Evlilik Hazırlık Süreci, Stres, Hüzün..

Noona_noona

Bol dua,az keşke...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2014
1.396
2.009
133
Merhaba arkadaşlar;

İçim öyle huzursuz,öyle bulutlu ki, yazmaya karar verdim belki rahatlarım diye.
2 aya düğünüm var kısmetse.
Bütün mobilyaları,beyaz eşyayı nişanlımla ortak alıyoruz.
Ama onun ailesinden gram destek yok.
Gelinlik alınacak başka şehirlerde yaşıyoruz, ben yük olmamak adına uygun gelinlikçi buluyorum. 1 aydır gönderecek 1000tl'yi.. Başlayamadık provaya falan.
Benim ailem ise iğnede ipliğe hazırladılar,düzdüler evimi.Anneciğim koşturuyor ben çalıştığım için.
Nişanlım benim bulunduğum şehre geldi evlilik için. Haliyle birikmişi falan yok. Babası sadece bir düğün salonu tutararak düğün yapılabileceğini sanıyor. Bunun davetiyesi, kuaförü tonla şeyi var ama yok adam sormuyor bile.
Benimse içim içimi yiyor. Aileme karşı üzgün hissediyorum kendimi. Onların yaptıklarını görünce nişanlımın ailesi daha çok batıyor gözüme.
Ne zormuş bu evlilik süreçleri, ele karışmak ne zormuş.
Böyle bir durum işte benimki.
Vakit ayırıp okuyanlara, okuyup yorumlayanlara sonsuz teşekkürler...

Bende öyle evlendim, babam yok, eşim ablam ben annem didindik a'dan z'ye aldık yaptık. Ama ucmadık paramız neye yetiyorsa onu aldık.. yeri geldi 100 liralık halı koydum evime ikinci el gelinlik giydim hatta buradan bir kızdan aldım ... Ben mutlu muyum eşimle ona baktım... Sayılı zenginlerden ailesi ama bir iğne dahi görmedim.. siz yine iyi düğün salonu kiralanmış... Yetebildiginiz kadar alın.. eşya dediğin alınır yapılır... Bugün iyisi olmaz yarın daha iyisi alınır... Kin gütmeyin, mutlu olmaya bakın...

o zaman biraz masrafları kısın?
kuaförü de mi karşı taraf ödüyor?
hiç anlamıyorum böyle şeyleri.

aileler bence yardım etseler iyi ama yardım etmek zorunda değiller
düğün de gerçekten boş masraf. çok açılmadan yapın derim
sonra borçlar size kalıcak
1 gün eğlenmek için (ki kimse memnun olmayacak) yıllarca borç içinde kalmayın

düğün pahalı oluyorsa nikah yapın mesela
yakınlarınızla bi mekana gidip eğlenin sonrasında?

tabi bunlar benim evlilik anlayışıma göre.
eğer her adım yerine getirilsin diyen geleneklerine bağlı biriyseniz nişanlınıza yapması gerekenleri söyleyin o da kredi çeker ailesine verir ailesi de yapar
krediyi de siz ödersiniz tabi.
ya da onlar bulup buluşturur ama düğün sonrası borç ödemek için takılarınızı isteyebilirler.

bu bahsettiklerinizi benim çok yakın arkadaşım yaşıyor şuan.
2 ay sonra düğün var ev eşya herşey hazır erkek tarafı evi görmedi bile...
ev aldı arkadaşımın annesi evet taksitle evet kadının tüm emekli maaşı oraya gidecek ama olsun rahat etsin çocuklar diye düşünüyorlar....
25,000 tl gibi bir tutar vereceklerini söyledi erkek tarafı da.
düğün eşya gelinlik takılar ev ve kalan tüm masraflar için...

evet herkesin durumu aynı olmayabilir. bunu anlarım.
ama maddi durumlar birbirine yakınsa ve bir taraf "nasılsa karşı taraf herşeyi yapıyor onlar zengin biz fakiriz" gibi çıkarcı bir zihniyete bürünüyorsa ben bir şeylerin henüz başındayken tekrar tekrar düşünülmesi gerektiği fikrindeyim...

