Evlilik ilgili sorun

Çok acayip... kelimeler, cümleler hepsi çok kötü. Anlatamıyor derdini. Arkadaşım tüm yorumları okudum ve gram bir şey anlamadım.Eğer Türksen Bence okumayı yazmayı öğren, kendini ifade etmeyi öğren. Konuşmayı öğren. Hangi devirdeyiz. Neymiş kocası Kürtmüş. Bunu şak diye anladım. “Kocam Kürt “. Hele bi otur konuş, sohbet et, akşam geldiğinde gününün nasıl geçtiğini sor. Kadın dediğinin tek olayı yatak değil. Doğurmak değil. A a a... sinirlendim gece gece

Ayyyy, 2 ay gibi kısa bir süre Adanalı bir Komşum vardı. Evet Türkçen o yüzden kötü. Daha iyi Anlamaya başladım seni.

Arkadaşım önce derdini tam anlat lütfen.

Doğru kelimelerle.

Kocana anlat.

Konuş onunla.

Her gün.

En az 1 saat .

Bak o zaman her şey değişecek.

Sonunda bi şehir ismi yazmış ama neden eksiltili cümleleri kelimeleri var buna bi açıklık getirmiyor ısrarla. Bende aynen başından sonuna okudum "evet yabancıyım,aksanım kötü,Türkçem az ...." falan filan bişey yazmış olsun lütfen diye ama yok yok yok patladım vallahi sinirim bozuldu ben bişey anlamadım

7 ayda çocuk olmaması normal değil mi ya? Doktorlar bile 1 sene olmadan tedaviye başlamıyor.

Benim Adanalı arkadaşlarım gayet güzel konuşuyor .

Arkadaş Adanalı çıktı. Bir tane Komşum vardı, o dA tam konuşamıyordu. Konuyu yine anlamadım ama arkadaşın sorununu anladım. Konuşamıyor. Türkçesi yetersiz.

Benim Adanalı arkadaşlarım gayet güzel konuşuyor .
Benim üniversiteden öyle Adanalı arkadaşlarım var ki anlatamam. Türkçesi mükemmel. Eğitimi lisans doktora falan hepsi Harika derecelerle mezun oldular. İyi eğitimli ,saygılı ,kibar, vs...
Ben sadece arkadaşın konuşmasını komşuma benzettim.

Benim arkadaşlarımda hep üniversiteden ,tamam yöresel konuşuyorlar ama eksik kelimeli cümleli değil yani normal anlaşılır şekilde konuşurlardı.

Ben okula gitmedim çok normal bir durum

Ve 27 yaşındasın öyle mi. ah be ablacım, yapmayın şunu ya. Gitmedin mi göndermedi mi ailen bilemiyorum ama acilen bu durumu çözmelisin. Eşinin okur yazarlığı var mı peki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…