Evlilik konusunu açıp sonra kendisi kapatıyor

violetworld

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2017
356
235
103
36
Merhaba arkadaşlar. Şuanki ilişkimde kafamı kurcalayan bir sorun var.

Erkek arkadaşımla 10 yıl kadar arkadaştık, ikimiz de 20'lerde evlendik, sonra olmadı boşandık, bu süreçte hep iletişimimiz oldu. Yıllar geçti, boşandıktan sonra aramızda birşeyler oluşmaya başladı, bana çıkma teklif etti. Şakasına dedi ki, filmlerdeki gibi, 3 yıla kadar kimseyle evlenmezsek bir-birimizle evleniriz. Sonra normal sevgili olduk. Taaa ki o paranoyak davranıncaya kadar.... ilkinde 1 haftaydı başlamıştık, herşey güzel giderken dedi, "ben kısa zamanda evlenemem, maddi sorunlarım var." Bense hiç evlenmek istemiyorum kısa zamanda. Yani ima etmişliğim de yok. Ama bunun beynine bir kere oturmuş: violet benden evlilik bekliyor.

Sonrakı 3 yılda inişli-çıkışlı ilişki yaşamamızın temel sebebi bu konu oldu. O hep bana evlilik delisiyim gibi davrandı, ben de hep izah ettim böyle birşey yok diye, o hep yine tekrar etti.... Yani kendi-kendine gelin güvey olup bana öyleymişim gibi davranıyor! Ben de en son dayanamadım sinirimden patladım. Çok kötü laflar ettim.

Şuan barıştık, evlilik kelimesini tabu ilan ettim, bir daha açma bu konuyu dedim. Ama canımı çok sıkıyor onun bu davranışı. Sizce normal mi? Ben anormal bir ilişkidemiyim?

Yaşlarımız da 31 ve 32. Bu yaşımda birisine "bak valla evlenmek istemiyorum, billa evlenmek istemiyorum, evlenenin......." demek zorunda bıraktı ya beni...

Resmen algı yapıyor sizin üstünüze. Evlenmek isteseniz ne var ki bunda ayıp bir şey mi?

Ben de o stratejiyi kullanıyorum şuan, yani asla böyle bir beklentide olmadığımı davranışlarımla göstermeye çabalıyorum. Yaraları var tabi, evlilik delisi kadın travması almış. İlk karısı öyleydi, evlenmek için onu öyle bir oyuna getirdi ki, adam yurtdışında okulu bırakıp gelmişti onunla evlenmek için. Ama beni tanıyor 10 yıldır! Öyle birisi olmadığımı izah etsem de, fayda etmedi bu son yıllarda. Artık bir kere daha tekrar ederse birşey söylemeden terkedeceğim, baksın görsün ilişkiye nasıl zarar verdiğini.

Yaşlarımız da 31 ve 32. Bu yaşımda birisine "bak valla evlenmek istemiyorum, billa evlenmek istemiyorum, evlenenin......." demek zorunda bıraktı ya beni...

Bu kadar çok bu anlamda baskılarsa beni , ben evlenmek isteyebilirdim. Gıcık olurum herhalde. Ayrıca bu beyzadeye deli divane aşık mısınız, çok mu güzel sevişiyor çok mu yakışıklı ne bileyim çok mu kültürlü?? Yani bu saçma sapan tavrını çekmeniz ya da idare etmeniz için olan artısı ne çok merak ettim. Bugün istemiyorsunuzdur ama belki üç ay sonra isteyeceksiniz bu çok rahatsız edici bi tavır değil mi??

Resmen algı yapıyor sizin üstünüze. Evlenmek isteseniz ne var ki bunda ayıp bir şey mi?
Ha birde ayıplıyor. Diyor ki, "kadınlar işte hep evlilik düşünürler, akıllarına hep o gelir, uzun süre sevgili olmayı beceremezler." İşte o zaman patladım ben.

Sonu evliliğe gitmeyecek bir ilişki yaşamak ne kadar anlamlı ki ? Kusura bakmayın ama benimle evlilik düşünmeyen biriyle bir ilişki bile düşünmem. Beni eşi olmaya layık görmüyorsa gitsin başkasıyla ilişki yaşasın. Beni istiyorsa o diz çöküp evlenelim diye peşimden koşmalı. Sizin durumunuz bana bir garip geldi

Ha birde ayıplıyor. Diyor ki, "kadınlar işte hep evlilik düşünürler, akıllarına hep o gelir, uzun süre sevgili olmayı beceremezler." İşte o zaman patladım ben.
Yaw niye uzun süre sevgili olalım ki. Alsın kaliteli çukuletasını yüzüğünü bakalım biz evet diyecek miyiz ? Ayrıca sizi evlenmeye değer görmüyorsa bıraksın yani. Bu ne böyle

Biz normal sevgililik bile yaşamadık ki. Yani yaşayamadık. Hep bu konu yüzünden stresli davranıp birşeyler yüzünden tartışıp ayrıldık, daha başlamadan. Aramızda sevişme de olmadı, birşey de olmadı. Sadece uzaktan uzağa bir yakınlık, sevgi var, o kadar.

Çok rahatsız edici tavır

Kendisi evlilik sorumluluğundan kaçıyorsa kimsenin hayatına girmesin. Size bayağı manipülasyon yapıyor. İyi olan ilişki evliliğe gidebilir bu çok normal. Anormal olan böyle bi isteğiniz olacak diye yargılanmanız. Şu erkeklerin canını alacağına parasını al valla hep şu süresiz nafaka olayı bunları manyak etti.

Güzel arkadaşım zaman kaybetme şununla bak bir tane boşanma tecrüben olmuş, buna laf anlatmaya değer mi

Bana diyor ki, maddi durumum yerinde olsa şu saniye seninle evlenmek isterdim. Beni gelecek eşi gibi arzuladığını hep dile getiriyor. Ama neymiş, beklemek zorundaymış. Sanki onu acele ettiren var.

Hem zaten ne eşi? Dur bir bekleyelim diyorum, bir sevgili olalım, sonranın konuları bunlar diyorum. Yok yine tekrarlıyor.

Kimse kimsenin yaralarını sarmak zorunda değil sizden eski evliliğinin acisini çıkarıyor gibi geldi
Hem muhabbetini acip.hem de karsisindakine evlilik delisi gibi davranmasi onun dengesizligi
Ya çekin susun ya da rahatsızlığınızı dile getirip gönderin gitsin.
Belki biraz da sizi cepte görüyordur, ne yaparsam yapayim.cekiyor nasilsa diyerek sizi stres topu gibi kullaniyor da olabilir
Kaybetmekten korkuyorsa siz de bunu yasatin ve sınırınızı çizin
Yoksa size saygi duymadığını düşündüm

Evlenmek istiyor sizin de isteyeceğinizi düşünüyor
Ama sütten ağzı yandığı için cesaret edemiyor 2. Kez

3 yıldır çıkıyormuşsunuz altı üstü bir ev kiralayıp birlikte yaşayacaksınız bu kadar zor mu evlenmek?

O sizi seven adam dişine göre bir çıtır bulsunda birkaç aya evleniyor mu evlenmiyor mu görün. Kazın ayağı öyle olmuyor hiç o seviyorumlar falan hep hikaye. Seven adam gider nikahını yapar. Kadına evlilik meraklısısın muamelesi yapmaz. Çünkü kendi ister evlenmeyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…