Evlilik için ikametgah sorunu?

poliyana

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2013
1.299
124
123
Bartın
ben şu an İzmir de ailemle yaşıyorum ikametgahım otomatikman orda ; nişanlımın ailesi bursada ama nişanlım işi dolayısıyla ailesinden ikametgahı farklı bir yerde olduğu için sıkıntılı bir durum teşkil ediyor...
yani kısaca ya izmirde ya da onun olduğu yerde izin alıp nikahı kıymamız gerekiyor ama bu seçenekler olmaz nedenini sormayın biz bursada nikah kıymak istiyoruz ne yapabiliriz acaba?

İkinizde bulunduğunuz yerlerden istenilen belgeleri alıp sonra istediğiniz yere başvuru yaparak nikah yaptırabilirsiniz ... Siz yinede bir nikan dairesine gidip detaylı öğrenin sanırım izin belgesi falan da veriyorlar.

ben şu an İzmir de ailemle yaşıyorum ikametgahım otomatikman orda ; nişanlımın ailesi bursada ama nişanlım işi dolayısıyla ailesinden ikametgahı farklı bir yerde olduğu için sıkıntılı bir durum teşkil ediyor...
yani kısaca ya izmirde ya da onun olduğu yerde izin alıp nikahı kıymamız gerekiyor ama bu seçenekler olmaz nedenini sormayın biz bursada nikah kıymak istiyoruz ne yapabiliriz acaba?
Bursada bulunsa ve ikametgah alsa? Orda nasıl oluyor bilmiyorum ama biz eşimle ikimiz de aynı adresi ikametgah olarak yazmıştık. Yetkili de bişey sormadı, demedi verdi belgeyi

Evet ikiniz de bulundugunuz yerden izin belgesi alip istediğiniz herhangi bir nufus mudurlugunde nikahinizi kiyabilirsiniz.

İkinizde bulunduğunuz yerlerden istenilen belgeleri alıp sonra istediğiniz yere başvuru yaparak nikah yaptırabilirsiniz ... Siz yinede bir nikan dairesine gidip detaylı öğrenin sanırım izin belgesi falan da veriyorlar.
yani her ikimiz bulunduğumuz yerden evlilik için izin belgesi alıp bursada ikametgahımızın olmadığı bir yerde nikah kıyabiliriz dimi ;)

inşallah kabul ederlerde olur :) çokk teşekkür ederim sıkıntı basmıştı benide ne olcak hep bi sıkıntı var diye çok mutlu oldum umarım olur ya
İnşallah sorunsuz geçer canım. Pazartesi günü ara detaylıca öğren bi yere de not et kafan karışmasın... Allah kolaylık versin :)

nufus mudurlugunden 2. ikamet adresi diye birsey alabiliyorsunuz, tam olarak nikahi nerde kiydirmak istiyorsunuz ben anlamadim. Izmir ? Bursa ? Onun calistigi sehir ?

Millet yurt disindaki temsilcilikte kiydirabiliyorsa sizinde baska yerde yapmanizin illaki imkani vardir bir arastirin bence.

Benim adresim yurt disinda, 2. adres olarak nufusa esimin adresini yazdirdik ve esimin yasadigi yerden basvuru yapip nikahi kiydirdik, eger fikir verebilirsem yani.

nufus mudurlugunden 2. ikamet adresi diye birsey alabiliyorsunuz, tam olarak nikahi nerde kiydirmak istiyorsunuz ben anlamadim. Izmir ? Bursa ? Onun calistigi sehir ?

Millet yurt disindaki temsilcilikte kiydirabiliyorsa sizinde baska yerde yapmanizin illaki imkani vardir bir arastirin bence.

Benim adresim yurt disinda, 2. adres olarak nufusa esimin adresini yazdirdik ve esimin yasadigi yerden basvuru yapip nikahi kiydirdik, eger fikir verebilirsem yani.
O şuan trabzonda ben izmirdeyim ama nikah kıymak istedimiz yer bursa :) çok karışık eper şu izin belgesi durumu olursa süper olucak :) inşallah olur ama sizin ki farklı bir durum sanırım bize 2, ikametgah yeri vermeye bilirler :(

ya bu izin belgesine şimdi baktım netten ama anne baba imzası ne alaka ? bu izin belgesinde acaba eskisine mi baktım ben ? tecrübesi olan bu konuda ?​

evleneli çok uzun zaman olmadıysa sizin bu belge için ne istediler sizden acaba ? yaaa inşallah dediğiniz gibi olur tek umudum bu

Evleneli 2.5 yil oldu ama soyle yaptik. Ben nikah icin gerekli belgeleri alip kendi ikametgahimin oldugu nikah dairesine gittim. Orda bana baska belge verdiler. Daha sonra esimin de ayni sekilde yaptik ve ona da bir kagit verdiler. Sonra eşim ikametgahi nikahimizi kiydigimiz ilceye aldi ama ne ara aldi onu hatirlamiyorum. En mantiklisi gidip sormak. Ha biz nikahi salonda kiymadik. Kendi tuttugumuz yere nikah memuru geldi..

Evleneli 2.5 yil oldu ama soyle yaptik. Ben nikah icin gerekli belgeleri alip kendi ikametgahimin oldugu nikah dairesine gittim. Orda bana baska belge verdiler. Daha sonra esimin de ayni sekilde yaptik ve ona da bir kagit verdiler. Sonra eşim ikametgahi nikahimizi kiydigimiz ilceye aldi ama ne ara aldi onu hatirlamiyorum. En mantiklisi gidip sormak. Ha biz nikahi salonda kiymadik. Kendi tuttugumuz yere nikah memuru geldi..
hıımm sizin biraz farklı ama haklısınız ben bi yetkiliye sorup iyice öğreniyim çok teşekkürler :)

Herhangi birinizin ikametgahinin bulunduğu ilçenin nikah müdürlüğüne gidiyorsunuz. Nikah için gerekli işlemleri yapıp nikahı da nerede kiymak istiyorsanız onu söylüyorsunuz.
Bağlı olduğunuz yer belgeleri hazırlayıp istediğiniz ilçenin nikah müdürlüğüne gönderiyor. Nikah kiyildiktan sonra evraklarinizi sizin ilçeye geri gönderiyorlar.
Yani normal başvurudan tek farkı istediğiniz ilçeyi belirtmek oluyor. Biz böyle yaptık. İzin belgesi diye bişey duymadım ben.

Back
X