• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik Hayatı - Sorumluluk Ağır Geliyor

Bence taşınmak insan psikolojisi üzerinde çok etkili bi şey. Çünkü hep alıştığın yerden , başka bir yere geçiyorsun ( ki daha iyi bi yer olsa bile )

Bence konu temizlik bile olmayabilir , biraz zaman tanıyın kendinize

E

En sevmediğim iş gardrop işi ve taşınma gibi işler taşındığımda başka evlere balkonlara bakıp ne güzel işleri yok çay içiyorlar diye ağlamıştım 😅😅

Ama arkamızdan atlı kovalamıyor ilk önce acil olanlardan başla be öyle yapıyorum yada herşeyi bir odaya götür önce evi temizle ev gözüne düzgün gelsin sonra o odadan parça parça düzenlemeye başla acele etmeden kendini üzme
Ben de bir akşam neden evimde halı yok diye ağlamıştım (ustalar gelip gittiği için seremiyordum)

Bence taşınmak insan psikolojisi üzerinde çok etkili bi şey. Çünkü hep alıştığın yerden , başka bir yere geçiyorsun ( ki daha iyi bi yer olsa bile )

Bence konu temizlik bile olmayabilir , biraz zaman tanıyın kendinize
Sanırım ikisi de. Bir de kendi düzenine aşık biriydim ben, yani durduk yere evime bakıp Allah’ım hamdolsun diyordum. Ordan buraya gelince afalladım

Allah’ım evlenmek bir evin hanımı olmak… Bir erkeği sevmesen yapılacak şey değil tüm bu terane
Türk kadınları böyle malesef
sanki biri bizi arkadan kurmuş görevlendirmiş, temizlik,yemek çocuk duvarlara çarpa çarpa yaşıyoruz.

Ayrıca eş ailesi vs gibi sorunlar da bitmiyor biraz daha rahat kimseyi umursamadan yaşarsak daha iyi olacak galiba zaten inanın kimse mutlu olmuyor gün geliyor evladın bile yapmasaydın diyor ..

Arkadaşlar öncelikle belirtmek istiyorum, ben bir insanım. Buraya “ooo ben şöyleyim, bu böyle olur” tarzında yorum yapıp kendini övecek olan varsa lütfen uzak dursun. Çünkü burda derdimi anlatıyorum.

Evlilik hayatı bana çok zor geliyor. Evin temizlik sorumluluğu, aynı anda çalışmak, sürekli bir çamaşır ve yemek döngüsü, başka bir şehire taşınmak. Bunların hepsi beni çok yoruyor. İstanbul’da 1+1 bir evim vardı, pırıl pırıldı her gelen misafire 4-5 çeşit yemek yapardım. Burdaki ev 3+1, yatak odamız daha dün geldi, onun yarattığı bir dağınıklık da var. Valizde duruyordu eşyalarım. Kafayı yiyecek gibi oluyorum.

Şu an yatak odası dahil 3 odada kıyafetler var. Eşim yardım etse bile yoruluyorum hatta anlatmak daha yorucu geliyor.

Dünkü market alışverişini yerleştiremedim daha. Çünkü dolabı indirip temizlemem lazım seyahatten döndük haftalık temizliği geldi.

Kendimi dağınık, yorulmuş, bezmiş hissediyorum. Zaten fiziksel olarak dayanıklı biri değilim, geçmişte geçirdiğim 3 farklı ameliyat var. Çabuk yoruluyorum. Bu daha da moralimi bozuyor. Eve yardımcı çağırayım desem en yakın 1 haftaya tarih veriyorlar. Oturdum bu konuyu açtım. Bir yandan hala çamaşır katlıyorum yerleştiriyorum.
Boşayn o zaman

Sanırım ikisi de. Bir de kendi düzenine aşık biriydim ben, yani durduk yere evime bakıp Allah’ım hamdolsun diyordum. Ordan buraya gelince afalladım
Her şey tamamlanmadan neden yeni eve geçtin ki bu kadar düzen seviyorsan?

