• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik öncesi para mevzusu

Alınan para belli kişinin harcadığı para belli kişisel harcamalar için ayırırsın kalanını ortak hesaba atarsın evin giderlerini de ortak hesaptan kullanırsın. Evlilikte paranın ortak olması bence sorun olmamalı

Bu para konusunu ilk once erkek aciyorsa bence kafada soru isareti olusmali. Ben de "evlilikte para sorunu" diye konu actim. Evlenmeden once biz de oyleydik. Ortak hesap olmali diyen erkek kisisi evlilikte hayat musterektir prensibinden yola cikiyorsa bi sormak lazim ev islerine yardim edecek miymis ev isleri musterekmiymis. Eskiden erkekler kadin parasi yemem diyordu simdi masallah kadinlarin ekonomik ozgurluk (!) Kazanmalari olayina ne cabuk adapte oldular da ortak hesap teklifleriyle geliyorlar.

Kizin ozel gizli parasi olabilir erkegin olamaz mi? O da kenara atarda gizli gizli dokunmaz mi sana ? Evlilik dediğin de para ortaktir.

bu konu evlenecek iki kişi arasında . bir arkadaşım var mesela erkek bayanın tüm ihtiyaçlarını karşılamalı ve bayanda maaşını kendine harcamalı diyerek o şekilde bir evlilik yaptı.
diğer bir arkadaşımın evliliğinde; herkes kendi kazandığını kendi harcıyor tabi yetmediği durumlarda birbirlerine yardım ediyorlar. bizde ortak hesap . bu kişilerin sosyal statüsü, ihtiyaçları, kazançları ile alakalı
Ilk arkadasin kocasinu kadir gecesi buldu herhalde 😂 böyle kurnazlik görmedim

Ortak hesaptan cekinmeyecegim bir adamla evlendim
Kiz hatali bastan tadini kacirmis o evlilikten nasil hayir gelsin
He oyle adamlar varki 1 kurus vermezsin bence tartisilmasi gereken bu

Bir kısmını kendine ayırıp bir kismini ortak hesaba atmali diğer türlü ne anlami var evliligin bu hayat birleştirme değil mi. Paralar niye ayrı olsun

Valla çocuk doğru demiş ...ev arkadasi mi arıyor kız....bende eşimde kısıtlayan inSANLAR DEGİLİZ .#AMA bir kuruş dahi birbirimizden saklamayız..Evlilik dediğin bence budur .... S en ayrı eşin ayrı çocuk olunca nolcak ...benim yengemde sizin kafadaydi 35 yıllık evliler ikisi gergin para mevzundan dolayı sürekli tartışırlar ..ha dayımda ailesine vermemiştir ama yengem vermiştir öyle diyim yani...değer mi sizce .....

Kız bence gayet doğru bir şeyi söylemiş, daha akşam burada böyle bir konu vardı, kızın maaşını da alıyormuş adam evlenince kendi ailesine bir sürü yardim yapıyormuş,bir de evlenmeden önce aldığı araba annemelrin diyormuş. En iyisi kızın dediği gibi. Herkes bilsin hesabini

İlişkimizin başından beri para mevzusuyla ilgili hiç sorunumuz olmadı eşimle benim. Birbirimize uyumluyuz, aynı açıdan bakıyoruz maddi şeylere çünkü. Ben öğrenciydim o çalışıyordu bana hiç hesap ödetmezdi, sonra ben çalışmaya başladım o işsiz kaldı, o süreçte evlendik yine bizim paramız oldu, şuan ben çalışmıyorum hala bizim paramız. Doğru olan bizim ilişkimiz diye yazmıyorum bunları, bakış açımızın aynı olması herşeyi kolaylaştırdı. Eğer farklı türlü bakıyorsanız para mevzularına iki tarafta biraz kendinden ödün verip orta yolu bulmalı. Ve baştan konuşulmalı. Böyle kolaylıkla çözülecek bir mevzu için bile ortak nokta bulunamıyorsa evliliği düşünmemeli bence taraflar.

vallahi Allahtan isterken eksik istememek gerek derler . aynen istediği adamı buldu.
Ben kocama bunu soylesem kabul etse - ben bu kerizle mi evlenecegim diye düşünürüm. Buna kanan her seye kanar gibi😂
Boyle bir sey isteyemem kendime yediremem zaten.
Ben calistim kyk borcuma gitti arada kendime kiyafetler aldim,telefon aldim, eve de alisveris yaptim calistgim sure vs ama bunlari bunu dusunerek yapmadim oyle gerektigi icin oldu Basta bunu konusmak bana iyi niyetli gelmedi. Ama tabii kiz icin gurur abidesidir.

