Evlilik planları yaparken gelen ayrılık :( çok acı çekiyorum

valla öyle kuzum işte. sen de benim gibi olma, şimdiki aklım olsa ilk istenmediğimde keser atardım.belki şimdiye bir başkasını sevmiş olurdum. hiiiç üzülme yol ver gitsin.senden uzak olsunlar.diyosun ya neden beğenmediler, istemediler anlamıyorum gibilerinden,ben de anlamıyorum.Ben de tıpkı senin gibi üniveriste mezunuyum. dış ilişkiler sorumlusu olarak çalışıyorum bir özel şirkette, avrupada gezmediğim yer kalmadı, ingilizce rusça biliyorum tercümanlık yapıyorum, yanlış anlama tabi bunlar önemli değil bir yerde,demek istediğim şu saçma sapan insanlar bizi begenmiyolar.şimdi düşünüyorum nankörlüğün vefasızlıgın yanında, aynı zamanda çok karaktersiz bir insan benim ki ve ailesi de öyle. daha neler neler var bir bilsen...inşallah senin de dediğin gibi Rabbim onu ve ailesini pişman etsin,seninkiler de buna dahil. Benimkiler de bana yaptıklarının bedelini katı katı gelinlerinden alırlar inşallah.Allah benim özlemimle yaksın kavursun o pisliği.anlasın yapayalnız kalmak neymiş.hep beni aratsın ona.seninkine de seni inşallah.o ailesi de pişman olsun kendi köylerinden alacaklarıyla.üzülme canımıniçi artık mutlu olmaya çalışmaktan baska çaremiz yok.hayat kısa ve kimseye değmiyor.

kabardinka85 :70::70::70::70: inşallah canım inşallah. Herkes hak ettiği değeri bulsun. Biz onlara çok fazla geldik, hakettiklerinden çok değer verdik belli. Ama böyle olacağını bilemezdik. Haklısın saçmasapan insanlar bile bizi beğenmiyor, allah onlarında gönlüne göre birini versin. Benimkine gitsinler köyden kız getirsinler, seninkide 2 aylık tanıdığı kızla (ne kadar tanıdıysa artık) evlensin, evlensinde görsün dünyanın kaç bucak olduğunu. İliğini, kemiğini kurutsun o kız. Ah etmek istemiyorum, beddua etmek istemiyorum ama içimden neler geçiyor bir bilsen. Yinede zararın neresinden dönülürse kardır diyorum. Ya sende evlenseydin, ve evlendikten sonra bu kadar vefasız olduğunu anlasaydın, senin acında daha büyük olurdu. Rabbim, temizi temize yazmış. Öyle duymuştum. İnşallah bizimde kıymetimizi bilicek, verdiğimiz değeri ondada görebileceğimiz insanlar çıkar karşımıza. Doğru diyosun hayat devam ediyor, bu yaşıma kadar onunla yaşamadım, o değildi beni hayatta tutan, bundan sonrada olmasın zaten. Ha, şu genç yaşımda şu dönemde yaşama sevincimi elimden aldı. Ben 22 yaşımdayım, ama hep kendimi 16 17 hissediyorum derdim, beraber gülerdik. Ayrılıktan sonra kendimi 35 40 hissediyorum. Bunuda sorsun Rabbim ona. Biz aşkımız için, sevgimiz için tüm fedakarlığı yapan ve koşulsuzca seven kızlarız. Bırakalım onlar utansınlar, erkek oldukları halde bu kadar vefasız bu kadar nankör oldukları için. :34:

ben de 26 olacam 9 eylülde.ama sorsan 56 gibiyim.ama artık yeter diyorum kendime birkaçgündür.hayatıma bakacam.giden günlerimi kaybettiklerimi hiçbirşey gerigetremez artık.ama Allah bizi öyle mükemmel yaratmış ki, herşeye uyum sağlayabiliyor insanoğlu.hayatına biri girecek inşallah istediğin gibi, ve yenileneceksin, mutluluğu hisettiğinde değil 22 hatta 12 yaşında çocuklar gibi sevineceksin.Allah gönlüne göre versin.Ben de elimden geldiğince sana desteğim.buralardayım ne zaman istersen yaz, her zaman seni dinlemeye ve yardımcı olmaya hazırım.

