Evlilik korkusu

atanmadan evlenmeme kararını kutluyorum çok doğru yapıyorsun.

aynı korkudan bende de vardı rüyalarıma girerdi. yıllar sonra görüyorum ki haklıymışım artık neyi hissettiysem.

önce iş sahibi olmaya odaklan o sırada da adamı araştır soruştur etraftan. arkadaşlarınla birlikte görüşün ailen görüşsün senin göremediğini bazen onlar görebiliyor.

gözümün önündeyken ben bunları nası göremedim diye kafamı duvarlara vurmak da var. gerçekten artık nası bişeyse o beyin sana ipuçlarının üzerine perde indiriyor ama işte beyninin bir bölümü bilinçsiz içgüdü sağlıyor o kısım anlıyor uygun olmadığını adamın ve sana bu korkuyu yaratıyor. bence iç sesini dinle.
Üzgünüm sizin için. Nasıl problemler yaşadınız? Evet öyle bir karar aldım ama tabi atanmama stresim zaten vardı şimdi evliliği de ona bağlayınca artık stresim bin kat arttı ve atanmam ın garantisi de yok. Büyük stres ve zor zamanlar gerçekten. Belirsizlik çok kötü.

Üzgünüm sizin için. Nasıl problemler yaşadınız? Evet öyle bir karar aldım ama tabi atanmama stresim zaten vardı şimdi evliliği de ona bağlayınca artık stresim bin kat arttı ve atanmam ın garantisi de yok. Büyük stres ve zor zamanlar gerçekten. Belirsizlik çok kötü.

valla benimki de böyle bana karşı aşırı minnoş ne desem 2 etmeyen bir tipti. ama atıyorum trafikte yumruklaşırdı, sokakta bana bakanlara diklenirdi onlarla da kavga ederdi falan böyle saçma öfke patlamaları vardı. beni de zor durumda bırakıyordu sürekli geriliyordum. ailesinin yanında bile yapardı. şimdi ayrılınca diyorum ki ben ne akılsızmışım ya bir gün bana da böyle sinirlenirse ileride? resmen gözü hiçbir şey görmüyor çünkü yanımda kaç kere yumruklaştı bi kadın için iğrenç bi his. ben de ne safsam ayrılmamışım hani kendini tutabilir terapi alır falan diye böyle bi sevgi kelebeği idim.

bir de o minnoşluğun altında bin tane yalan varmış aldatıyormuş paso neyse ki evlenmeden öğrendim.

böyle şeyler işte. o kıskançlık işi fena yani. sizde ne tür şeyler var anlat ki ona göre haklı mısın söyleyelim.

Bu bölümü okumamalısın bence.
Bazen göz atmak olabilir.
Ben öyle yapıyorum.
Ama burası adı üstünde dert bölümü zaten.
Bence daha iç açıcı şeylerle meşgul ol.
Elalemin derdini okumak, izlemek, dinlemek bir yere kadar tamam ama sonra psikolojini bozar.
Hayata karamsar bakarsın.
Bence burada okuduklarından sadece ders al.
Hayatta her şey mümkünmüş diye düşün.
Fakat bu durum olumlu bakış açını bütünüyle etkilemesin.
İzin verme. Evlilik ve sonrası ise kısmet işi.
Göz göre göre kötü biriyle de evlenmemek gerek tabii.

24 yaşında 2 yıllık anestezi bitirdi özel bir hastanede çalışıyor. Sana güveniyorum ama çevreye güvenmiyorumculuk işte. Kıyafet konusunda kıskanç, erkeklerin olduğu ortamlarda kıskanç. Ani patlamalar şöyle, yani hiçbir zaman bağırıp çağırmaz, sesini çok fazla yükselttiğini de hatırlamam ama ani çıkışları oluyor durumu anlamadan hemen nasıl böyle olur nasıl şöyle olur diye söylenmeye başlar sakinleşince ancak hatasını anlıyor
Canım erkekler geç olgunlaşıyor biliyorsundur ya da bazıları hiç olgunlasmiyor
Yaşının senden küçük olması sorun
Kıskançlık sorun
Anlamadan dinlemeden ani patlamalar yapması büyük sorun
Evlilik için acele etme

valla benimki de böyle bana karşı aşırı minnoş ne desem 2 etmeyen bir tipti. ama atıyorum trafikte yumruklaşırdı, sokakta bana bakanlara diklenirdi onlarla da kavga ederdi falan böyle saçma öfke patlamaları vardı. beni de zor durumda bırakıyordu sürekli geriliyordum. ailesinin yanında bile yapardı. şimdi ayrılınca diyorum ki ben ne akılsızmışım ya bir gün bana da böyle sinirlenirse ileride? resmen gözü hiçbir şey görmüyor çünkü yanımda kaç kere yumruklaştı bi kadın için iğrenç bi his. ben de ne safsam ayrılmamışım hani kendini tutabilir terapi alır falan diye böyle bi sevgi kelebeği idim.

