Aslında onların da aileleri sebep olmuş biraz inanması güç ama vermemişler kimseye , şimdi ailemde aynısını bana yapıyor ,görücü usulü evlenmek istemem ama bilmiyorum işteYok tercih yani teyzen ve halaların kendi hür iradesiyle evlenmemişler ama bunu sen yaşayacaksın diye bir durum söz konusu değil yarın karşına sevdiğim bi adam çıkar evlenirsin yada birileri çıkar ama bi türlü olmaz biraz nasip denilen bu olsa gerek evlenmezsin kesin kuralı yok bu işin hayırlısı
Buna inanmak istiyorum yoksa çabalamam lazım herhalde :)Kader...Insanin evleneceği kişi ana rahmine düşünce belli olur derler.
O zaman durum biraz karışık size kararlı olmak düşüyor karşında adam gibi emin olduğun biri varsa ben bu adamla evlenicem kesin kararliyim demek lazım sanırım yoksa gerçekten bazı ailelerde bu durum oluyorAslında onların da aileleri sebep olmuş biraz inanması güç ama vermemişler kimseye , şimdi ailemde aynısını bana yapıyor ,görücü usulü evlenmek istemem ama bilmiyorum işte
Aslında onların da aileleri sebep olmuş biraz inanması güç ama vermemişler kimseye , şimdi ailemde aynısını bana yapıyor ,görücü usulü evlenmek istemem ama bilmiyorum işte
Çok teşekkür ederim allah evladınızı bağışlasın ama sorun şu ki onlar sanki hiç evlenmeyecek mişim gibi davranıyor çıkan kısmetleri bile saklıyorlarGörücü usulü bile olsa size sormadan evlendirecek bir anne babanız yoktur heralde? Görücü usulü bile olsa kararı siz verirsiniz. Ama kalmadı artık böyle şeyler. Benim babam aşırı tutucudur ama ben eşimle arkadaşım vasıtasıyla tanıştım çok uzun sürmeden de evlilik kararı aldık gidip babama durumu açıklamıştım oda bana sen nasıl istersen hayırlısı olsun demişti. Evliyim ve bir oğlum var Allah’a şükür ki. Evlenirsiniz tabi ki öyle düşünmeyin. Bence Allah’ın takdirinin önüne hiç kimse geçemez. Allah karşınıza hayırlı bir eş bir insan çıkarsın.
Çok teşekkür ederim allah evladınızı bağışlasın ama sorun şu ki onlar sanki hiç evlenmeyecek mişim gibi davranıyor çıkan kısmetleri bile saklıyorlar
26 yaşındayımAllah razı olsun.
Çok enteresan. Yaşınız kaç Peki? Yani çok küçük olsanız anlicam da.
Çok teşekkür ederimSana çok hayırlı bir kısmet diliyorum.
Yaradan irade vermiş bizlerr. Yaşadığımız hayat ve seçimlerimiz doğrultusunda karşımıza yol ayrımları çıkar. Ve tercihlerimize göre o yollar şekillenir. Yani kaderimiz bize bağlı kılınmış. Evleneceğimiz kişi önceden yazılmıyo yani.
Küçük bi olay anlatayım size. Zamanında müşriklerden biri peygamberimizin yanına gidip onu rezil edeceğini söylemiş. Nasıl yapıcaksın bunu demişler. Eline bi elma almış " bu elma benim nasibim mi değil mi diye sorucam. Eğer nasibin derse yere atıcam nadibin değil derse ısırıp yiyicem rezil olucak" demiş. Peygamberimizin huzuruna geliyo ve sorusunu soruyo Peygamberimiz de " yersen nasibindir yemezsen nasibin değildir " diyor. Yani insanın kaderi kısmeti nasibi çabasına tercihlerine gibi gibi bağlı kılınmıştır.
Çok güzel bir hikayeYaradan irade vermiş bizlerr. Yaşadığımız hayat ve seçimlerimiz doğrultusunda karşımıza yol ayrımları çıkar. Ve tercihlerimize göre o yollar şekillenir. Yani kaderimiz bize bağlı kılınmış. Evleneceğimiz kişi önceden yazılmıyo yani.
Küçük bi olay anlatayım size. Zamanında müşriklerden biri peygamberimizin yanına gidip onu rezil edeceğini söylemiş. Nasıl yapıcaksın bunu demişler. Eline bi elma almış " bu elma benim nasibim mi değil mi diye sorucam. Eğer nasibin derse yere atıcam nadibin değil derse ısırıp yiyicem rezil olucak" demiş. Peygamberimizin huzuruna geliyo ve sorusunu soruyo Peygamberimiz de " yersen nasibindir yemezsen nasibin değildir " diyor. Yani insanın kaderi kısmeti nasibi çabasına tercihlerine gibi gibi bağlı kılınmıştır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?