Evlilik Hazırlık Süreci, Stres, Hüzün..

Bende nikah olsun istemiştim ama nişanlımın babası düğün yapalım dediler üstelik 2 tane kendi memleketlerindede olacak. Anlayacağınız ayranı ok içmeye atla gider çeymeye gibi bi durum var..

Erkek tarafından hiç bir beklenti içerisine girmedim. Yapacak durumları var mıydı yok muydu kurcalamadım bile.
Aileme de yapmak zorunda değilsiniz hiçbirşeyi dedim, biz yapmak istiyoruz dediler. Onlar yaptılar bir kısmını. Kalanı yettiği kadar eşimle birlikte yaptık.
Evimizin halısını, perdesini bile eşim, annem, ben seçtik. Kafama takmadığım için bu tür şeyleri hepsi de çok güzel oldu.. En azından evime, eşyama karışıp huzur kaçıranlardan olmadılar diyorum hep. Bu bile gayet iyi bişeydi benim için.
Eşimin babası henüz evimize hiç gelmedi ki 8 aylık evliyiz nerdeyse. Kayınvalide ve görümcemler bir kere eşimin eşyalarını ve çeyiz adı altında aldıkları 2 yorgan, 2 nevresim takımı, 1 battaniyeyi bırakmak için gelip yarım saat oturdular. Onun dışında görümcemler hiç gelmedi, kayınvalidem de 2 kere geldi o da mecburiyetten kalmaya. Sabah erkenden döndü evine yani.
Benim huzurumu kaçırmadıkları için, bir aradayken beraber keyifle oturup gülüp sohbet edebildiğimiz için de gereksiz ayrıntılarla canımı hiç sıkmadım.
Hep diyorum eşim çok şanslı ki kendi ailesinden daha çok onunla ilgilenen bir aileye düştü, ben de çok şanslıyım ki huzurumu kaçıran insanlar yok, kendi ailemden zaten en iyisini görüyorum.
Sizden de böyle düşünmenizi tavsiye ederim. Yoksa eşinizle en mutlu günlerinize kötü başlayacaksınız ve bu durum hep böyle devam edecek.

Bize herşeyimizi kendimiz yaptık. Ailelerden hiç bir şey istemedik. Bu yaşada kadar getirmişler okutmuşlar bizde belli bir yere gelmişiz şimdi hadi bizi evlendirin diyemezdik.kendi gelinliğimi kendim aldım. Hatta babamın takacağı bilezikleri bile ben aldım. Adam bu yaşından sonra neden beni evlendirmek için borca harca girsin ki. Eşiminde benimde annelerimiz yok. Babalarımıza da masraf yaptırmak istemedik. Çalışıp öderiz dedik öyle de oldu. Siz evinizdeki huzura mutluluğa bakın boşverin maddi şeyleri onlar zamanlar olur bu güzel günlerinizide bunları düşünüp canınızı sıkarak heba etmeyin.

nişanlınızla mutluysanız boşverin
gerektiği kadar muhattap olursunuz evlenince de
sadece düğün yaptık derse "sadece salonu ödediniz masraf sadece onla bitmiyor" gibi bişey diyebilirsiniz içiniz soğur
Allah mutlu mesut etsin nişanlınızla sizi

İnanın zaten herşeyim olabildiğince sade. Uygun ve iyisini bulmak için annem heryere sorup soruşturup öyle alıyor. Ama sadece benim annem ilgilenice haliyle üzülüyorum..
peki normalde kv ile ilişkiniz nasıl arar sorar mı?
siz? anneler gününde aradınız mı mesela?

yoksa hepten mi soğuk kv kp

Bende 30,5 sene boyunca ayni düşünceye sahipdim.

Ama anladimki yanlış...
Nişanlimin annesi şuana kadar bir peçete yapmadi. Nişanlım ve ben çabalıyoruz.

En son kadin benim yemek takimimi nişanlimin evinden alıp kendi evinde götürmüş. Ben 4 ay sonra farketdim. Ceyizim olduğu icin kutularin icinde sakliyordum.

Neyse cevabi şu oldu... OĞLUM ALDI.
Aslinda oğlu almadi. Ben biriktirip aldim ( rakam söylemek istemezdim ama 2.500 euro benim setim ) yani... yapsalarda oğlumun yapmasalarda oğlumun oluyor...

Not: benim kv türk bile değil. İnternational çete olmuş bu kvler

Pes, hırsız resmen

Geri aldınız ama değil mi?

ben seni çok iyi anlıyorum. hatta bir önceki konunda bile ben de benzer bişeyi yaşadım. yorum yazmamıştım ama sana özelden mesaj yazacaktım sonra araya zaman girdi kaldı. öncelikle çok mutlu olmanı isterim.. dilerim doğru insandır ve seni hiç hayalkırıklığına uğratmaz bundan sonra.. ailesinin tavrına gelince. ben de evlilik yolundayım şuan ama bizim henüz aileler tanıştı, isteme söz vs henüz olmadığı için işin maddi tarafında ne kadar yanımızda olacaklar kestiremiyorum. ama bak şöyle düşün, nişanlın senin yanında mı? sana destek mi? biz bize yeteriz diyor mu? önemli olan bunlar. bazı aileler imkanları varken yapmıyorlar. kırgınlığını anlayabiliyorum ama sen de ileride tavrını ona göre koyacaksın. kimseye eyvallahın olmayacak. sakın bunlarla güzel günlerini gölgeleme.

bu arada evet ya, evlilik düğün vs çok masraflı bişey özellikle o kuaför olayı. damat, gelin ve akrabaları için kuaföre küçük bir servet bırakıyor ve ben ona karşıyım mesela. herkes kendi saçını kendi yaptırsın

Aynı durumdayız ne biçim süreçmiş her adım için para para para. Ya bir şekilde hallediyoruz ailesi ilgileniyormuş gibi yapıyor ama doğru düzgün desteklerine rastlamadım. Yukarda bir arkadaşın dediği gibi sakın bunları düşünüp kendini sıkma doldurma yoksa üzülen sen olursun başka bir şeye yaramaz.

