• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik öncesi para mevzusu

2si de yanlış illaki birikim istiyorlarsa tek hesapta birikim belirli miktarlarda anlaşılıp yapılabilir. Ama herkesin hesabı kendinde durmalı. Ailelerin ihtiyaçları da hiç bitmez ! genelde insanlar evlendikten sonra özellikle de 2 kişi çalışıyorsa. Bu insanların paraya ihtiyaçları yokmuş gibi düşünmelerine karşıyım.

Bu para konusunu ilk once erkek aciyorsa bence kafada soru isareti olusmali. Ben de "evlilikte para sorunu" diye konu actim. Evlenmeden once biz de oyleydik. Ortak hesap olmali diyen erkek kisisi evlilikte hayat musterektir prensibinden yola cikiyorsa bi sormak lazim ev islerine yardim edecek miymis ev isleri musterekmiymis. Eskiden erkekler kadin parasi yemem diyordu simdi masallah kadinlarin ekonomik ozgurluk (!) Kazanmalari olayina ne cabuk adapte oldular da ortak hesap teklifleriyle geliyorlar.

Ben de çocuk da kız da mantıklı konuşuyor ama çocuk kontrol etmeye çalışan biri diye düşündüm. Bir kere söylemiş ve sonra cevabı kabul etmemiş ve diretmiş. Davranışları şüpheli geldi. Tamam diyerek zamana bırakabilirdi.

Her ilişkide dinamikler farklı. Kişiden kişiye doğru ve yanlışlar değişir. Fikirlere saygı duyup ilk başta ayrı tutmalı, harcamaları bölüşmeliler. Gidişata göre karar verirler.

Selamlar foruma yeni üye oldum.

Kızlar bir konuda fikirkerinizi almak istiyorum örnek vererek soracağım.

Bir kiz ve oğlan kendileri tanışıyor ve 2 aydır görüşüyor. Konu konuyu açıyor anneler tanıştırmışlar.

Konu konuyu açıyor Oğlan kıza diyor ki "Evlendiğimizde maaslarimiz yatar beraber harcamamızı, birikimizi yaparız ortak bir hesabımiz olur." diyor..

Kız oğlana "Benim maaşım kendi hesabimda olmali ortak hesap istemiyorum. ev araba alirsan destek olurum zaten kadının köşede parası olmali, köşede gizli parasi olabilir surekli kontrol edilmek hosuma gitmez diyor.

Oğlan ise *Ailene ortak hesabımizda olsa destek olabilirsin benim annemin senin annenin bir ihtiyaci olur tabiki de alacaz. Ortak hesap olmasi demek bir birimizi kisitlayacagimiz anlamina gelmiyor diyor.

Ama kiz ben netim bu konuda diyor cocuk kabullenemiyor. Amacı para değil ama diyor ki madem eğleniyoruz neden ayrı gayrı?

NOT: Oğlan kızdan fazla maas alıyor. Hani kız fazla aliyor oğlan az alip ortak hesaba gireyim ayağına girmiyor.

Fikirlerinizi almak istiyoruz. Bu konuda kizin mi daha ilimli olmasi lazim oğlanın mi teklif ettiği yanlış ?

Merhaba bence oglanin istegi gayet makul hayat müşterek evlilikte hersey ortak olmalı özellikle her iki tarafta para kazanıyorsa yine ayrı birikim yada özel ihtiyaçlarını alırsın para muhabbeti evlilikler de evet cok oluyor ama bizim kesemiz hep ortaktır eşimle suan çalışmıyorum yine ortak çünkü evlilik bence zaten bir olmak demektir her konuda.

İllede bı ortak hesaba aktarıp ta koymaya da gerek yok bütün giderleri ortak karsilarsiniz söylemek istediğim benim ki kalsın seninki gitsin diye bir mantık yok

ben cocuk gibi dusunuyorum. Maddi konuda guvenmedigim, arkami donemeyecegim karakterde bir erkekle zaten olmam. Evlilik yol arkadasli[i, ayri gayri olmaz. Elimizdeki paranin hesabini 2miz de bilmeliyiz. Ev, araba alirken ne olcak peki, kim kac para koycak diye mi hesaplicaksiniz? Tuhaf.

