Nedense evlilik fikri oluşmadı şimdiye kadar bende. Oluşmasını bekleyip geç kalmak da korkutmuyor ama işte insanlar pişmanlık duyarsın diyor. Yaşamadan bilinmiyor sanırım.Evliliğin yaşı olmaz.
22 yaşımda tanıdım eşimi 27'de anca hazır oldum evliliğe ruhen. Sen ne zaman hazır olursan o zaman tamam de. Ne çevrendekiler ne hayatına aldığın adamlar etki etmesin bu kararına.
Konuştuğum oldu ama açıkçası şimdikiler gibi bir flört değildi. Olmayacağını düşününce sürdürmedim. Çünkü evlilik gerçekten bu sorumluluğu alabilecek yapıda olanlarla düşünülmeli benim görüşüm. Kimseye umut vermemek adına çok kişiyle de görüşmedim. Erken olduğunu düşünürken birilerini oyalamak istemedim.Benim anlamadığım evlenmeyeceksin diye bu yaşa kadar kimse ile flört etmedin mi?
Kesinlikle haklısınız. Bilmiyorum ben bu fikri oluşturamadım zihnimde. Arkadaşım bana yine de görüş dediği için görüşeceğim sanırım ama gerçekten birden bire evliliği düşünecek kadar etkilenebilir miyim birinden bilmiyorum. Düşünmeyince en küçük ayrıntılar bile istememe sebebi olabilir.Şu çelişkiyi yaşaman bile aslında senin de aynı görüşte olduğunu %50 gösteriyor. Bizim kızlarımızda evde kalma korkusu var bu kesin. Sonra neden pişman olasın ki? Kaderde yaşanacak bir şey varsa önüne kim geçebilir, yoksa da nikah masasından dönersin. Bu insan senin kaderinde varsa başka bir mekanda tesadüfen karşılaşırsın. Allah istedikten sonra her şey olur.
Ama tanışmaktan bir şey kaybetmezsin. Bizim kızlarımız her görüşmeyi evliliğe götürüyor. Rahat olun biraz.
Cesur olmamak sorunum. Haklısınız hemen evlenecek değilim ya. Ama gelin görün ki ben hiç düşünemeyecekmişim gibi geliyor evliliği. Hiç biriyle oturup görüşmedim bu şekilde. Ne sorulur ne söylenir bilmiyorum. Birden bire gelir mi evlilik fikri onu hiç bilmiyorum :)Abartma istersen.
Sana birini önerdi diye çocukla görüşüp ertesi güne nikahı basacak halin yok.
Belki birbirinizi hiç beğenmeyeceksiniz.
Neden telaşa düştün ki? Ayrıca görüştüğün adamla tanıma süreci geçirirsin önce. Kimse sana zorla evlen demiyor. Ve bu işler asla planlı da ilerlemiyor. Biraz akışa bırak. Olacaksa olur olmazsa olmaz ve sen zaten mani olamazsın. Gönül bu. Yapmam dediklerini yaptırır.
Kesinlikle haklısınız. Bilmiyorum ben bu fikri oluşturamadım zihnimde. Arkadaşım bana yine de görüş dediği için görüşeceğim sanırım ama gerçekten birden bire evliliği düşünecek kadar etkilenebilir miyim birinden bilmiyorum. Düşünmeyince en küçük ayrıntılar bile istememe sebebi olabilir.
