• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik için ne kadar para gerekiyor?

Balikkadini

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2016
43
-4
86
Bizim hiç birikimimiz yok. Sevgilim 2200₺ maas alıyor benimki asgari ücret. Para yok nasıl evleneceğiz diyor bana. Nasıl evleneceğiz böyle gerçekten? Bana kalsa düğün de istemiyorum ama annem ille düğün diyor. Yardım ederler mi bilmiyorum kafam çok karışık ya:/

Birikimsiz zor biraz. Yani elbet evlenilir de işte düğün dernek,eşya vs derken yekün biraz yüksek çıkıyor.
Kredi çekemiyor musunuz?

Bizim hiç birikimimiz yok. Sevgilim 2200₺ maas alıyor benimki asgari ücret. Para yok nasıl evleneceğiz diyor bana. Nasıl evleneceğiz böyle gerçekten? Bana kalsa düğün de istemiyorum ama annem ille düğün diyor. Yardım ederler mi bilmiyorum kafam çok karışık ya:/
Evet eksiksiz nisan kına düğünü ev dizmesiydi 50 bini bulur doğrudur. Ama herşeyin mütevazi alternatifleri olur. Nişan kına evinde yaparsın. Düğünü uygun bir salonda yemeksiz ayarlarsın. Ev eşyalarının kampanyalari var takip edin. 2 maaşla yavaş yavaş ödersiniz. Aileler illaki destek çıkar. Yuva kurana Allah yardım edermis

Ortalama bir bütçe için
30 - 50 bin TL arasında değişir sanırım
Borç, taksit, birazda birikim olsa
Yaşlar kaç ?
Aileler destek olur mu ?
Acele etmeyip birikim yapsanız. .

Vallahi o biraz size kalmis.
Ben evlenirken maddi durumumuz çok iyi olmadığı için düğün paketi aldık.

6 bin yatak odası oturma odası tuttu.
5 bin TV bulaşık makinesi , çamaşır makinesi , buzdolabı ..
2 bin lira perdeler ve halılar.
2.500 düğün salonu...
1600 tencereler tabaklar bardaklar kaşıklar set şeklinde.
Diğer ıvır zivirlarda yavaş yavaş aldık.

Uc noktalara kaçmaz makul bir adimla ilerlerseniz kolay bir şekilde üstesinden gelirsiniz..

Hiçbirşey yapmadan evlensen,sırf beyaz eşya,mobilyalar,halılar,perdeler,mutfak eşyaları,plastik ıvır zıvır vs vs otuz bini geçer.
Valla ben durumum çok varsa,kendi evimde oturacak,kendi arabamla gezecek balayına çıkacaksam,ekstra varsa param düğün yapıp millet üç saat tepinsin diye belki ozaman verirdim beşbin on bin düğün salonuna.
Güzel bir nikah yeterli bence,kokteyl tarzı bir nikahta güzel olur,sizin ve genç çiftlerin dans edebileceği kokteyl masalarında çerez,pasta atıştırmalıkların olduğu.
Ben millet halay çekip,tepinsin diye en güzel günlerimi borç ödemek için karın ağrısı çekip,kavga ederek geçiremem.
Var olan yapsın,olmayanda olduğu kadar yapsın kardeşim.
Millete onu dayat bunu dayat ya kırkına geliyor evlenemiyor insanlar,ya evlenip borç harç gerginliğinden iki ayda ayrılıyor.

Bu fiyatlar kisiden kisiye gore cok degisir. Benim 200bine sadece düğün yapan arkadasim da oldu, 3bine düğün yapan da. Ayni sekilde biri salon takimini alir 30bine, siz alirsiniz 3bine. Evlilik isi gercekten cok ucu açık bir durum.
Kendimden ornek verecek olursam da düğünü, kinasi, esyasi dahil her sey icinde 50bine yakin bir paraya mal oldu. Ama ailelerin taktigi takilar dahil degil buna.

Takılar eşyalar kıyafetler salonlar derken 50 rahat buldu benimki ama biraz orta halli yapsaydık 40 düşerdi bu birazı sadcee gösteriş için alınan şeylerdi malesef istemememe rağmen aldırdılar. Mesela dantel kullanmam dedim eşimin ailesi çeyizi yok dedi hemen aldık laf etmemeleri için onlar bile 3 bin tuttu havlu işlemeleri yatak odası danteller lifler derken suan hcbiri kullanılmadı duruyor.

Bu kişiden kişiye değişir birisi 20 bine salon tutar birisi 3 bine , tercihler alınacak eşyanın fiyatına bağlı.
Biraz birikim yapıp sonradan ciddi adımlar atsanız olmaz mı.

Bence önce ailelere sorun yardım edebilecekler mi ne kadarlık bir yardımları olur olursa ona gore kendınızi ayarlarsınız onların verdigi parayı dugun e takıya harcarsınız esyayı da taksitle alır siz odersınız hemen evlenmek istiyorsanız

Annen düğün yapacak parayı verecekse düğünde yapın tabi.
Yoksa 2200 alan birine ille de düğün isterim demek komik olur.Sirf gösteriş için insanları zor durumda bırakmayın.

L koltuk
Oturma grubu
Masa 6 sandalye
Halı ve perde toplam on bin falan tutmuştu eşimin ailesi yaptı aynı şekilde altın on bin gelinlik ve düğün yeri beş bin ancak toplam 25 bin
ama yatak odası mutfak eşyaları ve beyaz eşya hariç onları biz yaptık bizde rahat 20 bin harcadık tabi nişan yeri masrafı elbisesi falan bunları katarsam ooo...Rahat 50 bini bulmuştur toplam yani ama eşimin ailesinin yaptıkları resmen çöp halılar desen küçük küçük ortada yok benim doğru düzgün eşyam yok yani onların aldıkları ortada düğünüm berbat biryerde oldu bir okulun yemekhanesinde leş resmen kuaför ve fotoğraf çekimi olmadı tabi balayı rüyalarda...Oda oda yapıp güzelini alırsınız bana kalsa bir yıl nişanlı kalır herşeyin güzelini yapardım içime sinerek otururdum olmadı yapacak birşey yok.

En az 35 40 bin malesef

10.000 düğün salonu
5.000 kıyafetler gelinlik damatlık kına kıyafeti ayakkabılar
5.000 beyaz eşya
5.000 takılar
10.000 oturma grubu,yatak odası,mutfak eşyaları
Balayı var kişiye göre değişir
Düğün yapmazsan 30.000 fln

Bu sorunun cvb tamamen size bağlı. Ben evlendiğimde çok eşya almamıştım hatta öyle ki yatak odası namına sadece yatağın kendisi vardı karyolası falan değil. Ama ben evime göre eşya almak istemiştim o yüzden almadım evlendikten 1 yıl sonra ev alınca eksik eşyalarımı da ona göre tamamladım.

Ceyizin hazir mi bunlar cok para tutuyor..diger esyalar 30 bin desen beyaz esya hali perde oturma takimi ivir zivir ki bu sana bagli bunu daha asagida ya da yukarida yapabilirsin.dugun yeri gelinlik vs 10 bin de olmadi hafta ici yap bu fiyat dusuyo.Sikma canini İse giristin mi devami geliyor

Artık aileler yapmıyor mu düğünleri? Ben burda çok görür oldum böyle şeyleri.

Back
X