Allah razı olsun, çok teşekkür ederim. Aynı şeyler senin içinde geçerli, sende çok gençsin, yaşın kariyerin heleki bu güzel düşüncelerin ve tertemiz kalbinle daha iyilerine layıksın. Senin içinde aynı şekilde, dilediğinde yazabilirsin. Aşkın yaşı ve zamanı olmaz, aşk aşktır.. Acısını bir yaşayan bir de Rab bilir. Allahtan bu foruma üye oldum, şuan acım biraz hafifledi. Burda derdimi paylaşmasaydım asla içimden atamazdım.

mesra,
yazdıklarını okudum. çok acı çektiğine de eminim. ama lütfen onun gel-gitlerinde yıpranan taraf sen olma. ailesiyle ne yaşarsa yaşasın, kendisi ne durumda olursa olsun sana bu şekilde istikrarsız, kararsız, dengesiz davranmaya hakkı yok. ona karşı tavrını koymalısın. sen değerli, aklı başında bir kızsın. lütfen kendi değerini bil.
ve bana kalırsa aile çok çok önemlidir. sen ne kadar onlardan farklı olduğunu düşünsen de, sevgilin onların yetiştirdiği bir çocuk. zaten 27 yaşında istikrarlı bir erkek nasıl olur da bu kadar önemli bir konuda ailesine rest çekemez. tüm yaşamını birlikte geçireceği insandan bahsediliyor burda. köyden alacağı, hiç tanımadığı bir kızla yaşayabileceğini nasıl düşünür?
iyi düşün, kendini üzme ve olayları biraz akışına bırak. giderse kaybeden taraf o olacak, bunu sen de biliyorsun.

bence ortada tamamen kültürel farklılıktan kaynaklanan sorunlar var.belki sen bi beden büyüksün onlara ya da annesinin hayalindeki bi gelin değilsin.Bi de annesinin şu lafı çok komikti ya " sırtını güneş içini de bu kız yaktı " hay allahım ya:) tut ki evlendin yarın bi gün daha ilk görüşme de bu kadr benceeee düşüncesizce konuşan biri yarın valla daha da olay çıkarabilir ve bu sizi yaralar ozaman işte daha zor kararlar almak zorunda kalırsın.şimdi arkadaşım sen bu olaylar olduğu için burda derdini paylşıyosun ya yarın evlenirsen allah korusun farklı olaylar içinde yakınabilirsin.herşeyi akışına bırak sevgilin seni seviyorsa bunun mücadelesini verecektir.Hakkında herşeyin hayırlısı :49:

çikolatalısüti evet tavrımı koydum, benden vazgeçmiş olabilir, ailesinin sözüyle hareket ediyor olabilir ama hiçbirşey benim duygularımı oyuncak edeceği anlamına gelmiyor. çünkü o hatayı 1 kere yaptım. ayrılık konusu oldu, ertesi gün buluştuk. ayrılığı konuşucamız yere, yani sorunları neden böyle oldu gibi, hiçbirşey yokmuş gibi davrandı. hatta beni sevdiğini söylemeye devam etti, üstelik onu 'ağzından çıkan sözlere inanıyorum, o yüzden düşünüp öyle cümle kur' diye açıkca uyarmama rağmen.. ertesi gün, faceden bir mesaj tokat gibi yapıştı suratıma, 10 dk önce güzelce konuşmuştuk halbuki. 'benden uzak dur' yazdı. senin kafan iyi herhalde diye birde dalga geçtim, düşünün yani... 1 günde 180 derece dönen bir erkek arkadaşım vardı. ama bu bana ders oldu, artık hiçbirşekilde inanmak istemiyorum, son konuşmamızda yine sevdiğini söyledi, boş laflara inancım yok dedim. zaten bıraktım artık, ne yaparsa yapsın, geri dönermii beni seviyormu acı mı çekiyor.. doğru diyorsun, sonuçta o ailede yetişen biri ve istikrarsız. zaten en büyük hata onda. ailenin nasıl bir kız istediğini biliyordunda madem neden benimle zaman geçirdin, seviyorum diyor, madem seviyorsun neden aileni dinliyorsun.. böyle düşündükçe ondan soğuyorum. ben sevgim için dahada önemlisi kendime saygım için herşeyin en iyisini yapmaya çalıştım. ve artık onun için birşeyler yapmayı bıraktım, onun için üzülmek bile istemiyorum ama pek elimde değil :(

ezmoce kültürel bir farklılık var evet bu doğru. zaten sırtını güneş, içinide bu kız yakmış diyince ben bile yerin dibine girdim. eski erkek arkadaşım çok daha fazla utandı. yani kendi oğlunu bile kız arkadaşının yanında bu derece utandıran bir annesi var. birde mantı olayımız var, kapıdan çıkarken saçma sapan konuşmuştu yine bak aklıma geldi sinirlendim :47: bana kusur bulmaları sanki doğal gibi :) Eğer olucaksa ve bu şekilde burnumdan gelicekse olmasın daha iyi. Evet canım bende öyle düşündüm, akışına bıraktım. Su akar yolunu bulur dedim, elimden gelen birşey yok çünkü. Eğer erkek arkadaşımda beni unutamazsa, gerçekten sevmişse birgün geri döner..

