Evlilik için şuanki hayatınızdan vazgeçer miydiniz?

31 demişsiniz pardon. Asla kabul etmezdim. Evlilik halihazırda olan mutluluğumu artirmazsa neden evleneyim. Bir de dürüstlük falan tamam da dışarıda iyi bir çok insan var. Sırf iyi diye bir insanla evlenilmez. Dersen ki ruh eşim bundan başkasıyla olmaz aradığım buymuş amenna, değilse böyle bir risk almaya değmez.

Bu soruyu sen bize degilde ben sana sorayim
Boyle bir evlilige evet diyorsan herseye katlanirim diyorsan ki yasayacaklarinida acikca görebiliyorsun yani yapabilirim diyorsan?hic durma evlen sıkıntı yapmazsan mutlu olursun guzel goren guzel dusunur ama yapamam dersen hicccc bulasma cnmm

ne desem bilemedim.. inşallah hep mutlu olursunuz. siz, ben bu hayatı seçtim ve pişman değilim diyosunuz. ama ben işte bunu diyememekten korkuyorum.

evlilik statü değiştirme yolu mudur ki? bir insanı sevince bu tip ayrıntılar pek akla takılmaz, göz daha kör olur diye düşünüyorum. evlilik için yeterli sevgi yoksa evlenmemelisiniz.

borç ne borcuymus

işte aynen bunların olmasından korkuyorum. ve buyuk ihtimalle böyle olacak.

L lisabel olaya bakış açında şöyle de bir hata var , belki bunu çözersen daha kolay karar verirsin .

Evlilik için şuan ki hayatınızdan vazgeçer misiniz ? demişsin ...

Evlilik şehirde değiştirsen , ülke de ... hemen bi alt sokağada taşınsan ; zaten insanın mevcut düzenini değiştirir .

Önemli olan evlendiğinde seni değiştirmeyecek kişiyi bulman ... yoksa x kentinden y kasabasına , a markasından salı pazarı collection a :) ... bir şeyler mutlaka değişecek .

Oraya gittiğimde de lisabel olarak kalabilir , yeni düzene adapte olurum diyorsan pek sorun çıkmaz .

ne desem bilemedim.. inşallah hep mutlu olursunuz. siz, ben bu hayatı seçtim ve pişman değilim diyosunuz. ama ben işte bunu diyememekten korkuyorum.

Hayatta önleyeceginiz seyler olabildigi önleyemedikleriniz de olacak. Yani siz sadece bunlarla sinir görüyorsunuz simdilik ama baska problerler de mantar gibi türeyecek. Sizin tutumunuz önemli. Hayatinizdan hayli memnunken bu karari olmada zorlanmaniz da normal. Emin olsaniz zaten bunlari da düsünmezdiniz eminim. Sizin karar askida kalsin. Cünkü hesap ettiklerin dagin sadece görünen yüzüdür. Evlilik, cocuk bunlar özveri ve sabir isleridir. Dogru zamanda alinmali. Emin degilseniz hic bulasmayin derim ben. Ben zorluklar yasadim dedigim gibi yasiyorum da. Ama her ya sonrasi diyorum. Ve sonrasini hep cok güzel görüyorum. Tipki bebegime kendim bakarken ne kadar zorlanirsam ilerde anne diyecek ve tüm bunlar geride kalacak. Ben kendimi motive etmeye calisiyorum.
Bir de hayatta hersey mükemmel olamaz zaten. Benim esim benim icin bir tane ama o da Almanya da düsünün. Birinden birini secmek zorundaydim. Onun gibi erkek bulamazdim da eminim Artisiyla eksisiyle o benim.
Siz biraz zamana birakin bu isi derim ben. Zamanla daha iyi bir karar verirsiniz.

ne güzel, iyi örnekler de var bende öyle gözü kara bir sevgi yok şuan. belki de çok yeni herşey, ondandır. ama gözüm kara sevsem bile hep mantığım devrede olurdu sanırım. off bilemiyorum nedense çok mutsuz olacağımı ve bu hayatımı özleyeceğimi düşünüyorum kendi param bile olmayacak. esela şuan asgari ücretli bir işte çalışıyorum ama kendime güvenim geliyor, ufacık da olsa paramı kazanıyru diyorum. ilerde bişey almak istesem bunu isteyememekten korkuyorum.

Zaten kafanda bu kadar sorgulayıp , düşünüyorsan ... salla gitsin .