İnanın benim onlardan büyük beklentilerim yok. Ama bir gelinliğin parasınıda ben üstelemeden versinler istiyorum. Evimizi nişanlımla birlikte düzmektende son dere memnunum. Kimsenin söz hakkı olamayacak en azından..

Rabbim kolaylık versin, gerçekten çok zor bir süreçmiş..

Gelinliğimin kaporasını nişanlım verdi, gelinliği teslim alırken yapılan tüm ödemeyi kendim yaptım. Nişanlımdan bile istemedim artık aramızda ayrı gayrı olmadığı için. Nişanı - kınayı kendi ailem ödemesine rağmen düğün salonu parasını da düğünden gelen nakit parayla yine kendimiz ödedik. Ailem de biliyordu bu durumu üstelik, yoktur onlarda da belki sakın istemeyin dediler.
Büyük beklentilerim yok dediğin şeylerde yine bir beklenti içerisindesin işte, gerek yok ki. Ödemiyorlarsa ya yoktur ya da gerek görmüyorlardır. Gücünüz yettiği kadar siz yapın, ağız tadı kaçıracak mevzular değil bunlar bana göre.

Yaaa çok teşekkür ediyorum yorumunuz için. Dilerim sizde çok ama çok mutlu olursunuz. Konuşmak isterseniz özelden yazabilirsiniz :)
Bende kuaför olayına karşıyımda işte büyükler ,adetler derken gençler arada kalıyor malesef..

peki normalde kv ile ilişkiniz nasıl arar sorar mı?
siz? anneler gününde aradınız mı mesela?

yoksa hepten mi soğuk kv kp

Çok yakınlığımız yok aslında ama tabiki özel ünlerde ararım buraya geldiklerindede saygımda kusur etmem. Herkesin kaynanasıyla başı derttedir, benim kayınbabayla.

En guzel cevap

Cesarete bak, nasıl insanlar varya. Özrü kabahatinden beter.
Ben çeyizimi tavaş yavaş taşımaya başladım ama misal mutfak eşyalarımı falan dizmeyeceğim. Ailesi başka şehirde olduğu için düğüne geldiklerinde bizde kalırlar ben benim eşyalarımı benden önce kullanmalarını istemiyorum o yüzden hepsi gittikten sonra düzeceğim evimi .

İşte bende bu fikre uyuz oluyorum. Tüm yükü bir tarafa yüklenmesine diğer tarafın parmağını kıpırdatmayışına uyuz oluyorum, hazmedemiyorum..

Sizin aileniz neden yükleniyor ki?
Onlar da bıraksın, siz eşinizle halledin.

Bu arada nişanlımın ailesi sadece salonu tuttu demişsiniz ya, ben de tutmasınlar. Eşinizle siz tutun, sonra ödersiniz. Çünkü düğünde takılanları almak için tek yolları buydu, salon tutmak...
Eşya aldık, borçları var diyemeyeceklerine göre...

Bende nikah istiyordum zaten ama ısrar ettiler.
Şu günlerde onuda iptal etmeyi düşünüorum zaten..

Problem etmeseniz aslında büyük şeyler değil.
Çiftler ortak yapıyorlarsa kimin nereye para ödediği önemli mi, gelinliğin parasını siz verin.
Ah ah .Gelinlik alacak param yok demişti.Ben alırım demiştim de .Yine de kiymetim bilinmemisti.
Alabiliyorsan sen al.Calisiyor musun?Herşeyi erkek âilelerinden beklemeyin durumları yoktur veya belki de canları isemiyordur en fazla ;boyle birşey varsa durumları iyiyse nişanlın konuşacak onlarla yardim için yoksa siz yapın.Bunun için şimdiden basının etini yeme.Sonucta senin gelinliğin senin düğünün.Sizin düğününüz.Durumlari yoksa onlar niye zora girsin bir düşününce.Dugun salonu da büyük bir tutar.Altin da takarlar yeterli bence.
Bu arada ailen de cok zorlamasun kendini.Oldugu kadar kendiniz yapin

Son düzenleme:
İnanın zaten herşeyim olabildiğince sade. Uygun ve iyisini bulmak için annem heryere sorup soruşturup öyle alıyor. Ama sadece benim annem ilgilenice haliyle üzülüyorum..
E ailen senin alman gerekenleri alıyor ondan.Onlar da tek parça salon tutmuş.Onlar da salonu odesinler.Yerinde olsam nikah gelinlik ikilisiyle yapardim.Degmez inanki.Onlar da salona vereceklerini size verirlerdi.Ev eşyası alırdınızNikahta da altin para takilir bir kırkım olmasa da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…