Selamlar foruma yeni üye oldum.

Kızlar bir konuda fikirkerinizi almak istiyorum örnek vererek soracağım.

Bir kiz ve oğlan kendileri tanışıyor ve 2 aydır görüşüyor. Konu konuyu açıyor anneler tanıştırmışlar.

Konu konuyu açıyor Oğlan kıza diyor ki "Evlendiğimizde maaslarimiz yatar beraber harcamamızı, birikimizi yaparız ortak bir hesabımiz olur." diyor..

Kız oğlana "Benim maaşım kendi hesabimda olmali ortak hesap istemiyorum. ev araba alirsan destek olurum zaten kadının köşede parası olmali, köşede gizli parasi olabilir surekli kontrol edilmek hosuma gitmez diyor.

Oğlan ise *Ailene ortak hesabımizda olsa destek olabilirsin benim annemin senin annenin bir ihtiyaci olur tabiki de alacaz. Ortak hesap olmasi demek bir birimizi kisitlayacagimiz anlamina gelmiyor diyor.

Ama kiz ben netim bu konuda diyor cocuk kabullenemiyor. Amacı para değil ama diyor ki madem eğleniyoruz neden ayrı gayrı?

NOT: Oğlan kızdan fazla maas alıyor. Hani kız fazla aliyor oğlan az alip ortak hesaba gireyim ayağına girmiyor.

Fikirlerinizi almak istiyoruz. Bu konuda kizin mi daha ilimli olmasi lazim oğlanın mi teklif ettiği yanlış ?
Peki bu konuyu açan bir görümce galiba. Ama benim maaş kartım kendimdedir ama harcamalar ortaktır, ayrıca kızın dediği mantıklı dünya hali kıyıda mutlaka her kadınn bir birikimi olmalı

Daha evlenmeden her şeyi ortak yapmaya başlamistik müstakbel eşimin isteği üzerine. Tabii art niyet aramadigim ve evlilik güven demek diye düşündugum için...
Tabii bu süreçte ne oldu? Daha düğün olmamış, annemin kiradaki evinde yaşıyorum. Okuyan iki kardeşim var. O da ben de eşit bir miktar eve veriyoruz. Ola ki market alışverişi 30 TL fazla tuttu da ben ortak paramizdan değil, cep harcligimdan versem surat asiyordu. Veya kardeşimin harcını ödememi istemiyordu halbuki onu tanımadan önce ödemeye başlamıştım. Sebep de şuydu: düğün masraflarimiza verelimmis. Peki bana bunları diyen kişi ne yapıyordu biliyor musunuz? Kendi kardesinin her kademe eğitim masraflarını ödüyordu dershaneden tut, üni harcına kadar. Abisinin düğün borcunu ödüyordu. Babasının altın borcunu ödüyordu... Üstelik babam ne zaman isterse veririm diyordu, babası da hep istiyordu, on yıldır hala istiyor. En son ne olduğuyla ilgili konu açtım zaten. Bize ait bir bahçenin üzerine babası ev yapmış kendine. Üstelik eşim izin vermiş.
Bu para mevzularinda herkes dürüst olmuyor. Dikkatli olmak lazım, ayrıca evi geçindirmek esasen erkeğin görevi, bunu onlara sürekli hatırlatmak lazım. Yoksa jigolo gibi davranıyorlar

