Evlilik, iş, aile ve diğer şeyler

jeehan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2017
2.452
1.792
133
Selam!

Kafam o kadar karışık ki nerden tutsam elimde kalacak bir hayatım var. Psikolojik olarak zor birisiyim. Babamdan geçmişte şiddet gördüm, kendimi savunmasam fiziki olarak hala şiddet görmeye devam ederdim. Ara ara sinirlenip yine üstüme yürüyor gücü yetse yine vurur ama ya kardeşim engelliyor ya ben bir şeyler firlatiyorum. Annem desen babamı engellemek yerine gidip hala pencereleri kapatıyor. Napiyosun diyince kapatmayım da rezil mi olalım moduna geçiyor. İkisi de birbirinden anlayışsız. Annem her şeyimi karışmaya çabalıyor babam desen her şeye bağırıyor artık sabrım tahammülüm kalmadığı için sanırım her şeye bağırıyorum haklı ya da haksız olayım her şeye bağırıyorum. Kaç kere sinir krizi geçirdim annemin saçma sapan lafları yüzünden. Kendimi kafamı nasıl toplayacağım bilmiyorum artık.

Diğer yandan bir ilişkim var ve evlenmeyi planlıyorduk. Çocuğu ailemle tanıştırmaya utanıyorum babamın sınırını annemin memnuniyetsizliğini gördükçe. Onlarin aile bağları çok kuvvetli mesela bizim bu kadar uzak olmamız muhakkak dikkatini çekiyordur. (Ailemle ilgili bir şeyden çok nadir bahsederim.) Şimdi o da işten ayrılacak sonunda tamamen çöp bir yerde çalışıyordu. Sürekli mobing uyguluyorlardi vs. Şimdi başka bir sınava hazırlanacak ama tabi garanti değil. Durum böyleyken aileleri bu yıl tanıştıralim diyor. İşsizken aileleri tanıştırmak belki sorun değil ama sınavı kazanıp kazanmayacagi belli değil. Kazanamazsa tekrar hazirlanmasi icin en az 1 buçuk 2 yıl sözlü nişanlı duracağiz. Çok uzayacak. Onun yerine aileleri sınavı kazanınca tanıştırmak daha mantıklı geliyor. Hem onlara sadece sınavı düşünmüş olur.

Diğer taraftan evlilik için param yok. Okul zamanı kredi almıştım 1 yıl onun borcu, eve aldığım eşyaların borcu derken en azından bu yıl para biriktirmem imkansız. Ailemden bir şey almak da istemiyorum. Her anlamda ertelemek en mantıklısı geliyor. Hem biraz kendimi toplayıp en azından şu sinir sorunumu yenmek için psikolojik destek almak istiyorum. Bu şekilde evlenirsem onu mutsuz ederim diye korkuyorum.Erteleyelim dedikçe morali bozuluyor.

Bu evlilik masrafi çeyiz kismi en azından ne kadar tutmuştu ortalama? (Tabi herkesin aldığına göre değişecektir mutlaka.)
Bir de İstanbul Avrupa ya da Anadolu
yakası sorun değil psikolog önerebilir misiniz?

Sorunlu bir ailede büyümek insanın evlilikteki yaşamını da etkiliyor maalesef. Bugün yaşadığınız bu olaylar sizi farkında olmadığınız bir şekilde güçlendiriyor aynı zamanda. Ailelerin tanışma işini ertelemeniz ve düğün masrafları için para biriktirmeniz en doğrusu. Psikolog için şu anda ayırabileceğiniz o kadar para var mı? Seansları en iyi ihtimalle 150 tlden başlıyor. Siz öfkeniziniz ve bunun kaynağının farkındasınız bu çok iyi. Size tavsiyem uzun terapi seansları yerine EMDR yaptırmanız. Ben bu uygulamayı yaptırdım. En ufacık olayda bile öfkeden deliye dönen içimdeki canavar yok oldu. O kadar sakinim ki anlatamam.

Selam!

Kafam o kadar karışık ki nerden tutsam elimde kalacak bir hayatım var. Psikolojik olarak zor birisiyim. Babamdan geçmişte şiddet gördüm, kendimi savunmasam fiziki olarak hala şiddet görmeye devam ederdim. Ara ara sinirlenip yine üstüme yürüyor gücü yetse yine vurur ama ya kardeşim engelliyor ya ben bir şeyler firlatiyorum. Annem desen babamı engellemek yerine gidip hala pencereleri kapatıyor. Napiyosun diyince kapatmayım da rezil mi olalım moduna geçiyor. İkisi de birbirinden anlayışsız. Annem her şeyimi karışmaya çabalıyor babam desen her şeye bağırıyor artık sabrım tahammülüm kalmadığı için sanırım her şeye bağırıyorum haklı ya da haksız olayım her şeye bağırıyorum. Kaç kere sinir krizi geçirdim annemin saçma sapan lafları yüzünden. Kendimi kafamı nasıl toplayacağım bilmiyorum artık.

