• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik ile ilgili bazı endişelerim var =(

yazmak ne kadar da kolay ve güzel geliyor :1:
canım sen bunları yap bide üstüne şöyle hüpürdete hüpürdete kahveni iç olur mu:68:
şaka bir yana da, valla tatlım sen şimdiden bunları düşünüyorsan kesinlikle çok titiz bir bayan olursun...
maşallah sana :nazar:
bu yazdıkların yeterde artar bile...
mantık aldığın şeyi yerine koymak ve pis olan şeyi yıkayıp hemen ütülemek olursa hiç yorulmadan rahatlıkla yaparsın bunları...

sen şuan evlenmeden sorumluluğun farkındasın, bence olur senden ,çoğu genç kızımız yemek yapamamada ,övünüyor ne dlye evleniyorlar yemek yok,temizlik yok, kahvaltı hazırlama yok aşkta zaten hemen bitlyor böyle kızlar evlenmesin ,sanıyorlar makyajla adamın midesi doyacak bence sen doğru yoldasın fedakarlık yapmak istemeyen bence eclenmesin anasının evinde kalsın

O eskidenmis canim evlenince kadin temizlik, yemek vs den sorumludur, erkek para kazanmaktan. Simdi isler yavas yavas degisiyor. Bizim boyle komsu kizlari vardi, dantel yaparlar temizlik yemek vs ile ugrasirlardi, bizler okuduk. Simdi facebooktan biz gezdigimiz yerleri paylasiyoruz onlar hala igneoyalalarini :9:

Valla hic canimi yoramam, begenmeyen iste kapi iste sapi, kendine geysa bulsun

Zaten erkeklerin buzdolabinin arkasina, tavanin boyasina, camin kirine baktigi gorulmemis bir olay. Ama bunlari yaparken yipranan goruntumuze hemen dikkat ederler. O yuzden kendine azami, eve asgari zaman ayirmak en mantiklisi :34:

sen şuan evlenmeden sorumluluğun farkındasın, bence olur senden ,çoğu genç kızımız yemek yapamamada ,övünüyor ne dlye evleniyorlar yemek yok,temizlik yok, kahvaltı hazırlama yok aşkta zaten hemen bitlyor böyle kızlar evlenmesin ,sanıyorlar makyajla adamın midesi doyacak bence sen doğru yoldasın fedakarlık yapmak istemeyen bence eclenmesin anasının evinde kalsın

bence de doğru yolda okuluma devam edeyim iş bulayım kimseye muhtaç olmayayım diye düşüneceğine temizlikte eksiklerim var mı diye düşünüyor

hayatta bundan ibaret zaten kocayı mutlu etme yolları

Tüm yorumlar için teşekkür ederim ve bir kaç şey söylemek istiyorum okuyorum şu an tabiki çalışmayı düşünüyorum yani sizin sandığımız gibi ömrümü evin içinde temizlikle geçirme gibi bi niyetim yok tabiki kendime ve eşime de vakit ayıracağım evlilik deyince de aklıma sadece temizlik gelmiyor bu yazıdan nasıl bunu çıkardınız anlayamadım etrafımda çok titiz insanlar var erkek arkadaşımın annesi aşırı titiz bir kadın mesela ilerde temzliği ihmal edersem yapılması gereken önemli şeyleri unutursam diye korktum ve temizlik bence bu şekilde yapılır doğru mu bi eksiğim varr mı diye sizinle paylaşmak istdim tabiki esnemeler olucak yılda 2 kez badana olmuycak 2 yılda bir belki camlarda her hafta silinmez eğer temizse kirlenmemişse bir sonraki haftaya bırakılır ne bileyim ütüler birikir yapamadığın olur ben sadece aşağı yukarı bu şekilde bir düzen yeterli mi diye sordum kalkıpta illa bugün bu yapılaccak yapılmadan dışarı çıkmam tarzında bir insan olmayı bende asla istemem...

Duygu Asena'nin bahsettigi, kocasinin elinden tutup mutlulukla "Onun donlarini artik ben yikayacagim" diyen kiz geldi aklima :9: Yas 20, dusunceler koca, temizlik vs

Yas 20 olunca ne oluyo tek düşündüğüm şeyin bu olduğunu sanıyosanız yanılıyorsunuz ben okulumu ve ilerideki işimi de düşünüyorum ne yani bunları düşünmeyip ilerde temizlikten düzenden yemekten bi haber mi olalım ?

canım benim neden milletin ne düşüneceğini kendine dert ediyorsun ki?
millet bu,el...Türk adetlerine göre onlar her zaman konuşur =))
elalem ne der?/ millet görürse ayıp olur/ hep milleti kınardım/milletin çocuğu şöyle böyle...
bi konuda ağızlarını kapatsan başka konuda konuşurlar
o yüzden atmaya çalış bu düşünceleri...
bu arada ukalalık olarak anlama lütfen,bende de vardı ordan biliyorum.Sende anksiyite bozukluğu var gibi..Bence bi gün mhrs'den randevu al da bi psikiyatrla konuş.İnan tedavi sonrasında daha mutlu bi insan olacaksın...

