Evlilik için geç mi kalıyorum?

bence görüş..
birisiyle tanısmak ıcın ıdeal,evlılık ıcın erken bır yaş bana göre..
zaten bırını tanımak ıcın 1 yıl görüşmekten yanayım kafana yatarsa aileler tanısır,sözdü nişandı derken nerden baksan 2 sene hatta 2,5 sene geçer..
dolayısıyla 27de evlenırsın:)

Erken dediğimde hemen bana bunu anlatıyorlar :)

ben de düşünmüyordum atandıktan 1.5 sene sonra evleniverdim
kısmet bu işler

Kati olarak istemeseydin görüşmezdin.

Ben sende 11 yaş büyüğüm, biraz daha iyi analiz ediyorum belki yaşadıklarını.

Israrla olacak bir şey değil bu görüşme.
Haklısınız. Karamsar olarak gideceğim sanırım. Ailem de git görüş olursa olur olmazsa bir şey kaybetmezsin diyor. Ben de çelişki yaşıyorum aslında. Korku da olabilir bu.

Mantıklı :) teşekkür ediyorum yorumunuz için:)

Ben 31 de evlendim çokmda mutluyum hiç de geç değil tek dezavantajım ikinci çocuk için çok bekleyemicem yani beklesem de olur ama 35 ten sonra doğum yapmak istemiyorum o yuzden Allah verirse ardarda olcak inşallah 27-28 de lenseydim 4-5 sene koyardım araya
Bunun dışında 23-25 fln bence çookkk erken evlilik için

24 yaşında tanışma 6 ay sonra nişan nişandan 1 sene sonra evlilik deken bakmışsınız 27 olmuş 2 sene bebk duşunmezseniz 30 lu yaşlarda anne olursunuz neresi erken?

Haklısınız. Karamsar olarak gideceğim sanırım. Ailem de git görüş olursa olur olmazsa bir şey kaybetmezsin diyor. Ben de çelişki yaşıyorum aslında. Korku da olabilir bu.

Seni görmedim, yazdıklarından yola çıkıyorum ve sadece tahmin ediyorum..

Yanlış da olabilir.

Son derece heyecanlısın…

Olmasını da minnacık dahi olsa daha çok istiyorsun…

24 yaşındasın sözüm ona istemiyorsun ama evde kalma korkusu yaşıyorsun..

Olması için ya da kendini beğendirmek için extra bir güzel görüneceksin..

Rahat da olmayacaksın, sıradan bir görüşme değil..

Kafanda deli sorular..

Tek sebep: aslında isteyip de istemiyor psikolojisine girmek.

Yaşın cok genc evet ama evlilik icin cok erken bi yas da degil.. Bi evlilik yapmak planlarin arasinda var ise, secenekleri degerlendireceksin.. Hemen bugun evlenmeyeceksin zaten, 25 filan olursun hemen olsa dahi.. O da normal..
Haklısınız teşekkür ediyorum.

Aslında o değil de bu fikrin bende Nasıl oluşacağını bilmiyorum ben. Gitmek istemiyorum ama gitmek zorundaymışım gibi geliyor. Direkt hayır diyemediğim için oluyor bunlar. Bana söyleyen ablayı gerçekten seviyorum ben öğütlerine de hak veriyorum ama insanların beni anlamaması üzüyor beni daha çok. Bu biraz da olsa istemek değil, hiç isteyememek aslında. Bana kalsa ilerde isteyip de evlenememesem bile üzülmem gibi geliyor. Şimdiye kadar evliliklerin zorluklarını görüp bu fikri uzaklaştırdım tamamen attım kafamdan. Bunu insanlara anlatmak zor.

24 yaş evlilik için çok erken bir yaş değil heleki işinizi gücünüzü oturtmuşsunuz,bir tanışın olmazsa sonlandırırsınız

24 yaşında tanışma 6 ay sonra nişan nişandan 1 sene sonra evlilik deken bakmışsınız 27 olmuş 2 sene bebk duşunmezseniz 30 lu yaşlarda anne olursunuz neresi erken?
Bana da düşünmüyorum erken dediğimde kızarak bunu söylüyorlar büyüklerim. Evlilik fikri birden bire oluşur mu ki? Sorumluluk korkusu, pişman olursam korkusuyla bu fikre o kadar uzaklaşmışım ki.