Hala aramıyormu erkek arkdaşın nasıl dayanıyor,nasıl hatasını görmüyor...Bende inanmaya başladım sana Allahın işi her şerde bi hayır derler ya ama böyle sevgi geçen yıllar anılar çok basitmiş çok seni kazanmazsa...ben 4.5 yldır çıkıyorum seneye okullarımız bitiyor ve ailesiyle tanışmadım okuyunca korkuyorum..Herşeyin hayırlısı olsun demek güzel ama çekene yaşayana çok ağır..umarım umarım bi süpriz mucize olur ve tekrAR mutlu olursunuz erkek arkadaşın senin yanında olur...her gün o umutla yazılarını okumaya devam edicem burcucum...adın burcumuydu öle hatrladım değilsede affet:71::71:

edacımmm, evet ismim burcu. erkek arkadaşımla hiç konuşmuyor değiliz, ben ona düşman değilim. faceden zaten silmişti beni, bende msnden sildim. sonra geri ekledim, o beni ordan silmemiş zaten. ama o yazmadıkça birşey yazmadım. en son bugün konuştuk, havadan sudan konuşurken, seni çok seviyorum dedi. şaşırdım... noldu yine diye sordum, daha önce hiçmi söylemedim dedi. söyledinde şimdi söylemen garibime gitti dedim. içimden geldi dedi. ben biraz ters konuştum. sen beni çoktan silmişsin demezmi :47: tepemin tası attı. terkedip giden sensin, ailen yüzünden silen sensin diye başladım bende.. sonra sordum, ne istiyosun benden? zaten canım yanıyor daha fazlamı yakmaya çalışıyorsun dedim. sadece zaman istiyorum senden dedi, biz birbirimizi beklicez ben seni alıcam demezmi... ölürmüsün öldürürmüsün. boş laflara inanmıyorum dedim, seviyorsan arkasında durucaksın dedim. ben birşeyi beceremedim falan filan dedi işte, sağım solum belli değil senin gözünde dedi. evet öylesin dedim :D günden güne soğuyorum sanırım, artık eskisi gibi içim acımıyor. ukalaca cevaplar verebiliyorum ona. onunda canı acıyor farkındayım, gecem gündüzüm bir değil diyor. ama benim elimden gelen birşey yok, gitsin ailesiyle konuşsun ben ne yapabilirim... belkide konuşuyor, arkamda duruyordur, belkide bu yüzden ailesiyle hala sorun yaşıyordur o kadarını bilmiyorum.. canım sende ailesiyle tanış biranönce. benm başıma gelen şey kuzenimin başınada geldi. yıllarca çıktılar, istemeye geldiklerinde damat bir döneklik yaptı sorma gitsin. kuzenim yıllardır tanıdığım adam bumuydu dedi.. ama sen erkek arkdaşının karakterini biliyorsan, iyi tanıyorsan, ailesi ne derse desin senin arkanda durur. sonuçta herkes kişiliksiz değil...

