• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik ile ilgili bazı endişelerim var =(

Abartıyorsunuz,hem de fazlasıyla...:ssz::ssz:

''Erkekler temiz bir evden ziyade temiz bir eş ister,hatta sadece eş ister.'':23::1::1:

Annem 23 yıllık ev hanımıdır ve evimiz çok da temizdir ama bu kadar da paralamayız kendimizi.:21::37:

Ne alaka Allah aşkına ? Konu sahibi 20 yaşında,daha okulu bitmemiş,mesleği yok,siz de ne güzel akıl veriyorsunuz.:24::24:

Önce meslek,önce iş...:45:

Kimse ne açlıktan ölüyor,ne de pislikten boğuluyor.:34:

Abarttığımı düşünmüyorum meslek ve iş tabi ki öncelikli ben ilerisi için açtım konuyu

Hiç evişi bilmeden ve hiçbir temizlik programı oluşturmadan evlendim.
Merak etme,hepsi zamanla oluyor.Evine,eşyana göre bir rutin oluşturuyorsun.
Kendini şimdiden şartlayıp gözünü korkutma bence.

Öncelikle herkese merhaba...
Ben 20 yaşındayım 2 yıl sonra evlenmeyi düşünüyorum ama ev düzeni ve temizlik konusunda endişelerim var. Çok düzenli ve titiz bir insanım bu konuda çok takıntılıyım ilerde biri arkamdan pasaklı pis evini çeviremiyor der diye çok korkuyorum düşünmekten uykularım kaçtı. Temizlikle ilgili düşündüğüm şeyleri sizinle paylaşmak istiyorum yılda 2 kez büyük temizlik yapılır yaz ve kış aylarına girerken halılar yıkamaya verilir , perdeler yıkanıp ütülenir , koltuklar silinir , badana yapılır , örtüler yıkanır ütülenir , yazlıklar kışlıklar değiştirilir ve her yer dip köşe güzelce temizlenir. Rutin olarakta haftada iki kez temizlik yapılır birincisinde camlar silinir , dolaplar düzenlenir , süpürge yapılır , toz alınır, yerler silinir. İkincisinde de çok derine inmeden süpürülür ve toz alınır tuvalet banyo 2 günde bir çamaşır suyuyla ovulur. Evi düzenli kullanırsam aldığımı aldığım yere koyarsam çok dağılmayacağını ve temizlik yaparken çok zorlanmayacağımı düşünüyorum bazı gözüme çarpan şeyleri büyük temizliği beklemeden yaparım mesela fırını çeker arkasını silerim gözüme batarsa perdeyi yıkarım . Ütü konusunda da her yıkadığım çamaşırı ütülemeden asla yerleştirmem böylece tüm kıyafetler hep ütülü olur. Okuyan herkese teşekkür ederim atladığım unuttuğum bişey var mı sizce bunları yaparsam düzenli temiz bir ev hanımı olabilir miyim ?

heheh aklıma 8 sene öncesi geldi, ben de böyle planlamıştım :37: şimdi; "amaan nasılsa misafir gelmeyecek çamaşırlar salonda kurusun", "amaaan nasıl olsa yabancı yok perdeler bu ay da kalsın", "çocuklar uyudu bir kaç saat ipodla mı takılsam- ütü mü yapsam (ipodla takıldı)", "hayatım, yemeği hazırlarken sende makinayı boşaltır mısın" ile geçiriyorum günlerimi.. dünyaya temizlik robotu olarak gelmedim, kimse de dağınıklıktan ölmüyor.. sonuç olarak kendime, aileme ayıracağım saati çamaşır suyuyla geçirmemeye karar verdim :34: plan yapmayın hayat spontane olarak öğretiyor ne yapıp ne yapmayacağınızı :34:

temiz olmaktan çok düzenli olursanız temizlik konusunda sıkıntı yaşamazsınız. etrafta çok gereksiz kalabalık eşya olunca yapılan temizlik pek belli olmuyo. fazla gereksiz eşyalarla evini doldurmazsan düzenli olman kolaylaşır düzenli olursan temizlik yapman kolaylaşır :)

yani siz de yılda 2 kere badana yapıyor 2 günde bir banyo tuvalet ovuyor haftada bir cam siliyor,dolaplarınızı düzeltiyorsunuz öylemi?
bizde bir anormallik var o zaman
tebrik ediyorum:)):42:

