evlilik ne zormuş meğer :( kızlar 3 haftalık hamileyim hapa rağmen,sağlıklı olur inşallah...

aslan burcu o canım ben de kova burcuyum.aslına bakarsan iki zıt burç.biri yönetmeyi seviyor diğeri yönetilmeyi sevmiyor.bir de asker beni de emri altındakiler gibi zannediyor galiba.evlenmeden önce çok uyardılar asker şöyle olur diye.onda yok demiştim meğer sonradan çıkıyormuş sinirli halleri.

bazen böyle inatcı adamlar oluyor malesef bizimde bi hafta konuşmadığımız oldu ..benim nişanlımda çok inatçı fakat aglamaya dayanamaz..siz konuşmayın önce o konuşsun fakat özür dilerse de uzatmadan konuşun bu konuda bi karar alın derim

kırgınlığımı belirtmek için konuştum yukarıda yazmıştım.ama artık en küçük bir sözcükte bile bulunmayacağım,hak etmiyor çünkü.her özür dilemediği gün de sevgimi yitireceğim,şimdiden pişmanım evliliğe de ailemden kilometrelerce uzakta olmaya da

özür dileyeceğini de zannetmiyorum.bugün rengini belli etti

kusura bakmayın mesajınızı yeni fark ettim.bugün gittim yanına konuşmak için yukarıda bahsettim.bir insan konuşmaya "hayırdır" diyerek başlamışsa bitmiştir zaten,gözlerim doldu,sesim titredi ağlamamak için zor tuttum kendimi.bu haldeyken güvenemem ona.cicim ayında kahrımı çekmezse hamilelikte nasıl çekecek,üstelik suçum hamile kalmamak!

bu evlilik sadece beyefendiyi mutlu etmek için yapılmadı! sizin de duygu ve hayalleriniz var, bu nedir yani! bencillik, empatisizlik, tripler.. siz onun için tedavi görüyorsunuz, o size destek olacagına yük oluyor.. tedbir alın ve istemeden sırf onun için asla hamile kalmayın, cok üzülürsünüz.. o cocuk sizin tum hayatınız olacak, siz hazır olmadan olmaz olamaz, o bey mi alacak sorumlulugu.. hem herseyi gectim, daha guven oturmamış, ne cocugu

böyle diyorsanız simdilik cocuk fikrini atın kafanızdan, onu memnun edeyim diye taviz verdikce arkası kesilmez.. kadın eşine kendini sevgiyle adamalı ama karsısında onu takdir edip fazlasını verecek adam varsa.. huzursuzluk olmasın diye alttan aldıkca takdir etmek yerine kudurur bu tipler.. cirkefleşmeyin ama ciddi konularda sadece o memnun olsun diye istemedignz bşy yapmayın

onu bırakıp giderim diye güven mi oluşturuyor kendince bilmem.ama istemiyorum eğer bu evlilik düzene girerse düşünürüm.ben de bencilmişim ona göre.çok katı,vahşi bir adam oluyor kavga ederken.aramız iyiyken çok farklı bir karakter oysa ki

bugün ne sesimi yükselttim ne de hakaret ettim normalde de yapmam zaten.ama buna rağmen yapıcı bir tavır görmedim.

daha 2.5 aylık evlisiniz, ne bu afrası tafrası, siz kadınsınız, pes ettirip sizi mi yalvartacak, alttan alınca takdir edecek bi tipe benzemiyor

daha 2.5 aylık evlisiniz, ne bu afrası tafrası, siz kadınsınız, pes ettirip sizi mi yalvartacak, alttan alınca takdir edecek bi tipe benzemiyor
alttan alsam,bir iki gün uzak durur,mesafeli davranır,sonra özüne döner..o kadar kızgınım ki şuan iyi anlarımızın hiçbirini özlemiyorum

sonra yine bi olayda afra tafrası baslarmı peki? oyle olacaksa alttan almak sadece yıpratır
evet,tecrübeyle sabittir.hep ben uğraşamam evliliği kurtarmak için.şimdi o içerde mışıl mışıl uyusun,ben de kukumav kuşu gibi kalayım.yarın gülüp eğlenecem ben de onun yanında kahkahalarla konuşacam telefonda ailemle,arkadaşlarla.anlasın hayatım yalnız ondan ibaret değil

