Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
sen bu çocuk ile evlensende aile mutluluğunuzu engelliyecek zamanlada sevdiğin ailesinin sözlerine kanacak bunlar çok riskli hayat zaten zor evlendikten sonra bu gibi dertlerle uğraşmak istemezdim ,istenmeyen gelin sendromuÖncelikle çok tşk ederim canım ilgin için. Haklısın, ben sormadımmı ona. Söyledim, öğrenci olduğumu nereli olduğumu biliyordun bana bahane üretme dedim. Hani oğlunun yanına yakıştıramadı desem, yani kendimi beğenmiş değilimde ne bileyim güzel bulurlar beni. Çoğu arkadaşım benim ona fazla olduğumu söyledi. Övünmek için söylemiyorum, kimseyide hayatta hakir görmem ama tanışma anında ehliyetin varmı diye soru, evet arabayla geldim dedim.Hatta biz onunla ogün pikniğe gitmiştik, piknikten kızkardeşini iş yerinden alıp onlara geçtik. Bende onların oturduğu yeri bilmediğimden anahtarı erkek arkadaşıma verdim, sen kullan geç kalmayalım dedim. Kız kardeşini almaya gidince şoför koltuğunda abisi, yanında ben. Ama araba benim. Yani bir tuhaf oldu. Aslında bence anormal bir durum yoktu ama, aileyi görüp değerlendirince, biz oğlanı kaybedicez korkusu sardı onları. Herneyse.. Sonra eğitim konu oldu, yurt dışına çıkıcağımı söyledim. Ev işlerinden laf açıldı, ogünde tesadüfen erkek arkadaşıma helva yapmıştım, daha öncedende birsürü şey yapıp ona yedirmişliğim var. Özellikle yeni tatlar denemeyi çok severim. Sonra işte sordu yemek yapmayı bilirmisin gibi, erkek arkadaşımda; bir helva yapmış valla parmaklarımı yedim diyince kadın burun kıvırdı, belli parmağının biri eksik dedi kafasını kenara çevirdi. Hani şöyle bir düşününce birçok özelliğim kendi kızkardeşlerinde yok, belki kültür farklılığı belki hayata bakış açısı. Ama bizde uçuk bir aile değiliz, Osmanlı ailesi derler ya aynen öyleyiz. Fakat bizim ailemizde kişilerin görüşlerine saygı duyulur. 18 yaşındaki erkek kardeşim bile kendi doğrusuyla hareket eder, müdehale etmemiz gereken bir durum olmaz, çünkü az çok ailesini tanır.Erkek arkadaşımda yanımda annesini susturmuştu. Bilmiyorumki, ailede ne konuştular. Baya tartışmalar çıkmış sanırım, evlatlıktan reddederiz demişler. Hemde beni tanımadan etmeden... Aslında rest çekmesinide istemem, bugün ailesini son derece karşısına alan yarın benide öyle karşısına alabilir. Ama arayı bulması lazımdı. Kararlı olup, ben bu kızı seviyorum demesi lazımdı. Zaman istiyor, sanırım ailesine evet ben bu kızdan ayrıldım, ama seviyorum unutamadım diyebilmek için. Kadın zatn oğlunu evlendirmek istiyor biran önce, eğer beni unutamazsa başkasıyla nasıl mutlu olabilirki.. olamayacak... Ayrılmadan 1 gün öncede, son buluşmamızda yanıma geldiğinde rengi sapsarıydı. Ne kadar üstüne gitmişlerse stresen resmen yamulmuştu. Ben onada dedim, 27 yaşında adamsın insan hayata 1 defa geliyor kararlarını kendin ver. bana soğudum de eyvallah derim, ama bu şekilde istemiyorum diye.. Benden sadece zaman istiyor. Zaman ver bana diyor. İyi dedim al ömrünün sonuna kadar düşün, evlilik için acele eden sendin evlenmek benim olmazsa olmazlarım arasında değil, kariyerim var, sınavlarım var, hedeflerim var... Herşey bu kadar iyi giderken, aniden değişmesi... Demekki böyle olması gerekiyormuş diyorum. Daha geç olmadan gördüm ailesini, onlarda tepkilerini koydular güzel bir şekilde. Gelecek ne gösterir bilemem, ama ayrılığı ortada hiçbirşey yokken 1 hafta öncesinden hissetmiştim. Hemde çok şiddetli bir şekilde. Ve er yada geç bu çocuk bana dönecek, ailesi pişman olucak. Çünkü bir kusurum olmadı ona karşı, oda bunu biliyor. Gözlerim kör değil kimin ne olduğunu biliyorum ama herşeyden bıktım diyor. Facedende silip engelleyip durmasını anlamadım. Sen çocukmusun diye kızdım bir konuşmamızda. Ben seni hiçbiryerden silmedim heleki kalbimden asla diyor. Çokta takılmıyorum ne hali varsa görsün. Senin erkek arkadaşın mertçe davranmış, helal olsun. Sezarın hakkı sezara derler ya aynen öyle. Ama bak ailesi demekki anlayışlıymış, annesi kızına kızmış, terbiyeli olucaksın diye. Düşünsene evlatlıktan redderim dese, buna erkek arkadaşın razı olsa bile sen olmazsınki... Dünyaya getirirken sormuyorlar, işlerine gelmeyinca analık haklarını haram ediyorlar, reddediyorlar. Madem öyle yapacaktın be kadın, düzgünce yetiştirseydin oğlunu. Madem sende ailenin durumunu biliyordun, benim duygularımla neden oynadın. Kime kızsam bilemedim. Ama içim rahat benim. Annem hep der, sen çok değer verdin o yüzden böyle yaptı diye.. Ezanların yüzü suyu hürmetine, benim üzülmeme bu derece neden olan insanlar Allahlarından bulsunlar. Suçum günahım yokken, hakkıma girdiler, beni bırakıp kendi canlarının derdine düşsünler. Ah sa ah, bedduaysa beddua.. 23 yaşındayım, kimse bu yaşıma kadar böyle canımı yakmamıştı![]()
konuyu baştan sona okudum. sizin adınıza çok üzüldüm mesra =( insan bu kadar sevip bağlanınca kopması da çok zor oluyor. fakat üzülme, zamanla acın sönecek ve inşallah senin kıymetini bilen birini bulacaksın.
