Nişanlım benim sevdiğim hiçbir şeyi sevmiyordu ... aslında bizim evlilikten beklentilerimiz farklıydı ... O beni kendisine köle etmek istiyordu, bense okumamı ve çalışmamı istememesinin altında masumca sebepler arıyordum.
Eskiden ufak tefek şeylere karışırdı, 4 aylık nişanlıydık ve 4 ayda tartışmalarımız o kadar çok artmıştı ki ... Çalışmanı istemiyorum evimin kadını ol dedi bana, ben onu çok sevdiğimden her şeyine razı geldim ... tek başıma dışarı çıkamaz olmuşum, hiçbir arkadaşımla görüşemez olmuşum ... nişanlım aşırı kıskanç, aşırı şüpheci, aşırı kaprisli bir erkek, tanıştığımız günden bu yana her şeyimi yavaştan yavaştan kısıtlar olmuştu
Selam arkadaşlar, geçenlerde bir konu açmıştım nişanlımdan ayrıldığıma dair....
Ben ona kıyamadım, elinde çiçekler gelmiş kapıma, ağladı sızladı, dayanamadım, bu ilişkiye son bir şans vermek istedim, belki bir şeyler yoluna girer umuduyla; şimdi birlikteyiz, ama ayrılık sırasında nişanlımla aramda olan tartışmalardan ötürü, ailem artık bu işe pek sıcak bakmıyorlar. Annem ve babam kesinlikle istemiyoruz, evlenirsen yarın boşanıyorum diye kapımıza gelme diyorlar. Canım çok yanıyor, biliyorum onlarda benim mutlu olmamı istiyorlar. Nişanlım aşırı kıskanç ve hayatımdaki bir çok şeyi kısıtladığı için ayrılmıştım ondan. Şimdi bana söz verdi, ben ne yaparsam yapayım saygı duyacağına dair... Bugün sabah dışarı çıktık, akşama kadar çok güzel vakit geçirdik, ve test ettim onu verdiği sözü bugün için tuttu, tabi zamanla göreceğim her şeyi... Kafam o kadar karışık ki, bir yandan canım yanıyor, bir yandan geleceğe dair şüphelerim ve korkularım var, bir yanda sevdiğim gözü yaşlı akıllandım diyor, inşallah beni utandırmaz, ailemi karşıma aldım, inşallah beni mahcup etmez... Paylaşmak istedim...
Selam arkadaşlar, geçenlerde bir konu açmıştım nişanlımdan ayrıldığıma dair....
Ben ona kıyamadım, elinde çiçekler gelmiş kapıma, ağladı sızladı, dayanamadım, bu ilişkiye son bir şans vermek istedim, belki bir şeyler yoluna girer umuduyla; şimdi birlikteyiz, ama ayrılık sırasında nişanlımla aramda olan tartışmalardan ötürü, ailem artık bu işe pek sıcak bakmıyorlar. Annem ve babam kesinlikle istemiyoruz, evlenirsen yarın boşanıyorum diye kapımıza gelme diyorlar. Canım çok yanıyor, biliyorum onlarda benim mutlu olmamı istiyorlar. Nişanlım aşırı kıskanç ve hayatımdaki bir çok şeyi kısıtladığı için ayrılmıştım ondan. Şimdi bana söz verdi, ben ne yaparsam yapayım saygı duyacağına dair... Bugün sabah dışarı çıktık, akşama kadar çok güzel vakit geçirdik, ve test ettim onu verdiği sözü bugün için tuttu, tabi zamanla göreceğim her şeyi... Kafam o kadar karışık ki, bir yandan canım yanıyor, bir yandan geleceğe dair şüphelerim ve korkularım var, bir yanda sevdiğim gözü yaşlı akıllandım diyor, inşallah beni utandırmaz, ailemi karşıma aldım, inşallah beni mahcup etmez... Paylaşmak istedim...
Onu gerçekten sevdiğim için, insan olarak değer verdiğim için son bir şans verdim, ileride acaba dememek için... Evlilik tarihini erteledim, en ufak bir hareketinde bitecek, çünkü artık gerçekten yoruldum, ömrümü bu şekilde geçirememki.su yazdıklarınıza istinaden ailenizin tepkisi haklı bence,
fakat siz son bir sans vererek kendi duygularınızı yokluyormussunuz gibi hissettim.
nisanlı oldugunuz icin artık geriye tek aşama kalıyor; evlilik.
guvenseniz dahi acele etmeyin sakın.
ve nisanlınızın eskisi gibi tekrarlayan en ufak bir hareketinde hayatınızı nasıl gecirmek istediginizi iyice sorgulayın...
İlk zamanlar tavrımı koyman gerekirdi, kısıtlamalarına asla izin vermemeliydim, ben sonradan farkına vardım bazı şeylerin, ama sonuçta evlilik olmadı henüz, yani yol yakın her an dönebilirim, şu an bir hatasını bekliyorum... Bakalım hayırlısı...Bir kere sans vermen iyi olmus, cok kritik bir hata olmadigi surece, bence her iliski hakeder...
Sadece nacizane bir istek, bunu bir kadin olarak soyluyorum, hicbir erkek senin hayatina karar vermesin, calismana, giyinmene, gezmene, okumana, esinle dostunla gorusmene, sen bir bireysin, onun paranoyakligi yuzunden bu ozgurlugunden vazgecme...