Diğer yandan bir ilişkim var ve evlenmeyi planlıyorduk. Çocuğu ailemle tanıştırmaya utanıyorum babamın sınırını annemin memnuniyetsizliğini gördükçe. Onlarin aile bağları çok kuvvetli mesela bizim bu kadar uzak olmamız muhakkak dikkatini çekiyordur. (Ailemle ilgili bir şeyden çok nadir bahsederim.) Şimdi o da işten ayrılacak sonunda tamamen çöp bir yerde çalışıyordu. Sürekli mobing uyguluyorlardi vs. Şimdi başka bir sınava hazırlanacak ama tabi garanti değil. Durum böyleyken aileleri bu yıl tanıştıralim diyor. İşsizken aileleri tanıştırmak belki sorun değil ama sınavı kazanıp kazanmayacagi belli değil. Kazanamazsa tekrar hazirlanmasi icin en az 1 buçuk 2 yıl sözlü nişanlı duracağiz. Çok uzayacak. Onun yerine aileleri sınavı kazanınca tanıştırmak daha mantıklı geliyor. Hem onlara sadece sınavı düşünmüş olur.

Diğer taraftan evlilik için param yok. Okul zamanı kredi almıştım 1 yıl onun borcu, eve aldığım eşyaların borcu derken en azından bu yıl para biriktirmem imkansız. Ailemden bir şey almak da istemiyorum. Her anlamda ertelemek en mantıklısı geliyor. Hem biraz kendimi toplayıp en azından şu sinir sorunumu yenmek için psikolojik destek almak istiyorum. Bu şekilde evlenirsem onu mutsuz ederim diye korkuyorum.Erteleyelim dedikçe morali bozuluyor.

Bu evlilik masrafi çeyiz kismi en azından ne kadar tutmuştu ortalama? (Tabi herkesin aldığına göre değişecektir mutlaka.)

Ertelemeniz su durumda daha mantikli gorunuyor ve bence de ofke probleminizi cozmeniz evlilik icin onemli. Bence gorustugunuz kisiye ailenizle ilgili baglarinizi acikca anlatip durust olun derim. Yarin birgun seni yalancilikla itham edebilir. Zaten ailevi sorunlarinizi acikca anlatirsaniz erteleme isteginizi de anlayacaktir. Is resmiyete donunce ki problemler suankinden daha farkli otursun sinava odaklansim en guzeli en dogrusu bu cunku. Ceyiz icinde kisinin beklentisine gore degisiyor maalesef. Ben 1 tencere 2 tavayla 5 ay idare etmis bi insanim. Orta halli olanlara bakarsiniz bide indirimleri takip edin. Mesela anneler gunh sevgililer gunu vs zamanlarda cok guzel indirimler oluyor. Bir liste olusturun ve para biriktirin o donemlerde alin ihtiyaciniz olan seyleri

Evliliği ertelemeniz çok mantıklı tebrik ederim bunca şeyin arasında mantıklı düşünüyor ve çaba gösteren tarafsınız. İlk önce psikiyatriye gidin derim ardından terapiler. İnşallah kısa sürede geçer hepsi. Aileni çok takıp gerilme evlenince değişiyorlar tam tersi şekilde.

Sorunlu bir ailede büyümek insanın evlilikteki yaşamını da etkiliyor maalesef. Bugün yaşadığınız bu olaylar sizi farkında olmadığınız bir şekilde güçlendiriyor aynı zamanda. Ailelerin tanışma işini ertelemeniz ve düğün masrafları için para biriktirmeniz en doğrusu. Psikolog için şu anda ayırabileceğiniz o kadar para var mı? Seansları en iyi ihtimalle 150 tlden başlıyor. Siz öfkeniziniz ve bunun kaynağının farkındasınız bu çok iyi. Size tavsiyem uzun terapi seansları yerine EMDR yaptırmanız. Ben bu uygulamayı yaptırdım. En ufacık olayda bile öfkeden deliye dönen içimdeki canavar yok oldu. O kadar sakinim ki anlatamam.

Para şu an sorun değil açıkçası belli bir bütçe ayirabilirim onun için çünkü çok fenayım saatlerdir annemle kavga ediyorum evde. Bu kavgaların hiçbirinde haklı değilim ama önceden yaptığı yapmaya devam ettiği şeylerle bütünleşince kendi dini durduramiyorum. Dediginiz yöntemi arastiracagim. İlaç kullandınız mı?