Öncelikle kendinizi bu kadar kinlendirmeyin eşinize bence.
Yarın birgün barıştığınızda üzülürsünüz.
Ayrıca benden bir tavsiye eşinize her kırıldığınızda ona, ayrılmayı istiyormuşsunuz gibi sinyal vermeyin. Bak beni kaybediyorsun gibi cümleler her tartışma da laf başına getirilecek şeyler değil bana göre.Şahsen ben bayanken eşim bana böyle imalar yapsa ahada kapı orda yolun açık ola derim. Boşanma ve iması insanı kendine getirme eylemi olmaz çoğu insana.

2 ayrı insanın aynı evde yaşaması zor iş. Daha bu gibi durumlarda başlangıç...
Ayrıca demin belirttiğim gibi kendinizi başka şeylerden de doldurmuşsunuz bunlardan da vazgeçin. Ben onun için memleket değiştirdim, kilometrelerce uzaktayım, yok borcum var harcım var meselelerini kafanızdan atın; yoksa kendinize yazık olur. 4 senelik evli bir insan olarak söylüyorum bunu. Bu başta da bana çok tavsiye edilen bişeydi. Yeni yeni uyabiliyorum. Böyle huzur buluyorsunuz başka türlü değil.

Çocuk mevzusu sıkıntılı bir süreç. Ama artık ona güvenmiyorsanız önlemini siz alın.
Eşinize de belirtin. Bundan sonra ben korunuyorum diyin ki sonra bu mesele yine tartışma meselesi olmasın aranızda.

Bu ben erkeğim sen kadınsın meselesini her erkek yapmak zorunda mı :)
Allahım biz kadınlar ilerledik sanıyoruz, ama bir bakıyoruz erkekler halaaaa nerelerdeler.
Bu konuda tavsiyemde bayanlığınızı hiç bir şekilde ezdirmemeniz, laf altında kalmamanız.
Ben erkeğim yaparım dediği yerde. Artık tek başına biri değilsin, kafana göre habersiz, benim gönül rızamsız gidemezsin, benden sorumluysan sorumluluklarını bil. Yoksa önümdeki hoca ne ki ben cemaat ne yapayım vs. vs. kıvrımbaçlı ve alengerli cümlelerle kafasını karıştırıp hem bi taraftan onun kanatları altında olduğunuzu histtirin hem de diğer taraftan naif her an uçabilecek bir kuş olduğunuzu anlasın.

Erkekler bazen çok basit olurlar, çok basit şeylerle olayları geçiştirirler, bazen dolambaçlarını kendileri bile çözemezken iş kadınlara düşer.

Şu örneği de yapın diye vermicem size ama.
Bir akrabam anlatmıştı. Eşi ile tam 10 ay küs kalmışlar. Kv ile altlı üstlü oturuyorlar. Eş akşam eve geliyor yemek hazır, çamaşırlar yıkanıyor, ev temiz filan neyse. Adam yemeğini yedi mi annesigile çıkıp yatana kadar dönmüyormuş. Neyse kadının canına tak etmiş 10 ay sonra. Yemeğini eşi gelmeden yemiş ona hazırlamamış. O da hiç konuşmuyormuş evde normalde küslüklerinde; o akşam 'yemek nerde demiş'. Kadın demiş 10 aydır sohbetini nerde ediyorsan git yemeğini de orda ye. Kadın çamaşırlarını da ayırmış adamın yıkamamış, kıyafetlerini ütülememiş. Adam bakmış dolaba hiç kıyafet yok 'nerde' diye sormuş. Kirli sepetinde demiş kadında. Adam 'ama kıyafetim yok benim' demiş. Kadında patlamış artık orda. Bundan sonra böyle küs kalacaksan çamaşırlarını ya yıka ya da yıkat. Karnını da nerde doyuruyorsan doyur gel. Bu ne be, ben bu evin hizmetçisimiyim evi temizle yemek yap bulaşık yıka çamaşır yıka ütüle ama sen insan niyetine bile alıp konuşma benle öylemiiiii diyince adamın kafaya dank etmiş. Ondan sonra küsse bile en fazla 3 gün küstü diyor akraba. Bazı insana böylesi yarıyor ama herkeste bu böyle işler diye bişey yok.