Aradı... Sanki hiçbirşey olmamış gibi.. Sanki benden gitmemiş, ben onca acıyı çekmemişim..
Telefonu duymamışım. 2 sefer aramış. Noldu diye aradım. Müsaitsen nete gel dedi. Neyse gittim konuştuk. Aniden 'şekerim' oldum!! şekerim derdi bana... LAf lafı açtı laf lafı... Sayıp sövcektim, nasıl olurda birşey olmamış gibi davranır :47: Mübarak gün sus, dedim kendi kendime.. Sana ne söylersem söyleyim ne derdimi anlatabilirim, nede sen beni anlayabilirsin dedim. Anlat dedi. ANlayamazsın dedim. Çünkü sen, bir gün önce çok mutlu olup ertesi gün terkedilmedin... Ben son buluşmamızda sormuştum sana, ayrılık istiyorsan söyle demiştim, ağzından çıkan her söze inanıyorum demiştim ama sen günahıma girdin dedim... Ben senden ayrılmadım demezmi :47: güldüm. Cidden sadece güldüm. Ayrılmamışız!!!!! Paşaya bak hele!!! 'uzak dur benden' diyişin suratıma tokat gibi yapıştı sen ne deidğinin farkındamısın dedim. Herşey üst üste gelmişmiş, çok sinirliymişmiş... fesuphanallah... Allah aşkına çok merak ediyorum dedim, seni sinirlendirip beni bu derece perişan eden bu derece üzen şey ne? İnşallah değmiştir dedim... Yok efendm ben seni unutamam, çok zor, seni çok seviyorum... Bunları bana söyledi, ve ben mutlu olmadım. Günlerce onun için ağlayan ben, bu cümlelere mutlu olmadım. Biz seninle mutluyduk dedim. O mutluluğu bırakmaya niyetim yok dedi. Bırakmasaydın o zaman dedim. Benimle uzaklara gelirmisin dedi. BU cümleden sonra artık nasıl ciddi konuşabilirdim. Ti ye aldım tabiki... Çok uzaklara gitmeye gerek yok kuzum, topla bavulunu gel bize dedim. Senin ailen karşı çıkıyor benimki bize karışmıyorduki!!!! dedim... Sonra ciddi ciddi sormaya başladı, nikahımız olursa kimse birşey diyemez demezmi.. Habiyallahuvenimelvekill.... sen ne diyon ya dedim. sinirlendim :47: sonra durdum dalga egçer gibi dedimki, ben göze alsam sen alamazsın dedim.. sen daha ilişkine sahip çıkamadın, ne evlenmesi be adam.. hem ben seni kabul edicemmi artık, bir sorsana... öyle işte... az öncede sildim tamamiyle msn imden... Acım gittikçe azalıyor. Şu mübarek günlerde hep dua ediyorum.. O bu değil, tek çıkış yolu Rabbim.. Rabbim herkesin acısını dindirsin...

canım yanıyor... tam küllendi diyorum, birden alevleniyor.. ondan soğumak için burda yazdığım yazıları okuyorum, sanki başkası yaşamış. gözyaşlarına boğuluyorum. hiçbir mantıklı cevap onu sevmeme engel olmuyor :14::43::43::43::43::43:

Canım çok üzüldüm yazdıklarını okuyunca.
Oğulcuklarına köyden kız alıp hayatını zehir eden anneciklerle dolu ortalık.
O oğulcuklar da annelerini dinleyeceklerinin sinyalini bizlere vermeden ilişki yürütebilecek kadar ........ler.
Sonra o köyden alınan kızlarla evlenip gözleri dışarda kalıyor.
Ya mutsuz bir evlilik yaşıyorlar, ya da boşanmayı göze alabileni olursa boşanıyor.
Bu arada senin benim gibilerin duygularuyla oynanıyor.
Bunların hepsi kompleksli annecikler yüzünden.
Anne demiyorum bak annecikler onlar.
Annecikler ezebilecekleri bir gelincik arıyorlar.
Oğullarını zaten ele geçirmiş durumda oluyor bu türler, sıra gelinde oluyor.

Senin yüzüne karşı "yooook" diyen bir kadın sana hayatı zehir eder.
Tabi ki onun yetiştirdiği adamdan da hayır gelmez.
Kendini hiç üzme, çalış oku mesleğine başla İnşallah.
Onunla hala görüşüyor olduğun için acı çekiyorsun.
Senin aklına bi şekilde girmeye çalışıyor anlaşılan.
Yok nikah yaparsak bi şey diyemezler falan ne demek bu.
Sonra annesiyle birbirinize gireceksiniz, beyefendi de sizi köşeden izleyecek.
Hatta annesine hak verecek seni sinir edecek, nasılsa avucumun içinde artık diye.
Eninde sonunda da sorunlar senin üzerine kalacak.
Sakın kanma bu saatten sonra.
Erkek özelliği olsaydı o adamda, bu yaşına kadar zaten annesiyle normal iletişimini kurmuş olurdu.
Bu saatten sonra değiştiremezsin canım benim.
İçimden geldi yazmak, neden bilmiyorum, tutamadım kendimi.
Belki ufak da olsa bir faydam olur...