Mantık bu kadar yoğun devreye girmişse , orda aşktan eser yoktur . Eee aşkta yoksa risk niye

çok haklısın. ben belki memur olmayabilirim ama yıllardır burda yaşıyorum, ailem arkadaşlarım işim burda. herşeyimi bırakıp gitmek düşüncesi beni korkutuyor.

bir tür hizmet sektörü diyeyim, restaurant gibi . henüz çok yeni, 2 ay olmadı

hmm yani tutup tutmayacagi belli değil
ayrıca meslek sahibi de değil o zaman
diyelim ki battı garanti is bulabilecek durumda değil
ve daha adamı hiç tanimiyorsunuz
olabilir diye düşündüğünüz durumlara göre değil de olan durumlara göre karar verin
bence sırf yaşınız 31 diye bunu yapmayın
çünkü bariz bu evlilik sizi aşağıya çekecek

Tesekkur ederim cok naziksin
31 yas dedigin nedir canim? Daha kimlerle tanisirsin. Ben kotu sartlara tamah edecegine mevcut kosullari koru derim. Kucuk yere gidersin yalniz kalir mutsuz olursun en onemlisi de o bana gore.

bir de aklıma neler geliyor. diyoru ki şimdi borcu da var ya, evlendiğimizde düğün takılarını satalım diyebilir mi acaba diyorum. satıp borcumuzun birazını kapatalım diyebilir büyük ihtimalle.

Ailesiylede dip dibe mi oturacaksınız? Gitmeyi düşündüğünüz yer çok mu uzak? Nasıl tanıştınız? Birbirimizi bu kadar kısa zaman olmasına hemde mesefelere rağmen tabıyabildiniz mi? Nasıl bu kadar eminsiniz iyi insan olduğunduğundan? Bu soruların cevaplarına göre yorum yapmak en doğrusu sanırım.

işte ben de kırsal gibi biyere gidicem öyle düşün. ve o borç dediğim bugün büyüksehirde ortalama bir ev parası

Şu anda nelere sahipsiniz bi sayalım mı beraber? Basit mantık bi +, - listesi yapalım.

-Ailenize
-Arkadaş çevrenize
-Kendi işinize, iş arkadaşlarınıza,
-Kendi paranıza
-Şehrinize (bakın insan yaşarken çok fark etmez bunu; bi şehirde nerede içilir, nerede yenir, nerede eglenilir hatta nerelerde hüzünlenilir bilmek sandıgınızdan önemlidir; o şehrin imkanlarının, anıların degeri kaybedildikten sonra anlasılır genelde)
-Huzura ve belirliliğe

Gördügünüz gibi az buz şeye sahip degilsiniz. Siz bi de buna ek olarak aşk, eş, aile ve çocuk istiyorsunuz ki o da son derece normal.

Ama işte buradaki anahtar kelime "ek olarak" Yani elinizdeki her şeyden vazgecip, onları verip yerine " aşk, eş, aile ve çocuk " almaya kalkarsanız büyük hata edersiniz. Zaten doğru adam da sizden kendisi için sizi siz yapanlardan, sahip olduklarınızdan vazgeçmenizi istemez.

Kendinize bi bakın mesela;
-Siz ondan işinden, ailesinden, çevresinden, şehrinden fedakarlık etmesini istememissiniz.
-Başı sonu görünmeyen borçlarını onunla taşıma fedakarlıgını göstereceksiniz.
-Gideceginiz sehirde kendi isinize, kendi cevrenize, kendi paranîza sahip olma imkanından da vazgecip onun yanında calısmayı kabul etmissiniz. (Mesela bu noktada farklı bi yaklasım gösterse adamı samimi bulabilirdimm)
-İyi bi anne adayısınız, dürüstsünüz, iyi bi eş olacaksınız.

Siz bunları yaparken o neye sahip, o ne yapmış sizin için? Sadece önceki hayalkırıklıklarınızın üzerine kötünün iyisi olarak karsınıza cıkıp gözünüzü boyamış. Son şansınızın o oldugunu, onunla biterse hayatınızın tekrar o abuk subuk tiplere istila edilecegini düsünüp panik yapıyorsunuz.

Kisisel tavsiyem adamı bırakıp gidin demiyorum tabi ki ama asla aceleye getirmeyin evliligi. Ve eger şartların bu sekilde olacagı kesinse, adam da sizin icin fedakarlık yapmaya baslamayacaksa, ortada bulusulmayacaksa da hep siz gidecekseniz ben olsam o yoldan dönerdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…