Evlilik mi Bakıcılık mı?

Acikcası böyle bir düşüncem yoktu.İlk geldiğim zamanlar bekar evleri vardi arkadaşlarıyla kalıyorlardı bende kaynım orda kalır diye düşündüm a.a tersi oldu hadi tamam neyse dedim evet yakın evlenir gider sabrexeyim dedi..Bu kaynım aklımın ucundan bile geçmedi.Çunku okuyordu bunlarında ümidi okusun kendini kurtarsın diye ama onu da beceremedi ünv kazanamadı memlekette çalışmaya başladı.Pandemide işi kapanınca işsiz kaldı tutup buraya gönderdiler.İlk geldiginde de eşime soyledim ben sürekli olarak bakamam tm dedi zaten buraya pek gelmez daha çok evli olan kardeşine yardim ettiği için gelmiyor duda gerçekten.en azından dengeli biçimde devam ediyordu.ama son 1 ayıda geçti sürekli geliyor anlayacağıniz yerleşti bütün kiyafetlerini getirmiş bunu görünce anladim artık ben sustukça bunlar iyi niyetimi suistimal ediyorlar o yuzden de hergün eşime söyledim ben yapamıyorum dedim dün zaten büyük tartısma yaşadik son olarak bu sorunu hallet dedim halledemezsen çeker giderim kardesinle berabber mutlu mutlu yaşarsın bana seni rezil edrim diyor.Iki kadınsın bir kardeşime bakamıyorsunuz üstüne birde ağlayıp duygu sömürüsü yapıyor.Düşundukce sinirim zipliyor siz siz olun benim düştüğüm hataya düşmeyin.
Bu Arada konu sahibine bişey daha sormak istiyorum aslında çok soru sordum eminim konu Sahibi cevaplamayacak..🤷🙈
Acaba başta 4 sene diğer kaynınıza bakarken şöyle mi düşündünüz aman nasıl olsa yaşı var kaynımın 3-4 sene sonra zaten evlenir diğer kayın da buraya gelecek olsa artık ben birine baktım diğerine de zaten o bakar diye mi düşündünüz başta? Neden kabul ettiniz?

kendi akrabam tenezzül edip te gelmiyorlar anneme kac defa söypedim gelmedi sorumlulukları var onunda e bide uzak olunca gelniyorlar
bende tam bunun soracaktım sizin aileniz nerde? hiç mi bişey demiyorlar bu duruma
hiç mi gelmezler size?
sağlam veto çekmeniz gerekir yoksa bu böyle gider hep

bende olsam kv me söylerdim durumu

artı evde insanlar varken birlikte falan olmayın

Muhtemelen diğer eltinizde durumdan rahatsızdır onunla da konuşun.4 sene evin içinde evlilik çağında başka bir erkek çok tuhaf.Eşinizin bunu kabul etmesi daha da tuhaf.İnsan rahat rahat duşa bile girip çıkamaz.Yıllarınıza yazık olmuş.Eşiniz size değer verse ne durumda olduğunuzu görebilirdi.Ama onunda umrunda değil.Anne baba hasta olur bakılır ama bu kadarı kabul edilir birşey değil.

İyi akşamlar arkadaşlar.Buraya yeni üye oldum içimi dökmek için.7 yıllık evliyim 2 çocuğum var.Yaşadığımız yerde akraba falan yok sadece bir evli kaynım var o da yeni evli sayılır.Sorunu şu bu evli kaynım evlendiğimden bu yana 4 yıldır bizimle birlikte yaşadı( eşimle beraber çalıştığı için).3 yil öncede wvlendi.Bizde kaldığı süre zarfinda ben evliliğimi yaşayamadım.Şuan da da yaşayamıyorum.Eşimin bir bekar kardeşi daha var o da geçen sene işsizlikten dolayı buraya geldi eşimin yanında çalişmak için.Ilk geldiği zamanlar 1 hafta burda kalıyorsa diğer bir haftada diğer kaynimda kalıyordu sorun şu 1 aydan fazladır sürekli bize geliyor(sadece salı günleri hariç diğer kaynıma gidiyor).Korkum şu ki başıma bela olacak.Eşimede durumu söyledim neden sürekli bize geliyor dedim.Bilmiyorum ne yapabilirim diyor.Sıkıldım artık birine baktım bir başkasına bakamam diyorum duymuyor bile beni.1 aydan fazladır kocamla yalnız kalmıyorum,hasta olsam dinlenemiyorum.Eşim evde yokken bile buraya geliyor.Eşim uygun değil peygamber efendimiz hadis buyurmus günah diyorum.Abartma diyip gülüp geçiyor.Gelsin gelmesin demiyorum eşit gidip gelsin sürekli bizde olmuyor artık.ama gelgelim eşim takmıyor bile beni.Sizden ricam bir fikir en azından eski düzen gibi haftalıgina gelmesinede razıyım.Ayrı ev falan demeyin eşim tarafında böyle bir adet yok iki ev dururken neden ayrı ev derler.Sizce ne yapmalım fikrinize ihtiyacım uzaklaştırmak istiyorum burdan.Simdiden teşekkür ederim.
Direkt konuşun. Eşit gidip gelmesi gerektiğini söyleyin olsun bitsin. Madem istemiyorsunuz yapacak bişi yok

