Evlilik korkusu ve yaş farkı..kısaca duygu karmaşası...

denade

Guru
Kayıtlı Üye
22 Mart 2011
58
0
286
İstanbul
Arkadaşlar merhaba,
27 yaşındayım ve erken yaşta kötü bir evlilik geçirdim, aldatılma sebebiyle ayrıldım ve yaklaşık 3 yıl oldu ayrılalı. Bundan 2 ay öncesine kadar hayatımda çok sevdiğim biri vardı, daha önce evlilik yapmamıştı yaşıttık, o da beni çok seviyordu ama iş ciddiye binince korktuğunu farkettim ve sorunlarımız oldu ayrıldı. Ben ev hayatına çok yatkın olduğum için ve içimde hala ümidim olduğu için yeniden evlenme niyetiyle tavsiye üzerine biriyle tanıştım. Yaşı 42, aramızda 15 yaş fark var, görünüş olarak yaşlı göstermiyor ama 2 çocuğu var ve en büyüğü benden 4 yaş küçük. Onunla ilk görüştüğümü eski erkek arkadaşım hep aklıma geldi, kendimce onurlu bir yas tutuyordum, çok kötü olmuştum ondan başkasını düşünemezken başkasıyla olmak fikri beni çok duygusallaştırdı, sanki kalbim ağlıyordu...ve benim yolumu çizmem gerektiğini söyledim, benden sana hayır gelmez deyince diğer tarafa yoğunlaşmaya çalıştım.Şimdi tanıştığım bu insanda evlilik düşünüyor ve çok uzatmak istemediğini söylüyor. Evliliği hem çok istiyorum hemde çok korkuyorum, sevmediğin bir insanla evlenmenin ne kadar kötü olduğunu biliyorum ama sevdiğimlede olmuyorki ve olmayacak maddi olarak kimseye bağlılığım yok ailemin yanındada çok iyi bakılıyorum, elimi sıcak sudan soğuk suya sokmuyorum, yaşıtlarımda daha hiç evlenmemiş, bazen evlilik fikrini aklımdan çıkarayım diyorum, bazende yaş ilerledi mantık diyorum, maddi durumu çok iyi ve hayatını oturtmuş, tek istediği bir düzen...zamanla eski sevgilimi unuturum mu acaba bilmiyorum çünkü şimdiye kadar aklımda hiç geçmiş olmamıştı biriyle birlikteyken kalbim başkası için atmamıştı..kızlar siz ne düşünüyosunuz

aklında başkası varken unuturum deyip sevmediğin biriyle evlenme madem rahatın yerinde bekle zaman her şeyin ilacıdır.

aklında başkası varken unuturum deyip sevmediğin biriyle evlenme madem rahatın yerinde bekle zaman her şeyin ilacıdır.

şuan aslında flört aşaması, o aşamada belki unuturum diyorum kendime yol çizmek istiyorum anne baba yanında nereye kadar gider bilmiyorum..insan kendi evi kendi düzeni olsun istiyor bir hayat arkadaşı istiyor ama hata yapmakta istemiyorum... denemeye değmez mi daha mı kötü olur..uzatmayayım mı...kestiremiyorum yani...

Evlilikle ilgili kötü bir tecrübe yaşamışsın zaten. Bir insan sevmediği biriyle evlenemez, ona dokunamaz, ömür geçiremez hem bu onada haksızlık olur. üstelik nerdeyse çocuğuyla aynı yaştasın. bence kendine daha uygun ve gerçekten birşeyler hissedebileceğin biriyle olmalısın. Sırf evlenmiş olmak için evlenilmez bence bırak boşver o insanda hayatına baksın.

İnan biz kadınlar sevgisiz yaşayamıyoruz.ben severek evlendim ama şu anda bu sevgiden eser yok.Onu sevmediğimden değil,ben çok seviyorum eşimi ama sevilip sevilmediğimi bilmiyorum bile.her neyse,bu beni çok üzüyor.İnsanları bilemeyiz.hayat ne getirir ne götürür.seversin evlenirsin bir bakmışsın o sevgi bu sevgi miydi dersin.sevmeden evlenmişsin amabelki de sana gerçek sevgiyi hissettirecek kişi odur.Bilemezsin.bence birazda kadere bırak her şeyi ne dersin?

kadere çok inanıyorum ve insanın doğmadan, annesinin babasının kim olacağının ve kiminle evleneceğinin alnına yazıldığını biliyorum..Allah güzel yazılar yazmıştır inşallah...

aramızda çok yaş farkı olması benimde kafamı kurcalayan nokta...ama şu var ki yaşıtlarım hiç evlenmemiş yada hayatını oturtamamış..malum türkiye şartları aileler oğlunun daha önce evlenmiş ayrılmış biriyle evlenmesini istemiyor ve önceki birlikteliğimin bitmesinin temel nedeni buydu..çevremde o kadar sevilen biriyken ayrıca bu yaştan sonra istenmeyen gelin olmak istemiyorum ve sorun yaşamakta istemiyorum...

