• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik kafa karışıklığı, sorgulama??

Benim için karşı tarafın maddi durumu önemli mesela şuan olduğum standartların altına düşmek istemem elbette hayat beraber benim maaşım da eve girecek ama gidip borcu olan annesinin ona muhtaç olduğu bi insanla evlenmem eski sevgilim böyleydi babası erken vefat etmiş annesi koca şeyini kaldırıp çalışmamış evde oturmuş dul maaşı yemiş ev dededen kalma sürekli mağdur zavallı ezik kafasındaydı 7 aylık bir ilişkiydi. Derdi annesiydi maaşı belli araba zaten yok kadın sürekli çocuğu borca soktu herkesin bileziği oldu benim hiç olmadı 😔😔😔😔 çocuğa evinin mutfağını değiştirtti bilezik aldırdı. İşte buluşuyoruz sürekli arıyor kıskanıyordu. Zamanım kıymetli dedim ayrıldım. Ne olacak sürekli onlara bakacak. Yarın dede öldüğünde ev bölünecek. Benim babam da böyle bi adam bu yüzden istemedim.

Ben de ailemin malını bilmiyorum mesela memlekette ailemin evi varmış ben babaannemin sanıyordum. 2 senelik ilişkim var daha onun ailesinin malını da bilmiyorum. Arsa vs var benim ailemde de ama ne kadar Bilmiyorum

Ben evi olmayan erkekle evlenirim, kira da sorun etmezdim yeter ki bana desin yedim içtim tatile gittim dunyayi gezdim ev almadim okeyim 😃 ama anasina ev almis, kiz kardeşi evlendirmis ustune hala bunlarin kredisini ödeyip sonra da bana gelince "kiraya cikalim, kredi nasil ödencek" diyenle de evlenmem. 🤨

Ben evi olmayan erkekle evlenirim, kira da sorun etmezdim yeter ki bana desin yedim içtim tatile gittim dunyayi gezdim ev almadim okeyim 😃 ama anasina ev almis, kiz kardeşi evlendirmis ustune hala bunlarin kredisini ödeyip sonra da bana gelince "kiraya cikalim, kredi nasil ödencek" diyenle de evlenmem. 🤨
yüzde bir milyon katılıyorum.
300larina yaklasmis bir insanin hayatina bakacaksın ki sana ne verecegini görebilmek icin
hayatini nasil yasadiysa muhtemelen sana vaadedecegi evlilik de öyle olur.
bir ömür ailesinin eline para saydiysa , anasinin ozel şoförü olduysa, onlara ev alip kendi acikta durduysa hosgeldin kaynana rekabeti bebek:)
arkadasim 35 yasinda adamla evlendi. Adam hayatinda memleket disinda bir balikesire araba almaya gitmis orada denize girmis bu yani. hayati tatilde memlekette findik toplayarak gecmis. kiza vaatler verdi "ben de cok isterim gezmek, beraber gezeriz Görürüz" falan. sonuc olarak balayi diisnda ittir ittir kavga dövüş bir yerlere gittiler, alismadik dötte don durmadı, adam yine izinlerinde tatil yeirne findiga gitmeye devam etti - hatta kizin da yillik izinlerini findiga gore alip amelelik yapmasini istedi:)
bir erkek evlenmeden once nasil yaşadıysa sanmiyorum evlendikten sonra degissin

Yani bu durumda zaten insanlar 30 yaşında evlense nasıl ev sahibi olabilir ben 26yım evim yok sevgilimin de yok anca ailemden ailesinden varsa olabilir burda adam 40 yaşında onun zamanında belki alınmıştır eskiden daha kolaydı ev araba almak. Ama sıkıntı ona muhtaç olmaları ve bu adam 15 senedir çalışıyor olsa aile bu gelire alışmış kolay kolay bırakır mı. Benim de babam ailesinin kölesi enayisi bu yüzden çok zor olduğunu biliyorum. Tatile gitseler arkada küsecekler. Evlerinin eksiği bitmeyecek.