Yılda 2 kere badana yapmıyoruz.
Ama camlar her hafta silinir.
Çünkü evimizin yanında inşaat olduğu için çok tozlanıyor.
Tuvalet lavabonun 2 günde ovulması çok olağan.
Çünkü en çok bakterinin mikrobun olduğu yerler orası.
Dolaplar dağılmışsa her gün düzenlerim.
Durduk yere bütün dolapları indirip baştan aşağı düzenlemem.
Valla herkes niye bu kadar şaşırdı bende onu anlamadım.
Bunları yapınca insan çökmez.
Aksine hareketli bir yaşam olduğu için spor yerine de geçiyor.
O zaman spor yapanlar da 40 yaşına gelince çöker mi dememiz lazım?
Ayrıca insanın eli hızlıysa bunlar 2 saat içinde olacak şeyler.
Kız her gün cam silerim, her hafta badana yaparız dememiş ki.
Burdaki yorumların çoğu abartı bence.
:34:

ışten eve gelınce öyle bır yamuluyorum kı
bırak evı temızlemeyı bazen üstümü çıkarmak bıle gelmıyor ıçımden.
Ama evım temızdır bana göre, şımdıye kadar kımse arkamdan pıs pasaklı vs demedı
şuan oturduğum evın camlarını en son geçen sene temmuz ayında eve taşınırken sıldım,
hala dışarısı görünüyor demek kı temızlememe gerek yok :9:

ama süpürmek, sılmek toz almak vs bunlar 3-4 günde bır yaptığım şeyler
bazı zamanlar oluyor evı 1 hafta süpürmüyorum
yanlız yaşıyorum, çalışmaktan evde oturmaya fırsat kalmıyor kı ne zaman pıslensın :32:

Sen bu yazdıklarını hem çalışıp hem de uygularsan ılerde
ne dıyeyım
Kolay gelsın :ssz:

bence sen şimdiden bunları düşünme şu anın tadını çıkart evlenince hepsi düzene girer istedikten sonra...
okuyormuşsun ,çalışma hayatın da olur umarım o zaman daha düzenli olabiliyor insan ,
temizliği birilerine yaranma olarak düşünme eşin ve çevreye karşı...
yoksa ağır bir iş olur...insan önce kendi huzuru ve sağlığı için düzenli ve temiz olmalı pis bir yerde yaşamak bana göre
işkence...

Teşekkür ederim yorumunuz için ama ben zaten evliliği maddelemedim sadece evlilik te olması gereken temizliği maddeledim evlilik farklı tabiki akşam olduğunda eşimle sohbet edip onunla ilgilenmek yerini temizlik yapmayacağım benim amacım ona huzurlu mutlu bir yuva vermek
Haklısınız..doğru bir istek işaallah mutlu yuvanıza kavuşursunuz
etrafımda aynı sizin bahsettiğiniz türden temizlik yapanlar var ,tüm muhabbetleri temizlik ,aman evi kırkladım ,vs. vs. bi saatten sonra temizlik muhabbetinden başka bişi kalmıo çünkü o kadar sık ve özveriyle tekrarlanan durum hayatta önemli bir yer alıyor ve eşlerininde bayıldığını söyleyemem bu duruma..
tabi siz daha doğrusunu bilirsiniz bu benim fikrim kabul edip etmemekse sizin seçiminiz

mutlaka düşünülürde bukadar abartmayada luzum yok bence böyle liste güzel yapıyor ınsan onu yapçam bunuyapçamda

evlenınce bulaşıkları yıkasam bıde yemek yapsam yeter deyip kapatıyorsun gunu

Sadece bu konuda değil hayatımın her alanında ders çalışmaktan tut aklınıza gelebilecek herşeyim planlıdır benim ve evlendiğimde bulaşık yıkayıp yemek yapıp bırakacağımı sanmıyorum

temiz olmaktan çok düzenli olursanız temizlik konusunda sıkıntı yaşamazsınız. etrafta çok gereksiz kalabalık eşya olunca yapılan temizlik pek belli olmuyo. fazla gereksiz eşyalarla evini doldurmazsan düzenli olman kolaylaşır düzenli olursan temizlik yapman kolaylaşır :)

Size katılıyorum aynen bu şekilde yapıcam zaten =)