Kiz samimi davranmıyor. Ayrımcı yaklaşıyor. Biz de ortak hesap ile ilerliyoruz, aklıma eşimden para saklamak bir gün dahi gelmedi. Ha kendime para biriktireceksem onu da söylerim veya söylemem, yine biriktirebilirim. Zaten olduğu gibi atmıyoruz bir kısmını kendimize alıyoruz. Iliskideki samimiyet ve dinamiğe de bağlı biraz... bizim ortak hesap açmadan önce hatta ben maaşımı istediğim gibi harcıyordum evi tamamen o gecindiriyordu. Ona rağmen ben istedim acalim, ne biriktirdik, nereye ne harcadık, farkında olalım ikimiz de diye.

Bu para konusunu ilk once erkek aciyorsa bence kafada soru isareti olusmali. Ben de "evlilikte para sorunu" diye konu actim. Evlenmeden once biz de oyleydik. Ortak hesap olmali diyen erkek kisisi evlilikte hayat musterektir prensibinden yola cikiyorsa bi sormak lazim ev islerine yardim edecek miymis ev isleri musterekmiymis. Eskiden erkekler kadin parasi yemem diyordu simdi masallah kadinlarin ekonomik ozgurluk (!) Kazanmalari olayina ne cabuk adapte oldular da ortak hesap teklifleriyle geliyorlar.

Ev işleri de tabii ki müşterek. Boyle bir beklentiniz veya tercihiniz varsa eşinizi ona gore seçersiniz.

Zaten 3 kurus kazanıyorum. Onu da ortak hesaba veremem . Eşim de biliyor durumu. Ama öküz de değilim hani arabanin kaskosu sigortasi vb eşime yardımcı olurum.

Ankastrenin ocağını bozdum. Yetkili servisten geldiler. 300 lira fatura cıktı. Eşim ödedi. Ses etmedi ama dedim ya öküz değiliz. Kendi paramdan eşimin bulacağı bir yere bıraktım ordan alsın diye. Neticede ben bozmuştum. Icin rahat etmedi.

Maaş birleştirmek neden bu kadar sorun oluyo anlamış değilim. Ya bu adama hayatımı birleştirecek kadar güvenmişim, niye paramı birleştirecek kadar güvenmim? Aynı evde yaşıyoruz, aynı şeyleri yiyip içiyoruz, biyere gideceksek beraber gidiyoruz, arabayı ortak kullanıyoruz, çocuk ikimizin. Her şey ortaklen neden hesap ayrı olsun. Ben maaşımı direk onun hesabına gönderiyorum. Ödemeleri yapıp kalan kısmının birazıyla yatırım yapıp geri kalanı da ihtiyaca göre harcıyoruz. Şuana kadar hiç ihtiyacım olup da parasız kalmadım. Bişey beğenip almak istesem niye aldın demez, ben de demem. Gizli hesaplar falan çok değişik geliyo bana. He ilerde bişey olur boşanırız diye yapılıyorsa da sizi ve çocugunuzu zor durumda bırakacak Bi adamla evlenmeyin zaten.

ortak hesap isine yatirim hesabinda veya fatura su bu odemek icin tamam derim,
ama neden tum maasimi oraya atayim da sonra bir sakiz alirken bile esimin haberi olsun ki.

