Yani sizin gönlünüz yokmus gibi zaten.
Ben kendi secimimi yaptim ve herseyimi birakip esimin yanina geldim(almanya) . Ve saydiklarinizdan cok daha fazla olumsuzluk ve de kayiplarim oldu ve var. Cok ama cok sey geride biraktim. Ama hic düsünmedim.
Esimle mutluyum, zor olan bir hayatim olsa da. Artilari oldugu gibi eksileri de cok.
Ve ben yalnizim. Türk arkadasim yok. sinemaya alisverise gidecek kimsem yok. Esim cok calisir ve vakit bulursak herseyi beraber yapariz. Yani siz kaybedeceklerinizden cok cekiniyorsunuz. Böyle bir durumda muhtemelen mutsuz olma ihtimaliniz de var. Ben pisman olmadim. Olmam da. Bu da böyleymis diyip sineye cekiyorum. Hastayim ne zamandir yardim edenim yok, zor zamanlar geciririyorum. Hep umutla. Hep herseyin daha güzel olacagina inaniyorum. Ben yuvami kurdum ve bunu istiyordum zaten. Okumus oldugum üniversite sahip oldugum arkadaslarim inan herseyim yok olmus gibi. Ikinci cocuguma hamileyim. Zor zamanlardan gectim, geciyorum. Ama bunu ben istedim. Bu yüzden pisman degilim. Kendimden örnek verdim size. Kafa yapisi cok önemli. Hangisi agir basarsa onu yapin. Ama bu süpheniz bile yeterli geldi bana. Bekleyin icinize sinmediyse. Dogru alinmis mantikli kararlardan daha az zarar gelir.
Ovv o halde büyük bir kumar var ortada. Ama hayatın var işin ucunda.
Bir de çalışmayacaksan, kocandan para isteyebilecek misin? Yani ben isteyemem sanırım.
Valla korkutmak istemem ama, filmlerde falan bu tür evliliklerin sonu hep kadının depresyona girmesiyle sonuçlanıyor. Başta aşk sarhoşluğu, heves vs. derken fark edilmiyor herhalde. Sonra bir bakıyorsun ki evde yalnızsın. Kocan geliyor toplasan 2-3 saat yüzünü görüyorsun, sonra uyuyorsunuz. Sabah 1 saat yüzünü görüyorsun yine.
Ne bileyim ya ben böyle bir hayat istemezdim.
işle ilgili. işyeriyle ilgili kredi çekmiş.borç ne borcuymus
ne desem bilemedim.. inşallah hep mutlu olursunuz. siz, ben bu hayatı seçtim ve pişman değilim diyosunuz. ama ben işte bunu diyememekten korkuyorum.
işle ilgili. işyeriyle ilgili kredi çekmiş.
Doğma büyüme İstanbulluyum . Bir dönem Antalya da yalnız yaşadım . Okul ve iş hayatım hep oldu . Rahatlık = ? Tam karşılığı nedir kişiye göre değişir ama ben rahat yaşadım diyebilirim .
O karşımıza çıkan b...n adamlar hep oldu .
26 yaşında eşimle tanıştım .
İkimizin hayatı arasındaki fark , iki resim arasındaki 7 farkın 70 katı idi .
Öyle iyi eş , bundan iyi aile babası olur diye de evlenmedim . Tabiri caizse it gibi sevdim :)
Evlendik . Onun memleketine yerleştik . Küçük bir ilçe burası . Hayatımda irili ufaklı yerinden oynayan taşlar oldu , keza onun da .
12 sene oldu .
Mutluyum , evet . Hala rahat mıyım , evet .
Hayatta bazen tüm dengelerimiz değişebilir . İş ki buna değer mi aldığımız risk onu hesaplamak mesele .
bir tür hizmet sektörü diyeyim, restaurant gibi . henüz çok yeni, 2 ay olmadıişi ne peki market vs.tarzı mi yoksa meslek sahibi olmayı gerektiren bir us mi
bir de ne kadar tanıyorsunuz
ne güzel, iyi örnekler de varbende öyle gözü kara bir sevgi yok şuan. belki de çok yeni herşey, ondandır. ama gözüm kara sevsem bile hep mantığım devrede olurdu sanırım. off bilemiyorum nedense çok mutsuz olacağımı ve bu hayatımı özleyeceğimi düşünüyorum kendi param bile olmayacak. esela şuan asgari ücretli bir işte çalışıyorum ama kendime güvenim geliyor, ufacık da olsa paramı kazanıyru diyorum. ilerde bişey almak istesem bunu isteyememekten korkuyorum.
neden kadın olarak sen yer ve düzen değiştirmek zorundasın senin burada işin çevren yok mu bir tek erkeğe has şeyler mi bunlar?
