Evlilik için geç mi kaldım?

Evlilik doğru insanla cennet yanlış insanla cehennem
bir insan için en büyük ızdırap evinin içine sığamamak bence. Allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın
sorunuza gelince geç değil ama erken de değil
açın radarları😃

Ben hayatın bir sıralaması, düzeni olduğunu düşünüyorum. Doğarız büyürüz okula gideriz mezn oluruz iş ararız işe gireriz, evleniriz, doğruruz.... gibi gibi bu sıradan biri olmadığında insan ilerde keşke diyor. Bende mesela 31 yaşındayım tedavi görüyorum anne olmak için. Şuan hayatı kaçırmaya başladığımı düşünüyorum. Evlenmek için evlenmeyin gerçekten mutlu olacağınız biri olduğunda evlenin ve yaşın hiçbir önemi yok. Buraya takılıp kalmayın geç değil hiçbişey için

Merhabalar. Ben 38 yaşındayım. Şu yaşıma kadar evlilik hiç düşünmedim. Sürekli geziyordum, yurtdışına gidiyordum. Arkadaşlarımla vakit geçiriyor ve evliliğin bir şekilde bu özgürlüğümü engelleyeceğini düşünüyordum. Belki de karşıma bu fikrimi değiştirecek kadar seveceğim biri çıkmadı bilemiyorum. Geçen sene annemi kaybettim. Babam da yıllar önce vefat etmişti. Dolayısıyla şu 1 yıldır çok fazlasıyla yalnızlık çekmeye başladım ve belki de bu yaşa kadar aile kurmamış olmamam bir hataydı diye düşünmeye başladım. Şu an aklımda biri yok ama evleneyim, anne olayım istiyorum. Ama bir yandan da geç kaldığımı düşünüyorum. Aranızda bu yaşlarda evlenen, aile kurabilen var mıdır merak ediyorum.
Mutlaka vardır neden böyle düşünüyosun illa erken evlenilir diye bir kural yok ay hatırlamıyomusun tv orogramlarında 50 küsür yalşındaki adamları kadınları şıkıdım şıkıdım oynaya oynaya evleniyolardı

Dogru kisi olmadiktan sonra istersen 20 yasinda evlen. Sonuc yine ayni. Bence dogru evlilik, dogru insan vs bunun yasi yok. Bebek icin de gec bir yasta degilsiniz. Annelerimizin zamanindaymis o. Kafaya takmayin uzulmeyin enerjinizi artik bu yonde yayin ve abuk subuk bir insanla korkudan evlenmeyin

Radar nasıl açılır?
aslında bu bi aura meselesi bence. hayattan keyif alıp gezmeye dolaşmaya ortamlara girmeye başlayınca size doğru çekiliyor doğru insanlar. tabi ilişki yaşama istediği de varsa sizde

Merhabalar. Ben 38 yaşındayım. Şu yaşıma kadar evlilik hiç düşünmedim. Sürekli geziyordum, yurtdışına gidiyordum. Arkadaşlarımla vakit geçiriyor ve evliliğin bir şekilde bu özgürlüğümü engelleyeceğini düşünüyordum. Belki de karşıma bu fikrimi değiştirecek kadar seveceğim biri çıkmadı bilemiyorum. Geçen sene annemi kaybettim. Babam da yıllar önce vefat etmişti. Dolayısıyla şu 1 yıldır çok fazlasıyla yalnızlık çekmeye başladım ve belki de bu yaşa kadar aile kurmamış olmamam bir hataydı diye düşünmeye başladım. Şu an aklımda biri yok ama evleneyim, anne olayım istiyorum. Ama bir yandan da geç kaldığımı düşünüyorum. Aranızda bu yaşlarda evlenen, aile kurabilen var mıdır merak ediyorum.
Evlilik en cok kime yarar biliyor musunuz? Baba evinden cıkıp kendi hayatı özgürlügü olmayana.. maddi durumunuz iyi, özgürsünüz, ülke ülke geziyorsunuz bunun tadını çıkarın. Evlenince bunlar olmayacak. Bizler gibi kendi düzenleri hayatları oturmus insanları evlilik biraz asağı cekebiliyor. Ama cocuk sevgisi bambaska bakın o kısma bisey söylemiyorum.. Allah kalbinize göre versin🤍

Neden olmasın.Ama iyi birini bulmaya bakın.Bekarmis zenginmis kriterlerini de atın.