Teşekkür ediyorum. Bu fikir oluşur mu bende hiç bilmiyorum. Umutsuzum sanırım.Tabi ki de git görüş ? bende senin gibiydim onu reddettim bunu istemedim 32 yaşında hala bekarım ve bir süre sonra da zaten isteyenler de azalıyor, tabiki de her bulduğuna atlama ama kariyer sahibi işinde gücünde insanları da reddetme, fırsat ver
Evlilik sorumluluğu çok zor gibi geliyor bana işte. Gerçekten kaldırabilir miyim bilmiyorum düşünmememin en büyük sebebi de bu sanırım. Evlilik gerçekten büyük bir sorumluluk.24 yas erken degil .gec hic degil.uygun biri ise ve evliligi kaldirabilirim diyorsaniz olabilir
Evlenip hayal kırıklığı yaşama ihtimalindense yalnız kalmak daha kolay geliyor sanırım bana.okumadım ama başlığa cevap geç vs değil
aceleye gerek yok
biraz daha otursun hayatınız
evlilikte yetişilecek bir şey yok ya da sizi evliler arasında yok yazmıyorlar
bakın, bir çok evli bayan burada gecenin bu saatinde,
demek ki evlenince de bir mertebe vs atlanmıyor, hayat aynı devam ediyor
Öncelikle hepinize Mutlu, huzurlu ömür geçirmenizi diliyorum. 24 yaşındayım 3 yıl oldu atanalı, çalışıyorum. Daha önce evlilik konusunda da şu an olduğu gibi hiç acele etmeme taraftarıydım. Kimseyle görüşmedim o yüzden. 26-28 e kadar düşünmüyordum, aslında hâlâ düşünmüyorum ama iş yerinden bir ablam beni aradı geçenlerde. Çok iyi karakterli bir çocuk var dedi 26 yaşındaymış, bir şirkette mühendis olarak çalışıyormuş. Açıkçası hiç düşünmediğim için hakkında hiçbir şey sormadım. Ben düşünmediğimi söyledim ama abla bana mutlaka tanı, olur ya da olmaz, tanı karar ver dedi. Bahsettiğim ablayı gerçekten çok seviyorum iyi biri, kırmamak için ben birkaç gün düşüneyim dedim. Bir türlü dönüş yapamadım beni aradı kararın ne diye, ben de çok erken olduğunu düşünmediğimi söyledim. Ama ikna edemedim tabi ki. Çok hata yapıyorsun, şimdi sürekli hayır dersen ilerde pişman olursun yaşın erken değil gibi şeyler söyledi ve bir buluşma atarlayacağunı ekledi. İtiraz etmedim ama bilmiyorum şimdiye kadar aklımdan geçmedi evlilik. Hep erken olduğunu düşündüm. Bu bir sorumluluk bana göre, hem de büyük bir sorumluluk. Bu sorumluluğu kaldırabilir miyim bilmiyorum. Daha önce kimse ile görüşmedim bu şekilde ilk olacak. Nedense bir türlü düşünemiyorum evliliği çok erken gibi geliyor. Fikirlerinize ihtiyacım var. Erken değil mi 24 yaş. Yoksa şimdiden hayır dersem sonra gerçekten çok mu pişman olurum? Daha önce böyle görüşeniniz var mı?
bence bu derece soğuk bakmanız çok normal değil.tanışsanız bile olup olmayacagı belli değil.hemen kapılmayacak kadar yaşınız var.Öncelikle hepinize Mutlu, huzurlu ömür geçirmenizi diliyorum. 24 yaşındayım 3 yıl oldu atanalı, çalışıyorum. Daha önce evlilik konusunda da şu an olduğu gibi hiç acele etmeme taraftarıydım. Kimseyle görüşmedim o yüzden. 26-28 e kadar düşünmüyordum, aslında hâlâ düşünmüyorum ama iş yerinden bir ablam beni aradı geçenlerde. Çok iyi karakterli bir çocuk var dedi 26 yaşındaymış, bir şirkette mühendis olarak çalışıyormuş. Açıkçası hiç düşünmediğim için hakkında hiçbir şey sormadım. Ben düşünmediğimi söyledim ama abla bana mutlaka tanı, olur ya da olmaz, tanı karar ver dedi. Bahsettiğim ablayı gerçekten çok seviyorum iyi biri, kırmamak için ben birkaç gün düşüneyim dedim. Bir türlü dönüş yapamadım beni aradı kararın ne diye, ben de çok erken olduğunu düşünmediğimi söyledim. Ama ikna edemedim tabi ki. Çok hata yapıyorsun, şimdi sürekli hayır dersen ilerde pişman olursun yaşın erken değil gibi şeyler söyledi ve bir buluşma atarlayacağunı ekledi. İtiraz etmedim ama bilmiyorum şimdiye kadar aklımdan geçmedi evlilik. Hep erken olduğunu düşündüm. Bu bir sorumluluk bana göre, hem de büyük bir sorumluluk. Bu sorumluluğu kaldırabilir miyim bilmiyorum. Daha önce kimse ile görüşmedim bu şekilde ilk olacak. Nedense bir türlü düşünemiyorum evliliği çok erken gibi geliyor. Fikirlerinize ihtiyacım var. Erken değil mi 24 yaş. Yoksa şimdiden hayır dersem sonra gerçekten çok mu pişman olurum? Daha önce böyle görüşeniniz var mı?
