Evlilik insanın elinde mi?

Ahuu14

Yarabbim büyüksün...
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2014
3.959
3.742
333
merhaba kk nün değerli hanımları , benim ateyzelerim ve halalarım evli değil 4 tanesi yani ,sorun şu ki ailemden sürekli alay konusu oluyorum sende evlenmezsin kesin diye ,açıkçası ben çok üzülüyorum onların durumuna, ve öyle olmak istemiyorum , evlilik insanın elinde olan bişey mi ,kader mi bu konu cidden can sıkıntısı oldu benim için

Yok tercih yani teyzen ve halaların kendi hür iradesiyle evlenmemişler ama bunu sen yaşayacaksın diye bir durum söz konusu değil yarın karşına sevdiğim bi adam çıkar evlenirsin yada birileri çıkar ama bi türlü olmaz biraz nasip denilen bu olsa gerek evlenmezsin kesin kuralı yok bu işin hayırlısı

Aslında onların da aileleri sebep olmuş biraz inanması güç ama vermemişler kimseye , şimdi ailemde aynısını bana yapıyor ,görücü usulü evlenmek istemem ama bilmiyorum işte

Aslında onların da aileleri sebep olmuş biraz inanması güç ama vermemişler kimseye , şimdi ailemde aynısını bana yapıyor ,görücü usulü evlenmek istemem ama bilmiyorum işte
O zaman durum biraz karışık size kararlı olmak düşüyor karşında adam gibi emin olduğun biri varsa ben bu adamla evlenicem kesin kararliyim demek lazım sanırım yoksa gerçekten bazı ailelerde bu durum oluyor

Teyzelerin ve halalarin evlenip bosanmis da olabilirdi.

Evliligin nasip oldugunu dusunuyorum.
Eger insanin anne babasi nasipse o zaman dolayli yoldan evlilik de nasip oluyor.

Derine dalmadan akisa birakmak lazim.

Her evlilik de mutlu sonuclanmiyor bosanmayla bitebiliyor veya cok sorunlar yasayip sevmeyip de evlilige devam edenler de var.

İnsanların belki de en büyük yanılgısı ve kibri bu olsa gerek. İpler çoğu zaman bizim elimizde sanıyoruz ve bu yüzden sürekli kaygılar ve korkularla boğuşuyoruz. Oysaki zaman ilerledikçe insan hayatın pek de öyle bir matematiği olmadığını anlıyor. Fakat bu demek değil ki çaba göstermeyeceğiz, böyle bir şey asla yok. Çaba herzaman olmalı çünkü çaba insana dayanma gücü verir, hayata anlam katar.

Halalarınız ve teyzeleriniz de elbette güzel evlilikler yapmak istemişlerdir fakat onların hayat yolu da bu şekilde gelişmiş. Açıkçası bunlar öyle sorgulanarak bir sonuca varılabilecek konular değil bence. O yüzden üzülmek ve kaygılanmak çok yersiz. Herkesin bir yolu var ve akışa güvenmek herzaman iyidir.

Görücü usulü bile olsa size sormadan evlendirecek bir anne babanız yoktur heralde? Görücü usulü bile olsa kararı siz verirsiniz. Ama kalmadı artık böyle şeyler. Benim babam aşırı tutucudur ama ben eşimle arkadaşım vasıtasıyla tanıştım çok uzun sürmeden de evlilik kararı aldık gidip babama durumu açıklamıştım oda bana sen nasıl istersen hayırlısı olsun demişti. Evliyim ve bir oğlum var Allah’a şükür ki. Evlenirsiniz tabi ki öyle düşünmeyin. Bence Allah’ın takdirinin önüne hiç kimse geçemez. Allah karşınıza hayırlı bir eş bir insan çıkarsın.

Çok teşekkür ederim allah evladınızı bağışlasın ama sorun şu ki onlar sanki hiç evlenmeyecek mişim gibi davranıyor çıkan kısmetleri bile saklıyorlar

Çok teşekkür ederim allah evladınızı bağışlasın ama sorun şu ki onlar sanki hiç evlenmeyecek mişim gibi davranıyor çıkan kısmetleri bile saklıyorlar

Allah razı olsun.
Çok enteresan. Yaşınız kaç Peki? Yani çok küçük olsanız anlicam da.

Yaradan irade vermiş bizlerr. Yaşadığımız hayat ve seçimlerimiz doğrultusunda karşımıza yol ayrımları çıkar. Ve tercihlerimize göre o yollar şekillenir. Yani kaderimiz bize bağlı kılınmış. Evleneceğimiz kişi önceden yazılmıyo yani.

Küçük bi olay anlatayım size. Zamanında müşriklerden biri peygamberimizin yanına gidip onu rezil edeceğini söylemiş. Nasıl yapıcaksın bunu demişler. Eline bi elma almış " bu elma benim nasibim mi değil mi diye sorucam. Eğer nasibin derse yere atıcam nadibin değil derse ısırıp yiyicem rezil olucak" demiş. Peygamberimizin huzuruna geliyo ve sorusunu soruyo Peygamberimiz de " yersen nasibindir yemezsen nasibin değildir " diyor. Yani insanın kaderi kısmeti nasibi çabasına tercihlerine gibi gibi bağlı kılınmıştır.

Kader kavramı oldugunu düşünmüyorum daha dogrusu inanmıyorum. Ona bakacak olursak evlilik sunnettir diye bir söz vardi yanlış hatirlamiyorsam. Ee o zaman herkesin kaderinde niye evlilik yok ? Bu bizim secimimiz bana kalirsa.

Yol ayrimi dediniz ya

O yolun sayisi ve niteligi nasip oluyor.
Siz onlardan birini seciyorsunuz.
Ama verilenlerden seciyorsunuz
Verilen secenek sayisi ve niteligi nasip oluyor.

Son düzenleme:
Çok güzel bir hikaye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…