Çok ilginçsiniz gerçekten ben anlayamadımEşim ile konuşmuyorum
Karşıdaki normal bir insan değil de Siri’ymiş gibi.Çok ilginçsiniz gerçekten ben anlayamadım
Bi de bana özel mesaj atmış neyim ilginç diye ama cevaplamayı kapamış. Ben daha ilgincini görmedimKarşıdaki normal bir insan değil de Siri’ymiş gibi.
Ayyyy, 2 ay gibi kısa bir süre Adanalı bir Komşum vardı. Evet Türkçen o yüzden kötü. Daha iyi Anlamaya başladım seni.
Sonunda bi şehir ismi yazmış ama neden eksiltili cümleleri kelimeleri var buna bi açıklık getirmiyor ısrarla. Bende aynen başından sonuna okudum "evet yabancıyım,aksanım kötü,Türkçem az ...." falan filan bişey yazmış olsun lütfen diye ama yok yok yok patladım vallahi sinirim bozuldu ben bişey anlamadımÇok acayip... kelimeler, cümleler hepsi çok kötü. Anlatamıyor derdini. Arkadaşım tüm yorumları okudum ve gram bir şey anlamadım.Eğer Türksen Bence okumayı yazmayı öğren, kendini ifade etmeyi öğren. Konuşmayı öğren. Hangi devirdeyiz. Neymiş kocası Kürtmüş. Bunu şak diye anladım. “Kocam Kürt “. Hele bi otur konuş, sohbet et, akşam geldiğinde gününün nasıl geçtiğini sor. Kadın dediğinin tek olayı yatak değil. Doğurmak değil. A a a... sinirlendim gece gece
Benim Adanalı arkadaşlarım gayet güzel konuşuyor .Ayyyy, 2 ay gibi kısa bir süre Adanalı bir Komşum vardı. Evet Türkçen o yüzden kötü. Daha iyi Anlamaya başladım seni.
Arkadaşım önce derdini tam anlat lütfen.
Doğru kelimelerle.
Kocana anlat.
Konuş onunla.
Her gün.
En az 1 saat .
Bak o zaman her şey değişecek.
Arkadaş Adanalı çıktı. Bir tane Komşum vardı, o dA tam konuşamıyordu. Konuyu yine anlamadım ama arkadaşın sorununu anladım. Konuşamıyor. Türkçesi yetersiz.Sonunda bi şehir ismi yazmış ama neden eksiltili cümleleri kelimeleri var buna bi açıklık getirmiyor ısrarla. Bende aynen başından sonuna okudum "evet yabancıyım,aksanım kötü,Türkçem az ...." falan filan bişey yazmış olsun lütfen diye ama yok yok yok patladım vallahi sinirim bozuldu ben bişey anlamadım
Benim üniversiteden öyle Adanalı arkadaşlarım var ki anlatamam. Türkçesi mükemmel. Eğitimi lisans doktora falan hepsi Harika derecelerle mezun oldular. İyi eğitimli ,saygılı ,kibar, vs...Benim Adanalı arkadaşlarım gayet güzel konuşuyor .
Tamam ama kendi aralarında hangi dili kullanıyor ki Adanalılar ?Arkadaş Adanalı çıktı. Bir tane Komşum vardı, o dA tam konuşamıyordu. Konuyu yine anlamadım ama arkadaşın sorununu anladım. Konuşamıyor. Türkçesi yetersiz.
Arkadaş Adanalı çıktı. Bir tane Komşum vardı, o dA tam konuşamıyordu. Konuyu yine anlamadım ama arkadaşın sorununu anladım. Konuşamıyor. Türkçesi yetersiz.
Benim arkadaşlarımda hep üniversiteden ,tamam yöresel konuşuyorlar ama eksik kelimeli cümleli değil yani normal anlaşılır şekilde konuşurlardı.Benim üniversiteden öyle Adanalı arkadaşlarım var ki anlatamam. Türkçesi mükemmel. Eğitimi lisans doktora falan hepsi Harika derecelerle mezun oldular. İyi eğitimli ,saygılı ,kibar, vs...
Ben sadece arkadaşın konuşmasını komşuma benzettim.
Ben okula gitmedim çok normal bir durum
Arkadaş okula gitmemiş...Benim arkadaşlarımda hep üniversiteden ,tamam yöresel konuşuyorlar ama eksik kelimeli cümleli değil yani normal anlaşılır şekilde konuşurlardı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?