Belki ailesinin de durumu yoktur,ayrıca yardım etmek zorunda da değiller.Evlilik yaşına gelen insanlar kendi masraflarını da karşılamalı.
Paranızı biriktirip yapın düğününüzü.
Not:herşeyimizi kendimiz karşıladık,ayağımızı yorganımıza göre uzattık,mutluyuz :)

Ya karşılıklı birbirinizi seviyorsanız, eşiniz de sorumluluk sahibi bir insan ise, böyle küçük şeylerle kendinizi doldurmayın.

Ben bir gün evlenecek olsam, şahsen her masrafı eşimle kendim yapmak isterdim, artık neye yetiyorsa.

Baştan bir şeyleri yetiştiremeyen çiftler, zaten evlilik için de maddi şartlara sahip değildirler. Onu geçtim, o bahsettiğiniz düğünleri yapan, evleri düzen ailelerin çoğu, burası benim oğlumun evi ben yaptım diye her türlü özelinize de karışma hakkını kendilerinde görüyorlar.

Ne kadar az insan müdahil olursa, o kadar kafanız rahat olur aslında...

Hepinize teşekkür ederim cevaplar için.
Zeten benim aldıklarımda ultra lüx şeyler değil, hayatım boyunca öyle yaşayan biri olmadımki zaten. Evimizede gayet mütevazi şeyler aldık.
Evet aileler mecbur değil yardıma. Ama ilk bize geldiklerinde yok şöyle yapıcaz böyle yapıcaz diye havalanıyordu. Yoksa benim nişanlımdan yana bir sorunum yok şükür

İşte bende bu fikre uyuz oluyorum. Tüm yükü bir tarafa yüklenmesine diğer tarafın parmağını kıpırdatmayışına uyuz oluyorum, hazmedemiyorum..

Kendini doldurma arkadaşım. Adamla evlenmek için haklı sebeplerin varsa, inan o küçük detaylar hiç önemli değil.

Ailenden bile bişey isteme gerekirse, ama benimkiler yaptı onun ailesi yapmadı deme. Kimse ailesini seçemiyor.

Ama bu süreçte kırılan kalpler, edilen sözler unutulmuyor...evliliğiniz gidişatını etkiliyor...2 parça kumaş, bir saç şekli vs için değer mi bu bedel?

Mutluluklar dilerim.

İçimi ısıttı cevabınız. İçtenliğiniz için teşekkür ederim.

Tamam, bana da aynısını söylediler ama köprüyü geçene kadarmış... Ama aldırış etmedim... Kendinizi doldurup da huzursuz olmayın... Olduğu kadar olmadığı kader..

kendi gucunuzle evlenmek en guzeli, keske daha duyarli olsa bazi ana babalar ama iste, durumu degistiremezsinki. kendini bosuna uzme bu dugun arefesinde, nisanlinla aran iyiyse gerisini salla.

Simdiden boyleyseniz beklentilerinizi her karsilamadiklarinda kavga gurultu olur. Evlenince nisanlinin ailesi daha kiymetli olacak zaten o zaman hic laf soyletmek istemez.

Canım ben senin yerinde olsam sadeleştirirdim her şeyi. Madem yardım etmiyorlar kendi aileme de çok yük olmazdım. Ailen özeniyordur tamam anlıyorum ama parayı eğlenceye değil sana versinler senin güvencen olsun.. Eşine de anlat kırgınlığını içinde biriktirme derim, kızmadan uygun bir dille konuş. Böyle olacaksa düğün ve ev için çok bir şey yapmayacağını ailenin maddi açıdan yıprandığını belirt. Üzme kendini.

İnanın zaten herşeyim olabildiğince sade. Uygun ve iyisini bulmak için annem heryere sorup soruşturup öyle alıyor. Ama sadece benim annem ilgilenice haliyle üzülüyorum..

Neden güzel sade tam istediğiniz gibi bir nikahla işi kurtarmıyorsunuz? Düğün tamamen boş masraf ve borç yığını bence, bende yaptım ama sadece aileler istediği için, o gun stresten başka bi duyguda hissedemedim pek
En azından düğün masrafı ortadan kalksa, salona kuaföre pastaya verilecek parayla bir çok eksiğinizi tamamlarsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…