- 29 Aralık 2014
- 1.396
- 2.009
- 133
- Konu Sahibi Noona_noona
-
bu bahsettiklerinizi benim çok yakın arkadaşım yaşıyor şuan.
2 ay sonra düğün var ev eşya herşey hazır erkek tarafı evi görmedi bile...
ev aldı arkadaşımın annesi evet taksitle evet kadının tüm emekli maaşı oraya gidecek ama olsun rahat etsin çocuklar diye düşünüyorlar....
25,000 tl gibi bir tutar vereceklerini söyledi erkek tarafı da.
düğün eşya gelinlik takılar ev ve kalan tüm masraflar için...
evet herkesin durumu aynı olmayabilir. bunu anlarım.
ama maddi durumlar birbirine yakınsa ve bir taraf "nasılsa karşı taraf herşeyi yapıyor onlar zengin biz fakiriz" gibi çıkarcı bir zihniyete bürünüyorsa ben bir şeylerin henüz başındayken tekrar tekrar düşünülmesi gerektiği fikrindeyim...
Kendini doldurma arkadaşım. Adamla evlenmek için haklı sebeplerin varsa, inan o küçük detaylar hiç önemli değil.Hepinize teşekkür ederim cevaplar için.
Zeten benim aldıklarımda ultra lüx şeyler değil, hayatım boyunca öyle yaşayan biri olmadımki zaten. Evimizede gayet mütevazi şeyler aldık.
Evet aileler mecbur değil yardıma. Ama ilk bize geldiklerinde yok şöyle yapıcaz böyle yapıcaz diye havalanıyordu. Yoksa benim nişanlımdan yana bir sorunum yok şükür
Kendini doldurma arkadaşım. Adamla evlenmek için haklı sebeplerin varsa, inan o küçük detaylar hiç önemli değil.
Ailenden bile bişey isteme gerekirse, ama benimkiler yaptı onun ailesi yapmadı deme. Kimse ailesini seçemiyor.
Ama bu süreçte kırılan kalpler, edilen sözler unutulmuyor...evliliğiniz gidişatını etkiliyor...2 parça kumaş, bir saç şekli vs için değer mi bu bedel?
Mutluluklar dilerim.
Tamam, bana da aynısını söylediler ama köprüyü geçene kadarmış... Ama aldırış etmedim... Kendinizi doldurup da huzursuz olmayın... Olduğu kadar olmadığı kader..Hepinize teşekkür ederim cevaplar için.
Zeten benim aldıklarımda ultra lüx şeyler değil, hayatım boyunca öyle yaşayan biri olmadımki zaten. Evimizede gayet mütevazi şeyler aldık.
Evet aileler mecbur değil yardıma. Ama ilk bize geldiklerinde yok şöyle yapıcaz böyle yapıcaz diye havalanıyordu. Yoksa benim nişanlımdan yana bir sorunum yok şükür
Tamam, bana da aynısını söylediler ama köprüyü geçene kadarmış... Ama aldırış etmedim... Kendinizi doldurup da huzursuz olmayın... Olduğu kadar olmadığı kader..
Canım ben senin yerinde olsam sadeleştirirdim her şeyi. Madem yardım etmiyorlar kendi aileme de çok yük olmazdım. Ailen özeniyordur tamam anlıyorum ama parayı eğlenceye değil sana versinler senin güvencen olsun.. Eşine de anlat kırgınlığını içinde biriktirme derim, kızmadan uygun bir dille konuş. Böyle olacaksa düğün ve ev için çok bir şey yapmayacağını ailenin maddi açıdan yıprandığını belirt. Üzme kendini.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?