bu da bir deneyim oldu işte. kimseye sonuna kadar güvenmemeyi ve erkek arkadaşınızın söylediği ''ben seni beklicem kararımı verdim'' ''Zaten sen olmazsan evlenmem'' ve sizin söylediğinizi ''Ben ona dedimki, er yada geç biz birlikte olucaz ben senin peşini bırakmam.'' tarzı büyük konuşmaların ise bir bedeli olduğunu öğrenmiş oldunuz böylece.
ilerde böyle büyük lafları söylememeye çalışın, çünkü hiç kimse vazgeçilmez değildir mesra ve Rab sizi bu sözlerden ötürü sınayabilir. maalesef ki bu tarz sözlerin sonucu hep hazin oluyor, bu yönden dikkat edin...
bu tarz sözleriniz için tövbe edin ve hayırlı bir evlilik için dua edin.
son olarak bu sevgi konusu hepimizi yanıltıyor gerçekten. sevgi önemli ama bir evlilikte öncelikli olan şey delice sevmek midir ki? insan kalbi çok değişkendir mesra, bugün uğrunda ölüp bittiğin insan için yarın çıkarların çakıştığında kurtla kuzu gibi olursun bu yüzden hep hayırlısını iste ve kimseye fazla bağlanma. evleninceye kadar sevgide hep sınırı korumaya çalış...
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım sayılır. Şuan o kadar acı çekiyorum ki... Dün resmen dünyam yıkıldı. Erkek arkadaşımla evlilik planları yapıyorduk. Bana o kadar değer veriyordu ki, inanırmısınız onun yanında kendimi camdan bir bebek gibi hissediyordum. Fakat ailesiyle daha tanışmamıştım. Geçiğimiz c.tesi tesadüfen plansız bir şekilde tanıştık. Ama hiç beklediğim gibi değildi. Annesi ters ters konuştu. Ben şuan üniversite öğrenciyisim. Erkek arkadaşım askerliğini yapmış, mesleği olan biri. Okulumun bitmesine 2 yıl var. Ve annesinin tepkisi 'yoooooooookkkk ben 2 yıl bekletemem' oldu. Hiçbirşekilde saygısızlık yapmadım, cevap vermedim. Ne derlerse gülümsedim geçtim. Dışarı çıktığımızda erkek arkadaşım bana dedi ki 'sen onların dengesizliklerine bakma. herşey sen nasıl istiyorsan öyle olucak.2 sene de 2 sene bekleyim, 5 sene de 5 sene bekleyim'.. Fakat dün öğrendim ki ailesi ona cephe almış. Köylerinden bir kızla evlenmesini istiyorlarmış. Halbuki benim onların köyünden olmadığımı çok iyi biliyordu. Ben hatrısayılır bir ünide okuyan, önümüzdeki yıl yarım dönemliğine eğitim için avrupaya gidecek olan, altında arabası olan bir kızım. Bunları hava atmak yada birilerine gösteriş yapmak için söylemiyorum. Ama annesinin beklentisi sanırım birazcık, köyden biri olsun, ev işlerine baksın, onlar köye gidinc kız orda hizmet etsin, yedirsin içirsin. Sanırım oğulları için bir gelin istemiyorlar. Ama biz erkek arkadaşımla çok mutluyduk. Yani böyle huzursuzluklar olana kadar. İnanırmısınız konsere giderdik, ben sanatçıyı izlerdim, o ise hep beni izlerdi. Durup durup gerçekmisin sen diyordu.. VE şuanda ayrılığın eşiğindeyiz. Ailesi burnundan getiriyormuş. Ne yaptım sanki ben onlara. Kızlar canım çok yanıyo, içim o kadar acıyor ki... 3 günde 2 kilo verdim. Sizce bu acı geçermi? sanki hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor![]()
simurg_, teşekkür ederim güzel ve iç rahatlatan yorumun için. Şöyle diyim, yani elbette hayırlısı olsun, Allah kalbimi biliyor, hiçbir zaman illa olsun, yada böyle olacak diye dua etmem, şirke girer. Ama insan canının acısıyla bazı şeyleri ifade edemiyor. ilişkimizin başından beri ona söyledim. kesin konuşma, düşünceler dğeişkendir, önemli olan bir sorunla karşılaştığında ona çözüm bulmaktır, lafta kalmamaktır diye.. ona göre herşey kesindi, bu kasımda söz/nişan, gelecek eylül ekimde düğün. ve ona bu derece aşık olmama rağmen hiçbirzaman tamam senin dediğin gibi olsun demedim. Allah bilir dedim, gelecek ne gösterir bilinmez dedim. Ama sonucta bende bir genç kızım, sevdiğim insan bu derece kesin konuşunca nefsime bir yere kadar hakim oluyorum ve sanki herşey onun dediği gibi olucak gibi görüyorumşimdi bu büyük konuşmaları yüzünden o mu sınanıyor, ben mi? o sınanıyorsa ben neden bu kadar acı çekiyorum.
