• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik kader midir

Twityy

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2012
119
6
0
Amasya
Kızlar evlilik kader mıdır ? Değişmez mı yoksa kendimiz mı seceriz? Bu konuya son günlerde çok takıldım. Eğer kendimiz seçiyorsak birbirini çok seven kisi ailesinden dolayı kavuşmuyor istemediği insanla evleniyor. Bilgisi olan varsa beni aydinlatabilir mi

ya 3 şey bellidir yazılıdır insanın alnına; doğum tarihi,ölüm tarihi,evleneceği eş.... ben böyle biliyorum...

kaderinde ister kaçarak,ister zorla,ister severek olsun nasıl evleniyorsan evlen o senin kaderine öyle yazılmıştır....

kader zaten çok derin bir konu...şöyle düşünme ee madem herşey belli ben uğraşmayayım ozaman...böyle birşey yok,zaten bu kararla yapabileceğin birşey değil...

Allah yazdığı için sen öyle davranmıyorsun,Allah iradeni nasıl kullanacağını bildiği için kaderini yazıyor....ayy anlatabildimmi acep:))

ya 3 şey bellidir yazılıdır insanın alnına; doğum tarihi,ölüm tarihi,evleneceği eş.... ben böyle biliyorum...

kaderinde ister kaçarak,ister zorla,ister severek olsun nasıl evleniyorsan evlen o senin kaderine öyle yazılmıştır....

kader zaten çok derin bir konu...şöyle düşünme ee madem herşey belli ben uğraşmayayım ozaman...böyle birşey yok,zaten bu kararla yapabileceğin birşey değil...

Allah yazdığı için sen öyle davranmıyorsun,Allah iradeni nasıl kullanacağını bildiği için kaderini yazıyor....ayy anlatabildimmi acep:))

Anlatamadin :) Evleneceğin insan bellidir sen karar veremezsin mı demek istedin inan anlamadım canım

bunu bende çok düşündüm bilenler varsa paylaşsın .kader onu bir şekilde karşına çıkarıyor .mesela insanlar senelerce çıkıyor ama evlenemiyor demek ki nasip eğilmiş diyoruz .

Anlatamadin :) Evleneceğin insan bellidir sen karar veremezsin mı demek istedin inan anlamadım canım

evleneceğin insan bellidir ne şekilde olursa olsun...ister sev,ister görücü,ister zorla... ben böyle biliyorum...yani zorla evlendirilenlerin kocalarıda kader..severek evlenenlerinki de kader:))

oldu mu şimdi???

Benim aldığım iki cevap var ama hangisi olduğunu bilemiyorum. Bazıları diyor ki; evlenecegimiz insanı kisi kendi belirler Allah herseyi onceden bildigi için senin ileride kimi seçeceğini bildigi için alın yazını bastan yazar o senin alın yazindir. Bazıları da evleneceğin insanı kendimizin seçmediğini alın yazımız olduğunu nasipte kim varsa onunla evlenecegimizi söylüyor.

evleneceğin insan bellidir ne şekilde olursa olsun...ister sev,ister görücü,ister zorla... ben böyle biliyorum...yani zorla evlendirilenlerin kocalarıda kader..severek evlenenlerinki de kader:))

oldu mu şimdi???

Evet oldu ama iki türlü cevap var hangisi gercekten doğru onu bilemiyorum canim

iki cevap ta aynı canım...Allah ileriden senin ne şekilde kimle evleneceğini bildiği için kaderine onu yazar...ve bellidir değişmez....

iki cevap ta aynı canım...Allah ileriden senin ne şekilde kimle evleneceğini bildiği için kaderine onu yazar...ve bellidir değişmez....

iyide sizin dediğinize göre zorla evlendirilenlerin de kader yani o kişi o insanı seçmiyor ki allah onun seçimini bilip kaderine yazıyor diyorsunuz .

iyide sizin dediğinize göre zorla evlendirilenlerin de kader yani o kişi o insanı seçmiyor ki allah onun seçimini bilip kaderine yazıyor diyorsunuz .

hayır ben illa insan seçiyor demedimki Allah kişinin ne şekilde evleneceğini biliyor dedim....

Allahın eşin kim olduğunu ezelde bilmesi kader,fakat sizin iradenzle seçmeniz insanın sorumluk sınırlarıdır.Evlilikte irademize bağlı olan ihtiyari kader kısmındandır.Yani insan kimi ister kimle evlenirse o kaderi olur.

Alıntı.

:ssz:

Allahın eşin kim olduğunu ezelde bilmesi kader,fakat sizin iradenzle seçmeniz insanın sorumluk sınırlarıdır.Evlilikte irademize bağlı olan ihtiyari kader kısmındandır.Yani insan kimi ister kimle evlenirse o kaderi olur.

Alıntı.