Oğlu mutluydu benimle, bunu eski erkek arkadaşımda inkar etmiyor. O mutluluğu bırakmaya niyetim yok diyor... Diyor ama ne fayda, ayrıldık ailesi yüzünden. Sebebi bile yok.. En çokta bu koyuyor bana. Esas suç benimkinde ama. Madem ailen karşı çıkıcaktı ve sende onları dinlicektin, ne diye duygularımla oynadın.. Çocuk değilki bu insan, cahil diyesin. Neredeyse 30 yaşına gelmiş bir insandan bahsediyorum. Askerliğini yapmış, okulunu bitirmiş, işini eline almış bir insan... Birde beraber geçirdiğimiz zamanla kıyaslıyorum, hala inanamıyorum ailesini bu şekilde nasıl dinledi diye.. Yazmışsın ya canım, oğullarını ele geçiriyorlar sıra geline geliyor diye. Ne güzel demişsin. Tanıştığımızda aralarında geçen bir diyalog, eski erkek arkadaşımı nasıl bunlattıklarını gayet güzel açıklıyor. Biran önce evlendiriyimde evden göndereyim demiştide, erkek arkadaşım sinirlenmişti. Evden göndermeye meraklıysan ayrı eve çıkarım ben demişti.. Garip...

Daha ilk buluşmamızda, bu derece derin konuları bu şekilde patavatsızca söyleyen insanlar, evet çok canımı yakarlardı. Herşeyin bir usulu bir zamanı vardır demi.. Yangından mal kaçırıyoruz sanki... Şimdiden ailesinin ağzını gözledi resmen, bir laflarına hiç sorun olmayan ilişkimizi bitirdi. Bir kere tartışmışlığımız bile yoktu bizim... Kız kardeşleri görüyor diye ayrıldığı gün faceden sildi. Msn dende kişi listesinden çıkarmış, ama hala ekliyim.. Kısacası ailesinden gizlice görüşüyor benimle.. Görüşüyoruzda noluyor sanki.. Ayrıldık artık.. Ailesinin lafı üzerine benimle şimdiden gizlice görüşmesi bile sinirlerimi oynatıyor.. Arkadaşlarını bile kendisi seçemeyecek kadar kişiliksizmiydi yani.. Peki ya bana yaptığı saygısızlık.. Resmen hakaret ediyor üstü kapalı bir şekilde. Kız kardeşlerinden korktuğu için beni facebooktan siliyor. Bunlar ondan soğutuyor beni. İstesekte eski ilişkimiz yerine gelmez. Zaten o da pek dönmeye meraklı değil bana.. En son çok büyük bir kavga ettik. Neyim ben diye sordum. Gel diyince gel, git diyince git, sus diyince sus, konuş diyince konuş, arama diyince arama.. Emrindeki askerinmiyim dedim.. Bu lafları söylediğime inanamıyormuş. Sen önce nasıl davrandığına bak dedim. Ben herşeyimi kaybettim, benliğimi kaybettim dedi. Evet sen kişiliğinide kaybetmişsin dedim... Birde narinki beyefendi, laf söylemeye gelmiyor. En ufak bir lafta hemen kırılıyor, tersliyor. Hayatında fazlalık olduysam ve açığımı bulup beni hayatından çıkarmayı düşünüyorsan açıkca söyle ağzında geveleme dedim. Hayır fazlalık değilsin, eksiklerim vardı sen tamamladın, seviyorum diyor. Bir yandanda canımı yakıyor iştee... Ben ona çok değer verdim, onun beni kaybetme korkusu olmadı. Hep üstüne düştüm... Artık birazda o yalnız kalsında görsün bensizlik neymiş.. Şu saatten sonra zaten onunla bir gelecek hayali kurmaya kalksam, içim daralıyor simsiyah oluyor.. Annem, onun babasının adını sordu geçenlerde, boşver hatırlatma unutmak istiyorum dedim. O derece artık onlara dair birşey istemiyorum. Yazdıkların içinde çok teşekkür ederim, gerçekten bana moral oluyor. Çok duygusal bir yapım var ama burdaki fikirleri okuyunca normali görebiliyorum. Allah razı olsun... :71::71:

Rica ederim canım senden de Allah razı olsun...
İçin acır üzülürsün ama geçer.
Bu insanla hayatını paylaşırsan sürekli üzülürsün.
Zamanla içinde sevgi de kalmaz ki en baştan bitirmiş sevgini zaten.

Erkek çocukları nasıl yetiştirip bu kıvama sokuyorlar anlamıyorum.
Anne ne derse o oluyor. Valla tebrik etmek lazım.
Benim abim ne düşünürse onu yapar, kimseyi dinlemez mesela.
Demokratik ortamda yetişmiyorlar demek ki.

