• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik öncesi para mevzusu

aylingo35

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2020
5
3
1
34
Selamlar foruma yeni üye oldum.

Kızlar bir konuda fikirkerinizi almak istiyorum örnek vererek soracağım.

Bir kiz ve oğlan kendileri tanışıyor ve 2 aydır görüşüyor. Konu konuyu açıyor anneler tanıştırmışlar.

Konu konuyu açıyor Oğlan kıza diyor ki "Evlendiğimizde maaslarimiz yatar beraber harcamamızı, birikimizi yaparız ortak bir hesabımiz olur." diyor..

Kız oğlana "Benim maaşım kendi hesabimda olmali ortak hesap istemiyorum. ev araba alirsan destek olurum zaten kadının köşede parası olmali, köşede gizli parasi olabilir surekli kontrol edilmek hosuma gitmez diyor.

Oğlan ise *Ailene ortak hesabımizda olsa destek olabilirsin benim annemin senin annenin bir ihtiyaci olur tabiki de alacaz. Ortak hesap olmasi demek bir birimizi kisitlayacagimiz anlamina gelmiyor diyor.

Ama kiz ben netim bu konuda diyor cocuk kabullenemiyor. Amacı para değil ama diyor ki madem eğleniyoruz neden ayrı gayrı?

NOT: Oğlan kızdan fazla maas alıyor. Hani kız fazla aliyor oğlan az alip ortak hesaba gireyim ayağına girmiyor.

Fikirlerinizi almak istiyoruz. Bu konuda kizin mi daha ilimli olmasi lazim oğlanın mi teklif ettiği yanlış ?

Bana göre evlilikte ayri hesaplar, gizli birikimler olmaz.
İlla kenara birikim olacaksa ortak hesaptan alip birikeme koydugunu eşine soyleyebilir. 🙄 Zorla elinden parasini alan mi var bu kadar saklayacak? Adamin oyle bisey yapacagini dusunuyorsa evlenmesin zaten.

Bir kiz ve oğlan kendileri tanışıyor ve 2 aydır görüşüyor. Konu konuyu açıyor anneler tanıştırmışlar.

Konu konuyu açıyor Oğlan kıza diyor ki "Evlendiğimizde maaslarimiz yatar beraber harcamamızı, birikimizi yaparız ortak bir hesabımiz olur." diyor..

Kız oğlana "Benim maaşım kendi hesabimda olmali ortak hesap istemiyorum. ev araba alirsan destek olurum zaten kadının köşede parası olmali, köşede gizli parasi olabilir surekli kontrol edilmek hosuma gitmez diyor.

Oğlan ise *Ailene ortak hesabımizda olsa destek olabilirsin benim annemin senin annenin bir ihtiyaci olur tabiki de alacaz. Ortak hesap olmasi demek bir birimizi kisitlayacagimiz anlamina gelmiyor diyor.

Ama kiz ben netim bu konuda diyor cocuk kabullenemiyor. Amacı para değil ama diyor ki madem eğleniyoruz neden ayrı gayrı?

NOT: Oğlan kızdan fazla maas alıyor. Hani kız fazla aliyor oğlan az alip ortak hesaba gireyim ayağına girmiyor.

Fikirlerinizi almak istiyoruz. Bu konuda kizin mi daha ilimli olmasi lazim oğlanın mi teklif ettiği yanlış ?
Evlilikteki şu para konusunu hiçbir zaman anlamadım ve anlamayacağım, eşim çalışıyor ve ben de çalışıyorum, ikimiz de sabahtan akşama kadar çalışıyoruz.. ve eşim ger gün ner kazancı neyse getirir elime verir, ben de maaşımı aldığımda eklerim üstüne. Sonra borçlar krediler faturalar evin kirası, geriye kalanı da atıyoruz hesaba kalıyor orda ve gayet de geziyoruz dolaşıyoruz eğleniyoruz hafta sonu. Benim olan zaten onun, onun olan zaten benim e daha ne? Ortak hesap ne ayrı hesap ne? Annelerimiz babalarımız da mı ayrı ayrı hesaplar tutuyordu evde? Ne olur azıcık mantıklı düşünün.

Iliskiye bagli. Esim bana maasimiz bir hesaba gelsin dese sorun etmem. Su andada daha cok onun hesabini kullaniyoruz. Benim hesabima cocuk parasi geliyor tek. Esime bu konuda güvenme sebebim: baskasinin hakkinda gram gözü olmayan bir insan. Baskalari asla magdur etmez. Ailesine bir konuda destek olmak istese hep bana önceden danisir. Aileye destek olmak istese insan yinede esine danisip yapmali bunlari. O zaman sorun cikmiyor. Aileleri birbirinden ayri tutmasaniz sorun da olmuyor.iki tarafin da bu konuda daha da olumlu yaklasmasi lazim. Ablamin ve esinin ayri hesaplari var am her ay belli bir miktari ortak bir hesaba yatiriyorlar. Ordan kira felan cekiliyor.

Ortak hesap soyle olmali herkes bi kismini kendine ayirmali gerisini masraflar icin ortak hesaba koymali.bizim kadinlarimizda soyle bi anlayis var benim birikimim olmali ama erkek bi kuruş saklarsa kiyametler kopar.herkes oyle degil ama genel mantik bu.

Konuyu kendi adınıza mı açtınız niye üçüncü sahış olarak bahsediyorsunuz kendinizden. Oğlan şöyle demiş de kız böyle demiş falan şaçma bir anlatım olmuş.
Ayrıca para meselesine gelince ortak bir miktar belirleyip hesaba atarsınız evin ihtiyaçları ordan karşılanır, geri kalan paranın idaresi herkesin kendinde olur. Ama bu şekilde erkekte daha fazla para kalacağı için ilerde bunu sorun edecek birine benziyorsunuz

Acikcasi biz esimle ay basinda baska bir ortak hesabimiza para aktariyoruz, birikim icin, sonra aylik gider nekadar ihtiyacsa kendi hesabimizda kaliyor. Ben evlenmeden önceki birikimimi ama birlestirmedim kenarda duruyor kötu gun icin diye.

Birleştirme derim ben çalışırken eşimde ayrıca 1500TL bana yolluyordu bende kalısa harcanır diye bende kira fatura gibi şeyleri ödüyordum onla benim aldığımı yine saklamıyordum tabi ama istemez

bu konu evlenecek iki kişi arasında . bir arkadaşım var mesela erkek bayanın tüm ihtiyaçlarını karşılamalı ve bayanda maaşını kendine harcamalı diyerek o şekilde bir evlilik yaptı.
diğer bir arkadaşımın evliliğinde; herkes kendi kazandığını kendi harcıyor tabi yetmediği durumlarda birbirlerine yardım ediyorlar. bizde ortak hesap . bu kişilerin sosyal statüsü, ihtiyaçları, kazançları ile alakalı

Benim esimin cebine 100 tl koy ayni gun biter 1000 tl koy yine ayni gun biter elektronik manyakligi var hic bisey alamasa arabanin doseme kumasini alir kendi degistirir illa ki harciyacak bisey bulur tutumlu biri degil bu yuzden onun maasi komple Evin kredisine gidiyo benim maasimda ihtiyaclara ev almadan oncede onun maasi yine bendeydi bu iliskiye ve duruma bagli olarak alinabilicek bir karar her iliski her maas yada her borc ayni degil 🤷🏻‍♀️

Back
X