• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik için ne kadar para gerekiyor?

Benim sevgilim memur, ben henüz çalışmıyorum. Ben biraz da o yüzden ertelemeyi düşünüyorum, siz yine asgari ücret kazanıyormuşsunuz. Bence üstesinden gelebilirsiniz ama zorlanarak. Birkaç sene bekleyip birikim yapabilirsiniz..50bin tl şart

Son düzenleme:
Masraflar yaşadığınız şehire göre bile değişir. Eviniz yoksa kirada oturacaksanız borçlu bir şekilde de evlenirseniz zorluk yaşayabilirsiniz. Aceleniz yoksa ikiniz de birikim yapın. Böylece ev ekonomisine de yavaş yavaş alışmış olursunuz :)

bu kisilerin isteklerine gore degisen bir durum sadece kina ve dugun icin salon tutup en makul esyalari tercih eden arkadaşlarım 30 bin civari harcadi ama 250 300 bin harcayan arkadaslarimda var.Mesela 3 ay once evlendim düğün kina ceyiz dahil bütün esyalar takilar 180 bini gecti ama butcemiz el vermeseydi yaklasik 40 binle tamamlayabilirdim herseyi.

Bizim hiç birikimimiz yok. Sevgilim 2200₺ maas alıyor benimki asgari ücret. Para yok nasıl evleneceğiz diyor bana. Nasıl evleneceğiz böyle gerçekten? Bana kalsa düğün de istemiyorum ama annem ille düğün diyor. Yardım ederler mi bilmiyorum kafam çok karışık ya:/
aileler değil siz evleniyorsunuz, ındırımden damatlık takım elbıse modelı ucuza bulursunuz gelınlıgı kıralayın, nıkah sonrası kokteyl tarzı bır dugun yapın, nısanı sozu ıstemeyı evde yapın tek seferde , ıkı tarafta bohca vs ıstemesın..
bır zahmet es adayının aılesı sana bır takım set alsın , alyanasları da orta hallı altın olmazsa gumus alırsınız tek tası bıle oyle alabılırsınız benımkı gumus ve ben cok sevıyorum...
ev esyasını da ımalatcıdan taksıtle alın, aıleler de bıraz yardım ederse bu iş olur....
lükse kaçmadıktan sonra hersey hallolur.

Düğünü kim istiyorsa masraflarını onlar karşılasın. Maaşlarınız şuan için az değil. Borçlanıp yavaş yavaş ödemeye başlayın. Bütün özel isteklerinizden kısıp paranızı borçlara yatırın.

Back
X