ayrıca ev yahu bu.Dağılacak da toparlanacak da...Temizlik robotu değilsiniz ya,niye ömrünüzü evi temizlemeye adayasınız???
Otelde housekeeping değilsiniz ya periyodik olarak aynı temizlikleri yapmak zorunda olasınız.Ev gözünüze pis göründüğünde temizlersiniz..hatta verirsiniz eşinizin eline de bi vileda beraber oynaşa oynaşa temizlersiniz evinizi:)
Herşey temizlik demek değildir,iyi eş demek de titiz eş demek değildir.
daha önemli şeyler olduğunu düşünüyorum ben evlilikte.
Yani ben erkek olsam hergün temiz bi eve girmekten ziyade hergün güleryüzüyle kapıyı açan,neşesiyle yorgunluumu alan,öpmeden evden çıkmayan,cilveli,hesap kitaptan anlayan,dert dinleyen,akıl danışabileceğim,siyasi konularda tartışabileceğim,şefkatli,şehvetli...ne bileyim bu tarz şeyler ararım öncelikle.Ev temizmiş,kirliymiş...amaaaan hangi erkek anlar ki böyle şeylerden,etraf dağınık olmasın yeter.
Bence gençliğinizi yaşayın,kendinizi geliştirecek şeyler bulun,gezin tozun
annenizin gün muhabbetlerinden de uzak durun ^^

Temizliği önemsediğim kadar yanında diğer yazdığınız şeyleri de önemsiyorum tabiki ilk önce eşler arasındaki ilişki önemli gezip tozmak kendini geliştirmek bunlar olucak ama temizlikte ihmal edilmemeli...

Böyle yaparsan ancak eşini evden soğutursun. Hiçbir erkek böyle temizlik hastası gibi davranan bir kadını istemez.

Bu temizlik hastalığı değil ben her gün cam silen günde iki kez banyo ovan insanlar duydum bu sadece titizlik haftada 2 gün yapılan temizliğin neresi hastalık ayrıca erkekler temiz bi evden neden soğusun bence tam aksine dağınık ve pis bir evden soğur...

Kolay gelsin canım bu kadar şeyi alt edip bide eşinle ilgilenip hele bide çocuklrla başa çıkabiliyosn pess derim:52: ama bencede bu takıntından kurtulmaya çalış bu kadar temizliğe emin ol madalya takmayacaklar sana insanoğlu kusur bulmada ustadır,erkeklerde evi b..k :17: ötürmediği takdirde biraz düzen vs.yeter onlara,emin ol eşin aman benim hanım ne kadar titiz şöyle temiz böyle düzenli diye övünmek yerine onunla paylaştığın her saniyenin önemini hissedecek..eğer bunları aşmazsan evlendiğinde ilk açacağın konulardan biri eşim bana karşı ilgisiz vs gibi bişi olur gibi geldi bana..
Biz seni kırmaya çalışmıyoruz emin ol düzelmen için yazıyoruz bunları hayat ev evlilik senin maddelediğin şeyler değil..:19:

Teşekkür ederim yorumunuz için ama ben zaten evliliği maddelemedim sadece evlilik te olması gereken temizliği maddeledim evlilik farklı tabiki akşam olduğunda eşimle sohbet edip onunla ilgilenmek yerini temizlik yapmayacağım benim amacım ona huzurlu mutlu bir yuva vermek

ayy ya bıde cocuk olursa dusunsenıze sız toplucaksınız o dagıtıcak dökücek kirleticek napıcaksınız o zaman :) şaka bir yanada yani bunları düşünmek için cok erken bu yasta bu kadar detay dusundugune göre senden 4 4 lük ev hanımı olur ilerde takma kafana.

Evlilik diyince aklına sadece temizlik geliyor ve tüm bunları sadece kendin yapmayı planlıyorsun.

Evlendikten sonra da ah keşke eşimi de iş yapmaya alıştırsaydım der vahlanırsın.

Her işi sen yapma benden söylemesi :)

Tebrik ediyorum sizi bu konudan bu sonuca nasıl vardınız anlamak mümkün değil EVLİLİK DEYİNCE AKLINA SADECE TEMİZLİK GELİYOR ben böyle bişey yazmadım ve ben zaten eşim yapmak istesede ona iş yaptırmam o sadece benim temizlediğim yerleri dikkatli kullansın yeter sizce temizlik konusunda bu kadar kapsamlı düşünen bi insan evlilik = temizlik diye düşüne bilir mi ?

Back
X