- 18 Haziran 2018
- 13.813
- 23.025
- 348
Kimseyle hiç bir şey konuşmayacaksın. Onlarda şu kadar altın takacağız demeyecek. Ay ne ayıp şey ayol! Nişanlınla beraber oturup hangi koltuk takımını alalım perdelerle uyumlu olsun mu dan öteye geçemsin bir zahmet şu konuşmalar ya. Sonra kim neyi ödemek istiyorsa öder. Altında düğünde ne takacaklarsa orada görürsün. Önceden pazarlık mı yapılır. Başlık parası mı buMerhaba benim ciddi ilerliyen bir ilişkim var . Nasipse yaza söz nişan yapacağız. Ama adetler nasıldır nasıl olacak hiç bilmiyorum düşündükçe karnıma ağrılar giriyor , erkek tarafından ne kadar takı isteyeceğiz? açıkcası şunu istiyoruz demeyi düşünmüyoruz “nasıl uygunsa size “ demeyi düşünüyoruz kimseyi zorlamaya lüzum yok. ama onun dışında çeyizi ne yapacağız hiçbirşey bilmiyorum . İyi bir çeyiz almayı düşünüyorum kendim çalışıyorum max bana ne kadar olur ? Sonra biraz araştırma sonucunda kınalığı falan da erkek tarafı mi alıyor ? Erkek tarafına şu kadar bilezik şu kadar şey istiyoruz demek doğru mudur yoksa nasıl size uygunsa mı demeliyiz ? Yardımcı olur musunuz lütfen
Siz de cevap vermek için vermissiniz. Ben sen şunu al ben bunu al mi diyorum ? Nasıl oluyor bu işler internette şunu şu alır bunu bu alır . Ay ne kasvetlisiniz.Kimseyle hiç bir şey konuşmayacaksın. Onlarda şu kadar altın takacağız demeyecek. Ay ne ayıp şey ayol! Nişanlınla beraber oturup hangi koltuk takımını alalım perdelerle uyumlu olsun mu dan öteye geçemsin bir zahmet şu konuşmalar ya. Sonra kim neyi ödemek istiyorsa öder. Altında düğünde ne takacaklarsa orada görürsün. Önceden pazarlık mı yapılır. Başlık parası mı buOnun dışında evlilik teklifi alın, söz yapsın. Düğüne kadar ufak tefek beğendiğini alırsın ütüydü, tencereydi tavaydı.. Çeyiz dediğinde bu. Abartmaya gerek yok. Biz evlenirken eşimle oturduk ne kadar paramız var nasıl yapalım diye. İkimizinde maaşları birikmiş parası belliydi. Senin benim demedik. Bn gelinliğimi kendi paramla aldım o damatlığını. Genelde tersi olur bana çok saçma geliyor. Ütüydü elektrik süpürgesiydi o tarz yine genelde kızların çeyiz olarak aldıklarını eşim aldı.. bütün mobilya takımını eşim ödedi. Aynı yerden aldık hepsini. Yok yatakodasını sen al demedi. Düğüne bende para kattım. Damadındır demedik. Sonuçta ikimizin düğünü. Kimse kimseye bişey kaktırmaya ödetmeye çalışmadı. Paramız kadar harcadık. Benim senin demedik.