Daha evlenmeden her şeyi ortak yapmaya başlamistik müstakbel eşimin isteği üzerine. Tabii art niyet aramadigim ve evlilik güven demek diye düşündugum için...
Tabii bu süreçte ne oldu? Daha düğün olmamış, annemin kiradaki evinde yaşıyorum. Okuyan iki kardeşim var. O da ben de eşit bir miktar eve veriyoruz. Ola ki market alışverişi 30 TL fazla tuttu da ben ortak paramizdan değil, cep harcligimdan versem surat asiyordu. Veya kardeşimin harcını ödememi istemiyordu halbuki onu tanımadan önce ödemeye başlamıştım. Sebep de şuydu: düğün masraflarimiza verelimmis. Peki bana bunları diyen kişi ne yapıyordu biliyor musunuz? Kendi kardesinin her kademe eğitim masraflarını ödüyordu dershaneden tut, üni harcına kadar. Abisinin düğün borcunu ödüyordu. Babasının altın borcunu ödüyordu... Üstelik babam ne zaman isterse veririm diyordu, babası da hep istiyordu, on yıldır hala istiyor. En son ne olduğuyla ilgili konu açtım zaten. Bize ait bir bahçenin üzerine babası ev yapmış kendine. Üstelik eşim izin vermiş.
Bu para mevzularinda herkes dürüst olmuyor. Dikkatli olmak lazım, ayrıca evi geçindirmek esasen erkeğin görevi, bunu onlara sürekli hatırlatmak lazım. Yoksa jigolo gibi davranıyorlar
Adınıza üzüldüm sizin eşiniz içten pazarlikliymis....en kotusude sizi kisitlarken ailesine yapmasını doğal görmesi...işte asıl sizin durumunuzdakilerin tüm parayı tek hesapta vede kendi üstünüze yapmış olması gerekli çünkü yillarca aileye para verilmez....üzgünüm ama herifin adam değilmiş🤫

Bu konuda ilişkinin dinamiğini iyi çözümlemek lazım. İlişkinizde ortak hesap yapacaksanız, giderler haricindeki harcamanızda şeffaflık olması lazım aranızda. Yani dediğim 30 lira harcadım bugün haberin olsun gibi ufak şeyler değil de mesela aileye para gönderilecekse danışılmalı diye düşünüyorum. Ne konular okuyoruz burda o benim ailem gönderirim deyip eşine kafa tutanları. Bu şekilde ailesine karşı maddi olarak anormal yönelimler görüyorsanız birleştirmemeniz en mantıklısı. Fakat kişisel olarak evliliğin her şeyin ortak olması taraftarıyım ki eşimle de sevgiliyken bile ortak birikimimiz vardı bu günler için. Ama ben ona göre daha tutumlu olduğum için parasını bana verirdi, gerektiğinde benden isterdi, ona kalsa birikim yapamayız çünkü bunun bilincinde. Bu yüzden maaş aldığımız zaman birleştiririz, giderleri öderiz, zaten o ay cebimize kalan para bellidir ona göre harcama yaparız, hesabı aşarsak da birbirimize haber veririz. Ama benim kişisel olarak ayrı bir yerde param var tabi ki, biriktirdiğimizden harcamak zorunda kalabiliyoruz ama ayrı biriktirdiğime kesinlikle dokunmuyorum aç kalsak bile. Maaşları birleştirmek dinamikler uyuyorsa bence hiç kötü bir şey değil. Önemli olan karşındakini ve kendini tanımak. Birikim yapabilecekseniz tabi ki birleştirin. Eşinizle paylaşıyorsunuz el ile değil.

evlılıkte gızlı veya ayrı gayrı ısler yapılmasını dogru bulmadıgım gıbı ılla ortak hesaba da gerek yok yanı herkes kendı hesabından zaten harcar ? gelen bellı evın gıderı bellı durdugu yerde para buhar olup ucmaz ya sankı aylık kontrol altında tutmak gozuyle gormek ıster gıbı bır hesap acıp mevcut hesapdan ona nıye aktarılıyor kı cok sacma yanı bu kadar zahmete hıc gerek yok

ha ama yok evde kumbara olsun bırıkım yapalım dıyorlarsa hesaplarından bır kısmını altın hesabı ıcın ayırsınlar bankayla gorusup aylık bır ceyrek kenara atsınlar bırıkır eger adamın gayesı gercekten buysa

Back
X