Ben de bu türün 33 yaşındaki versiyonuyla tanışmıştım.
Emir demiri kesiyor maalesef.
Kişilik sahibi erkek bulmak o kadar zor ki yaa nedir bu... :59:

canım aynı durumu bende yaşadım malesef en fazla 2 ay dayanabildi bu duruma sonra ben artık huzursuzluğa dayanamıyorum ara verelim 2 hafta sonra ben seni aryacam dedi ve gitti. allah yardımcın olsun ben 7 kilo verdim canım üstelik bizim nişan kıyafetleri bile alınmıştı nişandan 1 gün önce ben atanamadım diye annesi olmayacak ben öğretmen kız istiyorum dedi 1 yıldır yemin ederim hergün ağlıyorum geçmesi zor biliyorum ama o beni kaybetti.güya ben hayallerinin kızıydım aşıktı ölüyodu bitiyodu şimdi günde biriyle görüşüyo nerde kaldı aşkı sevgisi:(

mesra inanmıyorum ya sanki aynı kişiikimizlede çıkmış aynı şeyleri yaşamışız ya ben ah ettim ama hemde çok allah gözyaşımın hesabını sorsun bana acı çektirenlerden. sebepsiz yere günahıma girdiler öğretmen kızsa dertleri öğretmen bulsalardı benden ne istediler eminim ama allah onlara öyle bir gelin verecek ki öyle pişman olacaklarki bende duyacam.

Aradı... Sanki hiçbirşey olmamış gibi.. Sanki benden gitmemiş, ben onca acıyı çekmemişim..
Telefonu duymamışım. 2 sefer aramış. Noldu diye aradım. Müsaitsen nete gel dedi. Neyse gittim konuştuk. Aniden 'şekerim' oldum!! şekerim derdi bana... LAf lafı açtı laf lafı... Sayıp sövcektim, nasıl olurda birşey olmamış gibi davranır :47: Mübarak gün sus, dedim kendi kendime.. Sana ne söylersem söyleyim ne derdimi anlatabilirim, nede sen beni anlayabilirsin dedim. Anlat dedi. ANlayamazsın dedim. Çünkü sen, bir gün önce çok mutlu olup ertesi gün terkedilmedin... Ben son buluşmamızda sormuştum sana, ayrılık istiyorsan söyle demiştim, ağzından çıkan her söze inanıyorum demiştim ama sen günahıma girdin dedim... Ben senden ayrılmadım demezmi :47: güldüm. Cidden sadece güldüm. Ayrılmamışız!!!!! Paşaya bak hele!!! 'uzak dur benden' diyişin suratıma tokat gibi yapıştı sen ne deidğinin farkındamısın dedim. Herşey üst üste gelmişmiş, çok sinirliymişmiş... fesuphanallah... Allah aşkına çok merak ediyorum dedim, seni sinirlendirip beni bu derece perişan eden bu derece üzen şey ne? İnşallah değmiştir dedim... Yok efendm ben seni unutamam, çok zor, seni çok seviyorum... Bunları bana söyledi, ve ben mutlu olmadım. Günlerce onun için ağlayan ben, bu cümlelere mutlu olmadım. Biz seninle mutluyduk dedim. O mutluluğu bırakmaya niyetim yok dedi. Bırakmasaydın o zaman dedim. Benimle uzaklara gelirmisin dedi. BU cümleden sonra artık nasıl ciddi konuşabilirdim. Ti ye aldım tabiki... Çok uzaklara gitmeye gerek yok kuzum, topla bavulunu gel bize dedim. Senin ailen karşı çıkıyor benimki bize karışmıyorduki!!!! dedim... Sonra ciddi ciddi sormaya başladı, nikahımız olursa kimse birşey diyemez demezmi.. Habiyallahuvenimelvekill.... sen ne diyon ya dedim. sinirlendim :47: sonra durdum dalga egçer gibi dedimki, ben göze alsam sen alamazsın dedim.. sen daha ilişkine sahip çıkamadın, ne evlenmesi be adam.. hem ben seni kabul edicemmi artık, bir sorsana... öyle işte... az öncede sildim tamamiyle msn imden... Acım gittikçe azalıyor. Şu mübarek günlerde hep dua ediyorum.. O bu değil, tek çıkış yolu Rabbim.. Rabbim herkesin acısını dindirsin...