Biz birşey istemedik ama onlar yapıcaklarını yaptılar takı konusunda kararında ne fazla ne eksik. Nişanlığımı ,kınalığımı kendim aldım kendim öyle istedim çünkü.Gelinliğimi pahalı beğendim pahalı istediğim oldu.Mobilyaları biz aldık,evi de.Karşı taraf bazı eksikleri yaptı.Merhaba benim ciddi ilerliyen bir ilişkim var . Nasipse yaza söz nişan yapacağız. Ama adetler nasıldır nasıl olacak hiç bilmiyorum düşündükçe karnıma ağrılar giriyor , erkek tarafından ne kadar takı isteyeceğiz? açıkcası şunu istiyoruz demeyi düşünmüyoruz “nasıl uygunsa size “ demeyi düşünüyoruz kimseyi zorlamaya lüzum yok. ama onun dışında çeyizi ne yapacağız hiçbirşey bilmiyorum . İyi bir çeyiz almayı düşünüyorum kendim çalışıyorum max bana ne kadar olur ? Sonra biraz araştırma sonucunda kınalığı falan da erkek tarafı mi alıyor ? Erkek tarafına şu kadar bilezik şu kadar şey istiyoruz demek doğru mudur yoksa nasıl size uygunsa mı demeliyiz ? Yardımcı olur musunuz lütfen
Merhaba benim ciddi ilerliyen bir ilişkim var . Nasipse yaza söz nişan yapacağız. Ama adetler nasıldır nasıl olacak hiç bilmiyorum düşündükçe karnıma ağrılar giriyor , erkek tarafından ne kadar takı isteyeceğiz? açıkcası şunu istiyoruz demeyi düşünmüyoruz “nasıl uygunsa size “ demeyi düşünüyoruz kimseyi zorlamaya lüzum yok. ama onun dışında çeyizi ne yapacağız hiçbirşey bilmiyorum . İyi bir çeyiz almayı düşünüyorum kendim çalışıyorum max bana ne kadar olur ? Sonra biraz araştırma sonucunda kınalığı falan da erkek tarafı mi alıyor ? Erkek tarafına şu kadar bilezik şu kadar şey istiyoruz demek doğru mudur yoksa nasıl size uygunsa mı demeliyiz ? Yardımcı olur musunuz lütfen
bende bu dusunceyle evlendim kaynvalide olacak zaat hala soyler çeyizinde cok azdi birsey yoktu diye psikolojik baski diyelim elalem ne derŞimdi taşlanacam ama yazmazsam olmaz; yıl olmuş 2019 hatta neredeyse 2020 genç kızların derdi hala altın, çeyiz, kına, adet... Evleniyorsunuz yahu alt tarafı, yer çekimini keşfetmiyorsunuz. İki koltuk bi yatak iki de ağızdan çıkacak evet. Oldu bitti.
aileleri karıştırmayın ,nişan söz istem ehepsini bir arada evde aile arası yapın , bohça vs istemeyin. altın işini hiç karıştırmayın yapacak olan yapar zaten.Merhaba benim ciddi ilerliyen bir ilişkim var . Nasipse yaza söz nişan yapacağız. Ama adetler nasıldır nasıl olacak hiç bilmiyorum düşündükçe karnıma ağrılar giriyor , erkek tarafından ne kadar takı isteyeceğiz? açıkcası şunu istiyoruz demeyi düşünmüyoruz “nasıl uygunsa size “ demeyi düşünüyoruz kimseyi zorlamaya lüzum yok. ama onun dışında çeyizi ne yapacağız hiçbirşey bilmiyorum . İyi bir çeyiz almayı düşünüyorum kendim çalışıyorum max bana ne kadar olur ? Sonra biraz araştırma sonucunda kınalığı falan da erkek tarafı mi alıyor ? Erkek tarafına şu kadar bilezik şu kadar şey istiyoruz demek doğru mudur yoksa nasıl size uygunsa mı demeliyiz ? Yardımcı olur musunuz lütfen
Şunu şu alır bunu bu alır bakış açısı çağ dışı diyorum . Al ya da alma gibi parasal sohbetler yapma diyorum. Yapılmasına da izin verme. Nişanlıln ile ikiniz onu o alır edebiyatı yapmafan ortak seçin ortak ödeyin. Bunu da buraya sormanın alemi ne? Biz herşeyi damat alır dersek nişanlını arayıp hepsini sen al mı diyeceksinSiz de cevap vermek için vermissiniz. Ben sen şunu al ben bunu al mi diyorum ? Nasıl oluyor bu işler internette şunu şu alır bunu bu alır . Ay ne kasvetlisiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?