bir de o minnoşluğun altında bin tane yalan varmış aldatıyormuş paso neyse ki evlenmeden öğrendim.

böyle şeyler işte. o kıskançlık işi fena yani. sizde ne tür şeyler var anlat ki ona göre haklı mısın söyleyelim.
Üzüldüm sizin için. Neyseki zararın neresinden dönerseniz kardır :) ya yanımda yumruklaşmadı ya da kimseye diklenmedi tartışmadı. Ama nedense ya böyle şeyler yaparsa diye içimden geçiyor sürekli. Ya dışarıda milletle kavga ederse bana baktı diye VS. Çünkü bazen millete bakışlarını görebiliyorum, sert bakıyor biraz tedirgin olduğu yer de. Ben defalarca söyledim, insanlar tuhaflaşmış, biri sana küfür etse bile kavga etme tartışma bıçak taşıyan var silah taşıyan var hergün haberlerde görüyoruz. Ama o yanlış bir durumda sessiz kalcak biri değil bunu biliyorum ve bu yüzden tedirgin oluyorum bazen kötü şeyler düşünerek

Üzüldüm sizin için. Neyseki zararın neresinden dönerseniz kardır :) ya yanımda yumruklaşmadı ya da kimseye diklenmedi tartışmadı. Ama nedense ya böyle şeyler yaparsa diye içimden geçiyor sürekli. Ya dışarıda milletle kavga ederse bana baktı diye VS. Çünkü bazen millete bakışlarını görebiliyorum, sert bakıyor biraz tedirgin olduğu yer de. Ben defalarca söyledim, insanlar tuhaflaşmış, biri sana küfür etse bile kavga etme tartışma bıçak taşıyan var silah taşıyan var hergün haberlerde görüyoruz. Ama o yanlış bir durumda sessiz kalcak biri değil bunu biliyorum ve bu yüzden tedirgin oluyorum bazen kötü şeyler düşünerek

aynı şeyleri ben de söylerdim anlıyorum seni.

evet o kitlenmiş bakışı bilirim karşısına psikopat biri çıkarsa kavgaya dönüyor o bakışlar.

benim de aklımdan onlar geçerdi mesela derdim bebeğim olsa kucağımda biri baktı diye biriyle kavga etse çocuğun psikolojisi bozulacak. babamın hiç böyle huyları yoktur trafikte de dışarıda da ne küfürleşir ne dik dik bakar ters bi durum varsa uzaklaşmayı tercih ederiz ki bence doğrusu bu.

bence uzak mesafe ilişkisi olduğu için yeterince tanıyamamışsın. kısa süre kendini tutuyor olabilir. bu tür şeyler olmadık zamanlarda oluyor çünkü iş stresi ne bileyim başka kısıtlı zamanlarda stres artınca. e siz hiç günlük hayat yaşamamışsınız ki birlikte. hayat da hep tatil değil. birlikte yaşayın diyenlere katılıyorum 1 sene birlikte yaşarsan her huyunu öğrenirsin.

yerinde olsam bunlara odaklanmam önce kariyerimi yapar hala birlikteysem birlikte yaşar ondan sonra duruma bakardım.

unutma önce iş. yoksa adama mahkum kalırsın.

Ben problemli bir ailede büyüdüm. Hiçbir zaman evlenmek istemedim. Öyle yalandan 2 konu okumaya benzemez çocukluktan bunun içinde olmak. Şimdi öyle değilim ama evlenmeme aylar kaldı. Bir an önce bitsin diye bekliyorum. Karşımdaki insana inanıyorum. Bu istek aşkın, sevginin, güvenin bir bütün olması bende. Evlenmekten 2 konu okuyup vazgeçtiyseniz, hemen acabalar başladıysa zaten ilişkiniz oturmamıştır. Yeterince tanımıyorsunuzdur. Bekleyin.

