- 22 Ocak 2017
- 5.657
- 7.052
- 198
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ilk arkadasin kocasinu kadir gecesi buldu herhaldebu konu evlenecek iki kişi arasında . bir arkadaşım var mesela erkek bayanın tüm ihtiyaçlarını karşılamalı ve bayanda maaşını kendine harcamalı diyerek o şekilde bir evlilik yaptı.
diğer bir arkadaşımın evliliğinde; herkes kendi kazandığını kendi harcıyor tabi yetmediği durumlarda birbirlerine yardım ediyorlar. bizde ortak hesap . bu kişilerin sosyal statüsü, ihtiyaçları, kazançları ile alakalı
vallahi Allahtan isterken eksik istememek gerek derler . aynen istediği adamı buldu.Ilk arkadasin kocasinu kadir gecesi buldu herhaldeböyle kurnazlik görmedim
Ben kocama bunu soylesem kabul etse - ben bu kerizle mi evlenecegim diye düşünürüm. Buna kanan her seye kanar gibivallahi Allahtan isterken eksik istememek gerek derler . aynen istediği adamı buldu.
Peki bu konuyu açan bir görümce galiba. Ama benim maaş kartım kendimdedir ama harcamalar ortaktır, ayrıca kızın dediği mantıklı dünya hali kıyıda mutlaka her kadınn bir birikimi olmalıSelamlar foruma yeni üye oldum.
Kızlar bir konuda fikirkerinizi almak istiyorum örnek vererek soracağım.
Bir kiz ve oğlan kendileri tanışıyor ve 2 aydır görüşüyor. Konu konuyu açıyor anneler tanıştırmışlar.
Konu konuyu açıyor Oğlan kıza diyor ki "Evlendiğimizde maaslarimiz yatar beraber harcamamızı, birikimizi yaparız ortak bir hesabımiz olur." diyor..
Kız oğlana "Benim maaşım kendi hesabimda olmali ortak hesap istemiyorum. ev araba alirsan destek olurum zaten kadının köşede parası olmali, köşede gizli parasi olabilir surekli kontrol edilmek hosuma gitmez diyor.
Oğlan ise *Ailene ortak hesabımizda olsa destek olabilirsin benim annemin senin annenin bir ihtiyaci olur tabiki de alacaz. Ortak hesap olmasi demek bir birimizi kisitlayacagimiz anlamina gelmiyor diyor.
Ama kiz ben netim bu konuda diyor cocuk kabullenemiyor. Amacı para değil ama diyor ki madem eğleniyoruz neden ayrı gayrı?
NOT: Oğlan kızdan fazla maas alıyor. Hani kız fazla aliyor oğlan az alip ortak hesaba gireyim ayağına girmiyor.
Fikirlerinizi almak istiyoruz. Bu konuda kizin mi daha ilimli olmasi lazim oğlanın mi teklif ettiği yanlış ?
Adınıza üzüldüm sizin eşiniz içten pazarlikliymis....en kotusude sizi kisitlarken ailesine yapmasını doğal görmesi...işte asıl sizin durumunuzdakilerin tüm parayı tek hesapta vede kendi üstünüze yapmış olması gerekli çünkü yillarca aileye para verilmez....üzgünüm ama herifin adam değilmişDaha evlenmeden her şeyi ortak yapmaya başlamistik müstakbel eşimin isteği üzerine. Tabii art niyet aramadigim ve evlilik güven demek diye düşündugum için...
Tabii bu süreçte ne oldu? Daha düğün olmamış, annemin kiradaki evinde yaşıyorum. Okuyan iki kardeşim var. O da ben de eşit bir miktar eve veriyoruz. Ola ki market alışverişi 30 TL fazla tuttu da ben ortak paramizdan değil, cep harcligimdan versem surat asiyordu. Veya kardeşimin harcını ödememi istemiyordu halbuki onu tanımadan önce ödemeye başlamıştım. Sebep de şuydu: düğün masraflarimiza verelimmis. Peki bana bunları diyen kişi ne yapıyordu biliyor musunuz? Kendi kardesinin her kademe eğitim masraflarını ödüyordu dershaneden tut, üni harcına kadar. Abisinin düğün borcunu ödüyordu. Babasının altın borcunu ödüyordu... Üstelik babam ne zaman isterse veririm diyordu, babası da hep istiyordu, on yıldır hala istiyor. En son ne olduğuyla ilgili konu açtım zaten. Bize ait bir bahçenin üzerine babası ev yapmış kendine. Üstelik eşim izin vermiş.
Bu para mevzularinda herkes dürüst olmuyor. Dikkatli olmak lazım, ayrıca evi geçindirmek esasen erkeğin görevi, bunu onlara sürekli hatırlatmak lazım. Yoksa jigolo gibi davranıyorlar