Eger onceki hatalarini tekrarlarsa, yapman gerekeni yap, anne ve babani o zaman dinle ve ayril, en ufak bir sinyalde bile durma...
Okuluma devam edeceğim canım, şubatı bekliyorum, ona eskiden engel olmak isterdi ama şimdi destek oluyor hakkını yemeyeyim. Çalışmayıda düşünüyorum, bunu onunla henüz paylaşmadım, belkide paylaşınca onun için bitme sebebi olacak, ama en azından benim için rahat olacak...Calisma ve okuma kismina ne diyor? Ona da saygi duyacak mi? Yoksa klasik onun icin okulumu biraktim ailemi karsima aldim vakasi mi olacak?
Ayrılmak kolay değil evet şu an yaşıyorum ama söz konusu bundan sonraki hayatımsa 3 ay ağlarım sonra önüme bakarım. Bıktım artık...O korku aynı sebepten bendede var..Belli bir zaman gözle bakalım ne olucak sonuç..Hayırlısı olsun ayrılmakta öyle kolay olmuyor biliyorum...
Kimsenin kölesi olmak istemiyorum, bu yüzden mücadele ediyorum... Olmazsa da zaten önüme bakarım..."Nişanlım benim sevdiğim hiçbir şeyi sevmiyordu, biz arkadaş ortamında tanıştık, severek nişanlandık, yakında düğünümüz olacaktı, hemen her şey hazırdı. Tek bir sorun vardı; nişanlandıktan sonra tartışmalarımız artmıştı, aslında bizim evlilikten beklentilerimiz farklıydı. Son ana kadar, ona olan sevgimden, aşkımdan sabrettim ama geçte olsa anladım ki; O beni kendisine köle etmek istiyordu, bense okumamı ve çalışmamı istememesinin altında masumca sebepler arıyordum. Artık tecrübemi diyeyim, tecrübesizlik mi diyeyim bilemiyorum...
Rabbim hepimiz için hayırlısını nasip etsin !!!"
Köle olmak istiyorsan devam et.
Garantisi yok, ben bu yüzden onu sürekli deniyorum, evlilik tarihinide erteledik... Değişmeyeceğini biliyorum, ama bi umut, kendi içimi rahatlatmaya çalışıyorum...Bugun test ettin verdigi sozu tuttu yarin tutacaginin garantisi var mi?
Erkekler evlenince degisiyor deniyor kulliyen yalan .
Halbuki kadinlarin bakis acisi degisiyor.
Bir insan ne ise odur degismez...
Sigaradan başka kötü bir alışkanlığı yok, tek sıkıntımız kıskanç olması, eskiden aşırı şüpheciydi, şimdi onu tamamen atlattık, bakalım diğeri zamanla biter mi yoksa biz mi biteriz bilmiyorum hayırlısı....herkez ikinci şansı hak eder başka kötü huyu yoksa bir daha bak bakalım
kıskançlık zamanla azalıyor ilişkilerde
kendinden ödün verme birsüre bak eski huylarına dönüyorsa ayrılırsın
Nereye kadar rol yapabilrki düğünü erteledik zaten illa ki bir açık verir... '''senin geleceğine değer veren bir erkekle hayatını birleştirmeye bak derim'''' bu sözü duymayı o kadar çok özledim ki, inşallahhhhh...böyle adamlar değişmiyor okuma ve çalışma kısmında gene sana sorun çıkartacaktır şimdi sana şirin görünmeye çalışıyor köprüyü geçene kadar ama yarın öbür gün bak ne sorunlar olacak aranızda yol yakınken vazgeçmeye çalış ve senin geleceğine değer veren bir erkekle hayatını birleştirmeye bak derim.
Evet doğru söylüyorsun, ama vicdanımı rahatlatmaya çalışıyorum, ileride keşke dememek için son bi sans verdim bakalım...Sözünü bi gün tutar iki gün tutar üçüncüde yine aynı adamdır. Yani huylu huyundan vazgeçmez.
Kesinlikle haklılar...Ben ailenin haklı olduğunu düşünüyorum.
Evet katılıyorum, zamana bıraktım bakalım, inşallah hayırlısı olur...Asiri kiskanclik evlenmeme sebebidir.
Kıskançlığı yüzünden ayrıldık, beni her şeyden kısıtlaması, durduk yere kıskançlık krizlerine girmesi falan işte... Bende inan bıktım artık, seviyorum ama sadece seviyorum şimdilik evlilik düşünmüyorum, değiştim diyor ama bakalım zamana bıraktım işte...eski konularını bilmiyorum ama can çıkar huy çıkmaz.şimdi ayrılık sonrası az bir cicim zamanları geçirirsiniz sonra yine aynı olur. neden dolayı ayrıdınız bilemiyorum. kişiliğinden kaynaklanan bir sorundan dolayıysa eğer zor değişir..mesela yalan huyu varsa, değişmez.. ancak diyelim sigara alışkanlığı vardır sevmezsin, bunu değiştirebilirsin..o yüzden her neden dolayı ayrıldıysanız objektif düşün derim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?