24 yaş evlilik için çok erken bir yaş değil heleki işinizi gücünüzü oturtmuşsunuz,bir tanışın olmazsa sonlandırırsınız
Merak ettiğim bu fikrin kafamda oluşup oluşmaması. Acaba birden bire hiç düşünemiyorken etkilenip evlenmeye karar verebilir miyim? Kafamdaki engelleri aşamıyorum evlilik konusunda.

Bak şimdi olay şu: kadın adetleri gereği sana iyilik yapıyor şu an. Normalde hayat çadaşlaşırken görücü usulü evlilikler arttı. Kesinlikle kendince iyilik yapıyor. Senin de kafan buna programlı zaten, evlilik, evde kalma korkusu, yaşın geldiği vs bunlar birleşince etkisi baya kuvvetli bir şey meydana çıkıyor. Bu hayır diyememenle kesinlikle alakalı değil. Biz de çalışma ortamlarındayız ve biliyoruz. Aynı şakayı bir insana yaparsın ama diğerine yapamazsın bu da onun kişiliğiyle ilgilidir. Israra karşı sen kestirip atsan ikinciyi diyemez. Ama kadın aklınca sana iyilik ettiği için (senin direnmelerin ki yineliyorum direnmiyorsun da garip bir şey yapıyorsun.) senin bu yaptıklarını belki naz olarak değerlendiriyordur.

Nihayetinde gideceğin kesin. Hatta ilk görüşmeden sonra aramazsa evde gidip üzüleceğinin bile garantisini verebilirim.

Ben şimdiye kadar sizin gibi geç evlenenleri örnek aldım açıkçası. Acele etmemenin en doğrusu olduğunu düşündüm.

şunu soyleyım canım ... evlenirken oturup düşünmedim açıkcası bu sorumluluğu kaldırabilirmiyim die? sadece karşımdaki insanı kendime uygun gordum sevdım begendım ve saygı duydum gerisi kendiliğinden geldi çok araştırıp kafa yormanın bi anlamı yok bi tanıma fırsatı vermenın bir zararı olmaz kimse sana bu nie boyle demez ... eğer 27 yaşında o fırsatı vermek ıstersen belki karşına oyle birileri çıkmaz düşüncesine bağlı kalmalısın ya 35 yaşına kadar beklersin ya da insanlara şans verirsin şanstan belki seversin belkide gerçekten sana uygun deildir ama denemiştim dersin ilerde kesin pişman olacagın bir konu olacaktır fırsat ver acele etmene gerek yok zaten ...

Merak ettiğim bu fikrin kafamda oluşup oluşmaması. Acaba birden bire hiç düşünemiyorken etkilenip evlenmeye karar verebilir miyim? Kafamdaki engelleri aşamıyorum evlilik konusunda.
öylesi dahada güzel olmazmı aklınızda hiç evlilik yokken evliliği düşündürecek bir adam ?

Üzüleceğimi sanmıyorum. Benim konuyu açış sebebim aslında sormak bu fikri hiç insanın aklından geçmezken birden bire düşünmek mümkün müdür? Etrafındakilere bunu anlatmak istiyorum ama anlatamıyorum. Bana hep sonradan pişman olanları örnek veriyorlar. Ben şimdiye kadar birini hayatıma almadığım için pişman olmadım. İlerde olur muyum bilmiyorum ama beni evlilik fikrinden uzaklaştıran çok şey var. Neyse tamam haklısın abla dediğimde bile olumsuz olacak biliyorum diye geçiyor aklımdan. Birine güvenmek, bu sorumluluğu almak benim için çok zor. Şimdiye kadar kimseye umut vermemeye çalıştım. Eğer evliliğin getirdiği sorumlulukları taşıyamayacaksam hayatıma birini alıp sevme duygusunu basitleştirmek ve karşımdakini umutlandırmam doğru olmaz diye düşündüm. Asla kızamıyorum arkadaşıma benden yaşça çok büyük. Beni anlamadıklarını da biliyorum ama anlatamıyorum işte. Büyük konuşmak da istemiyorum, çünkü eğer kaderimde varsa olacaktır biliyorum.

öylesi dahada güzel olmazmı aklınızda hiç evlilik yokken evliliği düşündürecek bir adam ?
Var mı öyle biri bilmiyorum. Bu fikrin bana yakın gelmesi mümkün mü bilmiyorum. Acaba herkes mi ilk başlarda böyle düşünüyor sonra pişman oluyor? Bana sürekli bu örnekler veriliyor. Sonra pişman olursun, istersin bu defa olmaz. Halbuki olmaması benden bir şey almaz şuanki düşüncem. Çünkü bana o kadar zor bir şeymiş gibi geliyor ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…