Eşin senin emeğin üzerinden ailesiyle arasını iyi tutuyor. Kardeşinin çilesini sen çekeceksin, ona hava hoş. Eğer gerçek anlamda boşanma kararının arkasında durabileceksen resti çek tabii. Eğer kararlı değilsen blöf yaparsın, gerçeğe dönüşür, sonra pişman olursun. Ben şahsen blöf yapmamıştım. Artık başka çıkar yolum kalmamıştı. Tamam deseydi boşanacaktım.
Aynen eşim için hava hoş.İsyanıma tm seni haklı buluyorum diyor ama ben ne yapayımlarda hep.Kendisi söyledi zaten işine gelmiyorsa çıkar gidersin dedi.Madem öyle demek ki benim sende ne bir değerim kalmış ne de bir sevgin var.Hak veriyorsunda üstüne birde kovuyor musun.Kusura bakma ben boşanırım da ben de o yürekte sende var mı bakalim.O çok sevdiğin ailen bakacak sana.Sustu cevap bile vermedi.Artık eşimin yanında çile çekmekten boşanmak dahha mantıkli geliyor.

gecelikle evde dolaşın. sorunu kökten çözersiniz :D

şaka bir yana bunun çözümü ya ayrılmak ya da arayıp aile üyeleriyle kötü olmayı göze alarak istemiyorum diyip baş kaldırmak.
siz de kabullenmişsiniz ayrı ev olmaz olayını. buradaki üyeler size bunlar dışında akıl veremez bence.

ben sizin yerinizde olsam eşim beni takmıyorsa ya gecelikle, bornozla evde dolaşır, onları rahatsız ederim.

ya da kv kp arayıp rahatsız olduğumu, dini değerlerime göre uygun bulmadığımı ve istemediğimi söylerim.
ben dindar bir kadın değilim ama bence bunların dinle de alakası yok. zaten genellikle dindar insanların aileleri koloni gibi yaşıyor...

allah kolaylık versin şimdiden ....

Y yasmin2500 bence siz kendinizi iyi ifade edemiyorsunuz. Dini mevzuları hiç araya sürmeyin, gerçekten bahane gibi duruyor. Daha önceden de dört sene bakmışsınız sonuçta. Direkt kendi ihtiyaçlarını görebilecek, sağlıklı bir adama bakma zorunluluğunuzun olmadığını söylemeniz yeterli. Kendinizden emin konuşun

Y yasmin2500 bence siz kendinizi iyi ifade edemiyorsunuz. Dini mevzuları hiç araya sürmeyin, gerçekten bahane gibi duruyor. Daha önceden de dört sene bakmışsınız sonuçta. Direkt kendi ihtiyaçlarını görebilecek, sağlıklı bir adama bakma zorunluluğunuzun olmadığını söylemeniz yeterli. Kendinizden emin konuşun
ilk olarak zaten kendimi hayatımı yaşamam gereken olupta yaşayamadıklarımı öne sürdüm.eşim anlamadı bende son çare dini olan tarafı söyledim o nada bahane dedi.Kisaca kulaklarını tıkayıp etrqfına at gözlükleriyle bakmak istiyor.Huzurumu kaçırıyorsun diyor bana anne babası kardewı ebesi dıdısı olacak ben onlara hizmet edicem beyefendi öyle huzurlu olacak.