Ertelemeniz su durumda daha mantikli gorunuyor ve bence de ofke probleminizi cozmeniz evlilik icin onemli. Bence gorustugunuz kisiye ailenizle ilgili baglarinizi acikca anlatip durust olun derim. Yarin birgun seni yalancilikla itham edebilir. Zaten ailevi sorunlarinizi acikca anlatirsaniz erteleme isteginizi de anlayacaktir. Is resmiyete donunce ki problemler suankinden daha farkli otursun sinava odaklansim en guzeli en dogrusu bu cunku. Ceyiz icinde kisinin beklentisine gore degisiyor maalesef. Ben 1 tencere 2 tavayla 5 ay idare etmis bi insanim. Orta halli olanlara bakarsiniz bide indirimleri takip edin. Mesela anneler gunh sevgililer gunu vs zamanlarda cok guzel indirimler oluyor. Bir liste olusturun ve para biriktirin o donemlerde alin ihtiyaciniz olan seyleri

Dürüst olma konusunda haklısınız. Ben hiçbir şey anlatmamaya çalıştım çünkü ciddi ciddi utanıyorum. Şu yaşımda babamdan dayak yiyorum diyemem.

Evliliği ertelemeniz çok mantıklı tebrik ederim bunca şeyin arasında mantıklı düşünüyor ve çaba gösteren tarafsınız. İlk önce psikiyatriye gidin derim ardından terapiler. İnşallah kısa sürede geçer hepsi. Aileni çok takıp gerilme evlenince değişiyorlar tam tersi şekilde.

İnanın hiç mantıklı davranmiyorum. Ufacık bir sorunda içimden farklı bı şey çıkıyor. Elim ayağım resmen uçar gibi uyuşuyor. Şu an ki kafamda hiçbirisini ileride görmek istemiyorum

Selam!

PDR mezunuyum.
Anadolu yakası Üsküdar-İDEMER ve Altunizade-POEM her ikisi de güvenilir ve profesyonel psikolojik danışma yardımı alabileceğiniz kurumlar.
Not: her iki kurumla da maddi bir ilişkim yok.

PDR mezunuyum.
Anadolu yakası Üsküdar-İDEMER ve Altunizade-POEM her ikisi de güvenilir ve profesyonel psikolojik danışma yardımı alabileceğiniz kurumlar.
Not: her iki kurumla da maddi bir ilişkim yok.

Teşekkür ederim ikisine de bakacağım :)

• Para şu an sorun değil açıkçası belli bir bütçe ayirabilirim onun için çünkü çok fenayım saatlerdir annemle kavga ediyorum evde. Bu kavgaların hiçbirinde haklı değilim ama önceden yaptığı yapmaya devam ettiği şeylerle bütünleşince kendi dini durduramiyorum. Dediginiz yöntemi arastiracagim. İlaç kullandınız mı?
  • Evet ilaç kullandığım zamanlar oldu ve evet belli bir süre işe yarıyor fakat bu pislikleri halının altına süpürmekten farksız. Anne babanızın karakteri ve davranışlarından siz sorumlu değilsiniz bu yüzden erkek arkadaşınıza karşı utanç hissetmenize gerek yok lakin dayak yediğinizi anlatmanızın doğru olmayacağını düşünüyorum. Nasıl bir insana denk geldiğinizi ancak evlendikten sonra anlayabilirsiniz. Evliliği erteleme gerekçesi olarak ailenizin zor insanlar olduğunu nişanlılık süresi uzadığı takdirde küçük problemlerin büyük sorunlara dönüşeceğinden korktuğunuzu ve ilişkinizi yıpratmak istemediğinizi söyleyebilirsiniz. Tüm çocukluğunuz ve gençliğiniz aile içinde yaşadığınız haksızlık ve travmalarla geçince en küçük bir olayın sizi tetikleyip saldırganlaştırması çok normal. Mesele o anda haklı ya da haksız olmanız değil. Sizi çok iyi anlıyorum. Psikologlar size neyi yapmanız gerektiğini söylemez ama farkındalık kazandırır ve bu uzun soluklu bir yoldur. Ailemde bir psikolog olduğu için bu tedavi sürecini kısaltmanın yollarını biraz biliyorum. İstanbulda yaşadığınız için bu bakımdan çok şanslısınız. Öncelikli olarak aile içindeki bozulmuş düzeni ve kaynağını görebilmeniz bunu düzeltebilmek için "aile dizimi" çalışmasına katılın. İstanbul'da sürekli bu tür çalışmalar yapılıyor. İnternette Aile dizimi workshop 2018 yazıp yaklaşan herhangi bir çalışmaya katılın ve dizim açtırmak istediğinizi söyleyin. Bunun ücreti 500 lira civarında. Tek bir çalışmada etkisini göreceksiniz. Aile içi dinamikleriniz değişmeye başlayınca bu defa sıra sizin travmalarınızı temizlemeye gelecek. EMDR sertifakasına sahip bir psikolog bulun. Kulağa takılan bir kulaklık ya da iki elde tutulan bir cihazla aynı anda beynin sağ ve sol kısmını çalıştıran bu cihaz sayesinde beyninize verilen komutlarla anne karnından bugüne, yaşadığınız travmalardan kaynaklı tüm kötü anılar bir nevi silme işleminden geçecek. Öfke probleminizi de bu yolla atlatacaksınız. Ondan sonra evliliğinize geçmişten gelen sorunları taşımayacaksınız. Zor ailede yetişmiş çocukların çok güçlü olduğuna inanırım ben. Sorunlarla başetmeyi mücadele edebilmeyi çok erken yaşlarda öğreniler. Hepimiz bir kaderin içine doğuruyoruz ve ailelerimizi seçme şansımız olmuyor. Bugün sizi siz yapan herşeyde bu ailenin payı var. Herşey bir yana size bahşedilmiş bu yaşamın kaynağı anne babanız. Onlar olmasaydı siz de olmazdınız. İçinizdeki gücün farkına vardığınızda ve hayata baktığınız pencereyi değiştirdiğinizde dışarıda çok güzel bir baharın sizi beklediğini göreceksiniz. Yeter ki bu kurban ve mağduriyet psikolojisinden çıkmayı bilin