Allah,hakkında hangisi hayırlıysa içine onu verecektir ve sen belki farkında bile olmadan o şekilde davranacaksındır..eğer hakkında hayırlıysa,en güzel en mutlu huzurlu şekilde olsun,yok eğer hayatın zindan olacaksa sevgini alsın Allah içinden..en iyisi en hayırlısı o0lsun inş hakkında.:106:

saciuzunaklikisa annemde aynı şeyleri söyledi. Herkesin yetişme ortamı bir değil dedi. Benim 18 yaşında erkek kardeşim var, o bile kendi kararlarını kendisi verir, bizlerde saygı duyarız. Ama her aile fikirlerine saygı duyabileceği evlat yetiştiremiyor demekki.. Evet onu çok seviyorum, diyorum ya iliğime kemiğime işlemiş sevgisi. Ama kızgınlığım dahada ağır basıyor.. Nenden böyle yaptı diye kendi kendime sorunca kafayı yiyecek oluyorum. Benim gözüm hiçbirzaman parası olsun, zengin olsun, yakışıklı olsun gibi şeylerde değildi. Sadece kişiliği olsun ve bana huzur versin istedim. Tek ihtiyacım olan şey buydu çünkü. Evet huzuru verdi ama kişiliği yokmuş :( Hani erkek dediğin masaya yumruğunu vurduğunda sözünü dinletmeli, sözünü kabul ettirmeli. Bir ailesine karşı değil, herkese karşı. Dürüst olmalı.. Şimdiyi geçtim, hadi evlensek çoluğum çocuğum olsa kendi kişiliğinde bile annesinin sözü geçen bir adam nasıl çocuk yetiştiricek.. Yada bana nasıl yeticek.. Gerçekten büyük yanlışlardan dönmüşüm sanırım...

cannan, öyle insanların diğer tarafta yatıcak yerleri yok :47::47: ne demek ya atanamadı diye istemiyorum demekk:47::47: bu insanlar kendilerini ne sanıyorlar. Sana dil uzatan neymiş, prof mu? Doç mu? tabiki değil.. zaten öyle kültürde olan insanlar olsa böyle ayıp yapmazlarmış. Sizin ilişkinizde cam kırıkları üzerindeymiş, iyi ki nişanlanmamışsınız canım. Ben çok çiftler biliyorum düğün haftasında anlaşamayıp ayrılan. İnsan sevdiğinin onun için neler yapabileceğini zor zamanlarda görüyor. Ve bizimkiler bu zor zamanları ne yazıkki aşamadılar. Pes ettiler. Anneciklerinin laflarını dinlediler. Bende yemeden içmeden kesildim. Zaten şimdi ramazan, oruç tutuyorum. İftarda bile yiyesim yok. Herkes şaşırıyor sen nasıl acıkmıyorsun diye. Benim içim kan ağlıyor ne acıkması :43: Ama kendimizi çok üzmeleyim. Buda bir sınav neticede. HEp duygulanıp ağlayacağım zaman (yeteri kadar ağlıyorumda zaten) düşünmeye çalışıyorum, bu göz yaşlarının kaç damlasını acaba yaratan için döktüm diye. Vicdanım sızlıyor. Sende metin ol canancım. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste derler. Bizlere sebep olanlar bin beterlerini yaşasınlar...

kalemkutu amin canım inşallah. Benimde tek tesellim o. eğer benm için hayırlıysa onu unutmayım ama hayırlı değilse içimden sök at sevgisini diye dua ediyorum....

mesra inanmıyorum ya sanki aynı kişiikimizlede çıkmış aynı şeyleri yaşamışız ya ben ah ettim ama hemde çok allah gözyaşımın hesabını sorsun bana acı çektirenlerden. sebepsiz yere günahıma girdiler öğretmen kızsa dertleri öğretmen bulsalardı benden ne istediler eminim ama allah onlara öyle bir gelin verecek ki öyle pişman olacaklarki bende duyacam.

canancım gerçekten seni çok iyi anlıyorum. içinin nasıl yandığını tahmin edebiliyorum. madem oğullarını böyle çok düşünüyorlar o güzel oğullarına öğretselermiş ya "gelinim şöyle olmazsa kabul etmeyiz" diye. bunların hepsi bahane. hadi seni öğretmen gelin istiyoruz diye istememişler. benim bir sebebim bile yok.:47: ki seninde çok saçma, hani aklım mantığım onuda kabul etmiyor zaten. ama benim bir sebebim bile yok. ailesiyle tanışmadan önce, haber getiriyodu annesinden babasından. gelinimizi ne zaman istemeye gidiyoruz diye. bir tanıştım, ne olduysan köyden başkası olmaza çevirdiler lafı. ya beni beğenmediler tip olarak. bunuda düşündüm ama erkek arkadaşım gün içinde en az 5 kere sen gerçekmisin, ruyamısın ne kadar güzelsin derdi. eğitim desen zaten iyi bir eğitim alıyorum. okuyorum diye ev işi yemek vs bu tarz işleride boşvermiş değildim. kısacası ne aradılarda bulamadılar çok merak ediyorum.. Seninki gönüllerine göre öğretmen bir kız, benimkide köyden bir kız bulsun.. Her geçen saniyelerinde yürekleri sızım sızım sızlasın, bize ettikleri akıllarından çıkmasın...

