Evlilik Sonrasi Depresyon

OdunHatun

O bir odun'du, olsundu..
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2014
901
447
73
Selam kizlar,

benim konularimi okuyanlar bilir, pek de güzel gecmeyen "cicim aylarim" oldu benim.
Ve belki de bu yasadiklarimin yüzünden depresyondayim, bilmiyorum. Evlilik sonrasi o dörtgözle bekledigim balayi bile hep kuskulu gecti bende. (Dügün gecesi yasanan altin skntisi mi bilmiyorum) sanki hep bir kötü seyler olacakmis gibi. Olduda.. Balayindan geldikten sonra baya bi kavgalar gürültüler yasandi (gerek Altin mevzusu, gerek sahsi kavgalarimiz) hersey bi yana, benim dügünümden sonra bi anne evine gitme duygusu, kendimi burada, bu eve, ait hissetmeme gibi sorunlar yasiyorum. Bu arada 2,5 aydir daha evliyim ama bir türlü benimseyemedim. Hersey yolunda gidiyor tam kavgalardan arinmis biraz huzur buluyorum ki, su icimde atamadigim bir "korku,kötü his" var. Sanki her an esimin ailesinden olsun esim tarafindan olsun bir sorun cikacakmis gibi diken üstündeyim. Bunaliyorum.. Bu sorunlar olmasin diye kv'lere gidesim gelmiyor bile ama bi yandan gitmesem ogullarina bu gelin hic gelmiyor diyecekler, oguluda sen gelmezsen bende senin annenlere gitmiyorum artik diyecek gibime geliyor. Hep hersey yolunda gitsede aglama hissi oluyor, aglayasim geliyor. Durup duruken.! Bunu nasil atabilecegim üstümden… Ya yoksa sadece benmiyim böyle kendimi tuhaf hisseden?

Sizin evlilik sonrasi psikolojiniz nasildi? Benimkisi gibiyse nasil atlattiniz?
Düsünceleriniz ve Öneriniz benim icin altin degerindedir.

Sevgilerimle

aynen boyleydim canim
15 gunluk evliyken pismanim diye oturup aglamistim
neden yaptim acaba tasindik o evden gecti sonra ama 6 ay falan surdu
hamile kaldim zaten gecti
2.ye hamileyim simdi cok komik geliyor
unutmusum hatta sen yazinca hayirladim
ben hep dua ediyordum icimde hep bana ait olmayan birseyler ve bolca gozyasim vardi
oneri veremicem ama uzuldum insallah gecer hemen

İlk zamanlar bende cok duygusallasmistim. Baska sehire gelin geldim. Agir oldu. Alistim simdi cok mutluyumm :)

Ilk aylar normaldir boyle olman , Bende 4 ay oldu evleneli..
Ve inan suan bile zaman zaman kendimi ait hissetmiyorum sanki buraya.
Ve devamli Annemlere gidesim var..
Ama ilk baslardaki kadar degil tabiki , ayrica esinden emin degilmisin yani birgun annesine gitmesen oda senle gelmicekmi yani.?
Ayrica baslarda sorun yasadigin icin , suan icine sinmamistir evliligin.
Ama zamanla gecer.

Aynen yemin ederim, hep icimde niye evlendim ki ben? sorusu.
Böyle düsündükce bekarlara imrendikce kocama karsi sevgimi sorgular oldum… Sevgimde, o kadar kavga da yasamis olsam onunla, azalma yok. Ama gel gör ki bu icimdekini atamiyorum. Evli olmayanlara, ne guzel kv kp sorunu yok. Gitti geldi skntisi yok diyorum? Veya durmadan annemi arayip annemin yaninda olasim geliyor. Hic birsey yokken agliyorum

Atlatmana cok sevindim, darisi basima insAllah.
Bebegini saglikli kucagina alirsin insAllah canim, Allah bagislasin :)

Insallah atlatirim ya, cidden cok kötü oluyorum. Esim cok "kisasa kisas" bir insandir.
Yani sen naparsan oda aynisini yapmazsa ölür. Büyüklük bende kalsin gibi bir olgunlugu yok..
Aynen dedigin gibi anneme gidesim var cok. Ben niye bu evliligi yaptim diyorum bu duygu yuzunden.
O zaman desene zamana birakmaktan baska carem yok

Cevrem de o kadar negatiflik yasadigim icin, positifligi unuttum be güzelim :)
Ama önerini deniyecegim, tskler

Belki de bu yüzdendir, hakli olabilirsin..

kısasa kısas insan çok zor
ben düzeltemedim benim eşim de böyleydi
sen bişey yapsan aynını hissetirene kadar uğraşır didinir
lafı unutmaz bekler bir yıl sonra da olsa sokar vs çok yorucu
ama baştan konuşursan ipleri ele alırsan ileride oluşabilecek problemlerin önüne geçersin belki

İlk zamanlar bende cok duygusallasmistim. Baska sehire gelin geldim. Agir oldu. Alistim simdi cok mutluyumm :)

Ne kadar bir süre icinde bu duygu gitti icinden? Nasil basardin? Bende hep bosansammi düsüncesi var. Sonra da diyorum ya sevginle alakali degildir ki bu 8 senedir taniyosun bu adami diyorum. Baskasinda yine onu arayacaksin diyorum. Oturuyorum oturdugum yerde :)

evlılıgın en berbat ayları cıcım ayları adını yanlış koymuslaar zıra nıye cıcım ayı kii
b.k ayı gıbı bısı sonra güzelleşiyor sıkma canını

hahaha :) Canim hic gülecegim yoktu yaa kiz arkadasimda cicim aylarina "sicim aylari" der.
Ya cidden bana hic bunlardan bahsetmedikleri icin, tek hissediyordum kendimi.
Herkes canim cicimli'de bi bizim iliskimiz mi böyle diye düsünür oldum. Insallah güzellesir ya, buna cok ihtiyacim var artik.

Nasil aldin ipleri canim ya? Aynen dediklerinin tipatipi benim esim!
Ve ben bu insanin huyunu 8 senedir degistiremedim. (6 sene sevgililik dönemi, 2 senedir nisanli)
Sence bu zamandan sonra ipleri alabilirmiyim?

kız inan bana ya valla bak ılk 6 ayı çok kaynana suratlı bu evlılıgın sonra tadından yenmıyo..gene yenmıo sonucta ahahah ay Allahım ha gayret sıcım ayından cıkmana 4.5 ay kaldı dayanabılırsın

Nasil aldin ipleri canim ya? Aynen dediklerinin tipatipi benim esim!
Ve ben bu insanin huyunu 8 senedir degistiremedim. (6 sene sevgililik dönemi, 2 senedir nisanli)
Sence bu zamandan sonra ipleri alabilirmiyim?

almadım alamadım davalığız şu an boşanıyoruz
bir konuşmayı denesen
baktın olmuyor umursamama tekniğini dene
yapabilirsen yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…