Son düzenleme:
Evet ilaç kullandığım zamanlar oldu ve evet belli bir süre işe yarıyor fakat bu pislikleri halının altına süpürmekten farksız. Anne babanızın karakteri ve davranışlarından siz sorumlu değilsiniz bu yüzden erkek arkadaşınıza karşı utanç hissetmenize gerek yok lakin dayak yediğinizi anlatmanızın doğru olmayacağını düşünüyorum. Nasıl bir insana denk geldiğinizi ancak evlendikten sonra anlayabilirsiniz. Evliliği erteleme gerekçesi olarak ailenizin zor insanlar olduğunu nişanlılık süresi uzadığı takdirde küçük problemlerin büyük sorunlara dönüşeceğinden korktuğunuzu ve ilişkinizi yıpratmak istemediğinizi söyleyebilirsiniz. Tüm çocukluğunuz ve gençliğiniz aile içinde yaşadığınız haksızlık ve travmalarla geçince en küçük bir olayın sizi tetikleyip saldırganlaştırması çok normal. Mesele o anda haklı ya da haksız olmanız değil. Sizi çok iyi anlıyorum. Psikologlar size neyi yapmanız gerektiğini söylemez ama farkındalık kazandırır ve bu uzun soluklu bir yoldur. Ailemde bir psikolog olduğu için bu tedavi sürecini kısaltmanın yollarını biraz biliyorum. İstanbulda yaşadığınız için bu bakımdan çok şanslısınız. Öncelikli olarak aile içindeki bozulmuş düzeni ve kaynağını görebilmeniz bunu düzeltebilmek için "aile dizimi" çalışmasına katılın. İstanbul'da sürekli bu tür çalışmalar yapılıyor. İnternette Aile dizimi workshop 2018 yazıp yaklaşan herhangi bir çalışmaya katılın ve dizim açtırmak istediğinizi söyleyin. Bunun ücreti 500 lira civarında. Tek bir çalışmada etkisini göreceksiniz. Aile içi dinamikleriniz değişmeye başlayınca bu defa sıra sizin travmalarınızı temizlemeye gelecek. EMDR sertifakasına sahip bir psikolog bulun. Kulağa takılan bir kulaklık ya da iki elde tutulan bir cihazla aynı anda beynin sağ ve sol kısmını çalıştıran bu cihaz sayesinde beyninize verilen komutlarla anne karnından bugüne, yaşadığınız travmalardan kaynaklı tüm kötü anılar bir nevi silme işleminden geçecek. Öfke probleminizi de bu yolla atlatacaksınız. Ondan sonra evliliğinize geçmişten taşıdığınız sorunları taşımayacaksınız. Zor ailede yetişmiş çocukların çok güçlü olduğuna inanırım ben. Sorunlarla başetmeyi mücadele edebilmeyi çok erken yaşlarda öğreniler. Hepimiz bir kaderin içine doğuruyoruz ve ailelerimizi seçme şansımız olmuyor. Bugün sizi siz yapan herşeyde bu ailenin payı var. Herşey bir yana size bahşedilmiş bu yaşamın kaynağı anne babanız. Onlar olmasaydı siz de olmazdınız. İçinizdeki gücün farkına vardığınızda ve hayata baktığınız pencereyi değiştirdiğinizde dışarıda çok güzel bir baharın sizi beklediğini göreceksiniz. Yeter ki bu kurban ve mağduriyet psikolojisinden çıkmayı bilin

Ya çok çok teşekkür ederim. Dediğiniz şeylerin hepsini araştırıp uygulamaya başlayacağım.

Back
X