Evlilik için şuanki hayatınızdan vazgeçer miydiniz?

lisabel

Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2016
946
953
18
arkadaşlar benim sormak istediğim şey şu; bekarsınız, ailenizle yaşıyorsunuz, iyi kötü bir işiniz var çalışıyorsunuz, ufak ufak da olsa istediğiniz şeyleri alabiliyorsunuz, nispeten huzurlu ve rutin bir hayatınız var. bir yandan da aile kurmayı çocuk sahibi olmayı ve kendinize ait bir düzeniniz olsun istiyorsunuz. ama karşınıza hep abuk sabuk insanlar çıkmış, hep hayalkırıklığı yaşamışsınız. sonra karşınıza biri çıkıyor, karakteri düzgün, ortak zevklerinizin olduğu, sizi anlayacağını düşündüğünüz, birlikte bir hayatı paylaşabileceğine inandığınız biri. o da sizinle aynı düşüncelerde.

ama onunla evlendiğiniz taktirde şuanda yaşadığınız yerden çok daha küçük ve hiçbir tanıdığınızın olmadığı ve imkanların çok kısıtlı olduğu bir şehre gelin gideceksiniz. bu kişi kendi işinde çalışıyor ve siz de ona o işyerinde yardım edeceksiniz, kendinize ait bir maaşınız ve zamanınız olmayacak. çok bunalınca çıkıp görüşebileceğiniz kimseniz olmayacak. çıkıp bir sinemaya bir alışverişe bile gidemeyeceksiniz belki tek başınıza. belki onunla bile kırk yılda bir gideceksiniz çünkü tabiri caizse bütün zamanını işyerinde yoğun çalışarak geçiren birisi. insanlarla fazla sosyal olması gereken bir işi var siz kıskanç birisiniz de.ve şunu da ekleyeyim, o işi açmak için yüklü miktarda borçlandığını da baştan biliyorsunuz ve borçların ne zaman biteceği de belli değil.

şimdi böyle bir durumda bu insanla evlenmeyi düşünür müydünüz? tüm bu koşullara rağmen bu adamla ( ondan hoşlanıyorsunuz da)sırf karakteri düzgün diye iyi bir aile babası olabileceğini düşünerek evlenir miydiniz? kendinizi bu ufacık kısıtlı hayata hapseder miydiniz?

Kendi isiniz kendi paraniz kismina bir sey diyemem.
Ama su kadarini soyleyeyim. Dogma buyume Ankaraliyim, evlendikten sonra dediginiz gibi cok daha kucuk bir yere yerleştim.
Ilk yillar cok zorlandim evet, alisamadim.
Ama su an burda Ankaradakinden cok daha samimi bir arkadas cevrem var.
Canim sıkılıp hadi dedigimde bircok arkadaşımı yanimda bulabilirim.
Ben calisiyorum kendi cevrem var. Siz de zamanla kendi cevrenizi kurarsiniz.
Gittiginiz gibi kalmayacaksiniz herhalde orda. Yani asiksaniz, dogru insansa vazgecilebilir diger sartlardan.

Kısa ve net cevap veriyorum. Hayır!
Okuyorum, ailem arkamda, ne istersem yapılıyor zaten. Şimdi bunları tepip ne diye kocaya gideyim ya hu!
Sonra buraya gelip konu açmak istemiyorum, ailemin tek kızıydım. El bebek gül bebek yetiştirildim, sonra aşık oldum gittim küçücük bir yere. Mutsuzum, yalnızım, hamileyim. Uff yok yok. Olmaz yani.
Evleneceksem de anneme yakın olmalıyım. :)

Hayat standardi benim icin onemli
Bekarken var olan imkanlarimi evlilikle kaybedeceksem,benim icin olumlu birsey degil ki bu evleneyim? Sartlar daha iyi olmayacaksa asla evlenmem

ya ondan gerçekten hoşlanıyorsan, sana karşı dürüst ve açıksözlüyse ve iyi bir baba olabilecekse

Sonra buraya yazarsin sikiyorum bunaldim napayim kizlar bana akil verin borc cok adam bunaldi bende calismiyorum yasadigim yer kucuk is de bulamam esim artik o tanidigim adam degil diye cok okuyoruz bu hikayeleri umarim senin hayatin cok guzel olur ama rahata alismis biri icin sikinti ozgurluk kisitlamasi zor ....