Ilk arkadasin kocasinu kadir gecesi buldu herhalde 😂 böyle kurnazlik görmedim

Benim eşim böyle dusunuyor ama keriz oldugunu dusunmedim hiç. 🙄

Kadin eve bakmak zorunda değil der hep. Suan calismasam da gelirim var bir miktar, eşimin de bu paradan haberi var ama kullanmaz, istedigin sekilde degerlendir harca der, o para yokmuş gibi dusunur. Bana göre paramiz ortak yine de, kendimin olarak dusunmuyorum ben. İhtiyac olur zor durum olursa elbette birlikte kullaniriz parayi buna itiraz etmez ama işleri bozulmadigi ve cok zor durumda kalmadigi surece benden beklentide olmayacaktir. Oyle bir donem de yasadik o zman bile benden beklentide degildi hoş ben yine de destek olmaya calismistim.

Son düzenleme:
Adınıza üzüldüm sizin eşiniz içten pazarlikliymis....en kotusude sizi kisitlarken ailesine yapmasını doğal görmesi...işte asıl sizin durumunuzdakilerin tüm parayı tek hesapta vede kendi üstünüze yapmış olması gerekli çünkü yillarca aileye para verilmez....üzgünüm ama herifin adam değilmiş🤫
Evet adamına rast gelmedik. Adam değil de belki adem denebilir. Adem boş, boşluk demekti yanlış hatırlamıyorsam

Karismayin kizin hesabina. Belliki erkek tarafindan birisininiz simdiden kiza demir atmayin.

Selamlar foruma yeni üye oldum.

Kızlar bir konuda fikirkerinizi almak istiyorum örnek vererek soracağım.

Bir kiz ve oğlan kendileri tanışıyor ve 2 aydır görüşüyor. Konu konuyu açıyor anneler tanıştırmışlar.

Konu konuyu açıyor Oğlan kıza diyor ki "Evlendiğimizde maaslarimiz yatar beraber harcamamızı, birikimizi yaparız ortak bir hesabımiz olur." diyor..

Kız oğlana "Benim maaşım kendi hesabimda olmali ortak hesap istemiyorum. ev araba alirsan destek olurum zaten kadının köşede parası olmali, köşede gizli parasi olabilir surekli kontrol edilmek hosuma gitmez diyor.

Oğlan ise *Ailene ortak hesabımizda olsa destek olabilirsin benim annemin senin annenin bir ihtiyaci olur tabiki de alacaz. Ortak hesap olmasi demek bir birimizi kisitlayacagimiz anlamina gelmiyor diyor.

Ama kiz ben netim bu konuda diyor cocuk kabullenemiyor. Amacı para değil ama diyor ki madem eğleniyoruz neden ayrı gayrı?

NOT: Oğlan kızdan fazla maas alıyor. Hani kız fazla aliyor oğlan az alip ortak hesaba gireyim ayağına girmiyor.

Fikirlerinizi almak istiyoruz. Bu konuda kizin mi daha ilimli olmasi lazim oğlanın mi teklif ettiği yanlış ?
Daha 2 aydır tanışan çift asiksa bu muhabbetler olmazdı. Iki aylık ilişkide ikisinin de midesinde kelebekler ucusuyor olmalıydı.
Bence kimse aşık olmadığı biriyle mantık evliliği yapmamalı. Bunun dışında adamı haklı ve iyi niyetli buldum. Ama uyumlu bir çift olacaklarını düşünmüyorum

Biz de ortak hesabı birikim amaçlı kullanıyoruz. Maaşları birleştirme amaçlı değil. Eşim de ben de maaşlarımız yatınca o ayki yapacağımız planladığımız harcamalarımıza göre birer miktar ortak hesaba atıyoruz. İkimizin maaş kartında da 1 ay istediğimiz gibi harcayabileceğimiz kadar para zaten kalıyor. Ayrı olsun ayrı birikimim olsun kafasının evliliğe pek uygun olduğunu düşünmüyorum. Orta yol bir şekilde bulunmalı. Konuya bakarsakta kartını bana verirsin ben senin eline para veririm diyen bir erkek modeli mi yoksa ortak düşünmeyi harcamayı düşünen bir erkek mi ona bakılması gerekiyor ikisi çoook farklı şeyler:stop:

Back
X