asla isyan etmiyorum, heleki bir kul için... elbette benimde sınandığım bir nokta vardır. bazen diyorumki kendi kendime 'onu asla unutamam ' desem, büyük konuşsam, Rabbim en kısa zamanda bana onu unuttursa, ne güzel olur
Annemde çok söyler, eğer o senin kısmetinde varsa, aradan yıllarda geçse seni bulur. Ama kısmetinde yoksa ve hayırlı değilse, en ufak bir taş bahaneniz olur der. Rabbim tüm hatalarım için affetsin, asla büyük konuşmak niyetinde değildim. Sonuçta hayatıma gönderende o, hayatımdan çıkaranda... Zaten artık hep dua ediyorum, düştüğüm boşluğa düşürme, bu kadar inandırma diye. İnşallah kabul olur
MLKMLK, bende uyanık geçinen tiplerdendim güya. Ama nasıl oldu bu kadar inandım bilmiyorum. Geçirdiğimiz güzel zamanlar, baka davranışları, bakışları... Seninle bir sorunum yok diyor. Sorunu ailesi. Ben kötü biriyim sözümü bile tutamadım demişti. Sen kötü birisi değilsin, seni mecbur bıraktılar dediğimde, lafımın altında bir kez daha ezildi. Büyük konuşmak istemiyorum ama, şuanda bir elime ayı diğer elime güneşi verse eskisi gibi hiçbirşeye inanmam. Ona çok kızgınım
ema1, baştan istemediler, sonradan isteseler bile bu olanlar unutulmayacak. Gerçi isteseler bile sırf oğulları istiyor diye isticekler. Evli arkadaşlarımın hepsi, aman aman sakın diyorum asla ama asla kabul etme dediler. Onları kayınvalideleri istediği halde birsürü sorun yaşıyorlar, birde istenmeyen gelin olursam burnumdan getirirler. Hem artık benim annemde karşı çıkıyor.
edacımm, gerçekten çok yazık etti. acaba karşısına bir daha benim kadar inanacak, onu sevicek, onu mutlu edicek biri çıkıcakmıbenimle hayata gülmüş, dünyası benimle aydınlanmış güya(!).. şimdi bana cehennem azabı çektiriyor. ah etmek istemiyorum ama içimde feryatlar kopuyor, çünkü ben böyle bir mutsuzluğu böyle bırakılıp gitmeyi haketmedim
şuanda eski anılarım hep aklıma geliyor gözlerim doluyor. inanırmısınız Burger King menüsüne bile bakamıyorum. orda bile duygulanıyorum
gözden uzak olan gönüldende uzak olur derler ya ama o hep benim içimde, nereye gitsem geliyor, keşke biraz uzaklaşabilsem.. belki unutmam kolay olur. belkide ayrılık çok dha yeni ve beklenmedik bir ayrılık olduğu için böyle mahvoldum. yaşım daha genç biliyorum, daha öncede erkek arkadaşım oldu ama içim böyle yanmadı
zamana bırakmaktan başka bir çözüm yok benim için sanırım. o da zaman isteyip duruyordu zaten. acele edende oydu. benim hayatımda illa biri olsun, biriyle çıkayım diye bir düşüncemde yok. zamanla acılarım küllenicek, belki karşıma başkaları çıkıcak. kim bilir.. zatn onu unutamazsam kimse gözümde olmaz. eğer birgün kalbim bir başkası için çarparsa, o zaman unutmuşumdur.
Dua edin kızlar, lütfen.. Acımı en hafif şekilde atlatayım. Şu mübarek günde, bir kul için daha fazla gözyaşı dökmek istemiyorum.![]()