Öyle iş mi olur? Nerede sizin mahremiyetiniz, kimseye bakmak katlanmak zorunda değilsiniz. 1 ay değil 2 ay değil kaç yıl. Az yiyip kardeşlerine bir hizmetçi tutsunlar. Sorsan hepsi ciğerine düşkün, kardeşine sahip çıkıyor diye anılıyordur aile içinde. Bana göre tam bir genişlik. Gerekirse kötü siz olun ama çekmeyin bu durumu.

ilk olarak zaten kendimi hayatımı yaşamam gereken olupta yaşayamadıklarımı öne sürdüm.eşim anlamadı bende son çare dini olan tarafı söyledim o nada bahane dedi.Kisaca kulaklarını tıkayıp etrqfına at gözlükleriyle bakmak istiyor.Huzurumu kaçırıyorsun diyor bana anne babası kardewı ebesi dıdısı olacak ben onlara hizmet edicem beyefendi öyle huzurlu olacak.
Ay yazık üzüldüm şuan kocana. Adamın huzurunu niye kaçırıyorsun bakiiim. Sesini çıkarmadan kendisini, sülalesi-yedi ceddini besle büyüt işte, ne var!
Şuan kocan burda olsa, şuracıkta paralayabilirim. Ay çok sinirlendim🙈

Ay yazık üzüldüm şuan kocana. Adamın huzurunu niye kaçırıyorsun bakiiim. Sesini çıkarmadan kendisini, sülalesi-yedi ceddini besle büyüt işte, ne var!
Şuan kocan burda olsa, şuracıkta paralayabilirim. Ay çok sinirlendim🙈
üstüne birde triplere giriyor konuşmuyor,düsmanıymışım gibi davranıyor.bundan sonra yapacağım tek birşey var temizlik yok,yemekler kötü,çamaşirlar sürekli yıkanmayacak böyle yapıcam.kardeşin burda rahat edemiyorum diyip cinselliği de yasaklıyicam zaten bu konuda bile rahat değilim "sessiz ol ses gitmesin"böyle bir ilişki ne kadar surer ki.Düşundukçe bitip tükendiğimi anliyorum.Allah göstermwsin ama ben nasıl bu adamı nasıl aldatmamışım hayret ediyorum.

Seni rezil ederim lafını duyduktan sonra kallavi bir hösssst sen kimsin diyemiyorsanız bence bu konu hakkında daha fazla yüzgöz olmadan kapatın gitsin, şu tartışmalarınız huzur bozmaktan başka işe yaramayacak.
Senin ona güce yetmez canım kime sorarsan sor burda ben haklıyim dedim.Kendiside cesareti edemez.Dün tutturdu arıyıcam gelmesin,ev tutucam,yok diğer tarafa gisin hepsi laf.Aynen sadece huzur bozuyor çunku hiçbir donuca varılmıyor.

Senin ona güce yetmez canım kime sorarsan sor burda ben haklıyim dedim.Kendiside cesareti edemez.Dün tutturdu arıyıcam gelmesin,ev tutucam,yok diğer tarafa gisin hepsi laf.Aynen sadece huzur bozuyor çunku hiçbir donuca varılmıyor.
Keşke ara deseydiniz

Git kendi annene babana hizmet et ..en azından hayır dualarını alırsın...en başında 4 yıl önce diğer kaynını eve getirdiğinde çıkıp ailene gitseydin şu ana kadar çoktan bir düzen kurmuş belki meslek sahibi olmuştun😔

Öyle yemek temizlik yapmamak ile kimseyi yıldıramazsınız, bu sefer de ailenize şikayet etmeye falan kalkar kadınlık yapmıyor diye. Gerçekten boşanma evraklarını alnına yapıştırmadan anlamaz, aksi halde nasılsa bi yere gidemez bugün kabul ettiremezsem yarın kabul ettiririm diye rahat olacak. O evden çıkmaya cesaretiniz yoksa fazla kurcalamayın artık. Lakin kendinizi de paralamayın, olduğu kadar. Yatağa uzandınız mesela, bir anda kendinizi mutfakta falan bulmayın. Duymayın çat çat kapıya vurup yemek isteyeni, mutfak orda kaldırsın götünü yapsın, tencere tava ele yapışmıyor kesin bilgi. Kirletiyorlar beceremiyorlar malzemeye yazık mi oluyor? Ko dötüne. Kocanız surat sallarsa "Düzgün kullanın siz de , hoş siz bilirsiniz giden senin parandan gidiyor. Umrumda değil. "dersiniz. Madem evde söz hakkınız yok, sahiplenmenize de gerek yok, yansın kül olsun size ne.

sessiz ol ses gitmesin"böyle bir ilişki ne kadar surer ki
aksine sesli yapacaksın ki
eşin rahatsız olsun ki
kardeşini evde istemesin
geri kalanı yapmazsan ekmeğine yağ sürersin
yap ama yarım yap
hastaysan yat dinlen kardeşiydi yemekte ıvır zıvırla ilgilenme
çocukların ve sen karnını doyur fazla bir şey bırakma
yok yapamam dersende
kocanın ve kardeşinin eşyalarını kapıya koy

Back
X