Hanımlar merhaba

Ben evleneceğim kişiden bazen şüphe duyuyorum. İkimizde mühendisiz yaşlarımız 39-34, büyük bir firmada çalışıyoruz. Yaklaşık 2 yıldır birlikteyiz ama evlenmek için tek yaptığı tektaş vermekti, birde beyaz eşya aldı o da yılbaşı zammı olmasın diye, daha yeni ilk defa haftasonu ev bakmaya gittik ama evler 5-7 milyon civarı, nişanlımın birikmişi ise 1400 arabayı satayım dese toplamda 2 milyon eder.

Arkaplanda evi var ama ailesi kalıyor, krediyi kendisi ödüyor daha 8 yılı var. Babası 12 yıl önce iflas etmiş, 39 yaşında evlilik için birikimi yok.

Benimse üzerime bir dairem birde mirastan bi dairem gelecek, artı kardeşimle ortak aracımız var. Durumum ona göre daha iyi bu yüzden bazen şüphe ediyorum sevgisinden, nasıl emin olabilirim bilmiyorum.

Sabah uyanınca arar, günde 3-4 defa konuşuyoruz. Sık sık görmek ister, cinsel anlamda da heyecanlanıyor istiyor. Ama ben adım atmadıkça hiçbişeye zorlamaz, hep nazik düşünceli, daha geçen cuma bana akşam yemeği hazırladı. Seni mutlu etmeye üzmemeye çalışıyorum der, ama ben neden hiç emin olamıyorum. Yanımdayken sorun yok ama uzaklaşınca düşünceler başlıyor:(

Ailesiyle tanıştım ama annesi kız kardeşi gözüaçık uyanık geldiler. Kız kardeşi abiden önce evlenmiş abinin desteiğiyle, anne de biraz fenalık var, yönlendiriyor biliyorum.

Evlenmek istiyor ama durumu yok üstüne aile faktörü, benim tarafta şu an evlenebilirim maddi birikimim bir milyon var ama güvenemiyorum.

Çünkü daha öncesinde bir defa evimi satmayı düşünüp düşünmediğimi sordu, aylar sonra da bir tartışma kızgınlık anında arabayı kardeşimin üzerine yapmamın yangından mal kaçırır gibi olduğunu söyledi. Bunlar kafamı karıştırıyor.

Sanki anneye düşkün, bişeyler saklıyor, sadık biri, aldatma değil konu ama garip bi duygu kendimi evlilik konusunda onunla güvende hissetmiyorum sanki evlensek huyu suyu değişirde pişman olurum yada başka biri olabilirdi ama zaman harcıyorum diğer kişiyi kaçırdım gibi geliyor, ama seviyorum da belki üzerime düşerek bağladı kaçamıyorum bilmiyorum kafam karışık, ne yapmalıyım benzer durumu yaşayan var mı yardım eder misiniz?
Herkese teşekkürler
Kalbınıze guvenın. Bı yerde düşünceler var ise onlar doğrudur. Arabayı kardesınızın uzerıne yapmanızdan ona ne. Arabayı kendımı kazanmış. Hayret bişey ya

evlilikte ya aşk, muhabbet ya maddi nedenler vardır ki insanlar bir arada kalsın. sizde ikisi de yok. sorgulamaya başlamışsınız bile. uzun bir yol evlilik. sorgulanan konudan bağımsız daha şimdiden bu kadar sorgu, sual, şüpheyle yürümez.