:ssz:

ya zaten kader derin bir konu..cümlelerle izahı zor hatta konuşarak dahi zor...bir de kaderin de türleri var ya hepten zor:))

Sanırım dediğiniz gibi kisi kendi belirliyor Allahda herseyi bildigi için biz dogmadan yazıyor

Sanırım dediğiniz gibi kisi kendi belirliyor Allahda herseyi bildigi için biz dogmadan yazıyor

bence kendimiz belirlemiyoruz ya orda birşey var kısmet olunnca oluyor .mesela ben çok kısa sürede evlendim benden önce ilişkisi olanlar hep ayrıldılar mesela .okadar seviyorlardı ama olmadı birşey var ama çözemiyoruz orayı .her seçtiğin olmuyor ayrıca sorunlar çıkıyor .nasip meselesi .

Evet sevgili olduğunla problem çıkabilir aileler anlaşamaz kafalar uyuşmaz tanıdıkça değişiklik olabilir, önce aşktan gözün bişey görmezken, sonradan gidip mantıklı olanla evlenmekte kader olsa gerek..

”ve biz her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık …!”
isra/13
senin seçimin kaderindir aynı zamanda...
evlilik yapacağın kişi senin seçimindir..Allah bunu daha önceden biliyor ve kaderine onu yazıyor..yani sen yazılan senaryoyu oynamıyorsun..oynayacağın seneryo önceden bilindiği için yazılıyor..karışık oldu biraz..
ama kısaca senin iraden burada çok önemli... kötü birini seçersen bu senin iradenle yaptığın bişeydir..iyi insanı seçmekte senin elinde..insan bir bakıma kaderini kendi yazıyor.. evlilikte öyle, önceden yazıldı bende ona göre yaşadım diyemezsin...ben seçtim yaşıyorum diyebilirsin..

Bu konu benim de kafamı çok karıştırıyor,insanın evleneceği kişi önceden belli ise,sevmediği kişi ile evlenenler,mutlu olamayanlar ne olacak..bir insanın mutsuz olacağı kader olmasa gerek..biriyle evleniyorsun aklın başka birinde,ya da adam sarhoş manyak,aldatıyor,dövüyor,kumarbaz,karısını,kocasını öldürüyor bazıları..eğer kaderse,sefil bir hayat ya da güzel bir hayat geçireceğimiz önceden belli mii :53::53::53:
kader olan allahın önceden bunu görmesi,şahit olmasıdır deniyor,bence de doğru olan bu..

Son düzenleme:
”ve biz her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık …!”
isra/13
senin seçimin kaderindir aynı zamanda...
evlilik yapacağın kişi senin seçimindir..Allah bunu daha önceden biliyor ve kaderine onu yazıyor..yani sen yazılan senaryoyu oynamıyorsun..oynayacağın seneryo önceden bilindiği için yazılıyor..karışık oldu biraz..
ama kısaca senin iraden burada çok önemli... kötü birini seçersen bu senin iradenle yaptığın bişeydir..iyi insanı seçmekte senin elinde..insan bir bakıma kaderini kendi yazıyor.. evlilikte öyle, önceden yazıldı bende ona göre yaşadım diyemezsin...ben seçtim yaşıyorum diyebilirsin..

biz seçiyoruz evet ama karşımıza çıkanlardan seçiyoruz yani tepsi içinde insanlar sunulmuyor .bazı tesadfüler bazı olaylar sonucu karşılaşıyorsun .o ayet farklı bir şeyi anlatıyor bence .yani yaptığın kötülükler ve iyilikler kendi iradendir demek isteniyor evlilik konusunda olduğunu sanmıyorum .

canım 3 sey degısmez. evlılık tarıhı dogum ve ölüm tarıhı.. evlenecegın kısı nasıptır. Allah kaderıne zaten yazmıs o kısıyı. her ınsan dogustan ıyıdır gunahsızdır ama sonradan kendı ıradesıyle ıyı ya da kotu olur . yani kötü bı koca olur o kendı ıradesıdır.ben kucukken hep dusunurdum acaba benım evlenecegım kısı su an ne yapıyor dıye. yani zaten bunlar yazılıdır. nasıl yasayacagını sen secersın sadece boyle bılıyorum.

Bu konu benim de kafamı çok karıştırıyor,insanın evleneceği kişi önceden belli ise,sevmediği kişi ile evlenenler,mutlu olamayanlar ne olacak..bir insanın mutsuz olacağı kader olmasa gerek..biriyle evleniyorsun aklın başka birinde,ya da adam sarhoş manyak,aldatıyor,dövüyor,kumarbaz,karısını,kocasını öldürüyor bazıları..eğer kaderse,sefil bir hayat ya da güzel bir hayat geçireceğimiz önceden belli mii :53::53::53:
kader olan allahın önceden bunu görmesi,şahit olmasıdır deniyor,bence de doğru olan bu..

Allah ınsanları dogustan gunahkar yaratmıyor her ınsan dogusta ıyıdır. ama sarhos kumarbaz olmayı kendı secer. bu ıradedır. evet Allah her seyı onceden bılır. zaten bebk anne rahmıne dusmeden 40 gun once kaderı yazılırmıs. yani o zamandan ınsanın kumarbaz olacagı bllı degıldr bunu yasadıkca kendı belırler. ben boyle bılıyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X