saciuzunaklikisa annemde aynı şeyleri söyledi. Herkesin yetişme ortamı bir değil dedi. Benim 18 yaşında erkek kardeşim var, o bile kendi kararlarını kendisi verir, bizlerde saygı duyarız. Ama her aile fikirlerine saygı duyabileceği evlat yetiştiremiyor demekki.. Evet onu çok seviyorum, diyorum ya iliğime kemiğime işlemiş sevgisi. Ama kızgınlığım dahada ağır basıyor.. Nenden böyle yaptı diye kendi kendime sorunca kafayı yiyecek oluyorum. Benim gözüm hiçbirzaman parası olsun, zengin olsun, yakışıklı olsun gibi şeylerde değildi. Sadece kişiliği olsun ve bana huzur versin istedim. Tek ihtiyacım olan şey buydu çünkü. Evet huzuru verdi ama kişiliği yokmuş :( Hani erkek dediğin masaya yumruğunu vurduğunda sözünü dinletmeli, sözünü kabul ettirmeli. Bir ailesine karşı değil, herkese karşı. Dürüst olmalı.. Şimdiyi geçtim, hadi evlensek çoluğum çocuğum olsa kendi kişiliğinde bile annesinin sözü geçen bir adam nasıl çocuk yetiştiricek.. Yada bana nasıl yeticek.. Gerçekten büyük yanlışlardan dönmüşüm sanırım...

cannan, öyle insanların diğer tarafta yatıcak yerleri yok :47::47: ne demek ya atanamadı diye istemiyorum demekk:47::47: bu insanlar kendilerini ne sanıyorlar. Sana dil uzatan neymiş, prof mu? Doç mu? tabiki değil.. zaten öyle kültürde olan insanlar olsa böyle ayıp yapmazlarmış. Sizin ilişkinizde cam kırıkları üzerindeymiş, iyi ki nişanlanmamışsınız canım. Ben çok çiftler biliyorum düğün haftasında anlaşamayıp ayrılan. İnsan sevdiğinin onun için neler yapabileceğini zor zamanlarda görüyor. Ve bizimkiler bu zor zamanları ne yazıkki aşamadılar. Pes ettiler. Anneciklerinin laflarını dinlediler. Bende yemeden içmeden kesildim. Zaten şimdi ramazan, oruç tutuyorum. İftarda bile yiyesim yok. Herkes şaşırıyor sen nasıl acıkmıyorsun diye. Benim içim kan ağlıyor ne acıkması :43: Ama kendimizi çok üzmeleyim. Buda bir sınav neticede. HEp duygulanıp ağlayacağım zaman (yeteri kadar ağlıyorumda zaten) düşünmeye çalışıyorum, bu göz yaşlarının kaç damlasını acaba yaratan için döktüm diye. Vicdanım sızlıyor. Sende metin ol canancım. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste derler. Bizlere sebep olanlar bin beterlerini yaşasınlar...

bunları yazarken bile ağlıyorum yalan değil çok sevdim hayatımda ilk defa evlilik hayalleri kurdum arıyo sürekli unutmamada fırsat vermiyo ne istiyosun diyorum hatrını soruyorum diyo ne yapacam bende bilmiyorum ne acılar yaşadım babamı kaybettim ama bukadar gözyaşı dökmedim ben zaten yaralıydım iyce gelip yarama tuz bastılar annesi öğretmen babası avukat. benim gibisini bulamayacak eminim ne fedakarlıklar yaptım ben onun için sanki ben ayrılmışım gibi gönülden istemedin diyo.sanki benim ailem yapmış onları aşkta gurur olmaz dedim yalvardım resmen ya zayıf anımda buldu beni kendimi aciz hissediyorum onun yüzünden kendime güvenim kalmadı kendimi geçtim çevremedekilerde güvenim kalmadı gece yarısı uykuda beni arıyodu özledim diye bir anını benisz geçirmiyodu bukadar severken nasıl böyle oldu. mutlu olsun hiç beddua etmedim ama annesi çok pişman olacak eminim.

Back
X