Haklısınız teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Mutluluğunuz daim olsun.Önemli olan yas degil senin ne hissettigin.daha yasamak istedigin seyler varsa evlilige hazir degilsen evlenmek zorunda degilsin.ben 24 yasinda evlendim ablam 37.ikimizde mutluyuz.o benden daha cok gezdi mesleginde ilerledi maddi özgürlüğünü eline aldi.ama benimde bi kizim var 5 aylik belkide ben daha sansliyim :) beklentine gore karar ver yasa gore degil.hakkinda hayirlisi olsun insallah
Acaba bende de mi öyle olur. Yoksa ömür boyu geçmez mi evlilik fikri kafamdan. Ben de eğer alnımda yazılıysa bir gün mutlaka bir şekilde olur olması gerekiyorsa diye düşünüyorum ama korkuyorum pişman olmaktan sanırım. Bu yüzden yalnızlık bana daha cazip geliyor. Umarım hayırlısı olur.Ben 25 yaşında evlendim evlenmeden önce evliliğin e si geçmezdi aklımdan evliliğin gerçektende alın yazısı olduğuna inananlardanım. Ben bir anda tanışıp kısa bir süre içerisinde evlendim çok şükür çok mutluyum
Şimdi tatlım ne kadar ölçüp biçsen tartsan da sanırım o bir an gelicek kalbine evliliğe doğru ayakların seni götürücek hatta her kapı açılıp evliliğe gidicek.
Ama tabiki hiç düşünmeye gerek yok araştırmaya etmeye demiyorum iki hayat birleşiyor. Sadece zamanı akışına bırak içinden geldiği gibi kararlarını ver.
Gitmek istiyorsan buluşmaya git yok huzursuzsan istemiyorsan gitme. Mutlaka bir kararın vardır aklından gerçekten geçen.
Düşünmeden gidince acaba oluşur mu birden bire evlilik isteği :)Hoslanirsan konu akıp gidiyor zaten hiç anlamiyorsun bile konuştuğunuAmaa hoslanmazsan işte o saatler işkence oluyor.
Görüşmeyeyim dedim ama arkadasım çok ısrar etti. Hata yapıyorsun yaşın erken değil sonra pişman olursun deyince daha fazla itiraz edemedim. Evlilik beni gerçekten korkutuyor açıkçası.Zaten kaderde 1 kişi vardır ve o kişiye ulaşana kadar mutlaka ki başka insanlar tanıyacaksın.
O yüzden kendini şartlandırmana gerek yok. Şu yazdıklarından neden bu kadar panik yaptığını cidden anlayamadım.
Gerçekten düşünmüyorsan ki bence tam tersi kişiliğini koru ve görüşme.
Görüşmeyeyim dedim ama arkadasım çok ısrar etti. Hata yapıyorsun yaşın erken değil sonra pişman olursun deyince daha fazla itiraz edemedim. Evlilik beni gerçekten korkutuyor açıkçası.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?