Haklısınız..doğru bir istek işaallah mutlu yuvanıza kavuşursunuz
etrafımda aynı sizin bahsettiğiniz türden temizlik yapanlar var ,tüm muhabbetleri temizlik ,aman evi kırkladım ,vs. vs. bi saatten sonra temizlik muhabbetinden başka bişi kalmıo çünkü o kadar sık ve özveriyle tekrarlanan durum hayatta önemli bir yer alıyor ve eşlerininde bayıldığını söyleyemem bu duruma..
tabi siz daha doğrusunu bilirsiniz bu benim fikrim kabul edip etmemekse sizin seçiminiz

İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim benim erkek arkadaşım da düzenli ve çok titiz bir ortamda büyümüş ve onu tanıdıysam bu düzenden asla rahatsız olmaz aksine hoşuna gider

O eskidenmis
canim evlenince kadin temizlik, yemek vs den sorumludur, erkek para
kazanmaktan. Simdi isler yavas yavas degisiyor. Bizim boyle komsu
kizlari vardi, dantel yaparlar temizlik yemek vs ile ugrasirlardi,
bizler okuduk. Simdi facebooktan biz gezdigimiz yerleri paylasiyoruz
onlar hala igneoyalalarini :9:

Valla hic canimi yoramam, begenmeyen iste kapi iste sapi, kendine geysa
bulsun
bende keşke şu iğne oyayıda bilsem , sanat sonuçta bilmek iyidir, ben el işleriyle uğrakana saygım sonsuz, yemek bilmenin ve yapmanın ne zararı dokunur ki lnsana , bu kanser neden arttı , hazır gıdadan kadınlar doğal ürünlerle
yemek pişirmesi blr artıdır kendilerlne, ayrıca derli toplu ve teniz olmanın kimseye zarar gelmemiştlr abartılmadığı sürece

Biraz abartmışsın sende benim canım pektir Allah güç versin yaparım illa da pahalı temizlik ürünleri almama gerek yok işimi de kocam evde yokken yaparım olur biter ve senin dediğin gibi olsa hasteneler tıklım tıklım 40 yaş üstü kadın dolu olurdu çünkü herkes yapıyor bunları ayrıca bitlenmeyecek kokmayacak kadar yap yeter ne ya pisliktenmi ölelim valla senin için rahat edecekse sen öyle yap kendi süsüne bakıp her yeri gezen ama evini bişey götüren kadınlardan olmak istemem...

senın kadar abarttıgımı düşünmüyorum..
soylediklerine dayanarak oldukca içten ve seni düşünerek bişeyler yazmaya çalıştım,bir dövmediğin kalmış..
ben zaten bir hastanede çalışıyorum ve evet hem burdan hem kendı annemden hem de cevremden bılıyorum kadınların ıleri yaşlarda yaşadıklarını...
madem herşeyi çok biliyosun Allah işini rast getirsin...

genelde evlenecek kişilerin kaygısı düğün hazırlıkları ev hazırlıkları aileleri vs. olur ama seninki biraz farklıymış.M.etme su akar yolunu bulur bukadar sıkma kendini :45:

senın kadar abarttıgımı düşünmüyorum..
soylediklerine dayanarak oldukca içten ve seni düşünerek bişeyler yazmaya çalıştım,bir dövmediğin kalmış..
ben zaten bir hastanede çalışıyorum ve evet hem burdan hem kendı annemden hem de cevremden bılıyorum kadınların ıleri yaşlarda yaşadıklarını...
madem herşeyi çok biliyosun Allah işini rast getirsin...

Ben senin abarttığını düşünüyorum ama buna ne can ne koca ne para dayanır yazmışsın...

Benim çevremdeki tanıdığım 40 yaş üstü bayanlar bundan daha fazlasını yapıyor ama sapasağlamlar maşallah...

Ayrıca herşeyi çok iyi biliyorum demedim o nerden çıktı sadece konu hakkında düşüncelerimi yazdım Allah hepimizin işini rast getirsin...

genelde evlenecek kişilerin kaygısı düğün hazırlıkları ev hazırlıkları aileleri vs. olur ama seninki biraz farklıymış.M.etme su akar yolunu bulur bukadar sıkma kendini :45:

Yoo benimki farklı filan değil o saydıklarınız da var tabi ki düğün hazırlıkları aileler...