Evlilik en cok kime yarar biliyor musunuz? Baba evinden cıkıp kendi hayatı özgürlügü olmayana.. maddi durumunuz iyi, özgürsünüz, ülke ülke geziyorsunuz bunun tadını çıkarın. Evlenince bunlar olmayacak. Bizler gibi kendi düzenleri hayatları oturmus insanları evlilik biraz asağı cekebiliyor. Ama cocuk sevgisi bambaska bakın o kısma bisey söylemiyorum.. Allah kalbinize göre versin🤍
niye ki kocasıyla gezer😃

niye ki kocasıyla gezer😃
Eşiyle cok aynı kafada olması gerekir. Evlilik cocuk sorumlulugu eklenince o kafana esince yurt dısı gezileri falan biraz zor.. kendi evi kendi düzeni hayatı maddi/ manevi tek yapabildiği tatil planlarına alısmıs insanlara evlilik ucurumdan düşmek gibi olabiliyor cogunlukla…
Evlilik baba evinden cıkmıs, kendi düzenine evlilikle sahip olmuş, evlilikle özgür olabilmis kadınlar icin muazzam mertebe.
Bizim gibileri icin ise ürkütücü mertebe, zaten karı koca yapılabilen herseyi cok önceesinde tek basımıza halletmis oluyoruz..

Yumurtalarınızi dondurursaniz sorun yok. Doğal yolla gebe kalmak isterseniz geç kaldınız diyebilirim evet.. biriyle tanis evliliğe ikna et. Çocuk yap. Çok zor şeyler. Günümüzde özellikle. Erkekler evlenmek istemiyor artık malum.. 40 dan sonra gebe kalma ihtimali çok zor. Yumurta rezervi çok azalıyor. Ama şu an yumurtalarınizi dondurursaniz sorun kalmaz :))

"İşte bu insanla mutlu olurum" diyeceğiniz birisi çıkmamış karşınıza.
Erken geç değil konu, doğru kişi.
O yüzden kendinizi bu konuda kaygılandırmayın.
Umarım birlikte bir ömür mutlu olacağınız birisi çıkar karşınıza...

Hiç bişey için geç değil ama sırf evlenmek için evlenmeyin. İyi bı aday varsa olur tabi neden olmasın . Yalnızlık zor.

Ka
Eşiyle cok aynı kafada olması gerekir. Evlilik cocuk sorumlulugu eklenince o kafana esince yurt dısı gezileri falan biraz zor.. kendi evi kendi düzeni hayatı maddi/ manevi tek yapabildiği tatil planlarına alısmıs insanlara evlilik ucurumdan düşmek gibi olabiliyor cogunlukla…
Evlilik baba evinden cıkmıs, kendi düzenine evlilikle sahip olmuş, evlilikle özgür olabilmis kadınlar icin muazzam mertebe.
Bizim gibileri icin ise ürkütücü mertebe, zaten karı koca yapılabilen herseyi cok önceesinde tek basımıza halletmis oluyoruz..
Katılıyorum
Lise sonrası okumayan kozların kocişimmm modunda olmasının nedeni bu, baba evinde para yok saygınlık yok vs

Meslek edindikten sonra ister istemez ekonomik özgürlükle kafana göre yaşıyorsun
Kocan cimriyse istediğin kadar paran olsun zor gezersin kendi paranı bile harcarken sorun çıkartır

Bende hic evlenmek istemiyordum esim karsima cikana kadar 😁 Ben 40 o 33 dü evlendigimizde. 41 yasinda sorunsuz bir hamilelik gecirdim, 42 yasimda dogurdum.
Bir cok arkadasimda 40 yaslarinda evlenip ardindan anne oldular.
Gec yasda evlenmenin avantajlarida var. Gezdim tozdum, karriyer yaptim ve en lnemlisi 40 yasindaki kendi ayaginin üstünde duran kadinin özgüveni ve kisligi oturmusdur. Ne isteyip istemedigini gayet iyi bilir ve evlenecegi kiside aradigi özellikleride iyi bilir ve ona göre bir secim yapar.
20li yaslarda evlenseydim, benim kesin evliligim yürümezdi cünkü bende cok farkliydim, ezdirirdim kendimi iki tatli lafa inanirdim. Insanlari cok iyi cözemezdim.
Su an isteklerimi gayet dile getire biliyorum ve kizim 5 yasinda ve ben cok sabirli bir anneyim. Yani gec yasda evlenmeninde avantajlari var bence.

