse bir nevi gideri var. Yoksa fena çarpar evlilik...

Evlilik tabiki zorunlu değil. Ama tüm insanlar çocuk için evlenmiyor. Ayrıca karşınızdakini olduğu gibi kabul ederseniz, o da sizi öyle kabul ederse evlilik hiç de yıpratıcı bir süreç değil.

Benim 30ların sonundaki bekar arkadaşlarımdan gördüğüm bazı durumlarda tek kalıyorsunuz. Mesela zaman zaman tatil arkadaşı bulmakta zorlanıyorlar, hasta olunca tek başına zor oluyor, arada “third wheel” durumu oluyor, eve gidince omzuna yaslanıp gününü anlatacak biri olmuyor gibi şeyler.

Cevaplar için teşekkürler bu arada evet 20 yaşındayım ama zaten 30dan önce evlenme gibi bir planım yok annem de bendeki bu isteksizliği gördüğü için arkadaşınla belki 10 yıl sonra evlenirsin niye hiç öyle düşünmüyorsun diye ufak ufak tohum ekiyor yoksa bir zorlaması yok nadir ufak imzaları var sadece.

Öf 20 yaşında kimin konumu çok iyi olabilir ya, daha üniversite bile bitmemiştir. Ay ben de sandım ki 30larındasın, ulularası bir şirkette yöneticisin, çevrendekiler da öyle. Evlensem mi derdine düştün filan

20 yaşındayken bu gece nereye gideceğiz, bu sınava nasıl çalışacağızdan başka derdim yoktu. Evlenme kelimesi lugatıma 30 dan sonra girdi.

Konuya gelirsek birkaç tane arkadaşça konuştuğum çok iyi konumda insanlar oldu hayatımda, annem hep güzel özelliklerini söyleyip en önemlisi baya iyi olan mesleklerini söyleyerek gelecekte evlenirsiz daha ne bekliyorsun iyi geçin onlarla deyip duruyor ama ben o kişilere karşı aşk hissetmiyorum hatta belli başlı hareketlerini yanlış buluyorum. Annem sonradan hissedersin böylesini bulamazsın deyip duruyor. Ama ben karşımdakilerin direkt iyi özelliklerindense kötü özelliklerini görüyor, uyuşmadığımızı düşünüyorum. Benim de mesleğim onlarla eş seviyede ama annem hep gelecekte o konumda birini bulamayacaksın, ondan iyisi mi var, pişman olacaksın, herkes evlendikten sonra birini aramak istersen kimse kalmayacak falan diyor. Sen kendini çok üstün görüyorsun elindekileri kaçırma deyip duruyor. Bana şu an bunlar palavra geliyor ayrıca pek de umrumda da değil çünkü ben de onlarla aynı konumdayım.

Bazı üyeleri görüyorum aşka bakmadım sadece çıkar ilişkilerime baktım çok mutluyum şimdi diyen. Sizce evlilik denen şey çıkar ilişkisi üzerine mi kurulu ben mi çok peri masalında yaşıyorum? Tam uyuşmadığım ama iyi geçindiğim biriyle hayatım daha iyi konumda olur diye evlenmem mi gerekiyor? Evlenmek için bana baya uyumlu birini bekleyip bulmam ancak rüyamda mı olur? Çocuk istesem %100 uyuşmadığım ama genel olarak uyuştuğum biriyle ben de evlenirim ama çocuk istemiyorum. Böyle biri olarak sizce evlilik benim için yorucu gereksiz bir durum mu? Evliliği sırf bu çocuksuz yapılmaya değmeyecek bir zorlukta görme durumum sizce gelecekte değişecek ve pişman olacak mıyım? Kafamda böyle bir sürü soru var.
Evliliği gerekli görmeyen birisi evlenmeyebilir kimse zorla evlendirmez, hayat sizin tercih sizin. Sizin gibi düşünen olabilir sizin gibi düşünmeyen olabilir. İnsanların yetişme tarzı, dünyayı algılama biçimleri ve bakış açılarıyla alakalı. Herkes aynı düşünmesin zaten. Bence bazıları anne ve baba olmasın, yeterli akli olgunlukta değiller. Eğer kendi dürtülerini bastırmak istiyorlarsa onu istedikleri şekilde yapabilirler tabi ki.

Bence değil çünkü şu anki tavırlarım geleceğimi de etkileyecek. Zıt bir tavır içindeyim tersi olsa neden düşüneyim zaten her şey yolunda olurdu o zaman.
Evlenmemek ne anlamda etkileyecek?
Yıllar yıllar var
İnsan beyni ancak 25 inde olgunlaşıyor
Yalnız kalmaktan mı korkuyorsunuz? Yoksa annenizin meslekleri iyi olanlarla evlenmenizi telkin etmesinin sizi gelecekte iyi etkileyeceğini mi düşünüyorsunuz

20 yaşındaki bir gence şu misyonu yüklemeye çalışmak alın bundan yanlış
Herkesin kendi hayatı ama daha şekillenmediniz bile

her ilişkide çıkarlar vardır annenizle sizin aranızda yok mu zannediyorsunuz çok temele indiğimizde var

tek farkla evlilikte öyle her şeye tahammül edilmez
Mesleğinin iyi olması evli kaldığınız süre boyunca maddi anlamda ve toplumdaki yeriniz hakkında size yardımcı olabilir

ama boşanma durumunda yararınıza olacak bir şey yok
İnsan değilse anlamı yok
Ha tabi birbirine uygunluk her anlamda önemli ama

20 yaşında şu manipülasyona gelip bunu düşünmeye gerek yok

Son düzenleyen: Moderatör:
Evlilik bence ülkemizde bir geçiş kartı ve gerekli. En en basitinden hastanede yatınca sadece birinci dereceden aile bireylerini aldıkları zamanlar oluyor. O an kapının dışında kalınca anlıyorsun geçiş kartını alman gerektiğini. Ve birbirini seven insanlar için bunu gereklilik olarak değil de “prosedür” olarak görüp yapmaları büyük bir fedakarlık değil.

Evlilik yorucu....her evlenen arkafasim gibi ben de eski bekar günlerini özlüyorum bazen. aslinda . Guzel anlaşıyoruz.. kavga yok...gezip tozuyoruz...bebegimiz var. Ama monotonlastik. Romantizm öldü gitti...iltifatlar kayboldu...ev arkadaşından hallice olunuyor bir zaman sonra. Evi ütüsü yemeği.....yıpratıyor...sevgiliyken daha kıymetli gizemli oluyosun...Bilmiyorum bence gerekli değil evlenmek.

Evliliğin bir zorunluluk olmadığının ben de farkındayım zaten sitemim bu yönde yazanlar yanlış anlamasın lütfen. Ben sadece çoğu insanız çocuk amacıyla bir araya geldiğini düşünüyorım. Bana kalırsa dünyada çok az kişi evlenebilecek kafa yapısına ve sorumluluğa sahip ama neredeyse herkes evleniyor. Bu yüzden sitem ediyorum gerçekten gerekli mi bu kadar diye. Yoksa ben de farkındayım bu işler gereklilikten değil aşktan oluyor benim savunduğum da o yönde. Ama gencim olamayacak duaya amin demek gibi olamayacak istekler mi istiyorum. Herkes biraz da olsa yetinerek mi evleniyor onu merak ettim. Yoksa ben de yetinmeli miyim sorusu değil bu sadece merak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X