valla kk kadinlarini anlayamiyorum cidden
eve beraber gececeksiniz beraber yasayacaksiniz
yillar boyunca odenecek yuklu bir kredi icin hesap kitap yaparken "bu rakami oderiz di mi" demesinden daha dogal ne var anlayamiyorum
halihazirda bir ev varken onu hakkinda tasarrufun ne, evlenince birikim hedefimiz ne, paramizin ne kadarini nasil pay edeceğiz, butcemiz ortak mi olacak, nasil olacak, gelecege dair ekonomik planimiz ne vs
bunlarin konusmasini yapmayan insanlar nisanlaniyor, evleniyor sonra tonla sorun yasiyor.
bunlar beyaz esyadan daha onemli degil mi?
ben de evlilik arifesindeyim hic olmadiysa elli kere konusmusuzdur gelecekteki birikim hedefimizi, ayni eve girince butcemizin nasil olacagini... bir yatirim yaptim tamamini kendim ödüyorum, birazini düğünde gelen tllerle falan ödeyeceğim. sevgilimin kuruşu kuruşuna odeyecegim paradan haberi var, bir sene sonra o yatırımımin parasi gelecek, gelen para hakkinda tasarrufumu onunla paylastim - hatta o donem yaklasinca beraber bir alan arastirmasi yapacağız gercekten güzel bir yol mu bu diye
yani bunda ne var ki?
birinin evlenecegi kisinin yatirimi hakkinda soru sormasi, merak etmesi ayip mi gunah mi? benim sevgilim de benim yatirimimi bir gidip görmek istemisti beraber gittik, hatta yakininda sahil vardi sahilde oturup elden cikartacagim gün bu sahilde piknikle kutlama yapariz diye plan yapti falan.
asla da "gözü benim paramda, ona ne benim sattigimdan" falan diye dusunmedim. senin paran benim param olur mu insanin evlenip ortak cocuk yapmayi planladigi insanla?
ayrica "Bu kadar iyi davranamaz hiç bi erkek" kismi da bana komik geldi, ne yapiyor ki diger erkeklerden farkli? benim sevgilim tanismamizin 3. yil 3. ay 3. gün 3. saatinde kapima gelip cicek veren bir insan ben bile dusunmedim "bu kadar iyi davranamaz hicbir erkek" diye. seviyordur davranir tabii ki, sevgi dili göstermeye yatkindir.
ne var yani bunda iskillenecek?
bir de annesini arayip "napiyorsun" demesine neden kizdiniz kavga aninda? ne haddinize hic anlamadim. o size "ne cok konusuyorsun annenle / e tapuyu üstüne yapmışsın biraz fazla yakin degil misin kardesinle" dese anasindan emdigi sütü burnundan getirirsin "hadsiz" diye ama adama karisma hakkini kendinde görüyorsun.
ve beraber tatile ciktiginizda adama eslik etmiyorsunuz ya tabii ki siz de odeyeceksiniz birseyleri. kendinizin de kaldigi oteli odemissiniz bunun nesi kötü? erkek diye tamamini o odese tatilinize sponsor olmus gibi hissetmeyecek miydiniz? biz sevgilimle 10 ülke gezdik o ucaklari aldiysa otelleri ben almisimdir ben ucaklari aldiysam o otelleri almistir. hic de demedim "bana otelleri al dedi" diye. alacagim tabii bundan daha dogal ne olabilir? bu kadar ataerkil bir kafa yapiniz varsa neden tatile cikiyorsunuz elin adamiyla?
bence sizin evlilikten bir cacik olmaz.
daha iyisini bulacaginiza inanıyorsanız ayrilin
Çünkü bız kadınlarda hala ve ne kadar okumuş olursak olalım içimizde hala erkek calısmalı o parayı eve harcamalı bız keyfımıze göre takılmalıyız güdüsü ta bır yerlerimiz de duruyor 😀bizim paramız Sorulmamalı asla dokunulmamalı kafası var🙃

ayy o kadar da değil, bi süre benimki yurtdışında okudu. Şehirdışında çalıştı, gezmeyi sever tipik yay burcu 😝

yüzde bir milyon katılıyorum.
300larina yaklasmis bir insanin hayatina bakacaksın ki sana ne verecegini görebilmek icin
hayatini nasil yasadiysa muhtemelen sana vaadedecegi evlilik de öyle olur.
bir ömür ailesinin eline para saydiysa , anasinin ozel şoförü olduysa, onlara ev alip kendi acikta durduysa hosgeldin kaynana rekabeti bebek:)
arkadasim 35 yasinda adamla evlendi. Adam hayatinda memleket disinda bir balikesire araba almaya gitmis orada denize girmis bu yani. hayati tatilde memlekette findik toplayarak gecmis. kiza vaatler verdi "ben de cok isterim gezmek, beraber gezeriz Görürüz" falan. sonuc olarak balayi diisnda ittir ittir kavga dövüş bir yerlere gittiler, alismadik dötte don durmadı, adam yine izinlerinde tatil yeirne findiga gitmeye devam etti - hatta kizin da yillik izinlerini findiga gore alip amelelik yapmasini istedi:)
bir erkek evlenmeden once nasil yaşadıysa sanmiyorum evlendikten sonra degissin

Back
X