Evlilik öncesi borç ve borcu ödemeyen abi derdi..

Bence hiç karışmayın. Evlenecekseniz abisinin borçlarını hiç hesaba katmadan eşyalarınızı alın evinizi kurun. Abisiyle olan ilişkisi onu ilgilendirir. Tabii şimdiden sonra erkek arkadaşınız aynı hataya düşmesin. Baktınız hala ailesinden kazık yemeye devam ediyor sesini çıkarmıyor ona göre tavır alır kararınızı verirsiniz.

Peki sizin evlilik hazırlıkları ne durumda şuan. 5 ay kısa bir zaman?
5 ay sonra ailesiyle kaldığı evden çıkacak yani biz evlenmeyeceğiz :) o arada çalıştığımız yerlere yakın bir ev bulup kiraya çıksın diye konuşmuştuk, evlilik için en az 9 - 10 ay var, ben yurtdışına çıkacağım bir süre işlerim nedeniyle o yüzden vaktimiz bol diyebiliriz. Şimdilik para biriktiriyoruz ikimizde, küçük eşyalar tamamlandı, mobilya, beyaz eşya vb. kaldı

Bu anlattiklariniz hic yabanci gelmedi bana benim esimin aileside aynen boyle her turlu hatayi yaparlar esim bana hak verir ama ailesine de laf ettirmez
Şöyle ki ailesinden uzaktayken çok rahatlıyor, kendine geliyor, evde boğuyorlar onu farkındayım. Ailesine laf ettiriyor, benim avukatla konuşmam onu çok kızdırdı.

En güzeli o karşına geçip ailesini kötülese bile sen ağzını açıp tek kelime etme.Kendi söylediklerini unutur ama seninkileri unutmaz.Evlenirken ve sonrasında gelmezler demesine de çok itibar etme.Kanlı bıçaklı oğullarıyla evlendikten sonra bal kaymak olanlar var.Oğullarıda anamda anam kardeşimde kardeşim der.
Ailesine karşı mesafeni koru ve bence onların iç meselesine hiç karışma
Kocaman adam kendi menfaatlerini kendisi korusun

Ben dubleks ev satıldığında / annesi öldüğünde alacağı para ve abisi için çekilen kredi konusunda ortada kalmasın çok bunaldı diye karışmıştım. Yanılmışım.. Ailesine karşı tavırları değişti, umursamıyor artık çok fazla. Özellikle abisinin karısı kavga sırasında ağır laflar ettiği için son 3 gündür çok ağır laflar ediyor onlara karşı.

Bu konuyla az önceki konu aynı değil mi? Tesadüf mü yoksa

Bu kadar emekten vazgeçmektense bana mantıklı gelen de bu, deneyeceğim, teşekkürler :)

Bu konuyla az önceki konu aynı değil mi? Tesadüf mü yoksa

Hangi konu anlayamadım?

anladığım kadarıyla ilk ayrılığınızdan erkek arkadaşın hiç ders almamış.
enayi gelmiş enayi gider. olan sana olur.
yol yakınken dön yani. bunlar size rahat vermezler.

Bu kadar emekten vazgeçmektense bana mantıklı gelen de bu, deneyeceğim, teşekkürler :)

Hangi konu anlayamadım?
Sizi mi alıntılamışım pardon. Telefondan girince böyle sorunlar oluyor.

anladığım kadarıyla ilk ayrılığınızdan erkek arkadaşın hiç ders almamış.
enayi gelmiş enayi gider. olan sana olur.
yol yakınken dön yani. bunlar size rahat vermezler.

Sorun aslında ilk ayrılık döneminde başlamış, abisi krediyi biz ayrıyken çektirmiş erkek arkadaşıma. Sonrasında kendini kurtarmış işte ama o kurtarma sürecinde de olanlar oldu..

o sizi gayet rahat bırakıyor ama! yaşadığım ağır şeyler ayrılaım diyor. halbuki yaşadığı şeyler kendi tercihleri.
emin ol evli arklı çocuklu biri olarak daha tecrübeliyimdir. ve onlar barıştığında sana yol görünecek. yani o mutsuz anını sana mutlu anını ailesine verecek.