Her şey mükemmel olmak zorunda değil, hemen olmak zorunda da değil. Neden kendinize hayatı zindan ediyorsunuz ki? Kendinize bu kadar yüklenmeyin. En güzel dönemi değil mi evliliklerin ilk zamanlar?
Önceliğinize göre bir program yapın gün gün ve ona uyarak toparlamaya çalışın. Yetişmiyorsa da canınız sağ olsun, ertesi güne kalır.
Gerekirse yakın akrabalarınızdan, dostlarınızdan destek isteyebilirsiniz veya temizlik için bir kadın ayarlayabilirsiniz.

Türk kadınları böyle malesef
sanki biri bizi arkadan kurmuş görevlendirmiş, temizlik,yemek çocuk duvarlara çarpa çarpa yaşıyoruz.

Ayrıca eş ailesi vs gibi sorunlar da bitmiyor biraz daha rahat kimseyi umursamadan yaşarsak daha iyi olacak galiba zaten inanın kimse mutlu olmuyor gün geliyor evladın bile yapmasaydın diyor ..
Zaten ben kimseyi memnun etme derdinde değilim. Kendim huzursuz oluyorum. Yoksa ev işi yaptığımda eşime söylüyorum yemek yapmadım diye.

Her şey mükemmel olmak zorunda değil, hemen olmak zorunda da değil. Neden kendinize hayatı zindan ediyorsunuz ki? Kendinize bu kadar yüklenmeyin. En güzel dönemi değil mi evliliklerin ilk zamanlar?
Önceliğinize göre bir program yapın gün gün ve ona uyarak toparlamaya çalışın. Yetişmiyorsa da canınız sağ olsun, ertesi güne kalır.
Gerekirse yakın akrabalarınızdan, dostlarınızdan destek isteyebilirsiniz veya temizlik için bir kadın ayarlayabilirsiniz.
Çevrem başka şehirde yaşıyor burda yalnızım. Eve 1-2 kez kadın çağırdım ama oturduğumuz site kendisi temizlikçi hizmeti veriyor, gelen 2 kişi de eli ağır çenesi düşük tiplerdi. Kendim birini bulurum dedim bıraktım peşini.

Allah’ım evlenmek bir evin hanımı olmak… Bir erkeği sevmesen yapılacak şey değil tüm bu terane
Öyle de onların da hakkını yememek lazım, onlar da evin direği oluyor. Anne kuzusuyken birden sudan çıkmış balık gibi oluyorlar. Hatta bizden daha çocuksu düşünce yapıları olmalarına rağmen, yiyip içip yatıyorlarken birden hanım kontrolüne tabii oluyorlar 😂 Onlara da zor bu süreç. Onlar da sevmese çekilecek dert değildir bence. Kafamız deli gibi bir sürü düşünce üretiyor. Bir şey yaparken, farklı 10 madde kafamızda listeleniyor falan. Tipik Türkiye şartlarında çocukluğundan beri bu konulara aşina olan bize mi, ‘ama annem böyle değildi ki’ diyen onlara mı daha zor bilemedim 😂😂 Sağlık ve neşeyle ilerlesin evliliğiniz ❣️

Öyle de onların da hakkını yememek lazım, onlar da evin direği oluyor. Anne kuzusuyken birden sudan çıkmış balık gibi oluyorlar. Hatta bizden daha çocuksu düşünce yapıları olmalarına rağmen, yiyip içip yatıyorlarken birden hanım kontrolüne tabii oluyorlar 😂 Onlara da zor bu süreç. Onlar da sevmese çekilecek dert değildir bence. Kafamız deli gibi bir sürü düşünce üretiyor. Bir şey yaparken, farklı 10 madde kafamızda listeleniyor falan. Tipik Türkiye şartlarında çocukluğundan beri bu konulara aşina olan bize mi, ‘ama annem böyle değildi ki’ diyen onlara mı daha zor bilemedim 😂😂 Sağlık ve neşeyle ilerlesin evliliğiniz ❣️
İnanın ona da üzülüyorum. Maddi yük, bir kadınla yaşama olayı. Bugün “bu evde hiç dinginlik yok” dedi diye kavga ettim. Sebebi benim sanki. Ama anlıyorum da bir yandan.

