• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik öncesi para mevzusu

Bunun her iki tarafında bu denli keskin dillendirmesine gerek yok. Ev arkadaşı değil eşiz. Yeri gelir adam işten çıkar kadın öder yeri gelir tam tersi. Bence bu durum ilişkideki bağlılığın, güvenin sonucu olarak şekilleniyor.

Ortak hesap tabi ki olabilir ama oglan kisisi ortak hesap olsun harcamalari paramiza gore yapariz geri kalani biriktirir mal mulk sahibi oluruz dememiste annelere ordan yardim yapariz demis tabi ki ailelere zorda kaldiklari zaman destek olunur ama benim bildigimde ortak hesapta biriktirmenin amaci birikim yapip ev araba almaktir ama oglan direkt hemen annelere veririz demis yani kiz kabul ederse eger ozaman da eee ben sana demistim zaten diyebilir
Tabi her yönüyle düşünmek lazim

Adamın maaşı tek başına isteyip yönetmesi çok başka bir konu. O durumda kesinlikle verilmesine karşıyım.

Ancak burada adam “birlik olmaktan” bahsediyor. Ama sizin arkadaş ev arkadaşı arıyor sanırım. Evlenmeden önce böyle ayrı gayrı düşünceleri olan biriyle sanırım tekrar düşünürdüm.

Çalışmıyorum ve sahip olduğumuz herşey benim üzerimde. Eşim maaşını da alıp benim adıma olan hesaba atıyor, oradan harcıyoruz. Benim üstüne olmuş da ne olmuş ki. O para ikimizin neticede. Bir gün olsun “benim” diye düşünmedim.

Söyleyeyim de gidip boğazdan falan atlasın bizimki bu kafayla.

Bir olsa ne ayrı olsa. Aylık gider belli kalanida kenara atsinlar kızda bosanirsa ikiye bolunur. Dur daha evlenmeden

Bence evı erkek gecındırmelı kadında yardımcı olmalı.Ev araba alınacagı zamanda kadın destek olmalı.Ortak hesap fln bılmıorum ya.

Adamın söylediği mantıklı sonuçta bir yuva kurulacak. Ama kıza da hak vermiyor değilim evlilikler de son zamanlar da sağlam değil.

Eşimle ortak hesabımız var en başından beri senin paran benim param yapmadık verdim ne kadar altınım takılarım varsa sermaye olarak 5 dene içinde katlandı ev aldık kiraya veriyoruz.

Ne alıp ne yapacaksak birlikte karar veriyoruz mesela bir işe girecek olsa fikrimi sorar söylerim aklına yatmazsa vazgeçer.

Back
X