şu evlenildi diye kadını başka yere gitmeye zorlama hadisesini anlamıyorum.. bizler de bireyiz hanımlar kadın olarak bizim de yaşamımız işimiz var. anlayın artık.
bir tür hizmet sektörü diyeyim, restaurant gibi . henüz çok yeni, 2 ay olmadı
Tesekkur ederim cok naziksin
31 yas dedigin nedir canim? Daha kimlerle tanisirsin. Ben kotu sartlara tamah edecegine mevcut kosullari koru derim. Kucuk yere gidersin yalniz kalir mutsuz olursun en onemlisi de o bana gore.
işte ben de kırsal gibi biyere gidicem öyle düşün. ve o borç dediğim bugün büyüksehirde ortalama bir ev parasıBorcu olan bir insanla evlenmezdim ben olsam. 2 senede 150.000i aşkın borç odedik mesela biz. Kazandığının gitmesi çok kotu insanı mutsuz ediyor, baya depresyona sokmuştu bu beni. Küçük bir yere de yerlesmezdim mesela İzmir de yaşıyorum yine kucuk ama denizi, gezilecek ilçeleri, rahat tatil imkanı, doğal bir güzelliği var. Kırsala gitmezdim. Aşık olmadan ne bileyim sadece hoslanti ile de evlenmezdim, evlilik zor sevmezsin her şeyi gözüne batabilir.
Şu anda nelere sahipsiniz bi sayalım mı beraber? Basit mantık bi +, - listesi yapalım.arkadaşlar benim sormak istediğim şey şu; bekarsınız, ailenizle yaşıyorsunuz, iyi kötü bir işiniz var çalışıyorsunuz, ufak ufak da olsa istediğiniz şeyleri alabiliyorsunuz, nispeten huzurlu ve rutin bir hayatınız var. bir yandan da aile kurmayı çocuk sahibi olmayı ve kendinize ait bir düzeniniz olsun istiyorsunuz. ama karşınıza hep abuk sabuk insanlar çıkmış, hep hayalkırıklığı yaşamışsınız. sonra karşınıza biri çıkıyor, karakteri düzgün, ortak zevklerinizin olduğu, sizi anlayacağını düşündüğünüz, birlikte bir hayatı paylaşabileceğine inandığınız biri. o da sizinle aynı düşüncelerde.
ama onunla evlendiğiniz taktirde şuanda yaşadığınız yerden çok daha küçük ve hiçbir tanıdığınızın olmadığı ve imkanların çok kısıtlı olduğu bir şehre gelin gideceksiniz. bu kişi kendi işinde çalışıyor ve siz de ona o işyerinde yardım edeceksiniz, kendinize ait bir maaşınız ve zamanınız olmayacak. çok bunalınca çıkıp görüşebileceğiniz kimseniz olmayacak. çıkıp bir sinemaya bir alışverişe bile gidemeyeceksiniz belki tek başınıza. belki onunla bile kırk yılda bir gideceksiniz çünkü tabiri caizse bütün zamanını işyerinde yoğun çalışarak geçiren birisi. insanlarla fazla sosyal olması gereken bir işi var siz kıskanç birisiniz de.ve şunu da ekleyeyim, o işi açmak için yüklü miktarda borçlandığını da baştan biliyorsunuz ve borçların ne zaman biteceği de belli değil.
şimdi böyle bir durumda bu insanla evlenmeyi düşünür müydünüz? tüm bu koşullara rağmen bu adamla ( ondan hoşlanıyorsunuz da)sırf karakteri düzgün diye iyi bir aile babası olabileceğini düşünerek evlenir miydiniz? kendinizi bu ufacık kısıtlı hayata hapseder miydiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?