Evlilik için geç mi kalıyorum?

Nedense evlilik fikri oluşmadı şimdiye kadar bende. Oluşmasını bekleyip geç kalmak da korkutmuyor ama işte insanlar pişmanlık duyarsın diyor. Yaşamadan bilinmiyor sanırım.

Şu çelişkiyi yaşaman bile aslında senin de aynı görüşte olduğunu %50 gösteriyor. Bizim kızlarımızda evde kalma korkusu var bu kesin. Sonra neden pişman olasın ki? Kaderde yaşanacak bir şey varsa önüne kim geçebilir, yoksa da nikah masasından dönersin. Bu insan senin kaderinde varsa başka bir mekanda tesadüfen karşılaşırsın. Allah istedikten sonra her şey olur.

Ama tanışmaktan bir şey kaybetmezsin. Bizim kızlarımız her görüşmeyi evliliğe götürüyor. Rahat olun biraz.

Benim anlamadığım evlenmeyeceksin diye bu yaşa kadar kimse ile flört etmedin mi?
Konuştuğum oldu ama açıkçası şimdikiler gibi bir flört değildi. Olmayacağını düşününce sürdürmedim. Çünkü evlilik gerçekten bu sorumluluğu alabilecek yapıda olanlarla düşünülmeli benim görüşüm. Kimseye umut vermemek adına çok kişiyle de görüşmedim. Erken olduğunu düşünürken birilerini oyalamak istemedim.

Tam da senin yaşındayken "daha ne evlencem yaa" dediğin Bi günün haftasına esimle tanıştım yanı bu isler nasiptir, görüsün bence en kötü arkadaslarınıza anlatacağınız geyik anınız olur.

Abartma istersen.
Sana birini önerdi diye çocukla görüşüp ertesi güne nikahı basacak halin yok.
Belki birbirinizi hiç beğenmeyeceksiniz.
Neden telaşa düştün ki? Ayrıca görüştüğün adamla tanıma süreci geçirirsin önce. Kimse sana zorla evlen demiyor. Ve bu işler asla planlı da ilerlemiyor. Biraz akışa bırak. Olacaksa olur olmazsa olmaz ve sen zaten mani olamazsın. Gönül bu. Yapmam dediklerini yaptırır.

Kesinlikle haklısınız. Bilmiyorum ben bu fikri oluşturamadım zihnimde. Arkadaşım bana yine de görüş dediği için görüşeceğim sanırım ama gerçekten birden bire evliliği düşünecek kadar etkilenebilir miyim birinden bilmiyorum. Düşünmeyince en küçük ayrıntılar bile istememe sebebi olabilir.

Cesur olmamak sorunum. Haklısınız hemen evlenecek değilim ya. Ama gelin görün ki ben hiç düşünemeyecekmişim gibi geliyor evliliği. Hiç biriyle oturup görüşmedim bu şekilde. Ne sorulur ne söylenir bilmiyorum. Birden bire gelir mi evlilik fikri onu hiç bilmiyorum :)

Zaten kaderde 1 kişi vardır ve o kişiye ulaşana kadar mutlaka ki başka insanlar tanıyacaksın.

O yüzden kendini şartlandırmana gerek yok. Şu yazdıklarından neden bu kadar panik yaptığını cidden anlayamadım.

Gerçekten düşünmüyorsan ki bence tam tersi kişiliğini koru ve görüşme.

Teşekkür ediyorum. Bu fikir oluşur mu bende hiç bilmiyorum. Umutsuzum sanırım.

24 yas erken degil .gec hic degil.uygun biri ise ve evliligi kaldirabilirim diyorsaniz olabilir
Evlilik sorumluluğu çok zor gibi geliyor bana işte. Gerçekten kaldırabilir miyim bilmiyorum düşünmememin en büyük sebebi de bu sanırım. Evlilik gerçekten büyük bir sorumluluk.

Evlenip hayal kırıklığı yaşama ihtimalindense yalnız kalmak daha kolay geliyor sanırım bana.

Yaklaşık olarak evlenmeye karar versen bile bu süre 2 yılı bulur.
Önce siz birbiriniz tanıyacaksınız. (En az 6 ay)
Aileler tanışacak (2-3 Ay)
İsteme - Söz (1 Ay)
Nişan ve evlilik arası (6 Ay - 1 Yıl)
Zaten 26 yaşı bulursun.

Bana göre erken bir yaş. Eşimle 28 yaşımda tanıştım 29 da evlendim hiç de geç kalmış hissetmiyorum.
Önemli olan o ablanın ne dediği değil senin hazır hissedip hissetmemen. Bazıları evliliği ille de olacak bir şey gibi görüyorlar. Kısmetse zaten önünde kimse duramaz. Ama 'ben şimdi düşünmüyorum' diyen birine 'yaşın müsait sonra bulamazsın' demek çok komik.

Ayrıca ben başkasını aracı eden erkeklere karşı önyargılı bakıyorum. Kendi işini kendi göremeyen pasif tipler gibi gelir bana.

bence bu derece soğuk bakmanız çok normal değil.tanışsanız bile olup olmayacagı belli değil.hemen kapılmayacak kadar yaşınız var.

Haklısınız teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Mutluluğunuz daim olsun.

Acaba bende de mi öyle olur. Yoksa ömür boyu geçmez mi evlilik fikri kafamdan. Ben de eğer alnımda yazılıysa bir gün mutlaka bir şekilde olur olması gerekiyorsa diye düşünüyorum ama korkuyorum pişman olmaktan sanırım. Bu yüzden yalnızlık bana daha cazip geliyor. Umarım hayırlısı olur.

Hoslanirsan konu akıp gidiyor zaten hiç anlamiyorsun bile konuştuğunu Amaa hoslanmazsan işte o saatler işkence oluyor.
Düşünmeden gidince acaba oluşur mu birden bire evlilik isteği :)

Görüşmeyeyim dedim ama arkadasım çok ısrar etti. Hata yapıyorsun yaşın erken değil sonra pişman olursun deyince daha fazla itiraz edemedim. Evlilik beni gerçekten korkutuyor açıkçası.

Görüşmeyeyim dedim ama arkadasım çok ısrar etti. Hata yapıyorsun yaşın erken değil sonra pişman olursun deyince daha fazla itiraz edemedim. Evlilik beni gerçekten korkutuyor açıkçası.

Kati olarak istemeseydin görüşmezdin.

Ben sende 11 yaş büyüğüm, biraz daha iyi analiz ediyorum belki yaşadıklarını.

Israrla olacak bir şey değil bu görüşme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…