ya bu insan hayatın boyunca karşına çıkacak en sana hitap eden insansa? off çok ikilemdeyim mutsuzum
Orta yol bulmaya çalışırdim. Birde kadınların çok taviz vermesi beni kizdiriyor. Erkek cidden çok seviyorsa bırakır gelir. Cok duydum ve gördüm eşinin yanına gelen erkek.

işte ben de bundan korkuyorum. evlenip de bir ay sonra mutsuzluk içinde başımı taşlara vurmaktan. ama bu insan bugüne kadar karşıma çıkan en düzgün karakterli insan diyebilirim, hatta tek düzgün karakterli! ama bütün düzenimi arkamda bırakmam gerekiyor evlendiğim taktirde. ki ben öyle gezmeye tozmaya da çok düşkün değilim. ama mesela şimdi canım sıkılsa bir avm ye giderim, bir sinemaya gider şöyle bir iki mağaza gezer eve dönerim. ama orda ha deyince gideceğim mesafede değiller. bir de ekonomik olarak mutsuz olmaktan korkuyorum. orta halli bir aileyiz, kendi yağımızla kavrulduk, bişeyden eksik büyümedim. şimdi ufak maaşlı bir işim var ve bişey istediğimde kendi paramla almak çok güzel. ama evlenince bu olmayacak. ve borç meselesi de beni düşündürüyor.

Yani sizin gönlünüz yokmus gibi zaten.
Ben kendi secimimi yaptim ve herseyimi birakip esimin yanina geldim(almanya) . Ve saydiklarinizdan cok daha fazla olumsuzluk ve de kayiplarim oldu ve var. Cok ama cok sey geride biraktim. Ama hic düsünmedim.
Esimle mutluyum, zor olan bir hayatim olsa da. Artilari oldugu gibi eksileri de cok.
Ve ben yalnizim. Türk arkadasim yok. sinemaya alisverise gidecek kimsem yok. Esim cok calisir ve vakit bulursak herseyi beraber yapariz. Yani siz kaybedeceklerinizden cok cekiniyorsunuz. Böyle bir durumda muhtemelen mutsuz olma ihtimaliniz de var. Ben pisman olmadim. Olmam da. Bu da böyleymis diyip sineye cekiyorum. Hastayim ne zamandir yardim edenim yok, zor zamanlar geciririyorum. Hep umutla. Hep herseyin daha güzel olacagina inaniyorum. Ben yuvami kurdum ve bunu istiyordum zaten. Okumus oldugum üniversite sahip oldugum arkadaslarim inan herseyim yok olmus gibi. Ikinci cocuguma hamileyim. Zor zamanlardan gectim, geciyorum. Ama bunu ben istedim. Bu yüzden pisman degilim. Kendimden örnek verdim size. Kafa yapisi cok önemli. Hangisi agir basarsa onu yapin. Ama bu süpheniz bile yeterli geldi bana. Bekleyin icinize sinmediyse. Dogru alinmis mantikli kararlardan daha az zarar gelir.

Kendimden örnek vereyim ailem bati da ben çalışıyorum. Aynı sehir merkezi olmasi kadro açısından zor. Büyük konusmayayim ama gidecegim maksimum uzaklık üç saattir. 4 saat olan yere gitmek istemem. Seneye tayin isteyecegim ve aileme 1 saat ya da yarim saat uzakliktaki yerler isteyecegim. Su anda 2 saat uzakliktayim mesela ama neden daha yakın olmasın?

Ovv o halde büyük bir kumar var ortada. Ama hayatın var işin ucunda.
Bir de çalışmayacaksan, kocandan para isteyebilecek misin? Yani ben isteyemem sanırım.
Valla korkutmak istemem ama, filmlerde falan bu tür evliliklerin sonu hep kadının depresyona girmesiyle sonuçlanıyor. Başta aşk sarhoşluğu, heves vs. derken fark edilmiyor herhalde. Sonra bir bakıyorsun ki evde yalnızsın. Kocan geliyor toplasan 2-3 saat yüzünü görüyorsun, sonra uyuyorsunuz. Sabah 1 saat yüzünü görüyorsun yine.
Ne bileyim ya ben böyle bir hayat istemezdim.

Brad Pitt olsa çekilmez

ne mutlu size henüz dogru insan diyemiyorum tam anlamıyla. ama düzgün ve tutarlı bir karakteri var. henüz beni hayalırıklığına ugratacak bişeyini görmedim. off bilemiyorum çok düşüncelerdeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…