Arkadaşlar merhaba.
Bu siteye üye olduğumdan beri evlilikten korkar oldum. Yıllarca flört edip tanıyıp, evlendikten sonra bambaşka biriyle karşılaştığını söyleyen bir sürü insan okudum. Melek gibi görünüp sonra canavar çıkan adamların anlatıldığı konular okudum.
26 yaşındayım 2 yıllık ilişkim var, huyu suyu iyi, vicdanlı tanıdığım kadarıyla. Tırnağım incinse hüngür hüngür ağlar karşımda öyle bir düşkünlüğü var.
Ama her insanda olduğu gibi olumsuz bir kaç yönü var mesela kıskançlık gibi, ani patlamalar gibi. Bu konularda çok büyük olaylar yaşamadık ama olumsuz diye tanımlayabişeceğim bu özellikleri var.
Bu kötü yönleri için bazen kafamda öyle senaryolar kuruyorum ki okuduğum hikayelerden kaynaklı. Hem kendimi hem onu huzursuz etmeye başladım artık. Sürekli sorular sormaya başladım, evlenince şöyle şeyler olur mu, bunu yapar mısın VS gibi sürekli yoklamaya başladım.
Evlilik bu ne çıkacağını bilemiyorsun diyip duruyorum kendime. Acaba evlendikten sonra çok kötü şeyler yaşar mıyım diye geçiriyorum. Çok kötü yalanlar söylediği mi çıkar ortaya, şiddet e meyilli mi çıkar, aşırı kısıtlaması mı çıkar, hayatım alt üst mü olur diyip sürekli kafamda senaryolar kurmaya başladım. Şuan evliliği tamamen rafa kaldırmış durumdayım böyle düşüncelerden ötürü. Henüz atanamadım ve atanmadan asla evlenmeyeceğim diye bir karar verdim bunu ona da söyledim.
İçimi dökmek istedim arkadaşlar, aynı hislerde olan ya da yorum yapmak isteyen olursa dinlerim.
İnsanlar tanışıp evlendiğini sanır ama evlendikten sonra tanışır. Benim eşim hiç değişmedi evlenmeden önce neyse sonrada aynı değişiklik hiç yok. Ama tabiki evlendikten sonra yaşama ihtimaliniz olan tüm şeyleri evlenmeden önce simule etmek imkansız yani faturaları zamanında odermi sorusu sorumluluk bilinci var mı ona bakarsiniz vs vs ben de evlenmeden önce çok korkardim ama eşimle fikir uyumumuzu ahlaki değer birliğimizi görünce hiç tereddutum kalmadı bir buçuk yıllık evliyim evimizde bir kere sesler yukselmedi. Rabbim herkesin yuvasına huzur mutluluk versin 🙏🏻

aynı şeyleri ben de söylerdim anlıyorum seni.

evet o kitlenmiş bakışı bilirim karşısına psikopat biri çıkarsa kavgaya dönüyor o bakışlar.

benim de aklımdan onlar geçerdi mesela derdim bebeğim olsa kucağımda biri baktı diye biriyle kavga etse çocuğun psikolojisi bozulacak. babamın hiç böyle huyları yoktur trafikte de dışarıda da ne küfürleşir ne dik dik bakar ters bi durum varsa uzaklaşmayı tercih ederiz ki bence doğrusu bu.

bence uzak mesafe ilişkisi olduğu için yeterince tanıyamamışsın. kısa süre kendini tutuyor olabilir. bu tür şeyler olmadık zamanlarda oluyor çünkü iş stresi ne bileyim başka kısıtlı zamanlarda stres artınca. e siz hiç günlük hayat yaşamamışsınız ki birlikte. hayat da hep tatil değil. birlikte yaşayın diyenlere katılıyorum 1 sene birlikte yaşarsan her huyunu öğrenirsin.

yerinde olsam bunlara odaklanmam önce kariyerimi yapar hala birlikteysem birlikte yaşar ondan sonra duruma bakardım.

unutma önce iş. yoksa adama mahkum kalırsın.
Birlikte kalma şansımız olamaz yani uzun süreli olmaz ancak 3 5 günlük tatiller. İş konusunda evet bende öyle düşünüp o karara vardım. Ama baya stresli dönemler. Belirsizlikler

Birlikte kalma şansımız olamaz yani uzun süreli olmaz ancak 3 5 günlük tatiller. İş konusunda evet bende öyle düşünüp o karara vardım. Ama baya stresli dönemler. Belirsizlikler

baya açık yazmışsın aranızdaki sorunları emin ol yardımcı olabiliriz böyle 😏 👋👋

Back
X