Sende benim yazacaklarım için lütfen kusura bakma.
O kadar toysun ki.
Bir insana yanındayım demiş olabilirsin, bunun arkasında durmak istiyor da olabilirsin.
Fakat karşılığında beni rahat bırak gibi bir cevap almamalısın.
Eğer alıyorsan
Kurduğunuz hayallerin, atmış olduğunuz adımların, özenerek devam ettiğiniz bu ilişkinin
İleride kaybedeni, üzüleni sadece sen olursun.

Sevgilin karanlığın ortasında ise bu kendi tercihleri yüzünden böyle.
Benimde kardeşlerim var, sağlık sorunları olmadığı sürece ne evleniyorlar diye yüklü yüklü borçların altına
girerim, ne de kendim hiç bir şey sahibi değilken, onlara ev alarak alın oturun derim.
Evlenecekler ise kendi totolarına güvenerek yapacaklar, bana güvenerek değil.
Ha kendi hür iradesiyle yaptıysa bunu, kardeşim o benim tabi ki yapacağım kafasındaysa
eee şimdi ben nolacam diye oturup hindi gibi düşünmeyecek.
Kendin yazmışsın annesi sadece abisinin yanındadır erkek arkadaşımı hiç düşünmez, hala annem annem diye etrafında dolaşır diye.
Bu kadar birilerinin ekseninde yaşayan erkeklerle evlenen kadınların tamamı mutsuz.
Emin ol sende bugun sevgi dersin, aşk dersin, emek dersin.. dersin de dersin.
Ama yarın öbür gün evlendikten sonra
Çok başka şeyler. Dersin.

Bence kaçarak uzaklaş, sevgilin baya baya saf biri. Abisiyle karısı da asla yakasından düşmeyecekler. Ne güzel ayrılmışsın, ne diye geri barışıyorsun ki. Aradaki diğer kişiyle işler yolunda gitse bunun yüzüne bile bakmazdın emin ol. Ben çok duydum böyle tipleri, hiç adam olmadılar. Ne derler bilirsin boşadığın kocayı ve kovduğun hizmetçiyi geri alma...

Düşünceleriniz için teşekkür ederim, o "yaşadığım ağır şeyler ayrılalım" dedi demedim ben. "Bunun sonucunda erkek arkadaşım yaşadıklarını kaldıramadı ve bizim ilişkimiz kötüye gitmeye başladı, ayrıldık." yazdım, ayrılık sürecinde yaşananları size açık açık anlatmak gibi bir zorunluluğum yok ancak şunu belirtmek isterim ki "kaldıramıyorum, bitti!" olmadı bizim ayrılığımızda, hiçbir kavga, hiçbir ayrılık tek taraflı değildir. O dönemde kötüye giden bir ilişkiyi devam ettirip zarar görmektense ayrılmaya karar verdik. Bir de rahat bırakma konusuna açıklık getirmek isterim, rahat bırak demesi git hayatımdan ya da seni istemiyorum anlamında değil, genel kanının aksine, bunu da şurdan biliyorum ki sorduğumda bırak düşüneyim, kendimi dinleyeyim, kafamı toplayayım dedi. Yani rahat bırak git değil.

Her aile yapısı bir değil sevgili shapee, ne yazık ki o dönemde ailesinden kaynaklı sebeplerle bu yapılması gerekiyordu ve yaptı. Bu konuda yorum yapamam. Ya da abisini, annesini değiştirmeye çalışamam. Toy olabilirim. Yaşım belki de küçüktür bilemem. Ama herkes aynı deneyimlerle yaşamıyor hayatını.

Reactions: Den
İki konu birden açmış yorum çeşitliliği olsun diye

Arkadaşlar lütfen, yorum çeşitliliği için neden konu açayım? Hadi tamam manyağım açtım diyelim neden kendi konuma cevap vereyim? Lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…