Sen de çayını kahvesini yok meyvesini ayağına kadar getirme. Onlardan da eksik kalsın. Küsüyorsa bazı şeylerden mahrum kalmalı ki, küs olunmayan günlerin farkı olsun değil mi?

Ayrıca diğer arkadaşların dediği gibi. Kendinizi yatak odasına kapatmayın. Oturun odanızda kendi keyfinize bakın. Siz neşelendikçe eşiniz daha bozum olacaktır. Sizin odaya kapanmanız ağlamanız onu ancak tatmin eder ve bendan sonra her tartışmanızda böyle devam eder.
Ha diceksiniz ki yapamıyorum. Anlarım da. Ama bende diyorum ki yapın. Tiyatronuzu oynayın. Sizi neşelendiren şeylere odaklanın. Dizi ise dizi, müzik ise müzik.
Şu an bunu yapamamanızın tek sebebi eşiniz hayatınızın merkezin de onunla denge bulup, onunla denge kaybediyorsunuz. Merkezinize başka şeyleri alın rahat edin.

Ayrıca her türlü ufak tartışlmaları ailenize ya da eşinizin ailesine aksettirmeyin, heleki aileleriniz akraba ise hiç. Bunu da dost tavsiyesi gibi alın lütfen.

Lütfen silkelenip kendinize gelin. yarın okulunuzda mutlu ve huzurlu günler sizinle olsun öğretmenim :)

birbirinizi yok sayıp ders vererek bir yere varamaz, aksine uzaklaşırsınız

Çok teşekkür ederim selenay,yarın tiyatromu oynamaya başlayacağım.bugün dersimi çoktan aldım.ilk kez kahvaltı hazırlamadım,yemek yapmadım.dünden beri de çay,meyve vermiyorum.içimden gelmiyor artık ona hizmet etmek.bundan sonra evde yokmuş gibi davranacağım.isterse yeni bir tartışma çıksın,arkadaş çevresi kurup görüşeceğim,yalnızlık beni daha huzursuz yapıyor. mesajının sonu beni ağlattı ama tekrar eskisi gibi olabilir miyim bilmem,elimde değil.can çıkar huy çıkmaz derler,ya ömür boyu böyle olursak çok teşekkür ederim desteğin için,iyi ki varsın :)

birbirinizi yok sayıp ders vererek bir yere varamaz, aksine uzaklaşırsınız
peki ben daha ne yapayım,hiç bir şey olmamış gibi onunla konuuşmaya devam mı edeyim,adam pişman değil,özür dilemiyor,benim kadar dert de etmiyor kendine

hiç giderim demedim bugüne kadar,ama bugün beni kaybediyorsun demek zorunda kaldım,çünkü gerçekten öyle.şuan hayal ediyorum sarılsa,ağlasa,dizime kapansa, özür dilese bile kendimi onu öperken düşünemiyorum çok kırdı beni.ben öyle pahalı hediye alsın,çiçekler,çikolatalar demedim ki.ilk günler bir özür yeterken sonraki tavırları özrün bile yetmeyeceğini gösterdi bana.
artık önlemimi kendim alıyorum,doğum kontrol hapı aldım.

peki ben daha ne yapayım,hiç bir şey olmamış gibi onunla konuuşmaya devam mı edeyim,adam pişman değil,özür dilemiyor,benim kadar dert de etmiyor kendine
yalvarıp ozur dilemeyin, bekleyin biraz daha dogal bi tavırla, konuştugunuzda da (illaki konusursunuz) ezik veya kavgacı bi tavır takınmayın.. saglam durdugunuzu ve haklılıgınızın arkasnda durdugunuzu görsün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…