Eşim de yoruluyor, yapıyor da sıkıntı yok. Ama bir süre sonra söyleniyor, ben de tamam yeter bu kadar diyorum. Evde her odada ayrı bi sök tak işi var. Hangi odada tadilat yapılacaksa eşyaları diğerine alıyoruz. Sonra ev savaş alanına dönüyor zaten.
Atalarımız güzel özetlemiş: hamama giren terler...

Eee onlar için de öyle.bir de nedense kendimi bildim bileli bu işte erkekler daha fazla fedakarlık yapıyormuş gibi geliyor.özgürlüklerine daha düşkünler baba evinden, kadınlar daha kontrolcü.sürekli herşeyleri incik cıncık kontrol edilecek, herşeyin hesabı sorulacak.Aslına bakarsan da çok sıkıcı bir hayat tarzı.demem o ki bence erkekler ya bu işte 😁

Eee onlar için de öyle.bir de nedense kendimi bildim bileli bu işte erkekler daha fazla fedakarlık yapıyormuş gibi geliyor.özgürlüklerine daha düşkünler baba evinden, kadınlar daha kontrolcü.sürekli herşeyleri incik cıncık kontrol edilecek, herşeyin hesabı sorulacak.Aslına bakarsan da çok sıkıcı bir hayat tarzı.demem o ki bence erkekler ya bu işte 😁
Ben hiç öyle bakmıyorum çünkü günümüzde kadınlar hem evde hem dışarda iki rol üstleniyor. Erkekler evlendikten sonra öğreniyor sorumluluk almayı, o zamana dek rahat yaşadıkları için eğitmesi öğretmesi de bize kalıyor ortak yaşamın getirilerini. Ama şu an evlilik dolayısıyla yükü var, üzülüyorum. Normal zamanda üzülür müyüm bilmiyorum :)

Eşim de yoruluyor, yapıyor da sıkıntı yok. Ama bir süre sonra söyleniyor, ben de tamam yeter bu kadar diyorum. Evde her odada ayrı bi sök tak işi var. Hangi odada tadilat yapılacaksa eşyaları diğerine alıyoruz. Sonra ev savaş alanına dönüyor zaten.
herseyi ayni anda yapmak zorunda degilsiniz ki
her odada yapilmayi bekleyen birsey olabilir
ne guzel iste, yasayan bir ev
bizim 16. aya girecek evimiz hala bugun birsey siparis ettim ihtiyac olan, kargoda.
evin zahmeti uğraşı bitmez ki. yine bugün ust kattan su damliyor diye komsum geldi bakmaya yaptigi seyler çözümsüz kaldigi icin usta getirtecek ve muhtemelen bizim asma tavani kırıp birsey yapacaklar, tonla ugras dur.
ev boyledir yani
hele ki ilk zamanlar duzen oturana kadar hep birseyler cikar
bence söylenmek - kusursuz hale getirmek yerine pozitif tarafından bakmaya calis. bu ev beraber ilk eviniz ve adim adim yapıyorsunuz.
bizde ilk esim tasindi, o uzaktayken ben evi buldum tuttum temizledim. 1 araba dolusu esyayla geldi ve uzun sure sadece o sekilde yasadik. uflemeyle şişen kamp yataginda sarildik oynaştik, plastik kamp kaşiginda yedik. bir ceyizlik niyetle aldigim yemek takimlarimiz vardi bir de yagdanligimiz😂
ilk hafta yatagi siparis ettik, birinci haftasinda yataga gecti. bazasiysa iki hafta sonra geldi. kiyafetler hep yerdeydi, ikinci haftada bir de dolap aldik, bir ay bitmisti sanirim denk geldik yolda koltuk masa aldik...
böyle böyle yuva oldu
bence sen de bakis acini degistirmeye calis
daginiksa da normal yani heryer heryerde sonuçta

Evlilikte evi düzene oturtmam 5-6 yılımı aldı 😁 hiç dert etme ,kendini de saçma sapan mahcup falan hissetme ne alaka yani eşin işten geliyor sen neden mahcup oluyorsun ev dağınık diye, sakın ona da yapma aman ben yaparım daha iyi falan deme yapsin

Back
X