Ama sadece ilave olarak bunu da düşündüm niye bu kadar yanlış anlaşıldım acaba

En sevmediğim şey titizliktir birde elalemin ne diyeceği.. Asla umursamam. Benim temizlik günüm yoktur kafama ne zaman eserse o zmn yaparım :D kasmaya gerek yok o evin içinde huzurlu ve mutlu olunsun gerisi önemsiz :)

bende keşke şu iğne oyayıda bilsem , sanat sonuçta bilmek iyidir, ben el işleriyle uğrakana saygım sonsuz, yemek bilmenin ve yapmanın ne zararı dokunur ki lnsana , bu kanser neden arttı , hazır gıdadan kadınlar doğal ürünlerle
yemek pişirmesi blr artıdır kendilerlne, ayrıca derli toplu ve teniz olmanın kimseye zarar gelmemiştlr abartılmadığı sürece

Para kazanirsan hepsi olur ineoyasi da olur, beyaz is de olur, alasini alirsin. Derli toplu temiz olmaya gelince, Istanbul'da yasayan calisan bir kadin evine genellikle evine asgari 7 de ulasir. Yemek, bulasik. ertesi gunun utusu, dinlenme derken zaten yatma vakti gelir. Haftasonu da camasir yikama, ortalik supurme, alisveris bir gune ayrilir, bir gun de dinlenilir. Hele ben cocuksuzum, cocuklu olani dusunemiyorum. 100 kisiden 99u bu topikte biyikalti gulup tabi tabi diyorsa konu sahibine, bir nedeni var yani.

Benim dusunceme gore genclikte yemek, temizlik, igneoyasi/dantel vs ile zaman oldurmek hele bunlarla ovunmek titizim vs diye komik. Is guc edindikten sonra kazandigin parayla alasini alirsin, yaptirirsin. Ha sen Bogazicinde okumus, Amerika'da doktora yapmissindir, ayni zamanda haftada iki kez cam siliyor, cesit cesit igneoyasi vs yapiosundur o zaman saygi duyarim :42: Ama boyle bir insanla da tanismadim.

Konu sahibinin bahsettiklerini calisan bir kadina uygulayalim. Kadinimiz 7'de eve geliyor. Ust cikarma, makyaj silinmesi vs. 20 dk. Saat oldu 7.20. Yemeklerin yapilmasi (ki burada fasulyeyi falan hazirlayip buzluga aiyoruz haftasonlari), bir yemek bir pilav bir salatanin yapilmasi sofranin kurulmasina 30 dakika verdim. Saat 7.50. Ev ahalisi yemege oturdu, sohbet yemek 20 dakika. Ki genelde aksam yemegi 20 dakika da yenmez hadi yendi, saat oldu 8.10. Sofranin ve ortaligin toplanmasi+bulasiklari pis pis koyacak degiliz bulasikmakinesine sudan gecirilip makinaya yerlesmesi 20 dk. Saat 8.30. Ertesi gunku kiyafetlerin cikmasi, kocisinki dahil utulenmesi 15 dk. Saat oldu 8.45 EVET KIZLAR 2 GUNDE BIR OVULMASI GEREKEN BANYOYA GIRIYORUZ SIMDI :9: Tuvalet ve banyonun camasir suyuyla ovulmasi 15 dakika (banyo kucuk :51:) Saat oldu 9:00. E bu kadar isten sonra pis pis mi gidicez yarin ise hadi dusa. Dus+Saca fon 20 dak. Saat 9.20. Eh yarin sabah kocayi kahvaltiya simit sarayina yollayacak degiliz, servis 7.30 da kalkiyor, bir omlet, bir cay icin 6.30 da kalkip kahvalti hazirliycaz. Bu nedenle 10.30 gibi siziyoruz, 1 saatte kocayla ve coluk cocukla vakit gecirme

Bir film izleyeyim, bir haberlere bakayim maalesef olmuyor olamiyor. Ha su haftada iki gun yapilan temizlik olayina gelirsek ctsi pazar arka arkaya yapilmaz bu iki temizlik o zaman hafta ici bir de toz+supurme isini sikistirmamiz lazim. Yemekten sonra yani 8.30 gbi evi supurmeye basliycaz :52::52:

Calisan kadin canina susamadiysa bu kadar seyle ugrasmaz cunku vakti yoktur, ya temizlikciye yaptirir, ya kocayla isi bolusur ya da oldugu kadar olmadigi kader felsefesini benimser.

Back
X