her bayan ister kendi evinin düzeninin olmasını, sevdiği bi eşinin olmasını ama 15yaş var üstüne üstlük sevmiyorsunuz. Ya ileri de onun size yetmediğini düşünürde mutsuz olursanız bu anne baba evinde bir süre daha kalmaktan daha mı iyi

daha çok gençsin evlenmek için acele etme bence evlenmek için evlenme ilerde pişman olan sen olacaksın keşkelerle başlayan cümleler kurmadan iyi düşün derim...

zaten pişman olmak beni çok korkutuyor...ama bir yandanda flört etmeden denemeden de karar vermek istemiyorum... 2 çocuğu var biri kız biri erkek oğlu benden 3-4 yaş küçük, erken evlenmiş o da...çocuklar annesinde kalıyor ama ilerde bana sorun çıkarırlar mı bilmiyorum...ben sorun çıkaracak biri değilim...eski erkek arkadaşım "benden sana hayır gelmez unut gitsin" deyince içimde birşeyler eksildi... o yüzden zamanla o aklımdan gidecek gibi..ama bu yaş sorunu ve çocuklar..bilemiyorum....

Birinin acısını bir diğerinde atlatamazsınız.
Üstelik çocukLları var ve sizden büyük bir insan.
Hiçbir şekilde birbirinize uyamazsınız.
Siz dışarı çıkmak istersiniz o ise dinlenmek.
Onun düşünceleri size çok geriden gelir.
Vs vs vs vs
Bir sürü şey sayabilirim.
Eğer tekrardan mutsuz bir evlilik yaparsanız buraya gelip yeniden kocam benden büyük anlaşamıyoruz, boşansam ne olur dersiniz. Peki bu sefer tekrar baba evine dönebilecekmisiniz?
Ben bu türk kadınalrının evde oturma merakını anlamıyorum.
Bence bırakın evde oturmayı kimse rahat yaşamıyor.
Kafanızı dağıtacak kurslara gidin, bir işe girin.
Kendinizi mutlu edecek birşeyler bulun.
Ailenize hiçbir zaman yük olmazsınız.
Kimse yaşı kemale erince sokağa atarım diye çocuk sahibi olmaz.
Mutsuz olmak istiyorsanız doğru yoldasınız...

Son düzenleme:
15 yaş farkı çok fazla üstelik cocuklarıda varmış.sen bu cocuklarla aynı evde yaşayacaksan daha kötü günler seni bekliyor .23 yaşında en büyük cocuğu umarım erkekte değildir ve evlenmezsin arkadaşım.27 yaşındasın aynı yaştayız inan eşimle aramda 5 yaş var ,ancak anlaşıyorum sanırım yaş farkı artsa daha da anlaşamadığın birçok şey önüne çıkar diye düşünüyorum.senin annen baban kaç yaşında bir de onu merak ettim söylersen.

benim uzun yıllardır çalıştığım işim var ve işimde iyi kurumsal bir şirketteyim... konumda yazmıştım maddi olarak kimseye bağlılığım yok, ailemede, tek başımada rahat bir şekilde ayaklarımın üzerinde dururum... ben sadece kendi düzenim, kendi ailem, çocuklarım olsun istiyorum, yeğenlerimi değilde artık kendi çocuklarımı seveyim istiyorum...sırtımı sağlamca yaslayabileceğim güvenli bir eş istiyorum..eşimden ayrılalalıda 3 sene oldu, aslında çok erken değil ama eş seçimi konusunda yanlış yapmak istemiyorum...

malesef büyük çocuğu erkek ve yakında 24 olacak ama anneleriyle kalıyorlar, tabi babalarına gelmeyeceklerinin garantisi yok...görüştüğüm insanda erken evlenmiş...annem 47 babam 55 yaşında. ama şu var arkadaşım benimle yaşıt erkekler, gezme tozma peşinde ve hiç evlenmemişler, evlilikle alakaları yok...görüntü olarak 35-36 gösteriyor ama bu gerçeği değiştirmiyor tabi..

mutlu olmak için evlenmek zorunda değilsin. sevmiyorum ama mantıklı düşününce olsun diyorum diyosun. bunun neresinde mantık gördün anlayamadım. adamın senden 4 yaş küçük erkek çocuğu varmiş. ya artık öyle bi zamandayızki olmaz diye bişey kalmadı. yarın birgün bu çocuk sana aşıkta olur daha kötü şeylerde olur. seninde düşüncelerin kayabilir ben bu yaşta birni değil yaşıma uygun birini hak ediyorum vs dersin iş iyice sarpa sarar. evlenmek zorunda degğilsin. hiç kimse evlenmek zorunda değil. sade ve sadece seviyorsan evlen istiyorsan yap. senin başından kötü bir tecrübe geçmiş zaten. insanların nasıl değişebileceğini gördün. nasıl güvenebileceksin. bu olmadı bidahamı denerim diceksin.