Gencken aramiyor insan zaten bence evlilik
Filan bos gelebilir bazisi icin.. ama orta yasa dogru filan bi es hayat arkadasi ister insan. Hayati sevdigin biriyle sirtlamak daha zevklidir.. yemek yerken bile beraber yemek daha zevklidir leZzetlidir. Sonucta yalnizlik Allaha mahsus.. bir yere kadar insan yalniz tadini cikarir evli oluncada yalniz anlarin olur hatta yalniz kalmak istedigin zamanlar.. nasip bazi seyler

Bende 39 yaşımdayım, geçen sene evlendim. Konularımıda okuyabilirsin. Şu anda eski hayatımı çok özlüyorum. Evlenmek için evlenme, yaşım geçiyor diye kaygılanma. Ben bu bir sene içinde iki kere avukata baş vurdum, geri döndüm. Kendime ev baktım, vazgeçtim. İkinci evliliğim üstelik. Sorunlarımızdan dolayı, yaşımı göz ardı edip, korunuyorum. Geç yaşta yanlış evlilik yapınca, yaşdan dolayı, elalem ne der kaygısı, bundanda boşanırsam tamamen yalnız kalıcam kaygısı - ki benimde ailem yok - kafayı yedirtiyor insana. Yani ben ettim, sen etme.
gez, toz, insanlarla tanış ve prensiplerinden vazgeçme. Varsa travmaların önce onları onar - ki bu travmalar insana yanlış seçim yaptırıyor. Örnekteki ben mesela - narsist anne kurbanı, gittim narsist eş buldum kendime. Sonra ya noluyor diye affallayınca insanın gözü açılıyor..

Ka

Katılıyorum
Lise sonrası okumayan kozların kocişimmm modunda olmasının nedeni bu, baba evinde para yok saygınlık yok vs

Meslek edindikten sonra ister istemez ekonomik özgürlükle kafana göre yaşıyorsun
Kocan cimriyse istediğin kadar paran olsun zor gezersin kendi paranı bile harcarken sorun çıkartır
Aynen öyle. Cok güzel örneklendirdiniz. Her evlilik aynı olmamakla beraber kendin calıssan bile istediğin gibi gezemez istediğin gibi para harcayamazsın. Ben bi cok insanın kocasının yaptıgı isleri gördükten sonra gerek maddi gerek manevi daha iyi isler yaptıgımı gördükce bunlar erkek mi? Diye düsünür oldum. Ben konuları görünce şok oluyorum yok kpss atamam olmadı diye beni istemedi yok ben sana bakamam dedi vs ve bu insanları koca yapmışlar .Bazılarının erkek dediklerini hani derler ya biz tarlaya soğan diye ekiyoruz.. cünkü geldiğimiz kültürde erkek her zaman daha iyi olmalı pek cok konuda. Tası sıkmalı suyunu cıkarmalı. O yüzden böyle low profile kaynana sorunu yok kaynata sorunu yok eltim , bunlarla uğrasarak evlilik olacağına hic olmasın özgür kendi ekmeğini kazanıp istediğim gibi ülke ülke yada her nereye istiyorsan gezmek bana daha güzel geliyor. Hele ki mükemmel bir
Düzen kurduysan zaten cok ama cok sanslı hissediyorsun kendini 💕🧚‍♀️

Yumurtalarınızi dondurursaniz sorun yok. Doğal yolla gebe kalmak isterseniz geç kaldınız diyebilirim evet.. biriyle tanis evliliğe ikna et. Çocuk yap. Çok zor şeyler. Günümüzde özellikle. Erkekler evlenmek istemiyor artık malum.. 40 dan sonra gebe kalma ihtimali çok zor. Yumurta rezervi çok azalıyor. Ama şu an yumurtalarınizi dondurursaniz sorun kalmaz :))
Anneannem onun annesi 40 yaşından sonra doğum yapmış.Annemde erken bitti.Bende bu yüzden korkuyorum anne olamicam diye.

Back
X