Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ya 3 şey bellidir yazılıdır insanın alnına; doğum tarihi,ölüm tarihi,evleneceği eş.... ben böyle biliyorum...
kaderinde ister kaçarak,ister zorla,ister severek olsun nasıl evleniyorsan evlen o senin kaderine öyle yazılmıştır....
kader zaten çok derin bir konu...şöyle düşünme ee madem herşey belli ben uğraşmayayım ozaman...böyle birşey yok,zaten bu kararla yapabileceğin birşey değil...
Allah yazdığı için sen öyle davranmıyorsun,Allah iradeni nasıl kullanacağını bildiği için kaderini yazıyor....ayy anlatabildimmi acep:))
Anlatamadin :) Evleneceğin insan bellidir sen karar veremezsin mı demek istedin inan anlamadım canım
evleneceğin insan bellidir ne şekilde olursa olsun...ister sev,ister görücü,ister zorla... ben böyle biliyorum...yani zorla evlendirilenlerin kocalarıda kader..severek evlenenlerinki de kader:))
oldu mu şimdi???
iki cevap ta aynı canım...Allah ileriden senin ne şekilde kimle evleneceğini bildiği için kaderine onu yazar...ve bellidir değişmez....
iyide sizin dediğinize göre zorla evlendirilenlerin de kader yani o kişi o insanı seçmiyor ki allah onun seçimini bilip kaderine yazıyor diyorsunuz .
Allahın eşin kim olduğunu ezelde bilmesi kader,fakat sizin iradenzle seçmeniz insanın sorumluk sınırlarıdır.Evlilikte irademize bağlı olan ihtiyari kader kısmındandır.Yani insan kimi ister kimle evlenirse o kaderi olur.
Alıntı.
![]()
Sanırım dediğiniz gibi kisi kendi belirliyor Allahda herseyi bildigi için biz dogmadan yazıyor
”ve biz her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık …!”
isra/13
senin seçimin kaderindir aynı zamanda...
evlilik yapacağın kişi senin seçimindir..Allah bunu daha önceden biliyor ve kaderine onu yazıyor..yani sen yazılan senaryoyu oynamıyorsun..oynayacağın seneryo önceden bilindiği için yazılıyor..karışık oldu biraz..
ama kısaca senin iraden burada çok önemli... kötü birini seçersen bu senin iradenle yaptığın bişeydir..iyi insanı seçmekte senin elinde..insan bir bakıma kaderini kendi yazıyor.. evlilikte öyle, önceden yazıldı bende ona göre yaşadım diyemezsin...ben seçtim yaşıyorum diyebilirsin..
Bu konu benim de kafamı çok karıştırıyor,insanın evleneceği kişi önceden belli ise,sevmediği kişi ile evlenenler,mutlu olamayanlar ne olacak..bir insanın mutsuz olacağı kader olmasa gerek..biriyle evleniyorsun aklın başka birinde,ya da adam sarhoş manyak,aldatıyor,dövüyor,kumarbaz,karısını,kocasını öldürüyor bazıları..eğer kaderse,sefil bir hayat ya da güzel bir hayat geçireceğimiz önceden belli mii
kader olan allahın önceden bunu görmesi,şahit olmasıdır deniyor,bence de doğru olan bu..