yok canım sen boşver .annenle aralarında 5 yaş var onu anne olarak dahi göremez ,ordan sorun çıkar ne bilim.evet kücük göstermesi yaşça senden fazla olduğunu değiştirmiyor dediğin gibi.ama bak en azından 30 lu yaşlarda biri daha uygun canım.bakarsın nasibin başka yerden çıkar az daha bekle bakalım.tabiki 27 yaşında bir erkek için evlenmek büyük ihtimalle düşük gibi görsende gerçekten evlilik için sorumluluğunu alabilen çok .ben 22 dim eşim 27 yaşındaydı evlendiğimizde.insanın içiyle alakalı.sen çalışmayı düşünüyor musun ,çalışırsan belki ortam olur kendi hoşlandığın biiryle evlenme şansın doğar hı ne düşünüyorsun bu konuda.

ben 28 yaşındayım ben olsam evlenirmiydim evlenmezdim sanırım acele etme bence zamana bırak belki seveceğin biri çıkar karşına aradaki yaş çok fazla bu adamın nerdeyse seninle aynı yaşta çocukları var fikirleriniz aynı olmaya bilir senin düşünce tarzın ona çocukça gelebilir 20 yıl sonra sen 47 o ise 62 yaşında olacak bence hiç hoş değil yaşını göstermeye bilir ama fikirleri olgunlaşacak :82:

birşey daha soran oldumu bilmiyorum ama adam neden eşinden ayrılmış :44:

Şahsi fikrimi soracak olursanız,eğer görüştüğünüz kişiyi sevmiyorsanız aşık değilseniz evlenmeyin derim,15 yaş çok büyük bir yaş farkı,şimdi yaşını göstermiyor olabilir ama 10 yıl sonra 15 değil 25 yaş fark varmış gibi olacaktır,biliyorum çünkü bir yakınım kendinden 18 yaş büyük 2 çocuk babası biriyle evlenmişti,başta yaş farkını önemsemiyordu,halada önemsemiyor ama erkek eşini koluna takıp dışarı çıktığında eşin mi demiyorlar baban mı diyorlar,ortak çocuklarını görenler babaları gibi değil dedeleri gibi duruyor adam diyorlar.Buda erkekte özgüven kaybına yol açıyor,özgüvenini kaybeden erkek karısına baskı kurma yoluna gidiyor.Sizde aynı şeyleri yaşarsınız yıllar geçtikçe eşinizde kıskançlık artar,baskı yapmaya başlar diye bir iddiam yok ama olur mu olabilir.

Madem ayaklarınızın üzerinde durabilen bir kadınsınız,elinize ekmeğinizi almışsınız bence kendinize doğru kişiyi seçebilmek adına şans tanıyın,acele etmeyin derim,27 yaş çok büyük bir yaş değil,evlilik geçmişiniz varmış,iyi bilirsinizki bu hayatınızı tümden değiştirecek önemli bir karar,bu kararı oldu bittiye getirmeyin,size iyi bir eş,gelecekteki çocuklarınıza iyi bir baba olacak biri mutlaka çıkacaktır.
Hakkınızda hayırlısı neyse o olsun.

Aranızda yaş farkı değil ömür farkı var...İlla hemen evlenmek zorunda değilsin..Benim de karşıma yanlış insanlar çıktı,olmadık insanlara kapıldım..Tam hiç bir zaman evlenip çoluk çocuk sahibi olamayacağımı düşünürken evlendim...34 yaşında...Şimdi 2 çocuğum var..Çok ta mutluyum... Eşimle aramız 5 yaş...Demem o ki illa evlenicem diye sevmediğin baban yaşındaki adamla evlenip te kendini boşa harcama...Daha çok gençsin..Karşına seni hakedecek doğru dürüst biri Allah yazdıysa muhakkak çıkacaktır....
Bana göre geç evlenmek diye bir şey yok...Doğru zamanda doğru insanla evlenmek diye bir şey var.....

Son düzenleme:

canım ben uzun yıllardır kurumsal bir şirkette çalışıyorum ama yaşıtlarımla vakit geçirmek istemiyorum çünkü baktığım zaman gerçekten sorumluluk alabilecek bir özellik göremiyorum...onunla aynı dönemde işyerindeki bir arkadaşım vasıtasıyla haber gönderen 30 yaşında hiç evlenmemiş bir adam vardı, benimle görüşmek için çok ısrar etti çok mantıklı konuştu,daha önce evlenmiş olmamın onun bakış açısını değiştirmeyeceğini falan söyledi ama bu konuda ağzım bir kere yandı, bu yaştan sonra istenmeyen gelin olmak istemiyorum ve şuan hayatımda olan adamı seçtim ama sanırım bununla araya mesafe koymam gerekecek...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…